Hirdetés
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Linuxos topikok Összefoglalójának szerkesztése
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
-
LOGOUT.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Miért is?
Nekem igen csak komplex hálózatom van, és a 100-as LAN bőven kiszolgálja a tévét 4K-n is, pedig az összes biztonsági kamera is ugyanazt a hálót terheli non-stop, plusz egy fél tonna okos-otthon kütyü is bezavar.Igaz, a kérdés SMB-re szólt... én pedig DLNA-n tolom (Plex és Synology DLNA). Nem is tudom, hogy a B7V eszi-e az SMB-t.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #10669 üzenetére
Köszi a linkeket, lementettem őket, és okulok belőlük.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #10681 üzenetére
Apropó gyári vs. bolti garancia:
Mi van abban az esetben, ha az Aqua-ban vásárolt tévét regeltem az LG honlapján és ott 2 év garit adtak?
De: az Aqua saját garanciás lapot is adott. Ez amúgy szabályos szerintetek? -
törölt tag
válasz chris0000 #10684 üzenetére
Kíváncsiságból beállítottam, a tévémet úgy, ahogyan neked volt.
Ne haragudj, hogy megkérdezem, de nem tűnt fel, hogy azokkal a beállításokkal nem is e világi, vagy inkább úgy mondom, hogy baromi pocsék a kép?
Tényleg csak építőjelleggel írom, hogy nem azért OLED a tévé, hogy 100-on fusson az OLED panel. Nekem konkrétan 18-on van, de 10-en is teljesen jó képet ad. -
törölt tag
válasz dgyuri0123 #10896 üzenetére
Na igen. De itt a család is besegített, együtt állítottuk be az érintettekkel, mert nem egyedül nézem a filmeket. Gondolom még változni fog, és mert Sci-fi kedvelők vagyunk, én is úgy érzem, hogy inkább felfelé fog tekerődni. -
törölt tag
válasz dgyuri0123 #11815 üzenetére
NAS?
Nekem úgy megy, 4 HDD, 12TB, csiliárd film, köztük jónéhány 4K+HDR. -
törölt tag
válasz dgyuri0123 #11837 üzenetére
Jól saccolod, kb. így nézek most ki:
SD: 460 film
FHD: 490 film
3D: 54 film
4K: 32 film
TV: 25 sorozat kb. sok ezer résszel, SD minőségben (nagyon ritkán FHD-ben)Vannak átfedések: van ami megvan 3D-ben, FHD-ben, SD-ben és 4K-ban is, de törekedtem arra, hogy kevés közös halmaz legyen a tárhely takarékoskodást szem előtt tartva.
Családban számtalan okos eszköz van (tv, tablet, telefon), a NAS-t így elég jól kihasználjuk, főleg a gyerekek ugye... Jellemzően a fiatalabbak SD-t néznek, esetleg 3D-t, míg mi öregek már inkább FHD-t, és 4K-t, és rá is készülünk az esti mozira rendesen (sör, pattogatott kukorica, süti).Egy-egy film átlagban kb. 2, két és fél évig van a NAS-on, sosem törlöm le véglegesen, hanem megy az archív HDD-re. Ugyanakkor akadnak kedvencek a 80-as évektől kezdve, amit szívesen megnézünk akár havonta többször is. Ezeket lassan, de biztosan FHD-re, vagy 4K-ra cserélem/tem, éppen a magas "nézettségük" és a "közönség igényei" miatt. A filmek elég nagy része a sci-fi és fantasy kategóriába tartozik, de 4K-ban most a legnépszerűbb a Planet II sorozat, a Valerian és az ezer bolygó városa, illetve a Szárnyas fejvadász 2 része.
Apropó: a NAS 12TB-os tárhelye most 72%-on áll.
-
törölt tag
Úgy látom nem vagyunk egyedül ezzel, nekem is új firmware-ért kiáltott a tévém (B7), szintén 04.70.65
Itt vesézik ki, miket tud (a koreai verzió 04.70.70).
Frissítés előtt mindig érdemes lecsekkolni a változáslistát, mert egy idő után elkezdenek elvenni a szolgáltatásokból. Így fogyott el a régi okostévém összes használható funkciója a FW frissítések után.
Az előző 04.70.30-as is 3.7-es WEBOS volt[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Megnéztem a Jutúbon 4db LG OLED B7V kicsomagolást, és egyiken sem volt elől fólia.
-
törölt tag
krx21
Igen, ezek engem is elgondolkodtatnak. Halmozott következetlenségeksalapp
Agyontömörítésről egyetlen észrevétel: elmúlt a hunyorgásom, mikor lecseréltem az IPTV-t kábelre, azon belül is amit érdemes volt, HD-s minőségűre. Lehet, csak az én véleményem, de szerintem nagyon rontja a szemet a kockásodó, agyontömörített kép, hiszen a szem megpróbálja kompenzálni a homályos, rossz látványt. Az önsanyargatásnak, és a szemkönnyezésnek az IPTV szolgáltatóm kirúgásával sikerült véget vetnem.Ren Hoek
Öngerjesztő folyamat: nagyobb bitráta --> nagyobb méretű fájl --> nagyobb letöltött adatmennyiség --> nagyobb merevlemezek a tároláshoz. És valóban, ha igény keletkezik a HDR 4K-ra (és most már nyugodtan lehet a HDR 8K-val is számolni), akkor bizony egy film nem fog megállni 40-65GB-nál.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Mentolka #12366 üzenetére
Szerintem ezt úgy lehetne korrekt módon összehasonlítani, hogy tényleg összehozunk egy-egy "tesztet" úgy, hogy mondjuk X, akinek plazmája van és OLED-ben gondolkozik, elmegy Y-hoz, akinek olyan OLED tévéje van, mint amit szeretne. HDD-n elviszi hozzá a kedvenc filmjeit, és megnézi azt úgy, ahogy egy szobában szokás.
Annak idején én hangfalat vettem úgy, hogy a haver 5.1-es rendszerének a hangja megtetszett. Igaz, a szoba arányai miatt picit más lett otthon a hangzás, de évekig kiszolgált és nagyon szerettem. -
törölt tag
válasz Partizan182 #12371 üzenetére
Kérlek, engedj meg egy viccet, muszáj leírnom:
lány: te dohányzol?
fiú: igen dohányzom.
lány: hány dobozzal szívsz el egy nap?
fiú: napi 3 doboz.
lány: mennyibe kerül egy doboz?
fiú: a jó cigit szívom, ezért 1000 Ft egy dobozzal.
lány: akkor napi 3000 Ft-ot költesz cigire?
fiú: Igen, de van, hogy még többet is.
lány: akkor az egy évben 1.092.000 Ft, költség ugye?
fiú: igen így van, de talán még egy kicsivel több is
lány: akkor te 15 év alatt csak cigire közel 17 millió forintot költöttél?
fiú: végül is igen, igazad van.
lány: azt tudod hogyha nem dohányoztál volna és azt a cigire költött pénzt félretetted volna a bankba, akkor most kamatokkal együtt, vehetnél magadnak egy Ferrarit.
fiú: hmm, ezen még nem is gondolkoztam. De figyelj csak, te amúgy dohányzol?
lány: nem, én soha nem szívtam el egy cigit sem.
fiú: akkor mutasd már meg... hol a kqrva anyádba van a Ferrarid?! -
törölt tag
válasz Partizan182 #12376 üzenetére
Dicséretes
-
törölt tag
válasz darthdenes #12520 üzenetére
Üdv!
Szvsz a B7 belső lejátszója teljes értékű. Nekem minden jól megy rajta, feliratkezeléstől a nyelv-váltásig sem volt semmilyen gondom. Forrásnak Synology NAS gyári DLNA-t és Plex-et használok (abban a DLNA is be van kapcsolva). -
törölt tag
válasz Zsmester89 #12529 üzenetére
Asus AC66U-n az AC-s wifin (5GHz) nekem szaggat a 4K. 100mbiten minden tökély. Nem értem az okát...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest