Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgyuri0123
nagyúr
Minden lehetséges...

De jelenleg is a tévém 2015-ös elektronikája vezérli az új panelt, ami elképesztően homogén, szóval én inkább a panel gyártástechnológiai fejlődésére gondolok. Talán kisebb a szórás, talán pontosabb, precízebb a cellák "felhelyezése" a panelre, emiatt lehet kevesebb pixelhiba, plusz javulhat a homogenitás. Nem tökéletes most sem, de annyira jó, hogy "közelít" a plazmához 20% feketén is, ami talán a legkritikusabb árnyalat egy oled számára. Szóval, ez nem csak elektronika kérdése szerintem.
A beégés ellni egyetlen gyógymód lenne, a teljesen más összetevőjű anyagok használata, ami szerintem ennyi kutatás és pénz elégetése után nem biztos hogy az LG első számú célja.
Azt Te is tudod, hogy a panel élettartamát eleinte csak saccolták, de mivel úgy tűnik (tartós tesztek alapján) hogy az élettartamuk nem 15-25e óra, ezért bátrabban fel merték vállalni az 50-100e üzemórát is. 2013-as modellek túljutottak a 30e üzemórán és semmi bajuk nincs a paneleknek. A fényerővesztés is egészen minimális...sokkal kevesebb, mint eleinte gondolták. Ne kérd hogy linkeljem, mert fogalmam nincs hol találtam az erre vonatkozó tesztet, de olvastam a saját szememmel.

-
dgyuri0123
nagyúr
Nincs érdemi javulás az újabb szériáknál. Vegyük pl. a sávosodás vagy near black kérdéskört. Az újabb szériák talán még rosszabbak e
tekintetben, mint az elődeik voltak.Én most egy annyira homogén panelt kaptam, hogy fülig ér a szám.
A beégésmentesség pedig soha nem lesz elérhető oleden. Szervizessel beszélgettünk erről is és elmondta hogy nincs új panel, mert nincs rajta mit fejleszteni. Elértek oda, ahonnan nincs tovább, esetleg annyi, hogy nyomtatott kijelzők lesznek, de ennek semmi köze a minőségű előrelépéshez.
-
Ren Hoek
veterán
Igen, pont erre gondoltam. Gyakorlatilag egy 2015-ös modell, amit talán nem is gyártanak már egy ideje.
Persze a TV-vel semmi baj, a hangján kívűl simán ajánlható... csak szerintem az "akciós" ár is eléggé túlárazott.
Nem tudnám nyugodt szívvel ajánlani, ha benne van a pakliban, hogy sokkal jobb akciók is lesznek még.
Az pedig valóban igaz, hogy LCD-hez képest lényegesen jobb. -
dgyuri0123
nagyúr
Nem mennék bele ismét a felbontás háborúba, értem mire gondolsz. Viszont 4k-nak csak közelről nézve van előnye. Ergo 2.5-3m-ről nulla pluszt nyújt. HDR más tészta, de én ezért sem adnék plusz 100 ezret.
Adalék: Sajátom is 2015-ös modell és ezzel az új panellel egészen kiváló a homogenitás is. Lényegesen jobb mint az előző volt. Tehát nem kizárólag az elektronikán múlik a képminőség. Sőt..
-
dgyuri0123
nagyúr
Ha valaki viszonylag sokat néz tévét, annak bizony jobb odafigyelni, mert végleges ghost lehet a logókból.
Én mindhárom plazmámat zoomolva néztem. Tudom, ronda, de az ami fontos, azt úgyis külső forrásból nézem zoom nélkül, úgy meg tökéletes. Meg lehet szokni, ha fontos a kijelző homogenitás életben tartása. Akinek meg tök mindegy, az ne zoomoljon. Viszont, az hogy filmnézés közben is látszódjon a ghost, azt nem kívánom senkinek. Annál idegesítőbb dolog nemigen van. Inkább most a zoom, mint később a nyavalygás.
Ha valaki évekig rendszeresen olvasta a plazma topikot, (mint én) az tudja, hogy a zoomolás szinte kötelező olyan megjelenítőnél, ami hajlamosabb beégni, mint egy lcd tv. Ott is volt, aki szerint hülyeség és ronda, meg hogy barom, aki úgy használja, mégis a Userek többsége zoomolt, ha nem akarta lelakni az akár 1.5 millás plazmáját (sokan ezért vették az lcd-t inkább, mert azt lényegében szinte lehetetlen volt beégetni, illetve baromi nehéz).
Ehhez hozzájön még az "indokolatlanul" magas oled fényerő, ami tol még picit a korai ghost felé. Ez az én véleményem, bár tudom, nem sokat számít..
Feleségem elég sokat nézi a Spektrum Home-ot, aminek szép színes logója van. Fél év múlva baltával kellene kiszednem a logót a kijelzőből.
Na, ezt nem szeretném. -
Ren Hoek
veterán
Egy OLED Fény infó is érdekes lenne... sanszos, hogy ki van maxolva. Láthattuk, hogy ez akár egy nap alatt igen durván ghostoltat.
(+Én vennék a gyerekszobába egy használt LCD-t inkább...80e-t megérne a Duck TV beégés : D ... igen csak pillangós lenne a gyomrom egy félmillás OLED-en menne a Duck TV, meg asszony főzőcsatornája, és jönne a logópara)
Edit: Ja és most nézem C6V, akkor viszont lehet ott marad, mint az itteni másik 6-os szériás Live logós TV, ami finoman de beragadt.
-
Partz
senior tag
Egyik Sony lejátszó se konvertál sdr videót hdr-re (úgy tudom az idei csúcs Pana lejátszók tudnak majd olyat). Ezek szerint a Sony 2017-es tévéi nem támogatják yt hdr-t. Bár akkor lehet az X800 se viszi, mert az is tavalyi lejátszó, de egy próbát azért megér.
Vicces néha beleolvasni a fórumba így hdr kapcsán. Az elmúlt 2 hónapban csak hdr filmeket néztem. Most végeztünk a Kék Bolygó 2-vel, előtte a gyerekkel az összes Harry Pottert végignéztük. Igazából pont emiatt érdemes 4k készüléket venni és nem a felbontás adta többlet miatt. Aki szerint baromság nincs tapasztalata ilyen téren, semmi nyoma túlszaturált színeknek vagy, hogy kiégne a retinám teljes sötét szobában. Csak nem a hdr vivid módot kell használni, ahogy ez sdr tartalmaknál is alap lenne.
-
Dadan01
senior tag
Nincsen hdr képes androidos eszközöm, így passzolom. YT hdr egyébként szerintem jelentéktelen. Netflixen van neked DV? Na azt már zokon venném ha sonym lenne és nem tudná.
Tvn direkt nem vagyok bejelentkezve, ott másféle tartalmat fogyasztok, mint egyébként. Hidd el, nincs varázslat LG fronton.
-
Dadan01
senior tag
-
baluka
tag
Végre hazaértem, sikeresen teszteltem több 4K anyaggal, pendriveról a beépített videolejátszóval ill. 4K BluRay lemezrol az UBP-X800 lejátszóval, minden úgy van ahogy írtad, szépen megjelenik a HDR felirat.
Viszont YT HDR tovabbra is nuku, meg sem jelenik a HDR felirat és ahogy tegnap is írtam az automatikus felismerést kikapcsolva és a HDR10-et bekapcsolva, tehat ráerőltetve a kép élvezhetetlenül természetellenes. Ettől persze még mindig nem világos hogy a YT csal a HDR körül vagy pedig az A1 nem tudja ezt a funkciót - egyelőre...
Köszi a tippet a Sony tv-s topikkal kapcsolatban, hasznos dolgok vannak ott is, az pedig nem kérdés hogy jelen fórum erősen LG hangsúlyos, ami tk nem csoda: az én 55A1-em nagyságrendileg ugyanannyiba került (lehet, még jelenleg is) mint a 66-os LG B7, mit is mond erre a józan, logikus gondolkodásra képes ész?!
Külön köszönet a fáradságaidért a Sonyval folytatott levelezésedet illetően, remélem nem lesz olyan mostoha a cég bánásmódja a frissítések terén mint a telefonjaikkal kapcsolatban...

-
-
baluka
tag
Köszi a választ, végsősoron nem sírok a DV után, nem is emiatt néztem és kérdeztem rá a legfrisebb elérhető szoftverre, csak szeretem ha minden eszközöm friss...

A YouTube HDR kérdéssel kapcsolatban még egy kicsit zavarnálak: technikailag tudja az A1 vagy eleve nem képes rá, tekintet nélkül arra hogy tk van-e real YouTube 4K HDR vagy nincs?
Kérdem ezt amiatt, mert amennyiben USB-ről vagy lemezről nézek 4K HDR anyagot akkor a beállításokban a HDR módot automatikusról HDR10-e váltva nincs változás a megjelenítésben, szval a kép változatlan, viszont ugyanez a váltás YouTube-on teljesen más paraméterű megjelenítést eredményez élvezhetelen színekkel, de tanácstalan vagyok hogy tk az A1 nem tudja a YT HDR-t vagy maga YT videó nem HDR valójában...
Hozzáteszem, hogy az A1 nem jelzi külön hogy HDR anyaggal dolgozik, legalábbis én nem vettem észre, nem tudok róla, csak a fent leírt módszerrel tudtam megnézni hogy valami tényleg HDR-e. -
Ren Hoek
veterán
-
Ren Hoek
veterán
Áh, lehet igazad van... úgy rémlett ha már moziban vetítették 48p-ben (ugye azzal vették fel, ez 100%)
Akkor kiadják valami BD verzióban...de ahogy látom ez nem is lehetséges. Talán stream verzióban kijöhetett és azt rippelték, nem csak konvertálás interpolációval... de persze lehet csak interpolálgatta valaki.
Tehát akkor az Oppo is interpolált képet vetíti, és a "Truemotiont" használja, amit kirenderelt valaki.
Kíváncsi lennék a TV Truemotion és eközött van e nagy különbség.
-
Ren Hoek
veterán
Na igen, de az "átkonvertálás" vajon hogyan szüli meg a képkockákat? Interpoláció...
Lehet vannak kicsivel fejlettebb interpolációs eljárások, de pl ha jól rémlik pont Janos tesztelte, brutális compute igényes, napokig futó interpolációt, de ugyan úgy keletkezhetnek artefactok ott is. Ha jobb is valamivel, a konvertálás nem jobb annyival mint a realtime Trumotion.
A szappanhatást pedig nem lehet elkerülni, épp ez a lényege. -
krx21
nagyúr
A 8-as sorozat BFI-je eddigi videó alapján igen remény teljes... Ráadásul a hír szerint maga az interpoláció is sokat fejlődött. Remélhetőleg kevesebb hiba lesz, feltehetően. Szóval még a magyar ár sem ismert, de egy jó interpoláció+bfi-ért hajlandó volnék többet fizetni.. Valamint ott van az új videó chip, ami szintén hoz általános képminőséget a konyhára. Szóval várok egy jó tesztet.
-
Gtaati
őstag
Hello!
Lehet hulyeseget kerdezek, ha pl egy 24p-s filmet atkonvertalok 48fps-re akkor a problema megoldva? Mondjuk halvany lila gozom se lenne h mivel tudnam ezt egy 2160p hdr filmmel megtenni.... A 48fpst nem tudom h az oppo. 203 vagy a q10 pro lejatszana-e helyesen es azt a B7 szinten tudna-e kezelni es megjeleniteni. Egyebkent szivesen kiprobalnam a 48fps-t csak nem tudom mileyn programmal tudnam ezt megcsinalni a jelenlegi filmeim egyikevel.
-
krx21
nagyúr
Okés, de ez hogy jön ide? 65" OLED-re várok és biztos lesz is... Még az is lehet, hogy C8 ha időben jön és nem lesz túl drága...
De a C7 rendelésem is él, csak várni kell rá...dgyuri0123: Valami ilyesmit mondok én is!
2-3 éve még nem is volt TV Lcd-se 500 nit felett, de most hirtelen sport lett belőle. 
-
chris0000
őstag
verseny szinten így van egyetértek vagy aki nagyon ki akarja élezni a nyerési esélyeit.
CSGO-nál pláne,nagyon pörgős a játékmenet...
de végre már,h eljött az az idő ezzel az Oled-el,h a filmeknél,játékoknál az életszerű képet kapja vissza az ember vizuálisan...vagy még akár válthatok így is LCD megjelenítésre is...
-
törölt tag
A tavalyiak drágábbak voltak megjelenéskor. De ja, érdemesebb ősszel venni tévét. Akkorra már esnek az árak, meg a firmware-it is kipofozzák.
Kíváncsi leszek, az LG mit mutat fel ezzel az új processzorral, ami a C és afeletti tévékbe kerül. Ahogy az AVSForumon pedzegetik, szoftveresen lehet, szopóroller lesz az első pár hónap.

-
Lacielvtárs
nagyúr
Értelek, köszi a választ

Jogos, anno amikor nálam ez használatban volt, akkor a tv volt a player.
Mostanában popi es dune van, igy azokon beallitottam, a dune pl 10 mp után nyomja is a mozgó dune logót.Tulku: neked is köszönöm az infót

Nálam valószínű azért nincs, mert csak kijelzőkent használom a tvt
-
chris0000
őstag
most próbáltam ki a fekete szín veszérlést a Szárnyas fejvadász filmnél...
próbáld már ki vagy bárki aki olvassza ezt a hsz-t,alacsony vezérlésről magas vezérlésre állítva.
kiváncsi vok mit szól(sz)tok hozzá...amikor minden részlet látszik és nem azért mert felkapcsoltak 5 villanyt.
-
törölt tag
Miért is?
Nekem igen csak komplex hálózatom van, és a 100-as LAN bőven kiszolgálja a tévét 4K-n is, pedig az összes biztonsági kamera is ugyanazt a hálót terheli non-stop, plusz egy fél tonna okos-otthon kütyü is bezavar.Igaz, a kérdés SMB-re szólt... én pedig DLNA-n tolom (Plex és Synology DLNA). Nem is tudom, hogy a B7V eszi-e az SMB-t.
-
chris0000
őstag
remélem igazad lesz és lesz még
mert gyártó soron már biztos nincs,max raktári készletek amit kiszórnak hamar...szinte már naponta változnak az árak a multiknál,de 400ezerre nem bír bezuhanni sajnos és lehet,h a megmaradt készletek se fognak.aztán addig várok én is,h végül lemaradok. 
-
daneel_hu
addikt
Az nagyon jó ár, de nem egy E6V helyett.

(nem készülök tévét venni, jó lesz ez amíg szolgál - ha 6-8 évig jó lesz még, akkor talán majd cserélek)
Kurva sok pénz ez egy szórakoztató elektronikai cikkre.
Még pénzt se tudok vele termelni.
Egy 77 colos 2019-es, értelmes BFI-vel megmozgatná a fantáziámat.
-
daneel_hu
addikt
Biztos úgy van, a panelkülönbségekből szerintem a 90%-át észre sem veszed.
Egyéni preferencia kinek melyik a jobb... nálam számít a kinézet és az anyagfelhasználás is.Brutál a 3d benne mint ahogy a többi 3d-t tudó OLED-ben is.
Amennyiben meg kéne ettől válni, akkor csak sokkal nagyobb (3d-t) nem tudó OLED-re cserélném. (persze ráfizetéssel)Mondjuk nem nagyon vennék sérültet mert lutri, inkább legyen drágább de legyen rá értelmes gari.
A forgalmazói gari nem tudom mennyire lutri... ha eltűnik a cég akkor bukó.
Van egyátalán B7 most 450-ért? -
daneel_hu
addikt
Mi az a mindenben rosszabb?

- kb 50 nites csúcsfénnyel gyengébb?
- és az említett 120 Hz 1080p-ben
- és van benne webOS 3.5
Másról nem tudni szerintem...Ehhez képest az e6v-nek nézd már meg az anyagfelhasználását, szinte az egész cucc szálcsiszolt alumínium, elől a panel üvegre van feltéve. Alul ugye hangprojektor, nem nagy szám de az alap tévéhangnál 100x jobb.
A tévé hátulja pedig kevlár utánzat. Összességében ízig-vérig csúcsmodell hatását kelti.
Ezzel persze nem azt mondom, hogy a B7V szar, de nem ugyanabban a ligában játszanak.
A távirányítójáról nem is beszélve, a B7V-é egy vicc az E6V-éhez képest.De leírhatod, hogy szerinted még miben jobb.
Összességében jobb tévének tartom mint egy B7V-t.
A 3d pedig nagy előny, főleg aki még néz ilyeneket... mert OLED-en brutális hatása van ezeknek a filmeknek. -
daneel_hu
addikt
Nincs már forgalomban E6V.
Ja de... a MALL.HU-n még van egy példány 1 milláért.
Talán 770-780e volt a legalacsonyabb ár - természetesen újonnan. Az volt az alja.Sérült példányért maximum 450-500-at adnék, de attól is függ mekkora az a hiba a kijelzőn.
Nekem 14 hónapja van meg, és nincs benne pixelhiba (se). -
krx21
nagyúr
Nekem még az 55B6 is igen drága volt, mert viszonylag az elején vettem... Ahhoz képest, ár/érték szerint ez kifejezetten kellemes. Hova várnék? Mindig lenne miért.. De akkor már Te is megvárhattad volna ezt a 7 kilós árat, az 1 Misi helyett nem? Szóval mindig lesz jobb vétel, nem kérdés. De szerintem a 2017-es széria már nem megy nagyon lejjebb. A 2018-as nyitó árakra meg nem vagyok még kíváncsi...
Ijk: Látom Te is magad orvosa vagy, én is próbálok...

-
törölt tag
A BFGD-k is ekkorák lesznek.

Mondjuk ez szerintem is minimum perverz.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG C2 OLED TV - 55 coll 4K, HDMI 2.1 - 120Hz - Garancia
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- LG 55" C5 OLED evo 4K AI Smart 144Hz Gaming TV
- LG OLED65B49LA AI 4K HDR 120HZ Smart Gaming 65" OLED TV!
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- 2db x Green Cell UPS 2000VA 1200W teljesítményálló tartalék tápegység 2000VA 1200W
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB ZALMAN Z1 Plus A-Data 650W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Na, ezt nem szeretném.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

2-3 éve még nem is volt TV Lcd-se 500 nit felett, de most hirtelen sport lett belőle. 
tényleg qva jó,Robo Recall,Project Cars 2 stb...de arra már végképp nem volt időm...pár hete adtam el.sajnáltam is,de azt is,h itt "porosodik".még erre a setup-ra se lesz napi szinten idő sajnos...

Vhiktor