Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mckolly
csendes tag
válasz
edem1986
üzenetére
Én nem tudnék fotózni azzal a két obival, amit írtál, a 35-ös persze nagyjából jó lehet az események fotózására, de még abban sem vagyok biztos. Nagyon sok helyen kell a polgárit szűk és kis térben fotózni, ahol nem elég a 35mm (vagy 52,5?), nem beszélve a csoportképről, (bizony, néha nekem még ez is szűk, mert sokan vannak, és nincs hely, hogy sokan álljanak egymás mögé, és nem mindig tudok magammal létrát cipelni) meg a lagziról, ahol ha 20-an összekapaszkodnak, csak 3 hát fog látszani a képen...

A másik, hogy közeli képet sem fogsz mindig készíteni, mert a 35 és a 90 között azért van pár lépés távolság, amit pl, a szabadban vagy van időd meglépni, vagy nincs, míg egy templomban vagy van helyed meglépni, vagy nincs. Utána vágni meg ugye...
Most meg lehet kövezni, főleg akik csak a fix és fényerős obik "professzionális" létjogosultságát ismerik el, de nekem többet jelent, hogy van egy ilyen obim, ami nem fényerős, csúfolhatjuk kitobinak is, de attól még piszok jó átfogással rendelkezik, amit szinte le se veszek a gépről, mert a portrétól kezdve a csoportképig mindent meg tudok vele csinálni, mintha lenne 2 fix és jó fényerős obim. Hogyne, egyébként kell hozzá néha (többször) vaku is, de hát az amúgy is kell...
A (számomra) sok előnye mellett látom a hátrányait is, pl. sose fogok olyan szépen elmosott hátterű portrét készíteni vele, mint egy 85 vagy 90mm-es obival, (de most szereztem be éppen egy 85/1.8 D-t
) meg nem fogok félhomályban természetes fényű képeket készíteni, de erről picit le is mondtam.Mindezeket persze megélhetési fotósként, szigorúan nem professzionális szinten űzve mondom, nem gondolom, hogy mindenben nekem van igazam, és természetesen azt sem, hogy csak a 16-85 a jó megoldás, mert fotóztam (grátisz) 24-70 2.8G-s obival is, na azt sem tudtam/akartam levenni a gépről...

Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SteamOS gyere már PC-re! Nem, még nem jött el az idő.
- Apple iPhone 17 - alap
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Indul a ChatGPT Health
- NVIDIA® driverek topikja
- Elemlámpa, zseblámpa
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- További aktív témák...
- Új könyv: A szamuráj erényei Kicune - Itó könyve
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 Pro (256 GB) (rendelhető)
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4237,100% Akksi
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 4GB I 320GB I 14" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

) meg nem fogok félhomályban természetes fényű képeket készíteni, de erről picit le is mondtam.