Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
ha5iw
csendes tag
válasz
akoska07
üzenetére
Üdvözöllek benneteket!
Én új vagyok itt a fórumon. Ma vásároltam egy Intel P4 661,3600MHz (18x200) -as gépet.
Fölraktam az XP-t, de sajna a neten nem találok alaplapi driver készletet.
A gép tipusa
CMD / 30017 Maxdata. Csak normál gépként szeretném használni, de így se hang se LAN stb. Ha valakinek lenne driver készlete illetve ebben segítene nagyon megköszönném. -
-
-
robyeger
addikt
válasz
akoska07
üzenetére
A <minimum speed> opció lényege, hogy fixen lent tartja a szorzót, mert amúgy ha bekapcsolod winben a ''minimális energiagazdálkodást'', akkor az bármelyik BIOSnál CPU terheltségtől függően a min.(12 vagy 14) és a max.(esetedben 16) között ugrál. Csak azért kérdeztem rá, mert láttam már hibás BIOS verziót is, ahol még választható volt a <minimum speed> opció, de már nem működött, úgy csinált mintha <disable> választottál volna.
-
robyeger
addikt
válasz
akoska07
üzenetére
Látom aránylag új lapod van és régebbi procid, ez elég ritka párosítás, ezért engedd meg hagy kérdezzek valamit:
A BIOSodban a Advanced menü, CPU Configuration almenüben az Intel® Speedstep Technology opcióban van olyan választási lehetőséged, hogy <Minimum speed> vagy csak 2 közül tudsz választani: <Automatic> és <Disable>? -
Superman
nagyúr
válasz
akoska07
üzenetére
Na de mennyi az a kicsivel több? Én mondjuk a stabilitásra megyek, tehát, hogy például egy másfél órás online autóversenyt is kibírjon az adott programmal a prockó.
bejön 4.2GHZ-en is a Win, de azonnal kilép minden program, bármennyi feszt is adok neki.
Mennyit is jelentene a chipsetnek akkor ez a feszültség? -
mycso
veterán
válasz
akoska07
üzenetére
Nagyszerű, ha van kedved végig csinálnál pár tesztet alap és 250FSB-n???
[link] itt leis töltheted a teszteket.
Kíváncsi vagyok egy 775-ös rendszer eredményeire is.
Ja és jöhet majd egy super Pi 1m eredmény is max órajelen.
mod.: Superman: még nem, de a miskolciban gaga mondott egy 17-es mag-ot 8k-ért.Csak ismerősöm akinek kell, most hét közepe-vége fele lesz pénze.
[Szerkesztve] -
Superman
nagyúr
válasz
akoska07
üzenetére
Nekema következő a tapasztalatom ezzel a prockóval: én adtam neki akár 1.65Voltot is, de figyeltem a hőmérsékletet. Csakhogy: a 3D-s progik kilépkedtek sorra.
Visszavettem a feszt 1.48Voltra és csodák csodája lefutott minden 4Ghz-en. Most 4.1GHZ-en 1.51Volt a fesz és lefut szintén minden (persze ezek benchmarkok, hogy a használatban milyen lenne, az más kérdés).
Következtetés: a túl nagy feszültség sem használ, csak lépésenként, óvatosan adagolni. persze ahol te jársz már elkél az 1.6 Volt.
Milyen lapban megy ez ennyit? -
Superman
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Interactive Brokers társalgó
- E-roller topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Alkoholista nevelde
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3645
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
CMD / 30017 Maxdata. Csak normál gépként szeretném használni, de így se hang se LAN stb. Ha valakinek lenne driver készlete illetve ebben segítene nagyon megköszönném.