Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• fokukac

nagyúr

Magyar közigazgatás: 3 éve lakunk itt, és folyamatosan kapom a lakás kettővel ezelőtti, 2013-ban (külföldön) elhunyt tulajdonosának a leveleit. súlyadó, adótartozás, választási értesítő, nemzeti konzultáció.
    Kiírtam a postásnak, hogy nem lakik itt, ne dobja be. De bedobta.
    Sokszor írtam már a különböző hivataloknak (NAV, helyi önkori), hogy a hölgy rég meghalt, ne küldjenek nekem leveleket.
    És most, 3 év elteltével, képzeljétek, jött egy email a Kormányhivatal Anyakönyvi Osztálytól, hogy megkapták!
    De sajnos nem tudnak semmit sem tenni, mert semmi dokumentumuk nincs arról, hogy meghalt. Szóval most tullapokat küldök nekik, amelyen látszik a jogcím, hogy végrendeleti öröklés, és öröklés....merthogy két különböző hagyatéki eljárás is volt (mert végrendelkezett, de nem mindenről, így annak lefolytattak még egyet, ami kimaradt), és a magyar hatóságok nem tudnak róla. És azóta is jön neki a szavazási értesítő és a nemzeti konzultáció is. (Ugyanakkor kelet-magyarországi falvakba bejelentett több ezer ukrán ügyében gondolom naprakészek szavazásügyileg.)

Ugyanitt, ugyanekkor két hete az esztergomi rendőrkapitányágról írt egy nő, hogy az elektronikus levelemre válaszolva. tudomásul veszik a lőfegyverem bejelentését. Sosem volt lőfegyverem, és sosem írtam nekik, de ők válaszoltak, nekem.
    Itt tart ma a magyar közigazgatás nyilvántartási és levelezési üzletága.

Na mindegy, csak gondoltam, leírom ezt a friss élményt.

Új hozzászólás Aktív témák