Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tim82

félisten

válasz freelanced #51137 üzenetére

Az a baj, hogy annyira nekem nem ugranak be Szun-Ce kaliberű hadászati, elméleti munkák az ókorból, középkorból, történetírói munkák viszont igen.

Én úgy ajánlanám akkor már Xenophónt (Anabaszisz), Thuküdidészt (A peloponnészoszi háború), Ammianus Marcellinust (Róma története), de úgy általában véve nem gondolom túl élvezhetőnek a legtöbb ókori, középkori történetírót. Teoretikus meg nincs sok, a legtöbb reformer a hadtörténetben nem volt túlzottan tollforgató alkat.

Viszont nagyon ajánlanám neked a modern kori történészek közül Steven Runcimant (magyarul jó pár könyve van, A keresztes hadjáratok története, A szicíliai vecsernye és a Konstantinápoly eleste - 1453 szerintem mind-mind nagyon jó könyv, stílusra is).

Ha a Távol-Kelet érdekel (és ezt most kicsit külön kezelem, mint témát), akkor Jacques Gernet könyvei Kínáról egészen jók. Ha érdekelnek a mongolok, akkor olvasd el A mongolok titkos történetét, meg talán Lőrincz L. László Dzsingisz kánját és Vásáry István Az Arany Horda c. könyvét. Japánra nem fogok tudni könyvcímeket mondani, mert engem sosem mozgatott meg igazán.

Most így, miközben kicsi orkként húzom az igát Barad-Dur-ban, ennyi jutott eszembe, de majd ránézek otthon a könyvespolcra.

Új hozzászólás Aktív témák