Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tracky
csendes tag
Kéne valami progi amivel jobban meg tudnám nézni a gépem tulajdonságait.meg ez az Everest progi mire is jó ?

-
mycso
veterán
Az oké, hogy 333-ig támogatja a lapod, de támogathatná 800MHz-ig is és lehetne 1000MHz-es ramod, akkor is csak 333MHz-en menne a fentebb leírtak miatt.
Ja közben rájöttem, hogy mit is írtál --> de akkor is a beállítások/proci - miatt megy 333-on, nem pedig a lap miatt.
[Szerkesztve] -
tracky
csendes tag
Üdv!
Srácok a mostani gépemmel ( 533mhz 2.4ghz intel és 3 fantasztikus hynix ram(ebből kettő 400as de csak 333 látja az alaplap mert annyit bír
)) kb 100 mhzes tunningot tudok kihuzni .a Proci hűtömmel nincs gond de lehet hogya memok nagyon lehuznak.Valami ötlet
? (bár a topic indito komment elinditott bennem valamit
) -
Sziasztok!
Néhány hozzászólással ezelött írtam, hogy nem megy az E0-s Prescott még 3750MHz-et sem stabilan 0.2V emeléssel sem.
Már majdnem biztos vagyok benne, hogy a tápom volt a hibás...
Azóta vettem egy telekondis NW-t, ami nálam is megy fesz emelés nélkül 3600-at.
Ez szupi, főleg azért, mert nem kell min. 7-8 ronygyot költenem egy rendes tápra, plusz egy nagyobb hűtőre...
A kérdés a köv.:
Épp megy a prime95... még sosem hsználtam ezelött ezt a progit, és nemtom, vajon jól állítottam be. simán felraktam, és az options menüből kiválasztottam a ''Torture test'' menüpontot. Ott beállítottam, valami olyasmit, hogy max. hő, és max fogyasztás. Gondolom ez izzasztja legjobban a procit.
Jól csináltam? Ezzel lehet kipróbálni, hogy stabil-e? Mit fogok látni, ha netán téveszt?
A windows task manager-ben csak 50% körül van a prime95.exe procihasználata. Ez OK?
Köszi!!
Ja, azt elfelejtettem, hogy kb. 5-6 perce mehet a progi, és a CPU az Everest szerint 64 fokos.
És a tápom is hallhatóan magasabb fordulatszámra kapcsolt...
Normális ez?? Gondolom igen... Remélem!!
[Szerkesztve] -
Blue@X
senior tag
mennyit mhz-t bír egy 400 mhz-es ddr-ram max?
-
OP-ToTo
aktív tag
Nagyon szépen kérek valakit értékelje ezt a procit hogy forintálisan mennyit ér. Ha lehet privibe emrt ezt a topicot nem figyelem.
INTEL PENTIUM 4 2400 MHERZ Professor. Everestes tulajdonságok:
CPU tulajdonságai:
CPU típusa Intel Pentium 4, 2400 MHz (18 x 133)
CPU alias Northwood, A80532
CPU stepping B0
Utasításkészlet x86, MMX, SSE, SSE2
Eredeti órajel 2400 MHz
Min / Max CPU szorzó 18x / 18x
Engineering Sample Nem
L1 trace gyorsítótár 12K Instructions
L1 adat gyorsítótár 8 KB
L2 gyorsítótár 512 KB (On-Die, ECC, ATC, Full-Speed)
CPU fizikai információk:
Tokozás típusa 478 Pin uPGA
Tokozás mérete 3.50 cm x 3.50 cm
Tranzisztorok száma 55 millió
Gyártási technológia 6M, 0.13 um, CMOS, Cu, Low-K
Processzormag mérete 146 mm2
Magfeszültség 1.475 - 1.55 V
I/O feszültség 1.475 - 1.55 V
Tipikus teljesítmény felvétel 38.7 - 89.0 W (órajeltől függően)
Maximális teljesítmény felvétel 49 - 109 W (órajeltől függően)
CPU gyártó:
Cégnév Intel Corporation
Termék információ http://www.intel.com/products/browse/processor.hu -
Scream007
őstag
hi!
a 9x0 procik tuningolhatóságáról tud valaki gyakorlati tapasztalatot mondani?
pl:920ról láttam több helyen akár a 4 giga sem elképzelhetetlen vele, ehhez nagy malac kell, vagy ez az átlag
-
Hát, skaccok, akkor vagy a tápom gyenge, vagy az alaplappal van gáz, vagy egy extra sz@r E0-s procit fogtam ki...

Ti mit hallottatok az Albatron PX875P Pro 2.0 lapról? Én direkt azért vettem ilyet, mert itt a PH-n az egyik tesztben a p4c-t ezzel lehetett a legtovább nyúzni.
Mit javasoltok? Ebbe a lapba milyen procit vegyek? Telekondis NW, vagy 2000-es Mobil P4? (itt a PH-n hírdeti valaki)
Telekondis NW-hez elég lesz a 340Wos HP táp?
Kösz! -
apro
senior tag
hali
nekem is ilyen procimvan 3.00GHZ intel P4 (CSAK ez DO_)ASUS lapban
nekem enyit megy mint neked a SPID 3755MHZ.,multipl 15X,FSB 250, a bus spid 1001MHZ
aram ifőzitések a kőv: 5:4,2,5 3 3 6 ja a esz 1.424 v
es 100%-os terhelésnél 62C,felé nem emelkedik én a PRIMERE 95 tesztel 6.óra tesztt után is stabilan megy ezzel azt akarom mondani hogy az én procimnak is csak egyi a vége ettől tőbbet nem bir stabilan hali -
Sziasztok!
Egy gyors válaszra lenne szükségem:
Mi a különbség a Mobil Pentium4 és a Pentium M között?
Azt tudom, hogy a Mobil P4-ben 512kb L2 Cache van a Pentium M-ben 1-2 MB.
Milyen magra épülnek?
Mennyi a sebességkülönbség egymáshoz, és egy asztali P4-hez viszonyítva?
(a Pentium M és a prescott viszonyát kb.-ra vágom, de a Mobil P4-et nem tudom hova tenni...)
Főleg a sebesség érdekel.
Köszi szépen!
[Szerkesztve] -
OP-ToTo
aktív tag
Már csak 2 hozzászólás és lelkes leszek.
-
robyeger
addikt
válasz
raskolnikoff
üzenetére
Az 333mhz ram tuningnál sok gondot okozhat, már az is kisebb csoda, hogy hajlandó a két ram stabilan duálba szervezve alapon működni. Cserét javaslok, addig szerintem nincs sok értelme gyötörnöd a rendszert.
-
raskolnikoff
őstag
csá!

van egy northwood 3 GHz procim
Abit IC7
2x512 RAM (333 és 400) dualban megy, de ugye így 333 mind2
Phoenix BIOS
a táp épp cserefolyamatban (460W lesz minimum)
a kérdésem mindössze annyi, hogy ha jól értettem: a BIOSban kell nézni hogy mikor éri el a mem órajelét a tuningolt órajel...ugye?
és azt lehet nagyjából tudni hogy mekkora emeléshez mekkora feszültségemelés dukál kb?
nemrég emeltem 3060-ra és se hőemelkedés meg semmi ilyen. a szorzó 15-ös, és most FSB jelenleg asszem 204-en van.
AGP/PCI 66/33
köszi a segítséget
-
Ezt nem hiszem el!!!

Mégegyszer kipróbáltam ugyanúhy, mint az elöbb, és most egyszer sem ment végig az aquamark...
Ez mitől van?
Pedig nem gyenge a hűtőm...
Asszem szerzek egy ''telekondis'' NW-t...
túl sok kiadás lenne új táp, netán új hűtő, vagy akár új alaplap...
Lehet az alaplap hibája, hogy a megemelt VCore nem elég magas?
Köszi! -
válasz
robyeger
üzenetére
Hali!
Újra próbálkoztam:
A különbség az, hogy mindkét ventit bekapcsoltam a bordán.
Az eredmény:
hőmérséklet Aquamark után közvetlenül: 57C
És a másodikat is simán viszi.
De az 1.52V szerintem kevés ahhoz képest, hogy 2 tizedet emeltem. 1.385-öt ír a BIOS alapfesznek. Akkor nem 1.585-nek kéne lennie? Nem ettől nem megy 3750 fölé?? -
robyeger
addikt
-
Kipróbáltam a köv értékekkel:
proci: 3750MHz (250x15)
proci fesz: +0.2V
memória : 3-3-3-8 (ezt írta az Everest)
Az Aquamark3 egyszer végigment, utána everest-el megnéztem az állást:
proci: 67C
Vcore: 1.52V - Ez nem kevés??
Másodszorra már nem ment végig az AquaMark: elkezdte csíkozni a képet, aztán visszajött az XP, de csak félig, és lefagyott.
Ja, és amikor az XP bootolt, volt egy három másodperces szünet, a bejelentkezés után, ami eddig nem volt...
A 67C a sok, vagy az 1.52V a kevés? -
robyeger
addikt
A lapok többségénel, a memória időzitést minden esetben a proci gyári FSB-hez állítja, ha AUTO-n hagyod a BIOSban, viszont ha emeled a FSBt, borul a dolog, mert azzal nő automatikusan a memória órajele is, manuálisan kézzel kell beállítani az a biztos. A megfelelő értékeket nézd ki a memória SPD-jéből, Everest, CPU-Z progik kiirják.
-
A hűtéssel nincs gond, mivel a házam nyitva van mindig, és a procin egy elég nagy borda van, aminek a két oldalán egy-egy venti.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
egyébként 39-43 fokos a procim 3GHz-en 26-27 fokos szobában. Szerintem ez elég jó érték, mondjuk hangja is van rendesen...
De akkor úgy néz ki mindenképpen kell egy új táp...
És cserélhetem ki a házat is, mert a HP házba nem megy bele semmi más táp, csak úgy ha szétfaragom...
Köszi a segítséget! -
Javaslom tovább, hogy mindenképpen legyen egy rendszerventid is, ami a házból kifele nyomja a levegőt, mert a Prescott csak úgy okádja a meleget magából.
Nekem most 3 gigás NW procim van. Kicseréltem egy ugyanilyen Prescott-ra (csak a cache lett nagyobb), és a hőmérséklete 10-15 fokkal lett nagyobb. PErsze rögtön cseréltem is vissza, nem kell nekem kazán. -
Egy Prescott procihoz nagyon gyenge a 340W-s táp, főleg, ha tuningolni akarod. Örülj, hogy egyáltalán tuning nélkül megy. És a helyedben nem erőltetném a tuningot addig, amíg nem cserélsz egy minőségi, mondjuk 400W-s tápra. Esetleg a 340-360W is megteszi, de akkor tényleg jó táp kell (pl Chieftec).
-
.:ZS:.
senior tag
#517 valaki?

-
Sziasztok!
Nemrég vettem egy 3GHz-es, E0 steppinges, s478-as, Prescott magos P4-et.
Örültem, hogy hú, de jót fogok tuningolni...
Erre:
alapfeszen max. 3330
+0.1V-on max. 2540
+0.2V-on max. 3600
Létezik, hogy a hűtő gyengesége miatt nem jut el addig, hogy elinduljon az XP?
De alapfeszen akkor is tovább kéne bírnia, nem?
Az alaplapom is elég jó: Albatron PX875P Pro 2.0 - a legújabb BIOS-al.
??? -
törölt tag
Hali mindenkinek!
Felmerült bennem egy dilemma,mégpedig az, hogy beállítok egy fesz.értéket az alaplapon, de a cpuz, és az everest is max 1,38 voltot mér, a mikroguru mutatja a beállított feszt, viszont nem a valós, hanem az elméleti feszt. most minek higgyek?
Abit AA8xe. a lap, Intel 630 a proci. Bioscsere volt akkor is ugyanez a szitu. Esetleg van valakinek leírása, hogy hol van mérőpont az alaplapon? Én a műszereknek hiszek inkább. -
Sziasztok!
Milyen progival lehet megnézni a procim CPUid-jét? Hogy tudjam, hogy E0ás-e.
Én a 3.3-as wcpuid-vel próbálkoztam, de az elég régi, és azt írja az elején ki, hogy ''Unknown CPUID data''.
Mit használjak helyette? ÉS HONNAN LEHET LETÖLTENI????
Köszi! -
.:ZS:.
senior tag
Hi all.
Lenne egy elég buta kérdésem: van egy 630-as procim egyelőre gyári hűtővel. Eredetileg egy zalmi 9500-at szántam volna rá, de sajna ahoz nem nagyon van keret, úgyhogy most az artic cooling freezer 7 pro-val szemezek(még is csak majdnem fele annyi mint a zalmi). Ezzel mennyire bírná a proci a tuningot?
Köszi! -
Rez_Grof
őstag
válasz
bandiras2
üzenetére
Azzal a codegány táppal semeddig.

A táp feszült séget 1,6V fölé nem illik vinni léghűtésnél.
De a lényeg, hogy a proci teljes terhelésnél ne legyen 65-70 foknál melegebb, mert ott már elkezd throttling-olni.
Telheléshez, cpu-burn vagy prime95, throttling figyeléshez Rightmark cpu clock utility. -
Gergo_pet
aktív tag
Siasztok, ha van valakinek Northwood P4-e 2,66 Ghz-es D1 steppinges, akkor szóljon már pls meddig tudta túlhajtani. Mert nekem nem sikerül 3,4 Ghz-nél tovább pörgetni még akkor sem ha feszt emelek, de 3,4-ig simán birja fesz emelés nélkül. És érdekes módon a memóriáknak is mindegy, hogy 4:5-ben vagy 1:1 ben mennek, egyik beállitásnál sem engedi tovább. Az is jó lenne, ha meg tudná valki mondani mennyire sikerült egy ilyen procit húznia, elérhető a 3,6 Ghz?
-
bandiras2
senior tag
CPU tulajdonságai:
CPU típusa Intel Pentium 4
CPU alias Northwood, A80532
CPU stepping C1
Engineering Sample Nem
CPUID CPU név Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.40GHz
CPUID revíziószám 00000F27h
CPU sebesség:
CPU órajel 2448.32 MHz (eredeti: 2400 MHz, overclock: 2%)
CPU szorzó 18.0x
CPU FSB 136.02 MHz (eredeti: 133 MHz, overclock: 2%)
Memóriabusz 170.02 MHz
CPU gyorsítótár:
L1 trace gyorsítótár 12K Instructions
L1 adat gyorsítótár 8 KB
L2 gyorsítótár 512 KB (On-Die, ECC, ATC, Full-Speed)
Alaplap tulajdonságai:
Alaplap azonosítója 10/23/2003-SiS648/SIS963/W697-P4S8X
Alaplap neve Asus P4S8X (6 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM)
Lapkakészlet tulajdonságai:
Alaplapi lapkakészlet SiS 648
Memória időzítések 2-3-3-7 (CL-RCD-RP-RAS)
SPD memória modulok:
DIMM3 256 MB PC3200 DDR SDRAM (2.5-4-4-8 @ 200 MHz) (2.0-4-4-7 @ 166 MHz)
Grafikus processzor tulajdonságai:
Videokártya nVIDIA GeForce FX 5200
GPU kódneve NV34 (AGP 8x 10DE / 0322, Rev A1)
GPU órajele 250 MHz
Memória órajel 202 MHz
--------[ Érzékelő ]----------------------------------------------------------------------------------------------------
Érzékelő tulajdonságai:
Érzékelő típusa Asus ASB100 Bach (SMBus 2Dh)
Hőmérsékletek:
Alaplap 38 °C (100 °F)
CPU 51 °C (124 °F)
Aux 43 °C (109 °F)
Seagate ST3120022A 40 °C (104 °F)
Seagate ST3200822A 53 °C (127 °F)
Hűtőventilátorok:
Burkolat 1705 RPM
Tápegység 3709 RPM
Feszültség értékek:
CPU mag 1.71 V(ez az érték változik, esik 1,68ig, majd visszaáll)
Aux 1.71 V
+3.3 V 3.26 V
+5 V 5.19 V
+12 V 12.16 V
-12 V -12.08 V
-5 V -4.58 V
A tápom egy fél éves 400W Codegen.
Meddig erőltethetem biztonságosan a magfeszültséget?
Körülbelüli adat is megfelel, de szeretném ha gyorsabb lenne. -
Sziasztok!
Hogy lehet a gyári szám alapján mgállapítani egy s478-as Prescott magos prociról, hogy e0 steppinges-e és hogy vissza lehet-e venni a szorzóját 14-re?
Mitől függ még, hogy 4G-ig elmegy-e a proci? (Azon kívül, hogy laptól, és máktól..
)
Kösssz!!
[Szerkesztve] -
bandiras2
senior tag
Van nekem egy 2400 P4, sajnos alapfeszultsegen ujraindult terheles alatt(Heroes5) ez nemi feszultsegemeles hatasara megszunt, de szeretnem tovabb hajtani. A tovabbi feszultsegemelestol viszont felek. Kb meddig lehet emelni a procc feszultseget biztonsagosan? Nem akarom kinyirni, foleg ebben a melegben. Mondjuk terheles alatt sem lesy tul meleg, de feltem.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Windows NT
üzenetére
Viszont a ramok irasi sebessege miatt 800 fsb sokat szamit. 50%-al gyorsabb tole (felteve hogy dual chanel megy). HT-nek nem is az a lenyege hogy mi hasznalja hanem ha egyszerre tobb progi fut nem lesz az hogy az egyik jolmegy, a masik meg akad, szinte pausen van.
-
Ősember
őstag
válasz
Windows NT
üzenetére
az nem elég, ha az oprendszer kihasználja?
az mindig megy.... amugy a celeronnak nem 533 az fsb-je? a 2.8-as jobbnak tünhet, persze ebben a kategoriában ez erösen árfüggö. -
Windows NT
tag
Na látom ez a topik jobban megy ezért ide is betettem.
Egyébként mivel járnék jól technikailag a 3.2-es celeronnal vagy egy 2,8-as 800 FSB 1 MB cache procival, a 3.2-esnek órajele nagyobb a 2.8-as HT-s és 1 MB caches de úgy tudom nincs olyan sok progi az oprendszeren kivül ami kihasználná.
Válaszokat várok, melyet előre is köszönök.
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook Air M1 13" 16GB RAM 256GB SSD 27% áfás számla, (0228)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4113
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 8/256GB (MLY33MG/A) éjfekete - 141 Ciklus - 1+ év garancia - HUN
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4170
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)) kb 100 mhzes tunningot tudok kihuzni .a Proci hűtömmel nincs gond de lehet hogya memok nagyon lehuznak.Valami ötlet
? (bár a topic indito komment elinditott bennem valamit
1000 köccc! 
Akkor 2x64 fokos lesz a procim???? 

/, a p3-amara meg nemtom rátolni a sata vinyót, de asszem nekem is D0 volt a 2.8-as prescottom /533FSB/ és annak is 3.8GHz volt a vége.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

![[kép] [kép]](http://bici.tar.hu/everest.jpg)