Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • SwissAirplan

    aktív tag

    válasz szjoci #10997 üzenetére

    Szia

    Akkor már megy jól? :DD

    Én nem tudom mit csináltam tegnap éjszaka, azt tudom hogy már repkedett is a dugdosós panel amin van az áramkör, és megy nekem is, igaz nem 100 százalékosan.

    Én ezt arra tervezem hogy a lámpáknál is tudjak vezérlőt rakni , ez lehet egy rotary encoder, vagy egy PIR senzor vagy csak egy sima kapcsoló.

    Ez jelen esetben a fördőbe egy "kis" éjjeli fény, ami kapcsolható Domoticz felületrőlis, és kapcsolj a egy PIR szenzor is.
    és eddig ez volt a gondom hogy ha a PIR kapcsol ( kisfiam éjszaka betotyog pisilni) akkor vagy nem kapcsolt vagy ha az MQTT topic-ot közvetlen a lámpa bemenő topicra állítottam akkor pedig kapcsolta, de a domoticzba nem látszódott

    Most ott tartok hogy egy ilyen sorozat van a Node-ba a mozgáshoz

    a triger egy egyszerű késleltetés hogy 20 másodperc múlva kapcsoljon le

    a function beilleszti az értéket

    és a domoticznak egy ilyet küld.

    Ennek hatására most már a lámpa a domoticzon keresztű kapcsolódik, mivel pwm led ezért kapta a 10-es értéket ( kellemes egyharmados fény) tehát kapcsolódik a lámpa és a domoticzba láthatóan vált a lámpa "felkapcsoltra" és a csuszka pedig felmegy egyharmadig... kb oda ahova kell.

    De amikor letelik a 20 másodperc... az üzenet szépen elmegy nulla svalue értékkel. A lámpa lekapcsolódik ( domoticzon keresztül) de a dashboard-on ugy marad az ikonja mintha világítana egyharmad kitöltéssel..

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés