- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
GiXXXer
tag
Ha akarsz az összehasonlításhoz egy 6xx-es prescottról is eredményeket, szívesen segítek, bár nekem 267-en van meg a 4 Giga...
Bár eddig stabilan még csak 262-n használtam, az volt az előző lapom vége, az új lapommal meg valami gáz volt, de rájöttem, hogy csak aluladagolja a feszt, elég rendesen... Tegnap alapfesz alatt meg volt a 4 Giga, csak belefagyott a bootba...
-
mycso
veterán
Pedig ez a 3.2-es nemis volt kifejezetten egy tuningpéldány.
1.6v körül kapott, asszem pontosan 1.625 volt biosban beállítva.
Ramok mentek vele szinkronban 500@2.5-3-3-6-on
/nem a ram fogta vissza, az dualban ment 560-at/
Ezt a procit már vízzel hűtöttem, mert iszonyat melegedett.
Viszont volt előtte egy 3 gigás prescottom /SL7PM/ na ez ....
Nemigazán melegedett, és picit tuningolni is lehetett[link]
Ezt egy Cooler master aero 4 lite-vel hűtöttem /talán 3.5k volt az ára/
Ja igen a ram ami volt hozzájuk: Mezei, Geil Value Blue DDR400
[link] [link] -
LeC
addikt
nem is tudtam hogy a prescottok között is vannak ilyen tuningbajnokok. Nekem meg a kimondottat tuning procim nem akarja vinni a 250fsb-t
Nagy csalódás számomra.
Egyébként milyen fesz melett ment neked 4Ghz-n? Ramok is 250fsb-n mentek vagy azokat leosztottad? Milyen proci hűtőt használsz?
[Szerkesztve] -
-
GiXXXer
tag
Ha nem lenne értelme, nem csinálnám...
Még majd azt akarom kipróbálni, hogy a legalacsonyabb feszen, azaz 0,8375-ön milyen órajellel stabil a gép, és ott milyen gyors... Letöltésre, zenére biztos elég, és akkor nem akarná anyám a villanyóra korongjával átvágni a torkom...
Mindjárt neki is esek... -
GiXXXer
tag
Minden szempontból jó ez: 1. kevesebb a villanyszámla, 2. kevésbé melegszik a rendszer, 3. kevesebbet forognak a ventik, ezáltal csendesebb...
A linkelt képen fel volt húzva a g-powerem padlóra, így stabil 30 fok, ami full terhelésnél igen baráti...Utána kipróbáltam passzívan is, és igen lassan érte el a 46 fokot, utána meguntam...
Az órát Chameleon Clocknak hívják, kurva jó naptára van, tudja a holdciklusokat, a női ciklusra is figyelmeztet, ha beállítod, tud zenével ébreszteni, illetve speakeren is csipog... Rengeteget tud,van hozzá egy halom skin, de te is csinálhatsz kedvedre -
mycso
veterán
Hát ugye,
vagy a ram hal el /több feszt neki, de lehet már azzal sem érsz semmit/.
vagy a proci --> szintén több feszt, bár ettől az 1.65-től én már nemnagyon mernék többet
Vagy csak simán itt a vége.
Bár nekem a 250FSB lett volna a jó, de sebaj, mert alapórajelen tudsz tesztelni.
Tehát ha van egy kis időd, akkor alapon ezeket a teszteket kellene lefuttatni:
CrystalMark 0.9 .117.291 --> ALU+FPU teszt
Metabench 0.91beta
SuperPi MOD1.4
Everest v2.80.534 --> összes CPU teszt
Asszem ide felvan rakva egyben: [link]
ilyen kinézetben: [link]Tehát a progi az eredménnyel + 2db CPUz ahogy a képen is
Everest proci tesztjeinél, elég csak az everestről kép: [link]
Szal ilyen fomában szeretnék lementett sreeneket az eredményekről.
Aztán ha menne 250-et, akkor ott is végig kéne csinálni ugyanezeket.
Ez persze mindenkihez szól, akinek 3.2-es NW-je van és megy 250FSB-t a procija.
Tehát alap és 250FSB-re húzott teszteredményekre van szükségem a fent említett progikkal, 3.2-es NW-vwl.
Persze, csak ha ráértek.
[Szerkesztve] -
GiXXXer
tag
Üdv.
Ugye az is tuning, hogy jóval alacsonyabb feszt adunk a procinak, a stabilitása határáig? mert ebben az én procim/lapom partner...
[link]
Pedig prescott... -
s-men
tag
Hali!
P4 2,66/512/533 -as Mobil procit vettem.
Alaplap: Asus P4V533-MX
A lap 1,6 Ghz-en nyomatja!!!! Miért?
12x-es szorzonak azonosítja és a max 20x!!!
Hogyan kell felhúzni a szorzót???
A Bios-ba nem tudom állítani: azt írja : Locked!!!!!!!!
Valaki???? -
Attisg
csendes tag
Sziasztok!
P4S800 alaplapom van és nem lehet állítani a BIOS-ban a AGP/PCI frequency-t. A honlapján ([link]) olvastam: ''Fixed AGP/PCI frequencies''.
Ezek szerint nem kell tartanom az AGP kártyám károsodásától a tuningolás alatt? -
mycso
veterán
Mindenkinek:
A tunig alapvető lépései.
1. Szinte minden lapon lehet olyan beállítást találni, hogy „AGP/PCI frequency” vagy „AGP Ratio” valamilyen szövegkörnyezetben. Ezt bármilyen kicsike tuning előtt is vagy FIXED-re vagy 66/33-ra KELL állítani, mivel az AGP kártyák fizikailag károsodhatnak a túl magas AGP frekvencia miatt.
A PCI Express-es alaplapok közül a 915-ös lapkakészlet sajátossága, hogy nem képes valóban fixálni a PCI-e órajelét, ezért alaplaptól és a PCI-e buszon lévő eszközök típusától függően egy bizonyos FSB fölött (általában 260MHz felett) az egyes eszközök megtagadják a működést. Különösen érzékenyek a SATA kontrollerek, az alaplapra integrált Gigabit Ethernet adapterek és a VGA kártyák! A kritikus frekvencia elérésekor a VGA érzékenysége esetén be sem bootol a gép, a SATA kontroller nem látja a HDD-ket, az Ethernet kontroller egyszerűen „eltűnik”.
A 925XE és feletti lapkakészletek már garantáltan támogatják a 266MHz FSB beállítását, és a PCI Express órajel fixálási probléma sem jelentkezik
2. Mivel a memóriák sebessége (néhány speciális alaplap kivétel) szorosan összefügg az FSB-vel, ügyelni kell arra hogy nehogy a memóriák korlátozzák a tuningot. A legtöbb esetben az alapértelmezés a memóriák számára a „DRAM Ratio” 1:1, ez alaplapok függvénye, hogy mikor hogy jelölik, lásd a lentebb lévő táblázatot.
Mivel ebben az esetben pl. 250MHz-es FSB esetén a memóriák is 250MHz-et kapnak, ez 500MHz-es effektív órajelet jelent DDR memóriák esetén. Tehát csak akkor használjuk így a memóriákat, ha biztosan tudjuk: bírja a használt FSB kétszeresét!
Ha feltételezhető hogy a memóriák korlátozhatnak, célszerű az órajelüket visszaosztani.
Erre az alaplapok SETUP-jában különböző néven, de szinte mindig van lehetőség.
Nagy általánosságban az alábbi lehetőségek léteznek:
:
/a DDR memória sebbességek
100MHz-es FSB-nél (a procinak ugyebár 400):
1:1 = DDR200
3:4 = DDR266
3:5 = DDR333 (nem minden lapnál!)
133MHz-es FSB-nél (a procinak 533):
1:1 = DDR266
4:5 = DDR333
2:3 = DDR400 (nem minden lapnál!)
200MHz-es FSB-nél (a procinak 800):
3:2 = DDR266
5:4 = DDR320
1:1 = DDR400
2:3 = DDR600 (nem minden lapnál!)
/b DDR2 memória sebességek:
A táblázatot a csúcs kategóriás alaplapok lehetőségei alapján állítottam össze, tehát ha valamelyik lehetőség hiányzik a tuningolni kívánt lapról (aminek nagy a valószínűsége még prémium lapoknál is) akkor azon nem kell meglepődni. Ezek itt az „elvileg” lehetséges szorzó számok, 3 féle jelöléssel..
133MHz-es FSB-nél (a procinak 533):
1.50x = 3:2 = DDR200
2.00x = 1:1 = DDR266
2.50x = 4:5 = DDR333
2.66x = 3:4 = DDR354
3.00x = 2:3 = DDR400
3.33x = 3:5 = DDR443
4.00x = 1:2 = DDR533
200MHz-es FSB-nél (a procinak 800):
1.50x = 3:2 = DDR300
2.00x = 1:1 = DDR400
2.50x = 4:5 = DDR500
2.66x = 3:4 = DDR533
3.00x = 2:3 = DDR600
3.33x = 3:5 = DDR667
4.00x = 1:2 = DDR800
266MHz-es FSB-nél (a procinak 1066):
1.50x = 3:2 = DDR400
2.00x = 1:1 = DDR533
2.50x = 4:5 = DDR667
2.66x = 3:4 = DDR711
3.00x = 2:3 = DDR800
3.33x = 3:5 = DDR889
4.00x = 1:2 = DDR1067
3. A „DRAM timing”-ot érdemes „by Spd”-re vagy „Auto”-ra állítani
Az esetek kis százalékában a BIOS nem képes az adott órajelekhez korrekt időzítési értékeket párosítani, ekkor állítsuk a késleltetéseket kézzel a maximumra (pl. 5-5-5-15).
4. Most kezdődik a tuning. A FSB-t szépen el kell kezdeni emelni 5Mhz-es lépésekben. Ha Windows lefagy mikor egy programot elindítasz akkor vagy már rögtön kékhalállal indít akkor a jelenlegi beállításokkal átléptük azt a határt amit a rendszer még képes elviselni.
5. Ekkor 5Mhz-t vissza kell venni az FSB-ből és a rendszert különböző terhelő programokkal kell izzasztani 4-5 órát vagy még többet. Pl.: 3Dmark, Cpuburn, Prime95, (ennek használatáról itt olvashatsz bővebben <a href=''http://prohardver.hu/f.php?mod=40&id=84972'' target=''_new''>[link]</a>)
Ha gond van, akkor általában hamar kiderül akkor még pár Mhz-t vissza kell venni és valószínűleg stabil lesz a rendszer.
6. Ezután meg lehet próbálkozni a memóriák magasabb órajelen való hajtásával, vagy ha ez nem megy, akkor az időzítések alacsonyabbra vételével. -
Prego
senior tag
Hello!
Vettem a bátorságot, és elkezdtem huzogatni a masinát. A konfig a leírásomban.
A BIOSban a következő opciók vannak:
Standard - Manual - 5 - 10 - 20 - 30 százalékos húzás.
Plusz még lehet a feszt emelni (ezt már nem merem).
Most 5% al emeltem (2,93 GHz)
Látom az anyalap leírásában, hogy a lehetőségek nem merülnek itt ki, és lehet a PCI illetve az AGPt is húzni, meg a RAM okat.
Szerintetek miket és meddig húzhatok, illetve milyen ütemben és sorrendben?
A proci asszem 3,6 ig bírja papíron. -
törölt tag
A vcore alapból 1,32 volt, ezt lehet emelni, 630 esetén kb 1,42-1,45 volt köré. AUTO helyett természetesen MANUAL üzemmódban. A dram voltage alapértelmezettként 1,8 volt, 2 voltig nyugodtan emelhető. AZ FSB emeléssel együtt nőni fog a ramok sebessége is. De először inkább visszaosztanám a ramok működési frekijét 667-ről 533-ra, hogy kizárható legyen a ram limit. Ha elérted a proci maximumát (instabil a gép, lefagy stb.) akkor lehet keresni a ramok maximumát is. Órajel vissza, ram speed vissza 667-re, és újra emelni az FSB-t.
A kékhalálig, vagy kifagyásig. Ekkor visszavenni egy kicsit az órajelből, és megtaláltad a Ram maxot. Azt már neked kell eldöntened, hogy gyorsabb ramsebességet, vagy nagyobb proci sebességet akarsz.
Természetesen proci hőfokot figyelni kell, nehogy túlmelegedjen.
KB. ennyi a 4GHz recept. Nekem anno 4780MHz volt a max.
A TUNINGBÓL SZÁRMAZÓ KÁROK A FELHASZNÁLÓ FELELŐSSÉGE.
[Szerkesztve] -
S0!L
tag
az a baj hogy ha a dram és a vcore voltage mind a 2 AUTON van , akkor mennyire állitsam hogy a gépem legalább 4000 mhz - en fusson és a memoriáimat is kéne ezzel egyutt tuningolni
üdv -
S0!L
tag
ok. amugy még már csak annyiba kéne segíteni hogy a memóriáimat hogy tuningoljam? meg hogy az idozítéseket hogy állitsam? mert edig se linkeknél nem jottem rá , meg az alaplapomon más is, ...
üdv -
M1kk0
csendes tag
bocs, nem frekijét, feszkóját
-
S0!L
tag
igayabol amiket adtal link , semmire nem mentem
-
S0!L
tag
3600 mhz utan lefagy a gep 20 másodperc után.
-
mycso
veterán
-
S0!L
tag
es akkor ott miket allitsak, valasszak/ tenyleg nem ertek hozza , sry
-
S0!L
tag
ja es a memoriamim 2* 512mb samsung 677mhz a tobbit ram kattintva megtalaljatok
a helyes irasert bocsi
udv -
S0!L
tag
Hi. az alaplapon a biosba a Jumperfree fulnel bealitittam valami overlock cuccot, es ott % -ok ba es aszem fsb be lehetett allitani na szoval a % -nal aszem 5 - es 20 % ra lehetett. 20 ra fel is tettem es akkor a gep 3600 mhz -en megy .. most is. az fsb be nem mertem belenyulni.
ha en mondjuk 4000 mhz et akarnek akkor hol tudnam tobbre tenni? es a memoriakat is ennek megfeleloen szeretnem tuningolni, de nem tudom hol lehetne, aki tudna segiteni jo elnne es pontosan elkene mondania hogy hol melyik fulbe allitsam . koszi
udv -
fsb1000
nagyúr
válasz
fsb1000 #1048 üzenetére
A dolog megoldodott!
Már megint a RAM-ok! Mezei Samsung 667, akkor is kiakadt fsb220 felett , ha szorzót x2.0-ra állítottam. (pedig ez csak 440Mhz!!)
RAM +0,1V megoldotta a problémát. Minden OK.
A 945 feszemelés nélkül stabilan megy 2 napja 4,0Ghz. Höfok 41@65°
Kis feszemeléssel 3,4@4,3GHz. Tovább nem feszegettem, mert a tápom nem birta.
Lap: GI955xPro.
Ezeknek a kommersz Samsung RAM-oknak mennyi lehet az ajánlott fesz?
Lehet hogy a lapom nem adta le neki defaultban?
Csak ha megemeltem a Névleges fölé? -
-
M1kk0
csendes tag
Hát az én tuningomról annyit, h 506os p4em van, ami alapból 2.66-on megy, és gyári hűtővel stabilan tartja magát 3.5ghz-n is^^ most 1.4625volt feszkó megy Vcore-nak, tartós fearezés után 63 fokos a proci, ami még viselhető.
-
törölt tag
próbáld 1,45ön, az még bőven biztonságos. Azért a ramokat először visszaosztanám, nehogy bekavarjon a tuningba. Ha megy adnék neki egy jó kis terhelést, filmtömörítés , prime95, vagy valami jó kit cpu terhelő alkalmazást, és persze nézném a hőfokot. ha stabil akkor mehet feljebb is akár. De ne legyen 70 fokos a proci, mert az már sok.
-
törölt tag
Egy nagyon jó hűtővel akár 1,6 volton is mehet, de figyelj a hőfokra. A proci Northwood vagy Prescott? A Prescottnál már nem igazán egészséges az 1,6.
Az én régi 630-as procim 1,7 voltot is kapott de csak rövid ideig. Ott ment is 3GHz helyett 4,8-on1,5 volton tartósan használtam 4,2 GHz-n
[Szerkesztve] -
t1
veterán
Hali!
A procimnak mennyi feszt lehet adni ami még nem káros? Az alap 1.3875 de CPU-Z szerint 1.33-1.344 fele szokott lenni mikor 1.4 adok neki akkor kap a CPU-Z szerint 1.38-at -
Tombi
őstag
üdv skacok !
Az a gond hogy aláiromban lévő gépet nem tudtam tuningolni még 3 gigán ujraindul a gép
3.4-en pedig bejön a windows és kékhalál..arra gondoltam a ramok idözitiésén kéne állitani
tudna vki tanácsot adni? ugylátszik kemény menet lesz -
Gergo_pet
aktív tag
válasz
robyeger #1035 üzenetére
Socket BGA2 a cpu-z szerint és mobile uPGA2 az everest szerint, viszont a szorzóban megegyeznek mindketto 7-est ir. a régebbi procit nemtom megnézni, mert nem akarom cserélgetni de emlékeim szerint az 5-ost irt az everest és az is BGA2 tokozás volt. vagy micro-PGA. Megpróbálom elmondani, szoval ez mobil proci az biztos, és a procira rá van épitve kulon egy tokozas, ami egy picit nagyobb mint a proci de csak par milivel, 492 pines és egy négyzetet képzelj el amibol minden oldalon hiányzik 1 db láb.
[Szerkesztve] -
Gergo_pet
aktív tag
Sziasztok, ismét ehhez a jó öreg, tuti kis topikhoz kell fordulnom. A következő problémaval állok szemben, ha tud valaki jo magyarázatot, esetleg megoldást pls szóljon.
A notimban egy Kapok i440BX/ZX alaplap van, a lényeg hogy volt már benne egy 600-as proci most pedig egy 850-es. A gond az, hogy mindkettőt rosszul ismeri fel a 600-ast 500asnak a 850-est 700-asnak, vajon mitől lehet ez? Próbáltam játszani a setupban, de semmi állitási lehetőség nincs max a power saving, de ha kikapcsolom akkor is ugyanez a helyzet. A ramok 100-as SD-k. Nem igazán értem a dolgot, ha valaki tud segitsen. -
FanTomasz21
tag
tényleg ott van ha disabledre állítom a fület akkor a következő rublikák nyilnak ki
dram cas latency 3clock ,ras precharge 4 clock,ras to cash delay 4clock, rash active to precharge timing 15clock, draw write recovery time 4 clock -
FanTomasz21
tag
[url=http://www.kepfeltoltes.hu/view/060824/100_0633_www.kepfeltoltes.hu_.jpg]
[/url]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [url=http://www.kepfeltoltes.hu]http://www.kepfeltoltes.hu[/url]
[url=http://www.kepfeltoltes.hu/view/060824/100_0634_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][/url]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [url=http://www.kepfeltoltes.hu]http://www.kepfeltoltes.hu[/url]
[url=http://www.kepfeltoltes.hu/view/060824/100_0635_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][/url]
[url=http://www.kepfeltoltes.hu/view/060824/100_0636_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][/url]
[url=http://www.kepfeltoltes.hu/view/060824/100_0637_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][/url]
remélem jók igy
[Szerkesztve] -
FanTomasz21
tag
válasz
FehérHolló #1028 üzenetére
mindjárt teszem be képeket pill most tölti fel
-
FehérHolló
veterán
válasz
FanTomasz21 #1026 üzenetére
Nekem is AMI BIOS-om van. Chipsetnél lesz (jumperfree alatt 2-3 füllel).
Másrészt régen nekem is ilyen RAM-jaim voltak. Egy nem tuningolt P4 2.6 mellett levettem az időzítéseit 2-3-3-5re. Eredmény: UT2004 alatt +90% FPS.
Szerk: Radeon 9600 PRO vidkari mellett. A rendszer persze stabil maradt.
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
válasz
FanTomasz21 #1026 üzenetére
Az advanced fülön belül a chipset setting- nél --> valami configured Dram timing ha jól emléxem itt tudod babrálni a ram időzítését.
Bár ha még 400-on sem ment, akkor nem kell lazábbra venned az időzítéseit.
[Szerkesztve] -
FanTomasz21
tag
válasz
FehérHolló #1024 üzenetére
BIOS tulajdonságai
BIOS típusa AMI
Rendszer BIOS dátuma 10/13/05
Video BIOS dátuma 01/04/05
BIOS gyártó
Cégnév American Megatrends Inc.
Termék információ http://www.ami.com/amibios
BIOS frissítések http://www.esupport.com/biosagent/index.cfm?refererid=40
de lefotózhatom hogy néz ki talán úgy könnyebb lesz de amit végig bogaráztam a jumperfree fülön belül nem találtam ilyesmit -
FanTomasz21
tag
Memória modul tulajdonságai
Modul neve GeIL CL25-4-4DDR 400
Sorozatszám 20020725h (621216288)
Gyártás ideje 6. hét / 2002
Modul mérete 512 MB (2 ranks, 4 banks)
Modul típusa Unbuffered
Memória típusa DDR SDRAM
Memória sebessége PC3200 (200 MHz)
Modul szélessége 64 bit
Modul feszültsége SSTL 2.5
Hibafelismerési módszer Nincs
Frissítési gyakoriság Csökkentett (7.8 us), Self-Refresh
Memória időzítések
@ 200 MHz 2.5-4-4-8 (CL-RCD-RP-RAS)
@ 166 MHz 2.0-4-4-7 (CL-RCD-RP-RAS)
Memória modul jellemzői
Early RAS# Precharge Nincs támogatva
Auto-Precharge Nincs támogatva
Precharge All Nincs támogatva
Write1/Read Burst Nincs támogatva
Buffered Address/Control Inputs Nincs támogatva
Registered Address/Control Inputs Nincs támogatva
On-Card PLL (Clock) Nincs támogatva
Buffered DQMB Inputs Nincs támogatva
Registered DQMB Inputs Nincs támogatva
Differential Clock Input Támogatva
Redundant Row Address Nincs támogatva
Memória modul gyártó
Cégnév GeIL USA
Termék információ http://www.geilusa.com/products.asp
Én is arra gyanakszom.hát az fsb az 236 a memóriát pedig ahogy mondtad visszavettem az alap 333-ra ami megemelkedett az fsbvel együtt 391-re -
FehérHolló
veterán
válasz
FanTomasz21 #1022 üzenetére
Mivel nem tudom, hogy milyen BIOS-od van, ezért nehéz lesz elmutogatni. Keress valami olyasmit, hogy latency, vagy RAM timing. Valószínűleg a chipset vagy advanced fülecske alatt lesz, ha van ilyen. Ha minden igaz, akkor nálad ez még ''By SPD''-re van állítva. Állítsd át Manual-ra, utána te változtatgathatod az időzítéseket, bár szerintem ez nem túlzottan éri meg, de a cél (procitúlhajtás) érdekében hatásos lehet. Ha túl magasak az értékek, akkor a proci húzása sem fog gyorsulást eredményezni, főleg játékokban nem.
-
mycso
veterán
válasz
FanTomasz21 #1020 üzenetére
A ramod milyen is pontosan????
Milyen frekin használtad amikor újraindult???
Mint kiderült a memtest alatt egy csomót hibázott, így lehet a ram miatt indult újra a gép. -
FanTomasz21
tag
válasz
FehérHolló #1021 üzenetére
És hogy kell a késleltetést változtatni? mert biosban én ilyet nem találtam.Alapból 2,5-4-4-8 az időzítés miként kellene ezt állítani ? a frekvenciája jelenleg 395 5:6 arányba.Azért tettem abba mert 1:1arányba már 470 vagy mennyi lenne és azt nem igen viseli el
bár lehet frekvencia emeléssel és időzítés változással birná nemtom.Szal tudsz ajánlani progit illetve tanácsot hogy változtassam?
-
FehérHolló
veterán
válasz
FanTomasz21 #1020 üzenetére
Növelni a késleltetésüket, illetve plussz feszt adni nekik. (Feltéve ha a memóriafrekit békén akarod hagyni.)
-
FanTomasz21
tag
nekiálltam lefuttatni a memtest progit de nagyon sok hibát talált szám szerint 450 azért 505nál inkább le is állítottam.Ez lehet az oka hogy újraindul a gép mert prime 95 azt a tesztet futtattam ami csak a procit terheli valószínű azért ment el több ideig.Mit lehet csinálni hogy stabilabbak legyenek a memóriák? Pedig nem is 1:1 arányba vannak az fsbhez képest hanem 5:6
-
FanTomasz21
tag
válasz
Jimmike #1017 üzenetére
Egy időben nekem is volt gondom az alaplapom miatt nem nagyon akarta kezelni a merevlemezeimet (egyszer látta egyszer nem ) de a legutóbbi biosfrissítés megoldott mindent.
Szerintem az a konfiguráció ami neked van biztos elviszi az Obliviont ha nem is maximális részleteséggel.
Aminek most nemtudom az okát hogy 3500mhz-n alapjáratban stabil a gép de ha elkezdek tömöriteni egyszerre két particiót meg mellette a dvd shrink konvertál hogy igy hajtsam ki a procit 100%-ra újraindul a gép de prime 95ben mikor a procit teszteltem 1óra 48perc után irt ki hibaüzenetet 100%leterheltség mellett.Egyébként ez jó eredmény vagy tovább is kéne menni hiba mentesen ha teljesen stabil a rendszer?Feszültséget már emeltem picit lehet még kellene? Meddig szabad emelni azt ha alapból 1,36? Vagy a ramoknak se ártana feljebb emelni 2.5voltról mondjuk 2,6ra ? -
Jimmike
tag
válasz
FanTomasz21 #1016 üzenetére
Teljesen igazad van.
Csak az a problémám, hogy velem már minden olyan hardver hiba megtörtént, ami megtörténhet vadiúj, márkás, nem húzott termékekkel. Kb. fél évig nem működött a gépem, mert a szervizekben voltak az alkatrészeim.
Most meg vagyok nyugodva (ezt lekopogom), mert megy a vas, így nem is merek kisérletezni. Nálam még egy házhűtő is elromlana, és a leszakadó ventije félbevágná az alaplapot.
Mindezek ellenére szeretnék játszani az Oblivionnal, ami állítólag zabálja a gépet. -
FanTomasz21
tag
válasz
Jimmike #1014 üzenetére
Hát nekem is a procin és a vga-n is zalaman hüttő van a procin réz és aluminium bordás a vga-n tiszta réz. A proci hüttő pontos tipusa cnps 7700 alcu a vga hüttőjé vf 700 cu
http://www.zalman.co.kr/
Egyébként nem akadt semmilyen játék nem azért húztam a vga-t és próbálom a procit.Csak olvasgattam fúrumokon hogy pl a 6600gt-t is viszonylag jól lehet tuningolni igy én is meghúztam és az eddig is folyamatosan futó játékon is lehetett érezni gyorsulást.Ha van erőtartalék a kariba amit kilehet hozni miert ne hozzuk ki akkor nem? -
robyeger
addikt
válasz
Jimmike #1014 üzenetére
A procit nagyon nehéz tönkretenni mivel hővédelem van benne, a memóriát pedig vissza lehet osztani, ha hem csinálsz fizikálisan hülyeséget rajta, magyarán csak a BIOSt állítgatod, akkor a rizikó nulla. Viszont míg nincs heat-pipe hűtőd, szerintem kár feleslegesen gyötörni.
-
robyeger
addikt
válasz
Jimmike #1011 üzenetére
]Akkor a géped: Asus P4P800-SE, P4 3.0E , 2X512 Corsair Value Select 400 Mhz, Sapphire x800 GTO, Chieftech 450W
Ennél már csak az lenne tökéletesebb tuning szempontjából, ha 2.4Ghz Northwood vagy 2.8Ghz Prescott procid lenne, szóval jócskán lehetnek benne tuning tartalékok, egy jó hőcsöves proci hűtővel vétek nem kihasználni.
[Szerkesztve] -
Jimmike
tag
válasz
FanTomasz21 #1002 üzenetére
Kösz szépen a választ.
Olyan előfordult, hogy nem ment valami játék csak azt követően, hogy húztad? -
Jimmike
tag
A gépem a következő: Asus P4P800-SE, P4 3,0, 2X512 Corsair Value Select 400 Mhz, Sapphire x800 GTO, Chieftech 450W.
Semmi nincs húzva.
Ha húznám, akkor mondjuk elérhető lenne a játékokon belüli nagyobb felbontás?
Csak azért kérdezem, mert csupán több pontért nem akarok erőlködni.
Előre is kösz! -
törölt tag
válasz
FanTomasz21 #1002 üzenetére
Nem gond
-
FanTomasz21
tag
válasz
#96302336 #1000 üzenetére
Én legelőször a vga-mat tuningoltam (asus extreme n6600gt ) alap órajelről ( 500/1000) 588/1170 de tesztprogramokban mint pl a 3dmark 03-06-ban nekem elég jól megemelkedtek az eredmények.3dmark 03ban 9932 pontot sikerült elérnem és játékokban is észrevehető a gyorsulás.Counter-strike sourceban is lefutattam a video stress tesztet és az alapból kb 100 átlag fps-t produkáló kártyám most olyan 120 átlag fps-re képes, de most hogy játszok a processzor tuningal megfigyeltem hogy ez a játék inkább proci függő mint vga.Legalább is nálam
Gondolod tehetek majd be képeket az eredményről
Jimmikének szántam a választ bocsi
[Szerkesztve] -
FanTomasz21
tag
Köszi mycso a válaszokat.Egyébként azóta már sikerült elérnem azt hogy 3500mhz ig stabil a rendszer ha nem dolgoztatom de ahogy 100% processzor kihasználtság lesz a volt szépen kezd leesni az alap 1,36ról a végén már 1,28 körül járt és újra is indult a gép.Tehát ahogy te is mondtad adok majd neki egy kevéske + feszültséget és meglátjuk
Új hozzászólás Aktív témák
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Megjelentek az iOS, iPadOS és watchOS 26 nyilvános bétái
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- A fogadás lezárult, elindult a hardvervágta
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Xbox Ultimate előfizetések
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24