Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Olcsó/régi telefonok fotói egymás mellett
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
Az a helyzet, hogy a légkondícionálókkal az embereknek még klímahasználati kulturális problémájuk van, mindamellett, hogy eltérőek az emberek igényei is.
Én például mióta bejött a nyár, egész szervezetemmel átálltam a nyári időjárásra, ami azt jelenti, hogy 25-26 fok alatt képes vagyok hűvösnek érezni a levegőt. Ezzel együtt csökkent az étvágyam, és a többi 10 hónappal szöges ellentétben egyáltalán nem kívánom a csokit. Június óta egy kockát nem ettem, korábban heti 1-2 tábla simán elfogyott. De ez mellékszál.
Amikor kint 35 fok van, a szoba éjjel is 30 lenne, akkor nálunk megy a légkondi, alacsony fordulaton, elfogadható hőmérséklettel. Így bőven szinte észrevehetetlenül kellemes a levegő. Ugyanekkor az irodában szintén 0-24 megy a klíma, légcsöves rendszerű, gyengécske, öreg, de 25-27 fokot simán tud tartani a papírvékony falak ellenére is, ha kint 32-35 fok van is.
Ha 35 fokban a mikrobusz felmelegszik 45-50 fokra, akkor értelemszerűen ott is megy a klíma, először magas fordulaton, majd leveszem 1-2-re, mert ott több embert veszélyeztethet a túlzott meleg miatt a sofőr hibája. OK.Nade. Amikor 18-19 fok van reggel, akkor miért kell LO-ra állítva 6-os fokozaton nyomatni a 7-8 fokos levegőt magunkra, mert a kolléganő szerint kurvameleg van... (18-19°C..) ?
10 perc után elkezdtem a saját oldalt feltekerni, és 18 foknál már elkezdett meleget fújni. Ami azt jelenti, hogy már bőven 18 fok alatt volt odabent a levegő. Ráadásul átlagfelhasználóként természetesen úgy van leállítva a klíma, hogy 5-ös fokozaton köpi a hideget, majd garázsban motorral együtt áll le, ezért általában induláskor meg leállás után újraindítva olyan okádék szaga van, hogy pfejj. És akkor csodálkozom, hogy a szemem ég, meg köhögök.
Én már a fázás határán innen vagyok, mikor ők meg csatakokban izzadnak.És úgy általában a tudatlan klímahasználók 30 fokban azonnal 5 fokos levegővel csutkagázon nyomják magukra, majd fáznak, kikapcsolják, 5 perc múlva újra be. Aztán megbete4gszenek, és szidják a klímát, hogy az szar, meg ördögtől való.
Nálunk meg van hogy egy hétig megy minimumon észre sem vesszük, semmi büdös, semmi hideg, teljesen jó. És kocsiban sem szoktam 3-4 percnél tovább turbón nyomni, sőt, két hete a kánikulából hazafelé jövet 25 fokra állítva minimumon olyan kellemes volt.
És igen, még mindig élvezem a napsütést, a 35 fokot, a meleg szellőt, a kék eget, és utálom, ha túlklimatizáljuk az életünket. Mert én még a megfelelő szinten maradok, a többség viszont már túlzásba viszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Inno3D GeForce RTX 4070 Ti X3 12G - Karácsonyi akcióban!
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- Eladó ÚJ BONTATLAN Samsung Galaxy A17 5G 8/256GB / 24 hó jótállás
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R5 2600X 8GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD GTX 1050Ti 4GB Gamdias Argus E1 400W
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest