Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#25989) janos666 válasza Celtis (#25976) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Erre abból tippeltem, hogy ha HDR módban külön-külön mérem a szaturált színeket és a fehéret, akkor kb. fele akkora értéket produkált (közelítőleg olyan 400 - 800 cd/m^2), ami egyben nagyjából annyi, mint az SDR maximuma (ezt még a C7-en nézegettem, a C8-on ha jól rémlik picit vissza van fogva az SDR módok csúcsa a HDR szaturált színeinek összegéhez képest is, de nem sokkal).
Fura lenne, ha HDR-hez nem próbálnák meg kihozni belőle a lehetséges maximumot (minden al-pixel a még megengedett terhelésen megy fehérhez).

De a C7 és B8 is olyan, hogy szemmel láthatóan kifakulnak kicsit a színnek HDR-ben.
Próbaképp nézd meg, hogy az IN-START menüben átrakod a ModulHDR kapcsolót Normal-ról On-ra, majd Off-ra. Az SDR mód is "torz" színű lesz, ha On-on hagyod és a HDR mód sötétebb, ha Off-on.
Ebből gondolom, hogy van kétféle "panel üzemmód" + abból, hogy szerintem nem WRGB-vel etetik a panelt LVDS-en, hanem RGB-vel. Ha WRGB-vel etetik, akkor nyilván nincs szükség külön előprogramozott panel módokra, de ha RGB-vel, akkor bonyolultnak tűnne az SDR és HDR módok eltérő viselkedését elérni (bár lehet, hogy az SDR mód egyszerűen nem használja a magas RGB értékeket, ahol veszni kezd a szaturáció, és HDR módban a processzor "rontja el" a sötét színeket, hogy összefésülje egy átmenetben a torz világosakkal).

Na, majd kerítek egyszer egy nagyítót (10 éve nem volt a kezemben egy se), vagy makrós DSLR optikát (csak közepes van, de nem is használom a gépet).

(#25988) Celtis

A HDR színkezelés más az Alpha7 és Alpha9 procis LG OLED TV-ken (szemmel látható a különbség). Akkor is megmarad a sajátosságuk, ha mindkettőt CalMAN-el kalibrálod, ami több mindenhez hozzáfér, mint a képernyőmenüs csúszkák (de a HDR színkezelést nem tudja teljesen átprogramozni, mint az SDR-t, tehát megmarad a gyárilag is jellegzetes eltérés pl. B8 és C8 közt).

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.