Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- talmida: Változások 2. rész
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MasterDeeJay: Comet lake (10gen) és DDR3 - mert ilyet is lehet!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Én voltam. Mindkettőben. Vagyis mindháromban.
Sok közismert előítélet mellett sok kellemesen meglepő dolog is van. A bosnyákoknál még két baj van, erősen meglátszik még a nyoma a korai 90-es éveknek, és az emberekben egyfajta furcsa távolságtartó kisugárzás van, kevés mosoly, kicsit paranoiddá tesz az ottani légkör. Ez Szerbiára is igaz, ahol erősen azt láttam, hogy az egykori egészséges cucalizmus jelenleg is tetten érhető az itthoninál jóval nagyobb léptékben szocreál környezetben. Engem az is feszélyezett ott, hogy a legalacsonyabb nők is magasabbak voltak nálam, de a férfiak átlagban 190 fölöttiek. És mindkét helyen jellemzőbb a harsányabb viselkedés, hevesebb vérmérséklet, a lobbanékonyabb mentalitás, de ez ott normális, csak nekünk szokatlan.
Románia más tészta, az is régiófüggő, ott sok helyen látni szegénységből eredő igénytelenséget, vagy fordítva, de a mentalitás a jellemzően románosabb területeken szerintem hasonló, mint fentebb írtam.
Összességében azért a legkevésbé jótól a jobbig a Román-Bosnyák-Szerb sorrendet állítanám fel, de mindhármat jobbnak vagy rosszabbnak csak felszínesen lehetne mondani a mi országunknál. Összességében nekem magyarként nyilván itt a legjobb itthon, de anélkül hogy 2-3-sok alkalommal volna odaát valaki, nagyon nehéz reális véleményt mondani.
Sehol nem ért szerintem hátrányos megkülönböztetés a magyarságom miatt egyébiránt, és - noha főleg üzleti célból voltam mindenhol - kérdésemre mindenki azt mondta, hogy ez a népek ellenségessége néhány szélsőséges véleménye, az átlagemberek nem ilyenek, csak a hírekben ugye mindig a hírértéknek van értéke, a hétköznapoknak nincs. Romániáról azért jóval többet hall az átlagember itthon, de pl. ki tud mondani 5 közéleti hírt Boszniából vagy Szerbiából, ami nem a kisebbségi magyarsággal kapcsolatos?
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gumi és felni topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- E-roller topik
- Kedvenc zene a mai napra
- Kicombosította az M5-ös SoC-családot az Apple
- Megérkezett az Apple 5K-s, 120 Hz-et biztosító monitora
- További aktív témák...
- Gtx 1080/ Intel I7 8700K/ 16GB Ram/ 256GB M2 SSD/ 1TB HDD/ Win11
- Gtx 1050Ti/ Intel I5 7500/ 16GB Ram/ 256GB Sata SSD/ 1.5TB HDD/ Win11
- Gtx 1050Ti/ Intel I5 7500/ 16GB Ram/ 128GB M2 SSD/ 1.5TB HDD/ Win11
- Acer Aspire 3 A317-53-76NV. Intel 11.gen I7 / 16Gb ram / 512Gb ssd / 17,3"
- Intel 545S 512GB M2 Sata SSD
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- Huawei Nova 9 SE 128GB, Kártytafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB ZALMAN T3 Plus Deepcool 400W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Jó áron eladó Lenovo ThinkPad T14s Gen 3/i5-1240P/16 GB/256 SSD/FHD+/IPS/Garancia/
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest