Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
válasz
koala69 #25733 üzenetére
Ott a hiba, h a mozgásérzékelő nem általános szenzor, hanem binary_sensor kell legyen, hiszen nem tetszőleges értéket ad vissza, csak kétfélét: vagy van mozgás, vagy nincs.
(és a unit_of_measurement opciódból látható, h nem így állítottad be, mert binary_sensor esetén nincs ilyen)Ha ennek konfigurálod, akkor abban ott az az off_delay opció (és pont a PIR-t írja a leírás is példaként, mire jó) amit Tboy72 is említett.
-
gamerhun
csendes tag
Köszi a tippeket, kipróbálom.
-
gamerhun
csendes tag
válasz
LouiS22 #25734 üzenetére
Onvif device managerrel már néztem de az automatán nem talál stream-et. Elvileg ez a kamera támogatja többek közt az rtsp-t is, leírása szerint "TCP/IP, UDP, P2P, DNS, DHCP, RTSP"... Lehet futok egy kört a blitzwolf support-al, hátha kapok tőlük valami használható infót.
-
szat8
tag
válasz
LouiS22 #25735 üzenetére
Köszi!
Persze, bármit felszerel nekem, csak a kép alapján nem volt benne biztos, hogy melyik szelepre fog rámenni. Ezek a RAVL és hasonló jelölések nem voltak neki ismerősek.
Remélem nemsokára megérkezik a szelepvezérlő is, és akkor neki is könnyebb, ha látja is az eszközt.
Biztos volt valami fennakadás a hajóúton... -
-
LouiS22
veterán
válasz
nemethsza #25736 üzenetére
konkrét típus nélkül, de keress olyat, amihez van custom firmware, de legalábbis olyan megoldás, ami rtsp szervert futtat. Itt találsz segítséget: [link] Allwinner és MStar a két gyakori chipset, amire építkeznek a kínaiak (a harmadik az XMEye).
De amit koala69 ír, az is teljesen járható út. Régi telefon mindenkinek van otthon elfekvőben
-
nemethsza
tag
-
koala69
tag
sziasztok, mqtt ugyben szeretnek kerdezni:
van tobb dsc rf pir a riasztohoz, szeretnem triggerkent hasznalni a HA-ban oket. rtl_433 felismeri, es fel tudom tolteni a mosquitoba, ahol igy jelenik meg:{
"time": "2021-04-16 17:16:04",
"model": "DSC-Security",
"id": 2436703,
"closed": 1,
"event": 0,
"tamper": 0,
"battery_ok": 1,
"xactivity": 0,
"xtamper1": 0,
"xtamper2": 0,
"exception": 0,
"esn": "252e5f",
"status": 195,
"status_hex": "c3",
"mic": "CRC"
}ebbol szeretnek egy olyan szenzort, amit hasznalhatok triggernek. addig ok, hogy a config-ban letrehozok egy sensor-t:
- platform: mqtt
name: "Bedroom PIR"
state_topic: "dsc"
device_class: "motion"
value_template: "{{ value_json.closed }}"
unit_of_measurement: ''csak ez az uzenet akkor jelenik meg, ha mozgast erzekel. mit kellene tennem, hogy amikor jon ez az uzenet, akkor azt erzekeljem, utana valtson mondjuk 0 ertekre - a triggereles miatt.
-- a kerdesbol kovelkezik, hogy eleg kezdo vagyok---
elore is koszonom!! -
gamerhun
csendes tag
Sziasztok! Blitzwolf kamerát próbált már valaki beheggeszteni HA-ba? Én ezt a típust szeretném de sehogy sem boldogulok vele: BW-SHC3. Smart Life app-al jól működik, de szeretném "felhő nélkül" használni. Ha Rtsp link kinyeréséhez van esetleg valami jó leiras/program és elkuldené valaki akár privátban, azt nagyon megköszönném.
-
szat8
tag
válasz
LouiS22 #25730 üzenetére
Köszi a választ!
Még semmilyen nincs beépítve, csak a netes találatok alapján a "lándzsaszelep" szóra nekem úgy tűnt, az M28 az általános, de egyáltalán nem értek a témához.
Ha jól értem, pl valami ilyesmi szelep kell nekem, és azzal adapter nélkül is kompatibilis? Vagy elég, ha annyit mondok a szerelőnek, hogy M30-as kell, és abból már biztos nem megyek mellé? -
LouiS22
veterán
Jól gondolod.
A megoldás az, hogy veszel átalakítót M30-M28 az, amit te keresel.
PL ez: Heimeier Herz adapter M28 x 1,5 - M30 x 1,5 mm
PS: a nálunk használtat gondolom úgy érted, hogy NÁLATOK
Mert azért itthon is az M30 az általános (NÁLAM pl. csak a fürdőszobában van M28, oda vettem a fentit, amúgy pont ilyennel üzemel a törölközőszárító
).
Arra figyelj majd, hogy jól húzd meg a TRV gyűrűjét (kézzel, műanyag az a fos, szóval én fogóval nem mertem, mert féltem, hogy elpattan), ellenkező esetben érhet meglepetés az első állítás után. Érezni fogod amúgy, amikor már jó szoros.
-
huliganboy
addikt
Sziasztok!
Pár hete újraterveztem a szerveremet és az eddigi Ubuntu helyett Debianra váltottam, SSD és egyéb dolgokkal. Mindent előről szerettem volna kezdeni, és sikerült is mindent beállítanom egy kivételével. A Google Cloud TTS valamiért nem szólal meg a google home minimen.
Eddig ez flottúl ment, de most odáig jutok, hogy a szolgáltatás működik, hisz a google mutatja, hoyg az API kérés megérkezik sikeres is, plusz a HA tts mappába az mp3 vagy linear16 fájlok is leképződnek, és meg is hallgathatóak!
HA Config:
tts:
- platform: google_cloud
key_file: kocsishome2-xxxxxxxxx.json
language: hu-HU
voice: hu-HU-Wavenet-A
encoding: linear16
speed: 0.9
pitch: -2.5
gain: -5.0
text_type: ssml
profiles:
- telephony-class-application
- wearable-class-device
- medium-bluetooth-speaker-class-device
Google Cast integrációt beállítottam, entitások között ott van a google mini.
Hangerőre reagál, pittyen a google mini.
Két hibaüzenetet kapok egyszerre, ha hangot szeretnék kiküldeni rá manuálisan:
Logger: homeassistant.components.websocket_api.http.connection
Source: helpers/network.py:116
Integration: Home Assistant WebSocket API (documentation, issues)
First occurred: 1:11:32 (1 occurrences)
Last logged: 1:11:32
[140466037740016]Traceback (most recent call last): File "/usr/src/homeassistant/homeassistant/components/websocket_api/commands.py", line 143, in handle_call_service await hass.services.async_call( File "/usr/src/homeassistant/homeassistant/core.py", line 1480, in async_call task.result() File "/usr/src/homeassistant/homeassistant/core.py", line 1515, in _execute_service await handler.job.target(service_call) File "/usr/src/homeassistant/homeassistant/components/tts/__init__.py", line 191, in async_say_handle base = tts.base_url or get_url(hass) File "/usr/src/homeassistant/homeassistant/helpers/network.py", line 116, in get_url raise NoURLAvailableError homeassistant.helpers.network.NoURLAvailableError
Logger: pychromecast.controllers.media
Source: helpers/network.py:123
First occurred: 1:11:27 (1 occurrences)
Last logged: 1:11:27
Exception thrown when calling media status callbackTraceback (most recent call last): File "/usr/local/lib/python3.8/site-packages/pychromecast/controllers/media.py", line 488, in _fire_status_changed listener.new_media_status(self.status) File "/usr/src/homeassistant/homeassistant/components/cast/helpers.py", line 155, in new_media_status self._cast_device.new_media_status(media_status) File "/usr/src/homeassistant/homeassistant/components/cast/media_player.py", line 306, in new_media_status tts_base_url = self.hass.components.tts.get_base_url(self.hass) File "/usr/src/homeassistant/homeassistant/components/tts/__init__.py", line 650, in get_base_url return hass.data[BASE_URL_KEY] or get_url(hass) File "/usr/src/homeassistant/homeassistant/helpers/network.py", line 83, in get_url request_host = _get_request_host() File "/usr/src/homeassistant/homeassistant/helpers/network.py", line 123, in _get_request_host raise NoURLAvailableError homeassistant.helpers.network.NoURLAvailableError
Esetleg javaslat, mi lehet a hiba?
Köszönöm
-
Fifi
őstag
válasz
vampire17 #25726 üzenetére
Nálam még nincs HA, de a telefonos tuya appban a 2. szerint működik.Sőt még úgy sem, hiába van a csoport minden tagja ON állapotban, attól a csoport kapcsoló még OFF-ban marad. Tehát a csoport kapcsoló hatással van minden tagra, a tagok kapcsolója meg nem befolyásolja a csoport állapotát.
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
Tudom nem jellemzo itt, de hasznal valaki gyari tuya appot?
meg kellene neznem valamit, de nincs hozza eszkozom
adott nyolc rele (ket ilyen cuccon) amibol hetet groupba rendeznek. Lenne hozza egy egyszeru automatizalas, miszerint ha a group ON, akkor a 8. rele legyen ON.
A kerdes, hogy melyik modon mukodik a tuya group?
1. Ha egy tagja a groupnak ON, akkor a group ON
2. Ha minden tagja a Groupnak ON, akkor a group ON
Nekem az elso opcio kene (HA nal ez a default)
-
tototos
addikt
Sziasztok!
A következő a problémám amire szeretnék valamilyen megoldást találni. Adott a fűtési rendszer radiátorokkal és egy darab falon lévő wifis termosztáttal. Ahol a termosztát van ott teljesen ki van nyitva a radiátor szelep, a többi helyen pedig termo fejek vannak felszerelve. A probléma a következő. Ha egy szobában szeretnék nagyobb hőmérsékletet akkor feltekerem a termofejet és magasabbra állítom a termosztátot hogy bekapcsoljon a kazán. Ezzel az a probléma, hogy abban a helyiségben ahol van a termosztát ott a kellőnél magasabb lesz a hőmérséklet/feleslegesen megy oda a víz. Amire gondoltam, hogy berakok a termosztát és a kazán közé egy dry contact zigbee/wifi relét és azzal tudok bármikor kazánt kapcsolni. A probléma ezzel hogy így is fűteni fogom a másik helyiséget mert ott nincs termofej. Mennyire zavarja a termosztátot a termofej? Azt tudom, hogy ha a termofej alacsonyabbra van állítva mint a termosztát akkor sosem fog kikapcsolni, de ezt HA-ból tudom nézni és x idő után kikapcsolni a kazánt.
-
ojb
tag
válasz
smallmer #25718 üzenetére
Az eláztatás ellen csak akkor tudsz biztosan védekezni, ha pontosan ismered a kiszivárgó víz leendő útvonalát és oda helyezed a leak sensort. Én úgy oldottam meg a kérdést, hogy a külső szűrőt beletettem egy műanyag edénybe és abban ellenőrzöm az esetlegesen felgyülemlő szivárgó vizet. Magában az akváriumban pedig lehet figyelni a víz pontos magasságát akár mechanikus, akár elektronikus szenzorral, amik képesek (természetesen az akvárium felületétől függően) akár néhány dl víz elfolyása esetében jelzést adni. Én [ilyet] használok, de [ez] a WiFi-s is tökéletes lehet ( [ez] még talán vernyákol is víz hatására )
A vízszint érzékelésére az akváriumban, pedig [ilyeneket] ill. [ilyen] non contact kivitelt. A reed-es szenzor és az RF433 vagy Wifi-s szenzor érzékelői nyugodtan párhuzamosan köthetőek és ebben az esetben egy riasztást generál az esetleges szűrő vagy akvárium szivárgás. -
szat8
tag
válasz
smallmer #25718 üzenetére
Shelly Flood-nak csak wifi kell. Magyar webshopokban is megtalálható, kicsit drágábban persze.
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Az első emeleten lakom és van egy akváriumom. Azon aggódom, hogy a szűrő vagy az akvárium el kezd ereszteni és eláztatom az alsó szomszédot.
A kérdésem az lenne, hogy használtatok-e már vízszivárgás jelző készüléket és ha igen, akkor melyiket ajánljátok leginkább.
Annyi lenne a feladat, hogy jelezzen ha valami vizet észlel, illetve az sem lenne hátrány ha valami hanggal jelezné a lakásban is (pl.: ha éjszaka nem használom a telefont)Köszönöm szépen
-
fo_di
őstag
válasz
zsamiatt #25714 üzenetére
úgy nézem, van rá python könyvtár már: pyMagicSwitchBot
sőt, a python könyvtár alapján talán HACS alól telepíthető integráció is készül: https://community.home-assistant.io/t/new-integration-magic-swithcbot/291972 -
gya/352
tag
Ééés ha valami még hiányzott volna eddig...mostmár ez is elérhető
-
szat8
tag
válasz
huliganboy #25708 üzenetére
Esetleg megpróbálhatsz egy hasonló kártyát létrehozni custom buttor-carddal.
Elég jól testreszabható. -
huliganboy
addikt
Sziasztok!
Ennek a kártyának, vagy maga a képnek a méretét, hogy tudom kisebbre venni HA alatt?
type: 'custom:card-templater'
card:
type: picture-entity
name_template: '{{ states.sensor.kommunalis.attributes.days }} days'
show_name: true
show_state: true
entity: sensor.kommunalis
style:
left: 5%
top: 500%
state_image:
'0': >-
https://icons.iconarchive.com/icons/oxygen-icons.org/oxygen/64/Actions-trash-empty-icon.png
'1': >-
https://icons.iconarchive.com/icons/oxygen-icons.org/oxygen/64/Actions-trash-empty-icon.png
'2': >-
entities:
- sensor.kommunalis
Köszönöm! -
vkp
aktív tag
Fűtés korszerűsítés előtt állok. Jelenlegi kazán megy a kukába, lesz helyette egy kondenzációs kazán, gyártó/típus még nem eldöntött. A jelenlegit kazánt HA kapcsolgatja, ahogy a radiátor szelepeket is, ezek vezetékes szelepek, minden szobában van egy ESP, ami méri a hőfokot, HA-ban van minden helyiséghez egy termosztát, ami nyitja az adott szelepet és indítja a kazánt.
Ezt szeretném úgy átalakítani, hogy maradjanak a meglévő szelepek és hőmérők, viszont a kazánt nem szeretném relésen kapcsolni, jó lenne, ha ki tudnám használni a modulálás előnyeit.
Mi ennek a járható útja? -
kano
nagyúr
válasz
vampire17 #25702 üzenetére
Ok, köszi valóban!
Inkább arra gondoltam, hogy ugye a ST-ot tudom használni extension kit-tel is (átállítva a csatlakozás milyenségét)?
Köszi!
Van tudásbeli különbség a 2 eszköz között (Smart Thermostate és a wireless Thermostate között)? Jól gondolom, hogy semmi.... ? -
Andras6800
senior tag
válasz
vampire17 #25704 üzenetére
A padlófűtés szivattyú logikailag a hőcserélő utáni úgymond.
Azt akkor kell járatni, ha megy bármelyik padlőfűtés.. avagy mindkettő.Amelyikre gondoltál szerintem az a "fő" szivattyú. Az keringeti a vizet a radiátoros körben ahonnan leveszi a padlófűtés is hőcserélőn át.
Tehát amit írtál 2-es pontban még jó is így.
Bármi is történik fűtésben a "fő szivattyúnak (Képen felső, vagy helyesen forgatva a bal oldali) mennie kell.
-
vampire17
addikt
válasz
Andras6800 #25703 üzenetére
ertem. akkor neked a kovetkezot kene megoldani.
vegyuk eloszor a ket padlufutesi szakaszt. ehhez hozza tudjuk kapcsolni a ket tado termosztatot ket kulonbozo futesi korkent (HC1+HC2)
"elmeletileg" ez azt jelenti, hogy az elso tado termosztattol jovo hoigeny az egyes relet rangatja a kartyan (plusz termeszetesen a kazan belso szivattyujat) a masodik pedig a kettes relet. Ezzel meg tod oldani, hogy a szelepjeid kulonbozo futesi igenyre nyissanak.
A kov kerdes a ket szivattyu.
Vegyuk eloszor a padlufutes szivattyujat. Ezt ugy kene bekotni, hogy barmelyik rele is nyilik, az kapcsolja a szivattyut is. Wagoval en bekotnem mindket rele utan a szivattyut. (ha azonos fazison vannak, ez nem jelent gondot) Barmelyik, (vagy akar mindketto) ON, az kapcsolja a szivattyattyut is. (Arra azert figyelj, nehogy a nullat kapcsold ossze a fazissal
)
A masik kerdes a hocserelo utani szivattyu. Ezt en az egyesre kotnem, mert szerintem a tado szelepek alapbol az egyes futesi kortol kerik a hoigenyt (sztm ez nem is konfigolhato)
Lassuk a problemakat ezzel a configgal
1. Ki kell tesztelni, hogyan ertelmezi es kezeli a futesi koroket a Tado/Ariston kombo.
2. mivel ebben a felallasban a radiatoros kor es az egyes padlofutesi kor egy logikai koron van, igy a hmv utani szivattyu kapcsolni fog akkor is, ha az elso padlofutesi korre kered a melegvizet. (nyilvan a tado szelepek zarni fognak, ha nem kell a ho, de attol meg a szivattyu menni fog) mivel azt irtad, ha minden szelep zart, a viz akkor is meg tud fordulni, szal ez max annyibol "baj" hogy lesz olyan helyzet, amikor ez a szivattyu foloslegesen forgatja a vizet.
Nyilvan a nagyobbik gond itt meg, hogy a radiatoros kor hoigenye inditani fogja az elso korre kotott szivattyut is... Ez viszont plusz melegedest fog generalni a padlon... -
Andras6800
senior tag
válasz
vampire17 #25699 üzenetére
Logikában úgy néz ki az egész rendszer, hogy 3 kör van.
Úgymond primer kör a HVM tartály és a hidrováltó előtti szakasz. Ezt megoldja a kazán magának, itt tadonak max a melegvíz hőfokot kell bizgetnie.
Szintén primernek mondanám a hidrováltó utáni szakaszt. Ezen van 1 darab szivattyú, 7 darab radiátor (Mindegyik vezérteve tado smart radiator thermostattal) és egy hőcserélő.
itt a radiátorok elosztóval vannak párhuzamosítva a körről, azaz még ha az összes le is van zárva, tud keringeni a víz.
A hőcserélő a kapocs a szekunder fűtési körre, melyen van 2 padlőfűtés zóna. A 2 zóna térben is szeparált (Egyik fölszint, másik szuterén) és egy keringető szivattyú. A két zóna elektromos szeleppel nyitható/ zárható. Ezt a két szelepet kezeli a két fali tado smart thermostat, illetve mindkét esetben kapcsol a szivattyú. Nyílván szivattyú akkor nem mehet amikor mindkét kör zárva, mert akkor nem tudja mozgatni a vizet.
Ahogy folyamatban ez kinéz:
Bármelyik radiátoros szobában van hőigény, Radiator thermostat szól extension kitnek, illetve nyitja az adott radiátor szelepet.
Extension kit kapcsolja a kazánt és a primer köri szivattyút.Bármelyik padlőfűtési kör kér meleget, nyitja a hozzá tartozó szelepet a szekunder körön és idítja a szekunder köri szivattyút, illetve szól Extension kitnek: Extension kit kapcsolja a kazánt és a primer köri szivattyút.
Mivel a két padlófűtés két szinten van, és a használati profil is más, fontos, hogy ne legyenek "összekötve", azaz külön külön is menjenek.
Radiátoros rész ugyan ez. Azért mert a sarok szoba hideg és fűtöm este 21 °C-ra nem szeretném, hogy mások jobban szigetelt szóbát fűtsem amikor ott 24 °C van.
Illetve az adott helyiségek eltérő funkciója miatt nyílván a profil is más.
Így most jelenleg bármelyik szoba egyedileg fűthető, illetve a 2 padlőfűtéses tér is egyedileg setupolható. Eredetileg es is volt a cél, illetve még amikor eladni kellett, tadonak elküldtem a ház setupot és így lett összerakva az eszközlista.
Az, hogy egyik smart thermostat legyen kontroller, radiátor szelep meg csak nyit ha hőigény van, aztán vagy van épp melegvizes keringetés vagy nincs azért nem jó, mert nappali pont nem a ház hideg része.
Előtte egyik szobában simán 18 fok volt, nappaliban meg 22.... (csukott ajtónál persze, de ha egyszer úgy tudok jól aludni)
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Assetto Corsa EVO
- Yettel topik
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Last Epoch
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- HYNIX 1x4GB DDR3 RAM eladó
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés Laptopok
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest