Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• BlacKSouL

addikt

Az a helyzet, hogy a légkondícionálókkal az embereknek még klímahasználati kulturális problémájuk van, mindamellett, hogy eltérőek az emberek igényei is.
    Én például mióta bejött a nyár, egész szervezetemmel átálltam a nyári időjárásra, ami azt jelenti, hogy 25-26 fok alatt képes vagyok hűvösnek érezni a levegőt. Ezzel együtt csökkent az étvágyam, és a többi 10 hónappal szöges ellentétben egyáltalán nem kívánom a csokit. Június óta egy kockát nem ettem, korábban heti 1-2 tábla simán elfogyott. De ez mellékszál.
    Amikor kint 35 fok van, a szoba éjjel is 30 lenne, akkor nálunk megy a légkondi, alacsony fordulaton, elfogadható hőmérséklettel. Így bőven szinte észrevehetetlenül kellemes a levegő. Ugyanekkor az irodában szintén 0-24 megy a klíma, légcsöves rendszerű, gyengécske, öreg, de 25-27 fokot simán tud tartani a papírvékony falak ellenére is, ha kint 32-35 fok van is.
    Ha 35 fokban a mikrobusz felmelegszik 45-50 fokra, akkor értelemszerűen ott is megy a klíma, először magas fordulaton, majd leveszem 1-2-re, mert ott több embert veszélyeztethet a túlzott meleg miatt a sofőr hibája. OK.

Nade. Amikor 18-19 fok van reggel, akkor miért kell LO-ra állítva 6-os fokozaton nyomatni a 7-8 fokos levegőt magunkra, mert a kolléganő szerint kurvameleg van... (18-19°C..) ?
    10 perc után elkezdtem a saját oldalt feltekerni, és 18 foknál már elkezdett meleget fújni. Ami azt jelenti, hogy már bőven 18 fok alatt volt odabent a levegő. Ráadásul átlagfelhasználóként természetesen úgy van leállítva a klíma, hogy 5-ös fokozaton köpi a hideget, majd garázsban motorral együtt áll le, ezért általában induláskor meg leállás után újraindítva olyan okádék szaga van, hogy pfejj. És akkor csodálkozom, hogy a szemem ég, meg köhögök.
    Én már a fázás határán innen vagyok, mikor ők meg csatakokban izzadnak.

És úgy általában a tudatlan klímahasználók 30 fokban azonnal 5 fokos levegővel csutkagázon nyomják magukra, majd fáznak, kikapcsolják, 5 perc múlva újra be. Aztán megbete4gszenek, és szidják a klímát, hogy az szar, meg ördögtől való.
    Nálunk meg van hogy egy hétig megy minimumon észre sem vesszük, semmi büdös, semmi hideg, teljesen jó. És kocsiban sem szoktam 3-4 percnél tovább turbón nyomni, sőt, két hete a kánikulából hazafelé jövet 25 fokra állítva minimumon olyan kellemes volt.
    És igen, még mindig élvezem a napsütést, a 35 fokot, a meleg szellőt, a kék eget, és utálom, ha túlklimatizáljuk az életünket. Mert én még a megfelelő szinten maradok, a többség viszont már túlzásba viszi.

Új hozzászólás Aktív témák