Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Van egy 1,5 éve tartó problémám.
Vectra C benzin 1.8 Z18XERFogyik a hűtőfolyadék, egyre gyakrabban.
Elvittem szerelőhöz, első körben cserélte a hengerfej tömítést, vizcsőelosztó házat, termosztátot, vízcsövet.
Utána 1-2 hónapig jó volt, majd megint ekzedett egyre sűrűbben hiányozni folyadék. Ekkor lett cserélve vízpumpa vezérléssel együtt (hátha ott szökik)
Megint egy ideig mintha megjavult volna, aztán megint eltűnt hűtőfolyadék.
Ezután cseréltek kiegyenlítőtartályt kupakkal együtt. Egy darabig jó, majd megint fogyott a hűtőfolyadék, ezután megint cserélve lett vízcsőelosztóház + termosztát (már másik szerelő).
Egy darabig mintha minden probléma megszűnt volna, de aztán megint el kezdett eltűnnia hűtőfolyadék, egyre sűrűbben és legutóbb már az összeset kinyomta a tartályból....
Kiváncsiságból itthon járattam alapjáraton és ahogy felmelegedett üzemire sikerült meglátni, hogy hol folyik el a folyadék (a tartály túlfolyóján)
Ismerős szerelő mondta, hogy nézzem át csöveket közbe nem-e keményednek meg (nem), főfok nem-e megy fel 100ig (nem, max 90), radiátort fogjam meg alul és felül is meleg-e alul is (igen), nívó pálcát nézzem meg milyen az olaj nem-e fehéres, habos (nem).
Sajna neki sincs ötlete mi lehet a gond, főleg hogy másnap beindítva járatva ugyanígy elérve üzemi hőfokot majd gázadások után se ismétlődött meg a túlnyomás. Azaz hol csinálja hol nem.
Járt már valaki így?
Vagy tipp mi lehet a gond?
A jelenség: link
Most azt a tippet kaptam fb csoportban, hogy valószínűleg a kiegyenlítő tartály sapka ha utángyártott az lehet gond, többeknél fordult már elő hasonló.
Szerezzek be gyárit, de az nem is olyan egyszerű, főleg hogy jobban utána olvasva 2 féle is létezik 1.2 bar és 1.4 bar nyitó nyomású. (nekem 1.4es kell)
Ezt ajánlották:
linkDe a webshopot megkérdezve azt a választ kaptam se a kupakon se a csomagoláson nincs ilyen nyomás adat....
Tudtok ajánlani gyári 1.4bar nyitó nyomású kupakot?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD RX 580 4GB Zalman T3 Plus 400W
- Dell Latutide E7270, 7280, i5- i7, 8GB RAM, 256gb ssd, EU bill., számla, 6 hó gar - több db
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X870 R9 7950X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4090 24GB Be quiet Pure Base 501 LX white
- Doxa férfi óra - 166.90.101.20 - D-Sport férfi karóra
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest