Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• greenw88

csendes tag

Sziasztok!
    Van egy 55 colos LG C1-es Oledem. Terveznék venni egy 65 colos modellt, a jelenlegi pedig menne a hálómba. (Pár héttel ezelőtt lecsúsztam az LG weboldalán a C2 20%-os akcíójáról.)
    Most viszont az MM-ben láttam kiállítva a Samsung S90C, illetve S95C típusokat is. A Samsung promoter srác ajánlotta (és természtesen itt is olvastam), hogy most a Samsung egy promóció keretében bizonyos modellekhez meghatározott soundbarokat ad. A promóció feltételeit, stb. elolvastam, ezzel tisztában vagyok. Elnézve a teszteket, YT ajánlásokat a Samsung S90C is egy nagyon jól sikerült tv, ajánlott darab. Hozzáteszem, hogy nekem az LG Oleddel semmi bajom nincs, számomra tökéletes képet ad, mindig nagy öröm bekapcsolni.
    Elgondolkodtam viszont, hogy a QD-Oled egy nagyobb ugrás lenne, mint pl. egy LG C3. Bár biztos vagyok benne, hogy ha egymás mellé tenném a C1 és a C3 készülékeket, egyértelműen a C3 szebb megjelenítést produkálna.
    Csak streaming megy+NAS (javarészt: 4k HDR/DoVI) és PS5. Azzal tisztában vagyok, hogy a Samsung modellek nem tudnak DoVI-t. A Samsung S90C specifikációban erősebb, mint a C3 és elvileg több "nit-et tud", de nem tudom, hogy ez a gyakorlatban, hogyan érvényesül, hogyha pl. nem képes a DoVI megjelenítésére. Sima HDR anyagnál is élénkebb színeket képes megjeleníteni?! Továbbá olvastam, hogy szoftveresen az S90C egy alacsonyabb minőségű tartalom felskálázásában elmarad az LG-től, ez vajon mennyire szembe tűnő egy átlag felhasználónak? (Időnként még nézek 1080p tartalmakat, értelemszerűen amik csak ebben a formában elérhető.) Természetesen az üzletben kiállított demo videók mindegyik készüléken gyönyörűek, csak értelemszerűen nem azért veszem a készüléket, hogy azokat nézegessem.
    Mit gondoltok az S90C, mint QD-OLED megérheti? A WebOS-t a magic mouse-al kifejezetten szeretem, a Tizen-t nem ismerem. De videók alapján az is szimpatikus és a Samsung távirányítója is tetszik.
    Válaszotokat előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák