Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#39418) hunspikey válasza chros (#39417) üzenetére


hunspikey
őstag

Főleg a Kovács közeli portré jeleneteinél nézd hogy látod-e a pulcsi nyakában a struktúrát, illetve a csaj olyan 8:30-körül elsétál tőle egy ponton és szemből mutatják, ablak mögötte - na itt is látszik a csajszi ruhájának színe és struktúrája, de ez már meredek pálya. Ahol Kovács látszik kicsit messzebről, ülve, ott ordítani kell hogy a gatyája kék, a pulcsi fekete. Ez sem volt így nálam, az egész csávó egy fekete paca 800 nites pofával - lol

A "kalibrálás" full szemre ment - elsődleges célom az volt, hogy a valós fekete szint megtartása mellett megjelenjenek és elkülönüljenek a sötétárnyalatok. Ugyan így fent is: a világos részleteket én nem szeretem eldobni, figyelek rá.

Ez nem hivatalos kalibráció, de a sok éves plazmázás + fotózás után egyszerűen kvázi éreztem hogy bűzlik a dolog, ennyi bedőlt fekete paca nem lehet különféle filmes anyagok képében. Mondjuk annyi fáradságot nyilván vettem, hogy letöltöttem a mechanik HDR kalibráló anyagait- abból láttam, hogy szar a HDR10, illetve a valós anyagokon nagyon nem tetszett a DV. Aztán letöltöttem DV kalibrációt segító anyagot és úgy állítgattam.

De vezérelvként azért egy normál megfelelően de nem túl kontrasztos anyagot kéne látni, valós 0-ás feketével, ehhez képest szép mély és folytonos, nem posztrizált sötét árnyalatokkal.

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.