Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
halinorbi
csendes tag
Hallottatok már olyan okostévéről, ami több Bluetooth-os fejhallgatót is kezel egyszerre? Az enyém csak egyet tud. Társasházban vagyok, és ha a nőmmel nézek valamit, akkor sem akarunk hangoskodni, és jó ötletnek tűnt, hogy mindketten fejhallgatóval nézzük.
-
válasz
golfvariant
üzenetére
Mire használnád pontosan?
-
golfvariant
aktív tag
B9et még megéri megvenni, vagy már idejétmúlt és újabb szériák felé kell kacsingatni?
-
Lacika969
újonc
Sziasztok! A tv-s topicban volt mar egy kerdesem,de meg mindig nem tudok donteni. Mindig az adott konzolgeneraciohoz veszek tevet,de most bizonytalan vagyok. A kovetkezok lennenek a kiszemeltek lg b9/samsung q80t
Lg cx/samsung q90t
Az oled fele huzna a szivem,de felek a beegestol sose volt meg oledem. Vilagos nappaliba menne a tv. 40%konzol 20-20-20% tv,pc,film.
Mennyire gyakori manapsag az oled beegese? Ki tudna vinni legalabb 5-6evet? -
válasz
blakey
üzenetére
Nem csak ezek miatt lenne szükség rá. Egyrészt az AI felskálázását is nagyon dicsérik és tényleg javít a képminőségen, másrészt pedig, talán a legfontosabb, hogy én a TV-m előtt ülve szeretnék PC videojátékokat játszani úgy, hogy PC-m csak másik szobában van.
Erre több megoldás is lehet. Vagy beüzemelem a Shielden az nvidia gamestreaming funkciót, mivel a PC-mben is nvidia kártya van. Vagy befizetek a Geforce Now szolgáltatásra (ezt a plusz költséget inkább megpróbálom mellőzni). Vagy másféle megoldással megpróbálom a másik szobában lévő PC-mről a képet áthozni... akár valamilyen 15 méteres HDMI kábellel, akár valamilyen streaming szolgáltatással, amiknek viszont van input lagja, ami gyors játékoknál érezhető és zavaró lehet. Nem tudom melyik megoldás lenne technikailag a legjobb - lehet hogy olyan, ami nem Shield-specifikus, de ha nem próbálom ki, nem is fogom megtudni. -
blakey
titán
válasz
Citroware
üzenetére
Bár jó eszköz a Shield, de nem biztos, hogy megéri annyit költeni rá. Egy olcsóbb lejátszó is tud mindent amire szükséged van, képminőségben sem marad el, Amlogic box esetében a felskálázás gyengébb a Shieldhez képest, ha meg a TV-re bízod akkor még kisebb a különbség. Másik topikban írtam, hogy mik a lehetőségek, kb. a végtelen kategória.
-
Northlorien
tag
válasz
Citroware
üzenetére
Inkább vásárolj egy zidoo-t, azon be lehet állítani, és tökéletesen lejátszik mindent - DV kivétel a z9s-en, azt konvertálja, ha jól tudom HDR10-be, én nem próbáltam, de fórumtársak irták, hogy működik. Az új lejátszójuknak a z9x támogatja a DV-t is. A shieldTV-n ha jól tudom, Kodi-t használnak legtöbben, de arról számoljon be bővebben az aki azt használja.
-
HunCucu
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni abban, hogy az Aréna 4 online adását tudom nézni valahogy külső eszköz beiktatása nélkül egy lg b7v-n? Mert ha a böngészőből akarom indítani, az istenért sem indul el a videó! (sem a live sem a visszanézhető adások)
-
LG webOS-en lehet állítani a felirat átlátszóságán?
A beépített lejátszót használom film lejátszására, kb 5 színt ki lehet választani, de mindegyik túl világos, egyrészt zavar is, másrészt az élettartamnak sem tesz jót.
Még akkor is virít, ha a szürkét választom ki fehér helyett.
Az lenne jó, ha 50%-os transparency-t be lehetne állítani. -
MultiDoodad
aktív tag
Nagy Oled tévén való játékosoktól kérdem, van már pontosabb infó arról, hogy érdemesebb HDR-ben játszani? HGIG,Off vagy On? Most az új Cod-ban is próbálkoztam, sima On beállításnál egyenletesen fényes mindenhol HGIG-nél csak az erősebb fények él világosabb... melyik lehet a jobb döntés?
-
so_ha
senior tag
TCL: jövőre piacon lehet az első QD-OLED TV
Samsung Display to Sell QD Panels to Chinese Companies First
Ehhez képest: "But SDC is facing a problem it probably did not anticipate - Samsung Electronics is hesitant about the adoption of QD-OLED panels, and may not ship QD-OLEDs in 2021 - or maybe even at all."
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Nem tudom, hogy itt olvastam-e, illetve jól emlékszem-e, ezért megkérdezném, hogy Panasonic termék esetén ha garanciális probléma van, akkor azt csak az első, "eredeti" vásárló érvényesítheti, vagy a következő tulaj is?
Köszönöm!
-
Egy kis érdekesség:
PROHARDVER!: Jönnek a Panasonic Android TV-k - PROHARDVER! TV & Audió hír.Nem egyértelműen oled hír, de befolyásolhatja az oled piacot később a Pana szempontjából. Nem vagyok benne biztos, hogy ez egy jó döntés. Persze a hardveren múlik sok minden.
-
GTVili
tag
Sziasztok! Próbálom megadni a színhelyes beállításokat egy LG OLED-en.... de nem találom a menüben a speciális beállításokat.....
Van esetleg valami tippetek, hogy mit bénázok el....? -
Calogero
addikt
-
GalaHU
addikt
Talált már valaki tesztet az új 3080-as kártya és a LG-k HDMI2.1 tekintetében? Nekem sajnos bukó a kártya a héten...

-
Telenor MyTV appot hogy tudnék rávinni az LG B9-re? Van telenor online stream előfizetésem egy csatornacsomagra.
Azt tudom, hogy androidon van, de ezen webOS van. Ott nem találtam, pedig olvastam egy régebbi cikket, hogy ez a MyTV elérhető LG TV-ken is, és azok még nem ezek az új OLEDek voltak. Csak emiatt nem akarnék külső médialejátszót venni. Más miatt lehet, hogy veszek majd (Nvidia Shieldet vagy lehet hogy a PS5 is megteszi).
A menü elég lassú, ráadásul net speedtestet nyomtam a TV-n és nem tud feldolgozni olyan gyors internetet ami amúgy elérhető lenne. Ez streamelésnél hátrányt is jelenthet, de majd meglátom még. -
alaves
addikt
Szolnok MM: Philips 55OLED754/12: 299 eFt (09.21-ig)
Előtte telefon, hogy van-e bontatlan. -
-
Én annyit tudok mondani biztosan, hogy van 4k hdr, a bitrátát nem figyeltem, nem tudom. Csak a 7 napot ingyenesen használtam, mert kíváncsi voltam és mert az oleden olyan kényelmesen működik, mint a Netflix. A tartalom mennyiség is jó lenne, de nekem szükségem lenne a szinkronra, abból pedig nagyon kevés van. Én csak ennyit tudok mondani, majd valaki részletesebb lesz.
Szerintem regisztrálj, 7 nap ingyenes, próbáld ki. Az a legegyszerűbb. -
Fisha
őstag
válasz
paolinho
üzenetére
Elég off kérdés, bocsi, de itt biztos tudja valaki a választ: amazon primevideon van UHD-HDR? Milyen bitrátával? Minden újabb release-ből jellemzően? The Boys? Carnival Row? Good Omens?
Egy szánalom az oldaluk, még csak címlistát se lehet nézni belépés nélkül. Így nehezen csinálnak kedvet a pénzköltésre. Előre is köszi a választ. -
Pro Koryak
addikt
válasz
Bazsi81
üzenetére
A lényeg, hogy 14 napon belül valamilyen formában bejelentsd az elállást: email = dátummal bizonyítható nyoma legyen! A visszajuttatás már kicsúszhat a 14 napból! A szállítási költséget is vissza kell téríteniük!
"Plusz megkaptam, hogy csak működő képes készüléket vesznek vissza."
Anyjuk pi....., pont emiatt állsz el a vásárlástól, mert egy szart küldtek! -
Fisha
őstag
válasz
Celtis
üzenetére
És még tegyük hozzá: amit sokan benéznek, én is benéztem: céges számlával egyáltalán nincs sehogyse elállásod. Ami szerintem duplán is közröhej, mivel egyrészt pont ugyanolyan végfelhasználó, mint a magánszemély, másrészt el se lehet dönteni, hogy ki/mi cég és ki magánszemély egy egyéni vállalkozó esetében pl. De, ha meglátják, hogy kft vagy bt, akkor elhajtanak a fenébe rögtön. Vicc, de így van, érdemes rá figyelni. Ügyeskedős megoldást azért ehhez is tud találni az ember, ha kicsit agyal rajta, bár mindenkinek rosszabb tőle, de ha ezt akarják, akkor ez van.
-
Celtis
veterán
Webes vásárlás esetén a 14 napos határidő az elállás bejelentésére vonatkozik. Magát a terméket újabb 14 napon belül kell visszajuttatni a kereskedőhöz, akinek megint csak 14 napja van a vételár visszafizetésére. (Elvileg ebbe még a szállítási költség visszatérítése is beletartozik, habár az ilyen ritka mint a fehér holló. Nekem pl. az Auchan azt is visszaadta, és a visszaszállításért sem kért pénzt, amikor visszaküldtem az OLED-et.)
Bolti vásárlásnál tudtommal nincs kötelező elállási lehetőség, de a kereskedő ettől eltérhet. A 3 nap meghibásodás esetére vonatkozik.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Bazsi81
üzenetére
Semmit nem számít egyik "kifogás" sem.
Tökmindegy, hogy nem működik, tökmindegy, hogy berendelték az alaplapot, kaptál egy selejtet, kipróbáltad, elromlott. Felhívod az LG-t, és elmondod, hogy csalódtál ebben a tákolmányban, ezért a hibabejelentés napjától elállsz a vásárlástól, hacsak kijavítva és működőképesen veszik vissza. De az LG nem ilyen, hogy ezen tököljön és emiatt ellentmondjon.
Inkább nem írom le, mennyi hibás szart vittem vissza már, hogy ez, vagy az nem működik, köztük és a reakció a bocsánatkérés volt,nem pedig az, hogy nem működik, akkor nem állhatsz el.
-------------
(#49655) Clay
Sokan nem tudják, hogy működik az egész, még többen úgy vannak vele, hogy megerőltető számukra, hogy valamiért kiálljanak. Nos, az ilyen felhasználók megérdemlik, hogy szívjanak a vadiúj, sok százezresbe kerülő termékékekkel.
Nálam itt lenne már az új tévé, sőt belengettem volna akár egy kötbért is, mivel a 14 nap arra való, hogy kipróbáljam, nem arra, hogy elromlik és bámuljam a fekete képernyőt, de ilyen nem lenne, mert kicserélnék azonnal.
Ahelyett, hogy itt panaszkodik a topikban és a sarkára állna, ráadásul úgy, hogy minden adu a kezében van, ez már röhej. -
Clay
senior tag
Jól írta a, 14napos elállás, az online vásárlásoknál, arra való, hogy megkapod, kipróbálod, nem tetszik, visszaküldöd. Ugyanez a bolti vásárlásoknál 3nap, mert a boltban meg tudod tapizni, látod, hogy néz ki, mekkora stb. Ha hibás a készülék, akkor más a pálya, a 3nap ott még játszik, kérhetsz cserét, javítást vagy elállhatsz. Online vásárlásnál 3napon túl, de 14napon belül meghibásodott készülékre a garanciális feltételek vonatkoznak, ugyanúgy, mint 14 napon túl.
-
alaves
addikt
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Ahogy mondod, a B7-el nem voltak ilyen gondok. Az OLED754 is tudja a DTS-t, DTS HD-t és a 2020-as Philips OLED-ek is (OLED805 használati útmutatójában).
Érthetetlen az LG koncepciója ezen a téren...
-
Bazsi81
tag
Lassan 1 hete várom az alaplap cserét. Elég szomorú, hogy még 1 hetet sem használtuk, és így elszállt.
-
MultiDoodad
aktív tag
Akit érdekel már vannak fent youtube-n HDMI 2.1-es RTX 3080-as kártyákkal, B9,BX,C9,CX 4K 120hz-es tesztek.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Cypresss
üzenetére
Jogos az érv, de oled-fronton messze nem vagyunk eleresztve túl nagy kínálattal.
Van 4-5 gyártó, és egyetlen panelgyártó (LGD) összesen.
Ez nagyon kevés, szerintem minden márkánál találsz olcsóbb és drágább modellt is (minőségibbet), sőt a legdrágábbak éppen az LG-től rendelhetők. (WX, ZX és RX) -
Cypresss
senior tag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Félreértettél, csupán arra próbáltam rávilágítani, hogy a mai - igénytelen tömegtermelés LVL 1000 - világban igenis érdemes márkahűnek maradni - feltéve, ha ez egy kiváló minőségű, az iparági sztenderdeket magasan verő márka. És itt tulajdonképpen tök mindegy, hogy tévéről, autóról, ruháról, vagy éppen fogpiszkálóról beszélünk.
De tényleg ne szemeteljük tovább a topikot, részemről lezártam a témát, és természetesen elfogadom a te nézőpontodat is, csak ez a mondat nagyon megragadt bennem és fontosnak éreztem rá reagálni. Ennyi.
-
-
-
-
Fisha
őstag
válasz
blakey
üzenetére
Most a Syno beépített dlna kiajanlásával megy. Máshogy szerintem nem is mehetne, vagy te tudsz még valamit?

Plexet és embyt is próbáltam anno, egyikkel se lettünk öribarik. Most, hogy van CE player szinte minden onnan megy Kodival. Inkább csak tesztelésre, meg DV anyagokra van meg ez a vonal.Szóval annyira nem zavar, csak fura hiba, és ezek mindig izgatnak.

Ellenetesztnek kipróbálom még, hogy usbről tudom-e ezt a hibát produkálni, mert nekem rémlik, hogy onnan is volt ilyen, csak ritkábban.
-
-
Fisha
őstag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Hát lehet ez is egy gyanú, nem mondom, hogy bennem nem merült fel, hogy ilyenkor valami a server felé történő kommunikációban bajos. Ha megint elromlik, megint tesztelem, addig nem tudom.

Amúgy ez egy synology, szóval nem valami lengyelpiacos gagyi. Illetve ilyenkor a többi film vígan működik. Ezek azért jelentősen csökkentik a fenti feltételezés valószínűségét, de teljesen nem zárják ki.Marha jó lenne ezért is egy rohadt samba vagy nfs elérés ezekbe a TV-kbe... :(
-
-
Fisha
őstag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Kicsit próbálgattam, nagyon furán tud viselkedni. Ahogy mondtam volt egy film, amit eddig el tudtam indítani, de most nem engedte, ismeretlen formátumra hivatkozva, holott csak az egyik hangsáv nem tetszett neki. Próbáltam mindent újraindítani, újra felnyalatni, nyelvet állítani itt-ott, de semmi se segített. Ellentesztnek gondoltam, hogy akkor kiszedem belőle a "rossz" sávot. Hogy látszódjon az új file, a nason is nyomtam egy reindexet. Az új file el is indult szépen. Node ami a meglepetés: most a rossz sávos is elindult. Pont ahogy mondod, csak nem volt kiválasztható az adott sáv. Jó lenne rájönni, hogy alapján hülyül meg, és pláne arra, hogy mitől jön rendbe.
(minden belső lejátszóval természetesen, B9) -
Tibor691
tag
válasz
paolinho
üzenetére
A userguide-ben megtaláltam:
A Magic Remote kurzorának beállítása
Beállíthatja a képernyőn megjelenő kurzor sebességét és formáját.
A távirányítón nyomja meg agombot, és jelölje ki a jobb felső sarokban található
ikont.Válassza ki az
Kis. leh. Kurzor beállítások menüpontot.
Sebesség követése
A kurzor sebességének beállítása.Stílus/Pointer mérete
Kiválaszthatja a kurzor típusát és méretét. -
-
Fisha
őstag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Az a fura, hogy valahogy nálam se teljesen determinisztikus. Egyik nap elindítottam és ment ugyanígy, ahogy mondod, másnap meg nem. Még nyomozom, hogy ilyenkor mi lehet a nyűgje pontosan. Mintha valamiből ki akarná találni, hogy melyik sáv induljon el, és ha rosszra gondol, akkor behal. De csak tipp, és fogalmam sincs mi alapján gondol bármelyikre is.

-
Ez érdekes, mert nekem a B7 ezt nem csinálja... simán mennek az UHD remux-ok, ahol van DTS HD is meg DD is... stb...
Csak amit nem támogat sáv az nem válaszható, meg se jelenik...
Mondjuk azt hozzáteszem én csakis DLNA-n keresztül használom a belső player-t (Serviio).
De elvileg ezis csak egy sima fájl share DLNA protokollon. -
sakal83
addikt
válasz
Zjunior
üzenetére
Hat választ nem kaptál, nem is kaphattál, mert itthon meg nincs - ami ta nem tudtl-de legalabb megtudtuk hogy UK forever
közben megmondtam hogy hol lehetne infohoz jutnod es miert, erre kioktatsz hogy attol meg hogy eme sivarpusztaorszagban sinylodok, tajekozodhatnek ott ahol Te elsz arrol ami Te akarsz. Huh... Ingyencumi utan fizethetek valamit mester? 
Viszont ha 250kval dragabb a CX a nagy UKban akkor rendelj innen olcsóbban mint kinnt a BX. Netan felétek nem jar a postas?

-
flake
csendes tag
válasz
bernina
üzenetére
Ahogy előttem is írták, nem egy bonyolult dolog kiszedni. Esetleg használhatsz Plexet, ott elindul és manuálisan tudsz váltani a hangsávok között. Bár ezen én már végigmentem és a vége jó eséllyel az lesz nálad is - ha rendelkezel házimozival - hogy beszerzel egy médialejátszót.
-
Fisha
őstag
válasz
bernina
üzenetére
Nem igazán. Egy MKVToolNix GUI megoldja hamar pl.
Amúgy szánalmas az LG-nek ez a megvalósítása, hogy ha ott van 2-3 hangsáv, amiből az egyik nem tetszik neki, akkor baszik még a videót is elindítani.Ezeket látva mindig belémhasít, hogy elég naivak vagyunk, hogy várjuk itt a mozgásmegjelenítés javítását a frissítésekkel.
Szerintem a TATÁtól bérelt 100 indiai fejleszti ezeket. -
Zjunior
veterán
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Viszont az árban olyan 250k a difi, ezert hezitalok
-
blakey
titán
válasz
Tibor691
üzenetére
dvhe.05.09.ts > dvhe04.06.ts átalakítást mivel, hogyan lehet elvégezni? - ennek nem néztem utána, mert valamilyen módon mindegyik profilt működésre tudom bírni, igaz, ehhez 3 DV képes eszközöm van.
Ha HDR10+ képes lejátszód van de a megjelenítőd erre nem képes akkor maximum HDR10 lesz vagy SDR. Semmiképp sem lesz fakó. -
paolinho
addikt
Meg tudná valaki esetleg mondani, hogy a Magic Remote képernyőn megjelenő ikonja megváltoztatható-e, és ha igen, akkor hogyan?
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Macbook Pro M3 Max 16" - 64 GB/4TB/ AJÁNDÉK MAGIC KEYBOARD 3/ 27% ÁFÁS!
- www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

közben megmondtam hogy hol lehetne infohoz jutnod es miert, erre kioktatsz hogy attol meg hogy eme sivarpusztaorszagban sinylodok, tajekozodhatnek ott ahol Te elsz arrol ami Te akarsz. Huh... Ingyencumi utan fizethetek valamit mester?

Vhiktor