Hirdetés

2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#42036) BusinessGuy válasza Syz (#42032) üzenetére


BusinessGuy
senior tag

Én új vagyok az oled témakörben, az első c9-em amit közel 2 hét után visszaküldtem mint kiderült szar volt, jól le is hordtam az oled fényerejét...koxon 100-as oled fénynél is nézhetetlen volt nappal. Most hozzájutottám egy másikhoz ismerős által,kicseréltettem mert a havernak sikerült beégetni (potom 10 nap alatt, jól be hdr-ezte a Horizon Zero hudját) és megvettem tőle az így cserébe kapott új darabot. :D
32 órát tettem eddig bele, makulátlan eddig remélem így is marad. 15-20-as fényerőn van olyan ereje mint az első vasamnak koxon...15-ös fénnyel számítógépezem néha rajta, nappal 30-40 fény között game esetleg. Nem hiszem hogy a manuális pixelfrissítőt annyiszor rá kell szabadítani mint ahogy itt sokan teszik. Sony hivatalosan évente egyszer ajánlja...Külföldi ennél jóval nagyobb fórumokon is azt írják hogy hacsak nincs valami látható problémád ne erőltesd. A tv minden 4 óra kijelzőidő után ha lekapcsolod csinál magától egy gyors pixelfrissítést, ezt hallani is lehet mikor csinálja, 10-15 perc.
Neten is találni már 10000 órás oled teszteket is userektől ott is komment szekcióban volt aki írta hogy az évek alatt 2-3 manuális pixelfrissítést indított összesen.

Hdr tartalomnál pedig ne vedd le az oled fényt. Inkább kerüld az olyan hdr játékokat amikben hud van és nem kikapcsolható.

Akikkel másik topikban összeszólalkoztam az oled fényerejével kapcsolatban (qlednél), elnézést. Hallovány lila gőzöm nem volt hogy amit elsőre pár hete vettem majd visszaküldtem mert baromi elégedetlen voltam, szar volt. 100-as oled fénynél adta azt amit a mostani 15-20 körül.....Ez meg most este 15 fényen megy nappal ha nagyon besüt a nap 40 bőven elég. :R

Nem nagyon nézegetem van -e hiba, egyedül az oled fényre figyelek kényesen főleg a bejáratás alatt és mert monitornak is használva van, ez utóbbi eco módban nappal is 10-15 közötti fényen. A 24-ik óra után néztem egy uniformity,tinting,burn in tesztet [link] , hibátlan. Majd heti egyszer ránézek esetleg.
Úgyhogy eddig 2 napja egy elégedett 65c9 felhasználóval több van. :R

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.