Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• BlacKSouL
    addikt

Miből gondolod, hogy a dohányzás nincs betiltva közterületen?

[link] (1999. évi XLII. törvény, 2. paragrafus, jelenleg is ebben a formában hatályos a jogszabály)

Nyilván az, hogy ezt mennyire igyekszik betartatni az illetékes hatóság, már más kérdés.

Futva átolvastam, de ha nem siklottam át felette, valójában mindenhol szabad dohányozni, ahol külön nincs tiltva. Tehát ha szeretett kisvarosunkban kb. minden második ember füstöl, és teszi ezt a város két pontja között gyalogolva, tetszőleges irányban, akkor a tapasztalataim szerint a belváros teljes hosszában odavissza úgy gyaloglok , hogy az előttem haladok valamelyike, vagy többen is, húzzák maguk után a fustot, miközben a szembejovok is húzzák a csíkot. Ilyenkor nem lehet nem dohanyfustben közlekedni. Az emberek ugyanis nem csak úgy dohányoznak, hogy a kijelolt helysegekben állva, ülve, hanem gyaloglas közben folyamatosan.
    Olyat viszont nem látni még itt modorban sem, hogy fényes nappal minden második ember kezében vagy szájában ott logna a boros, soros, vodkasuveg, és folyamatosan inna. Márpedig ha mégis elofordult ilyen, a rendőr odament és megbuntette. Ilyet már alkoholert láttam, bagozas miatt még nem. Hiszen a főtér közepén bagozni szabad, inni nem.

Új hozzászólás Aktív témák