- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GAI: Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Belako
tag
Üdv!
Hp 9560eg-nél a következőt tapasztalom:
A kijelző nem kapcsolja be csak villog. Összerakott állapotban nem ad képet külső monitorról sem.
De ha lehúzom az alaplapjáról a monitort (saját) és az inverter csatlakozót (ezek egybe vannak),
akkor külsős monitorról minden ok.
Ha rajta van a saját cucca olyan mintha valami blokkolná a képalkotást.
Abban az esetben ha csak külső monitor van akkor a win telepítést kibírja gond nélkül.
Ebből vagy a kijelzőre vagy az inverterre gyanakszom.Valaki meg tud erősíteni ebben a kérdésben, vagy utat tud mutatni?
Választ köszi
B. -
adika4444
addikt
válasz
TurpiUrfi2 #12635 üzenetére
Vezérlőpult, energiagazdálkodás, ott állt át energiatakarékosra, állítsd át például teljesítménycentrikusra.
(#12638) Kisfund: A hdd ilyenkor nincs elcsúszva? Kikapcsolva kis pofonka neki, hátha visszapöccen. Ilyenkor a logo, v vmi kijön? Bios-ig el tudsz menni, ott megnézni, hogy látja-e a hdd-t?
(#12648) StreetBizTO: Én Windows 7 telepítővel szoktam amikor kérdezi hová telepítsen.
(#12696) raven1: Egy barátomnak is ez a problémjája, azthiszem még ugyan ilyen is a gépe, ő is panaszkodik, de sajnos nem találunk megoldást. Egyébként neki lassú az USB 2-es port, neked az működik rendesen? -
raven12
senior tag
Sziasztok!
Nem feltétlenül típushibával kapcsolatos a kérdésem.
A laptopom (Toshiba L850-M) mindkét USB3 portról nagyon lassan másol. A benchmarkokat tökéletesen megcsinálja, CDM-el a pendrive-omon kiméri a 200/100 mb/s-ot, majd valós másolási sebességben borzalmas. Ráadásul erről a pendrive-ról azt is eljátssza, hogy kb. 24mb/s-ra áll be olvasáskor (pendrive-ról hdd-re másol), és kb. 36mb/s-ra íráskor (hdd->pendrive).
USB3 driver újratéve, HDD kimérve, semmi baja, töredezettségmentesítve, stb.... Ugyanaz.
USB3 külső HDD-kkel ugyanezt produkálja. Természetesen minden eszköz lett tesztelve másik gépen is, ott normális értékekkel másol.Nem tudom, mióta van meg ez a probléma, ritkán használok USB3 dolgokat, mikor megvettem a pendrive-ot, akkor figyeltem fel rá.
Mi a fene lehet a probléma???
EIK!
-
KisBundi
őstag
Tudtok egy megbízható szakembert mondani aki alaplapi szinten tud laptopot javítani?
-
Micsurin
nagyúr
Sziasztok!
februáárban lesz egy éves a gép: Sony Vaio Fit 15 , miután feláll a windows a gép képernyőjén mintha levennék a fényerőt , és hiába probálom csak lejjeb tudom venni a fényerőt fejlebb nem , ÉS NEM nem az energia gazdálkodásban van ellálítodva , Windows 8.1 van rajta a legfrisseb , van valami ötletetek ? NEM mindig csinálja , 2-3 újraínditás és jó , de néha előjön induláskor
-
daveed
tag
Adott egy HP ProBook 4320s.
Fém burkolata van a palmrest-nek.
A probléma a következő:
1. Ha nem földelt konnektorba dugom a gépet vagy nem dugom be, akkor semmi probléma.
2. Ha földelt konnektorba dugom, akkor ha statikusan fel vagyok töltődve akkor amint hozzáérek a palmrest-hez (fém) jól megcsíp (tipikus statikus kisülés). És egyből jön a kék halál (bsod) - azt még észrevettem, hogy a rendszermeghajtó közvetlenül a bsod előtt eltűnik, mintha nem is lenne bedugva.Feltevésem:
A fém palmrest nem a földelési pontok(fémhálós szivacs, fémszalag) valamelyikén "földel le" a belső burkolat("földelő burkolat"), hanem valahol máshol, ami kinyírja a sata portot.Amit probáltam
1. Másik vinyó, ssd
2. másik adapterEgyedül az segít, ha nem dugom be vagy nem földelt konnektorba dugom a gépet.
Most azon gondolkodom, hogy antistatikus fóliát ragasztok a palmrest hátoldalára (kivéve a foldelési pontokra persze)Vkinek van ötlete?
-
Csaba.no1
tag
Sziasztok!
Adott egy Dell Latitude D620.
Bekapcsolásra csak a bekapcsoló visszajelző led villan fel kb 5 másodpercre, ezen kívül se kép se hang. A ventilátor sem pörög fel. Töltő alatt ugyan ez a helyzet azzal a plusszal, hogy a töltöttséget visszajelző led villog, akksi nélkül megint csak az első opció produkálja magát.
Üdv,
Csabi -
kreten67
senior tag
válasz
lovas001 #12680 üzenetére
Akkor ki kell deríteni a melegedés okát ami több dologból is adódhat, és igen a hőcső is okozhatja.
Egy szakszerű pasztázás minőségi anyagokkal vagy gappad csere,és ha ezután is fennáll a probléma akkor a ventilátor állapota,de sajna az alaplapon is van olyan alkatrész ami idővel degradálódik és ennek következtében akár a vga chip hőfoka emelkedhet. -
lovas001
aktív tag
válasz
kreten67 #12679 üzenetére
Értem, Viszont eleinte nem csinálta kb 1 évig. Annó újonan lett vásárolva a gép. Azóta hirtelen belefáradt a munkába és már inkább melegszik, kicsit furcsállanám a dolgot.
Tudom hogy csak egy consumer gép de semely kategóriában nem hinném hogy normális dolog az hogy nem lehet a gép tudását kihasználni. (ráadásul nem is 100% ban terhelem max 70...
-
kreten67
senior tag
válasz
lovas001 #12677 üzenetére
Szoftveresen nem tudsz venti sebességet állítani az acerben,legfeljebb a ventit lehet fix 5v-al ordíttatni a gépben egy kis átkötéssel.
Én azt mondanám hogy nem lesz megoldás a problémádra,mert az nem egy játékra tervezet noti,csak alternatíva ként ad lehetőséget néha néha egy kis játékra aminek nincs nagy gépigénye.
Amennyiben mégis játékokkal nyúzod várható a BGA hiba a gépnél előbb utóbb! -
victory13
újonc
Sziasztok!
A gépem ASUS S551L Laptop.
Hiba oka: Random körülmények (filmnézés, netezés) között telepíteni akar valami audio eszközt közben a böngésző lefagy.
Előzetesen a vezérlőpultban a rendszernél nem hiányol semmilyen illesztőprg.-ot.
Az installálásnál folyamatosan ez a z állapotjelző sor van:Mi a hiba? Segítsetek pls!
-
lovas001
aktív tag
Igen meleget fúj ki a gép magából. a gpu-t visszavettem kb 500 mzh-ra a jelenség ugyan az csak lényegesen lassabban. Lehetséges a hőcsövem volna rossz de akkor gyorsabban felmelegedne az egész talán . Nvidia beállításoknál hol lehet a fan speed et állítani ? (ebben összvisz csak 1 venti van cpu+vga hoz.)
-
Belako
tag
Hola!
Hátha most látja valaki a kompetens ebben a kérdésben
Van egy ilyen laposból származó alaplap:
da0zd1mb6f0 rev f (acer5920) Nem mmx-s
Következő a hibajelenség:
Töltőn és az alaplapba csatlakozó táp kábelen tudok feszkót mérni mindaddig míg rá nem dugom az alaplapra.
Ahogy rádugom kikapcsol a töltő és semmi.
Az alaplapról ki van vezetve a táp csati nem lapra forrasztott.
Be se tudom kapcsolni.
Zárlat vagy ilyesmi nincs a töltő részen, valahol az alaplapba van valami gond.
Merre kutakodjak, nem javítható probléma ez?
Köszi
B. -
qweg
újonc
Sziasztok!
Van egy Toshiba L750D 16K gèpem ès egy ideje olyan gondom lett vele h a bekapcsolást követően kb. 5 perc után elmegy róla a hang. Ha lecsukom ès felnyitom megint van rajta hang egy ideig. Fülesel van hang de ez jobb lenne b verziónak! Találkozott már valaki ezzel a hibával, ès ha igen mi lenne a megoldása??!!
Előre is köszi a segítséget! -
MR!!
aktív tag
válasz
lovas001 #12673 üzenetére
Hali !
Nvidia beállításoknál fixre kellene állítani a FAN sebességét és a GPU órajelét visszábbvenni...
Illetve Win ergiasémánál proci energiafelhasználását visszább venni...
Delehet, hogy a hővezető csöved rossz , akkor hiába a pasztázás , portalanítás stb ha nem vezeti el a hőt a hővezeték...
És amúgy forró levegőt fúj ki a gép? Egy jó laptophűtővel ilyesminek nem lenne szabad előfordulnia...
-
lovas001
aktív tag
Sziasztok!
Már az acer topikba feltettem a kérdésem , de talán ide jobban illik.
Van nekem egy acer 5742g tipusu laposom. i3 380m cpu és gt 540 es vga Az lenne a problémám vele hogy egyes játékok esetében túlmelegszik . Proci 86 fok vga 90 ig is elmegy akár. Ekkor természetesen megvédi magát és throtlingol , Visszaveszi a gpu órajelét kb 380 mhz-ra. Mit lehet ilyenkor tenni hogy ne melegedjen túl? Lehet e driveres probléma vagy ilyesmi? Laptophűtő van alatta illetve friss pasztázás és pormentes a belseje. Hogyha külön külön tesztelem intelburn testl és furmarkal akkor nincs tulmelegedés , proci megáll 80 fok körül vga is 85 nél feljbb nem megy. Játékok pl F1 dirt 2 és egyebeknél viszont 10 perc alatt elkezd kegyetlenül akadni emiatt Előre is köszönöm . -
Dell XPS
veterán
válasz
BluEyes #12664 üzenetére
LED -es kijelző van benne és nem CCFL (hidegkatódos fénycső), így nincs inverter, más a háttérvilágítás tecnika a kijelzőnél.
Ha ilyen jellegű problémád van a notinál akkor hibás a panel vagy az alaplapon van a hiba forrása (tápellátás).
12633@: nézd meg hibás kijelzővel (repedt, sérült, stb, ~ 1000 Ft), ha továbbra is ugyanez akkor ki kell mérni, másképpen nem tudsz pontos lenni a hibafeltárásban. Ennyit megér szerintem, és jó esély van arra, hogy hibás a panel.
-
MájMekk
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
A lányom tavaly december 19-én vett egy HP Pavilion 15 notebookot, ősztől egy ösztöndíjjal külfödön tanul. A probléma a géppel, hogy nem lehet tölteni az akkumulátorát, csak hálózatról megy. Elvitte a helyi HP szervizbe garanciális javításra, ahol közölték, hogy nedvesség ment a gépbe, ezért nem érvényes rá a garancia. Megmondták, hogy valamilyen alkatrészt kell cserélni benne, amit meg kell rendelniük és adtak árajánlatot. Megrendelte a javítást, húzták az időt, végül másfél hónap után visszaadták a gépet ugyanúgy, ahogy beadta avval, hogy nem érdemes vele foglalkozni, mert egyre rosszabb lesz.
Mit lehetne tenni?
Köszi előre is! -
BluEyes
őstag
Inverter kompatibilitási kérdés:
Lenovo G580, valószínű inverter hiba, vennék egy bontottat, de pont ilyen típusból származó nem hinném hogy lesz, tehát valami más gyártótól származót leszek kénytelen venni.
Mire kell figyelni? -
Shing
őstag
Sziasztok
Vettem egy laptopot (Acer Aspire E5-511-C5XU) és első bekapcsolásra ilyen hibaüzenetet ad:
"Warning! Your DIMM1 and DIMM2 Module organization is not same, please check it!"Semmit sem lehet csinálni, bekapcsolás után rögtön ez jön be. Gondolom valami gyári hiba, talán a memóriával van valami. Kidobott pár dolgot a google, ott többnyire azt tanácsolják hogy vigyék vissza a laptopot. Ötletek?
-
MR!!
aktív tag
válasz
ZTE_luky #12654 üzenetére
Hali !
Ha kissé változó hangú, akkor lehet ventilátor (fordulatszám-terhelés függő).
Ha folyamatos, akkor lehet vmi táp magas frekije zavar be (hangszóró sípol ilyenkor halkan).
Próbáld meg csak akksiról. Kicsit rázd is meg óvatosan hátha vmi a billentyűzet közé esett (morzsa, porszem) vagy picit nyomkodd meg a touchpad körül. Esetleg fejhallgató kimenetbe dugjál be egy fülest, akkor némítja a hangszórókat.
De sztem inkább vmi kontakt hiba (csavar nem jól lett meghúzva, ventilátorba beleér vmi...
-
ZTE_luky
aktív tag
Sziasztok Asus G56Jr laptopom (szeptemberben vettem) nagyon halkan, de rettentő idegesítő módon rezeg vagy sipol nemtudom pontosan megmondani a touchpad alatti részen valahol, nagyon nagyon halk akkor hallani igazán ha odarakom a fülem, de csendben idegesítő, mi lehet az oka?
-
MR!!
aktív tag
válasz
StreetBizTO #12652 üzenetére
Ha már leformázod ismerősnél egy HDD Sentinel vagy Chkdsk sem ártana...
-
-
MR!!
aktív tag
válasz
StreetBizTO #12648 üzenetére
-
törölt tag
-
MR!!
aktív tag
válasz
#81562624 #12645 üzenetére
Abszolút nem ad életjelet ( venti nem pörög fel, DVD olvasó neme villan fel, kijelző háttérfénye se megy) ??
Vagy beindul a gép maga (kivéve HDD) és van háttérfény (csak a képernyő üres) és a DVD tálca is kijön ...?!
Mert ha semmi életjel nincs akkor táp hiba gyanú, ha kis életjel akk alaplap hiba vagy HDD (esetleg vmi más fogja meg)
Illetve ha nem is elemeire szedni, de egy "nem akar beindulni" nál HDD-t kivenni és úgy kipróbálni. Ha akkor elindul nélküle-y HDD hiba... Ha akkor sem valszeg alaplap (déli híd stb)
StreetBizTO
Hali !
Biosban AHCI mód ? Illetve formázd le először (partíció törlés is) és üres HDD-re próbáld meg !
Gondolom 32 bites Win-t akarsz feltenni 2GB RAM-ra. És RAM ! Ellenőrizd le azért MeMTest-el. Nekem már volt gép (igaz asztali) ami nem volt hajlandó 1 bizonyos RAM modullal telepítődni...
*feltételezem minden OK agéppel ( hűtés,HDD GPU stb)
-
StreetBizTO
tag
Sziasztok!
Windows 8.1 telepítéssel van egy problémám. Van egy Asus F5N laptopom (AMD Turion 64 X2 TL-56, nVidia GeForce 7000N, 2GB RAM, 250GB HDD) akárhányszor próbálom telepíteni a Windows 8.1-et a következő hibakódot kapom: 0xc1900101-0x20017. Próbáltam telepíteni ISO fájlból, DVD-ről, pendrive-ról de mindig ugyan ez lett a vége. A telepítés elindul, minden oké újraindul a gép Windows 8 logó fogad egyszer csak elkékül a kép és újra a Windows 7 fogad. Az összes illesztőprogram is frissítve lett. A neten semmi segítséget nem találtam. Mi lehet a probléma és hogyan orvosolhatnám? -
törölt tag
A hiba leírása:
- gép bekapcsolásakor fekete képernyő
- a bios-ig nem jutok el
- a hdd led jelzője nem villog.A ledek villanásából tudom mikor lesz jó, illetve mikor nem. A gép ki-be kapcsolásával szoktam szórakozni mindaddig, míg el nem indul rendesen. Ezt a műveletet tegnap este kb. 10 percen át ismételgettem, míg ma délelőtt úgy a 6-7. bekapcsolásra jó lett.
Amiket eddig próbáltam:
- memória átmozgatása
- winchester kiemelése, majd visszarakása
- bekapcsológomb nyomvatartása 1 percen keresztül
- akksi nélküli indítás.A bios-ban semmi nem lett elállítva. Memtestet még nem futtattam.
Az biztos, hogy a gépet nem fogom elemeire szedni.
-
MR!!
aktív tag
válasz
#81562624 #12643 üzenetére
Hali !
Mi is a hiba, mert nem igazán világos?!
-HDD nem indul és fekete képernyő
vagy
- nem tölti az akksit
esetleg mind a kettő
Nem ártana átnézni
Töltőt : nem e melegszik, kábele nem törött, csatlakozója oké és gyári töltő vagy nem
HDD: Sentinellel lefuttatni egy ellenőrzést
RAM-ok: átmozgatása, illetve felcserélése másik slotba (szemrevételezés chip-ek), MEMTEST lefuttatás
Egyéb: Bios-ba belépni , alapbeállítás , RESET- akksi,tápkábel kihúz, bekapcs gomb nyomva tart 1 percig, kontakt (bekapcsoló gomb, HDD csatlakozás, RAM, táp, kábelek stb ) hiba keresés...
Egyenlőre ezeket javasolnám...
-
Kisfundy
aktív tag
-
MR!!
aktív tag
válasz
Kisfundy #12640 üzenetére
Amikor csak fekete képernyő van, beindul a HDD ? Hallani, hogy pörög ? Tápról használod vagy akksiról üzemel ?
Arra gondolok, hogy esetleg nem bírja elindítani a HDD-t és megakad... Akksi nélkül is ki kellene próbálni. Vagy teljesen feltöltött akksinál + táp , is csinálta ?
Vagy kontakt hiba ... alaplapi déli híd ... táp ...
*még egy akksi kivesz táp kábel is kihúz, bekapcs gombot nyomva tartani 1 percig - próbát megér, illetve ram-ok átmozgatása se ártana.
-
Kisfundy
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy hp presario cq61 laptop,2 hónapja bekapcsolásnál fekete képernyő fogadott mint a sajátján mint külső monitoron is!
Legrosszabbra gondolva szervizbe lett küldve,de hál isten csak winchester hibát állapítottak meg.
Ez természetesen cserélve lett,viszont azóta is csinálja ezt random havi akár több alkalommal is hogy csak feketeség van,és ez addig van így míg 1x vinyó nélkül nem indítom a gépet,ezután ismételten működik megint akár hetekig!Az lenne a kérdésem hogy van e valakinek valami ötlete mi okozhatja,és lehetne ezt valahogy megoldani?
-
törölt tag
válasz
kreten67 #12612 üzenetére
Nekem is ilyen notim van, és már reballozni kellett... A javítás után szabadon hagytam a kék vezetéket, de hosszútávon elviselhetetlen volt a zaj. Visszadugtam, és már több mint 1 éve úgy használom. Egy olcsó hűtőpad van alatta, de így sem az igazi. Múltkor beállítottam az energiaellátásban, hogy max. 85%-on menjen a proci. Így már nem éreztem melegnek, viszont jóval lassabb lett a gép.
Amúgy egy hulladék az egész laptop. Titkon arra vágyom, hogy romoljon el ismételten, mert akkor muszáj lesz újat venni. -
kpityu1985
csendes tag
válasz
adamjosvai #11312 üzenetére
Üdv Ádám!
A hiba oka nálam is tapasztalható volt, én egyből szervizbe küldtem, a hiba oka, a gép hő vezérlő egységének a meghibásodása, ezt a Telemax szervizben javitják, de sajnos a hiba csak ideiglenes mivel ismételten elő fog jönni, nagyobb terhelés esetén... gondolom már megoldódott a hiba nálad mivel elég régi a post, de azt hiszem fontos lehet, hogy ez a hiba pontos le írása...
--------> A készüléken alkatrészcsere történt: VILG1 FAN, VALGD Thermal DIS (a hűtést javították)
ezt a választ kaptam amikor meg kérdeztem mi baja volt a gépnek, ha valaki elektronikában jártas akkor tudja mi a szöszt jelentenek ezek a szakszavak pontosabban....
remélem segítettem valamit
Pece!
u.i: SOHA SENKI NE VEGYEN G- sorozatszámú Lenovo notebookot mert jól megszívja, ez a G500 től felfele értendő...
-
TurpiUrfi2
tag
Sziasztok!
Baj van, ráadásul nagyon bosszantó baj.
Régi laptopom kidőlése miatt ,új beszerzése alatti időre kölcsönbe kapott ASUS K501N-es (CPU: Pent T4200, memória: 4GB, videókártya: Geforce G102M , Win 7 Prof 32 bit-es) nagyon aggasztó jeleket mutat. Nagyobb letöltést igénylő folyamatoknál (sima youtube videó, nem HD) egyszerűen szétfagy a gép. (Bemerevedik, hang kerregésben áll be.) Bizonyos fagyásoknál az NVIDIA képernyő illesztő driverére hivatkozott. Drivereket újratelepítettem. Azt most nem jelzi.
Eszközhasználóban 59 folyamatot jelez, CPU használat néhol 100%-ra ugrik. NEm reális, ez a proci ezzel a RAM-al régebben 3 youtube videót is elvitt, úgy hogy mellette mediaplayer is ment.
Mi lehet a gond? Bekaptam egy vírust? Van javaslatotok mivel kezdjem a rendbehozatalt?
Köszönöm előre is a tanácsokat!
-
HLP
csendes tag
Üdv!
Segítségre lenne szükségem!Lenovo G710 laptopra feltettem win7 x64 op rendszert,a kisebbik gond,hogy a wifibe nem tudtam életet lehelni,a nagyobbik gond,hogy miután sikeresen feltettem az Intel HD graphics drivert(és chipset imei stb drivert is) fel akartam tenni a dedikált kártyáét is (Geforce 820M van benne) de ez nem sikerült,nem találta a hardvert,miután engedélyeztem BIOSban a "Discrete" módot,nem tölti be a windowst,black screen és semmi több,visszaállítom a BIOSt és gyönyörűen elindul.Olvastam olyat h bios frissítés kell,de ezt lehetőség szerint elkerülném ha van más megoldás.Előre is köszönöm!
-
BluEyes
őstag
Noti kijelzőn semmi, de a háttérvilágítása megy, a pixelhiba is megvan. Külső monitorra ad képet.
Mik lehetnek a hibás alkatrészek? Felsorolás kéne, panel, kábel, stb.
-
MikiASD
tag
Sziasztok!
Van egy asus laptopom, es mikor megnyomom a kikapcsolo gombot rövidenakkpr olyan mintha kikapcsolna de az egyik led villog a masik pedig folyamatosan vilagit es semmire nem reagal. Mi lrhet a hiba? -
NEMO1968
őstag
válasz
timirosicka #12628 üzenetére
Akkor nincs több ötletem.
Javasolnám,hogy vedd ki a cuccokat egyesével (HDD,ODD RAM,stb..),és úgy próbáld indítgatni,de mint írtad,nem értesz hozzá annyira.
Ebből sajna szerviz lesz. -
kfjoco
csendes tag
Üdv.Valaki tudna arra mondani valamit van egy acer aspire 5738G laptop újra van telepítve,telepítés tökéletesen végigmegy hiba nélkül de mikor kikapcsolom a gépet másnap csak nagy nehezen tudom elindítíni bejön a windows 7 betölti az asztalt de kifagy nem csinál semmit csak a bekapcsoló gombal tudom leállítani ha kb háromszor újraindítom igy utánna tökéletesen működik a másnapi első indításig.Az akuja nem bír csak pár pecet.
-
NEMO1968
őstag
válasz
timirosicka #12626 üzenetére
Az SM- bus reset nem töröl semmit.
Teljesen áramtalanítja a gépet,kisüti a kondikat,eltünteti az esetleg benne maradt feszültséget,(a BIOS elem kivételével,abban azért megmarad),alapra állít mindent,de a BIOS és az OP-rendszerhez beállításaihoz nem nyúl.
Ha megcsináltad,az akksit nem kell visszatenni,csak a töltőt dugod rá,és indítasz. -
timirosicka
tag
válasz
NEMO1968 #12625 üzenetére
Kikapcsolt,csak nem aludtak ki a fények és bugott.talán a hűtés,de nem vagyok benne biztos,annyira nem értek hozzá sajnos.
Úgy tudtam használni másnap,hogy a töltője jó,azzal nincs gond.
Ez a SM-bus
reset mit csinál a géppel?ugye nem töröl belőle mindent.bekapcsolás előtt az aksit nem kell vissza rakni? -
NEMO1968
őstag
válasz
timirosicka #12621 üzenetére
Szia!
Na ez érdekes leírás.
Most kikapcsolt,vagy nem?
Ha kikapcsolt,akkor mi zúgott,világított neked ott?( venti, HDD?)
Ha ez egész éjjel így volt,(órákon keresztül),hogy tudtad másnap még aksiról használni,ha a töltőd esetleg rossz?
Próbálj meg egy SM-bus resetet.(akksi ki,töltő ki,bekapcs gomb nyom kb. 1 percig,töltő be,gép indít)
Ha nem indul,próbálj meg pár cuccot kivenni,(RAM,HDD,amit tudsz) és úgy próbálgasd bekapcsolni. -
válasz
timirosicka #12621 üzenetére
Hm, ha érintkezik is rendesen, és belül, a panelről sincs letörve a töltő csatlakozója(!), akkor nem tudom, mi lehet még a probléma. Talán alaplap? Ezt innen nehéz megmondani, el kellene vinni egy szervizbe, de várj még pár órát, hátha a többiek is tanácsolnak valamit.
-
válasz
Nyuszicsibe0 #12622 üzenetére
Üdv!
Így elsőre vagy kijelző, vagy videokártya. Dugj rá egy monitort. Azzal ad képet?
-
Nyuszicsibe0
újonc
Sziasztok!
Van egy Albacomp m66s-es gépem, és bekapcsoláskor csak a fekete képernyő van. Előtte színes vízszintes vonalak jelentek meg vibrálva, és lefagyott.
Mi lehet a baj?
Köszi
-
timirosicka
tag
Mozgattam,de semmi.nem volt bedugva amikor lemerült.ez most először fordult elő.eddig mindig töltőről ment, csak néha használtam nélküle,de akkor mindjárt a jelzés után,mielöttkikapcsolt volna rádugtam.
-
válasz
timirosicka #12619 üzenetére
Akkor azt kellene megtudni, hogy érintkezik-e rendesen. Ha mozgatod, nem változik a helyzet? Írtad, hogy lemerült a noti használat közben. Úgy merült le, hogy közben be volt dugva a hálózatba?
-
timirosicka
tag
A töltö biztos jó (próbáltam hálózatival és autóssal is)
-
válasz
timirosicka #12617 üzenetére
Üdv!
A töltő működik? Ki kellene próbálni egy másik notin, vagy egy másik noti töltőjével a tiédet, hogy ezt kizárhassuk. Fontos viszont, hogy a feszültség (V) és az áramerősség (A) egyezzen meg a laptopon és a töltőn, mert különben tönkremehet a gép! Ha ezekben a dolgokban nem vagy biztos, kérj meg valakit, aki érti a témát, nehogy baj legyen.
-
timirosicka
tag
Sziasztok.a segítségeteket szeretném kérni.
Van egy 2hetes Hp probook 450es gépem.
Az első hibája az volt,hogy már nem működik az fn - fényerő szabályozása.ez még nem lett volna nagy gond,mert tudom állítani a menüben.
Vasárnap este teljesen kikapcsoltam a gépet,ki is kapcsolt,kijelző is elsötétedett, ki a ledek világitottak és búgott a gép.ez így ment egész éjjel.reggel nem tudtam észhez téríteni,csak úgy hogy kivettem az aksit.
Ma pedig használat közben teljesen lemerül,kikapcsolt.rátettem töltőre bevillan 4-5x a led és felkapcsolni nem lehet,nem reagál (aksi nélkül se)Szerintetek mi lehet a gond?
Köszi a válaszokat. -
Az én FSC-men alapjáraton 55 fokos, terhelve 65-70 fokos a proci, használtan vettem 2009-ben, már akkor is ilyen meleg volt, de nincs rá panasz - kopp kopp.
-
Dell XPS
veterán
-
kreten67
senior tag
válasz
peppa25 #12609 üzenetére
Sajnos az a noti az asus szégyene. A mérnökeik szerint megfelelő az a 70-88 fokos hőmérséklet
,ha még nem volt javítva (reball) a gép sajnos számítanod kell e legrosszabbra.
Azért tehetsz ellene néhány módosítást:
1. - takarítsd ki a hűtését és cserélni kellene a hőátvezetőket (gap pad)[link]
2.- a ventilátor kék színű vezeték [link] bányázd ki a csatiból és szigeteld le, mert ha véletlenül testhez ér a kék akkor a venti nem forog.
Nos ezután a ventid folyamatosan 3200-al forog majd és kissé zajos lesz a géped,cserébe normál használat mellett 55-58 fokra csökken a hőmérséklet és a max terhelésnél is a 70 megállítja. -
-
peppa25
csendes tag
Sziasztok !
Asus K50AB notebook ról lenne szó, arra lennék kíváncsi hogy normális-e ez a magas hőmérséklet?
Alaphelyzet:
Cpu:65-70-fok
Terhelve : 85-95fok -
válasz
Doggy dog #12607 üzenetére
Ha a kapacitása oké, akkor ne vedd ki többet, és még sokáig oké is marad.
Visszatérve, tippet tudok csak mondani, szerintem a Windows valamiért rosszul méri fel az akksi állapotát. Esetleg telepíts egy AIDA64-et, nézd meg abban, de itt valami szoftveres baki lesz - bár ezzel sok újat nem mondtam.
-
Doggy dog
senior tag
válasz
csabyka666 #12606 üzenetére
Köszönöm a válaszodat.
Mint írtam,a kapacitásával szerencsére semmi gond,hozza az újkori szintet.De ez a visszajelzés
Tipp még esetleg?? -
válasz
Doggy dog #12605 üzenetére
Üdv!
Fogalmam sincs, mitől lehet.
DE!
Akksit nem veszünk ki laptopból, és általában semmiből sem! Valaki kitalálta ezt a baromságot, és sajnos sokan el is hiszik, hogy ez jó az akksinak. Gondolj arra, hogy ha egy személyautóba vásárolsz új akksit, akkor annak normál használat mellett 5 évig működnie kell. Viszont ha kiveszed a kocsiból akár csak a téli időszakra is, és amennyiben nem tartod karban rendszeresen, fél év alatt tönkremegy. A helyzet itt is ugyanaz. Tessék akksival használni a laptopokat még akkor is, ha sosem húzod ki a hálózatból!
-
Doggy dog
senior tag
Sziasztok!
Talán tudnátok segíteni ebben?
Saját topikban sajnos nem jött válasz. -
Adoka120
tag
válasz
csabyka666 #12603 üzenetére
Rendben
-
Adoka120
tag
válasz
csabyka666 #12598 üzenetére
Usb toolt windos 7 isorol ra teszi pendrivra. De igen belepek bootnatalitas es usb N/A ezt irja nem sokara lefotozom es elkuldom
Új hozzászólás Aktív témák
- Hp Elitebook 840 G2 i5-5200u / 8gb ddr3 / 500gb Hdd / töltő / hibái fotózva
- Asus TUF A17 Gamer Laptop 17.3" 144 hz Ryzen 7 7735HS 16 GB RAM RTX 4060 512 GB SSD Garanciával
- Csúcskategóriás ROG Zephyrus M16 Gamer Laptop (i9, RTX 3070 Ti) Makulátlan Állapotban!
- HP EliteBook 840 G9 i7-1265U 32GB DDR5 512GB SSD FHD+ Érintőkijelző Garancia 2026.01.15
- MacBook Pro 14 Apple M1 Pro 2021 16GB RAM 512GB SSD 3K Retina kijelző 246 ciklus
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 7600 / 32GB DDR4 / 1TB M.2 SSD
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2247
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest