- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pr3no
tag
Sziasztok!
Pár napja egy kis vizet sikerült a laptopomra önteni, nem volt valami nagy mennyiség, de a billentyűzetnél folyt be, és már a laptop alján jött ki a szellőzőnyílásokon keresztül.
Túl nagy baja nem lett, a beépített billentyűzet nagyjából használhatatlan lett, mert pár gomb folyton be van ragadva, de ez nem is gond, külső billentyűzettel tudok gépelni, kicsit a kijelző is csíkos lett, de nem vészes, meg már azóta hozzá is szoktam, a legnagyobb baja az lett, legalábbis ami engem legjobban zavar, hogy bekapcsolásnál 10-15 másodpercig folyamatosan sípol.
Ezzel mit tudnék kezdeni?
Nem tudom mitől sípol, biztos van valami oka, de látszólag teljesen jól működik minden, szóval csak a sípolást szeretném megszüntetni. Ha a bekapcsológombot lenyomom akkor abbahagyja a sípolást, csak ha túl sokáig tartom lenyomva akkor ugye ki is kapcsol a gép, szóval azt nem tudom megcsinálni, hogy amíg sípol addig nyomvatartom.Mit tudtok javasolni?
-
DamonJay
csendes tag
válasz
cod2gamer #12196 üzenetére
Szia,
az eszközkezelőben más néven sem ismeri fel az AMD kártyát? Volt már rá példa nekem, hogy az AMD telepítő nem telepítette fel a drivert , végigment de a driver nem települt fel. Ezért manuálisan az eszközkezelőben telepítettem a drivert hozzá, kijelölve azt a mappát ahová kicsomagolta a saját telepítője a fájlokat. (alapértelmezett hely: C/ AMD / AMD Catalyst.../Packages/ Drivers....). Viszont ha fizikailag nem látja az eszközkezelő a dedikált vga kártyát akkor passz. -
cod2gamer
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Lenovo G500 laptopot és feltelepítettem a windows 8at ebben két videokártya van egy integrált intel vga és egy amd radeon 8570M az a gondom hogy csak az intel vgat ismeri fel az eszközkezelőben sem látom a másikat a drivereket felraktam hozzá.
-
rx8pencz
tag
Udv!
A nyaron vett Asus n550jk tipusu laptopomon egyfolytaban elsotetul a kepernyo, s kb hasznalhatatlan. A problema kb. 1 hete all fent, s az ota egyrr gyakrabban jelentkezett, de most mar tenyleg nem lehet hasznalni. Nincs esetleg vmi javaslatotok? -
vati182
aktív tag
válasz
gabesz199 #12193 üzenetére
szóval az a hő ami felfelé megy az nem fogja elszínezni a monitornak azt az oldalát idővel amelyiknél a processzor is van meg a hőleadó?
Nem kell ilyenek miatt aggódnom nyugodtan tudom így használni?
Mert itt már valaki azt is mondta nem tesz neki jót mert nem erre lettek tervezve, de igazából egy youtube videóban láttam ami teljesen másról szólt egyébként, hogy az illető laptop kivezetett monitor és azon ment a dolga a laptopot meg lecsukva használta és megtetszett olyan jól nézett ki csak azért akarnám nem tudom milyen rendszerességgel de úgy használni.. -
vati182
aktív tag
sziasztok
Az lenne a kérdésem, hogy használok kivezetett monitort (Lenovo g580 nvidia 635m ssd i5-2320)
Nem tudom ha lehajtom teljesen a laptop kijelzőjét azzal okozok e bármilyen problémát a gépnek, tudom energia managementben be lehet állítani, hogy teljes lehajtásnál, ne történjen semmi.De a gép valamennyire kézzel érezhetően melegszik azért erősebb használat közben, akár játék ami ugye erősebben igénybe veszi.
Okoz ez bármilyen problémát a laptop kijelzőjének vagy nyugodt szívvel úgy hagyhatom?A másik kérdésem amikor kivezetve használom, akkor nem is a 635m nvidia kártyát használja hanem csak a HD4000-et? szóval nem tudom plusz monitoron rendesen használni a gépet?
-
DamonJay
csendes tag
Sziasztok,
egy Asus N73JF laptoppal küszküdöm egy ideje és a kérdésem az lenne, hogy esetleg találkozott-e már valaki ilyennel? :
- 8.1 U1 wint használok (x64) és legtöbbször windows update után(de nem csak akkor) a következő indításkor miután betöltődött minden progi lefagy a win, se kép se hang, és hiába indítom újra ezután már minden indítás után pár másodpercet követően ugyanúgy megfagy. Rájöttem, hogyha bios-ból easy flashel ugyanazt a verziójú(ez a legújabb) biost újraflashelem, egy ideig megszűnik a gond és megy rendesen minden. De csak pár indítás erejéig.
A következőkkel próbálkoztam:
- próbáltam újratelepíteni a windowst- egy idő után ismét jelentkezik a gond
- driver kereső progikkal próbáltam újabb drivereket keresni de semmi változás
- vírusírtót váltottam
- beállítottam, hogy a win update bios flash után ne szedjen automatikusan drivereket, de semmi javulásEsetleg van valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond? Esetleg hogyan lehetne kideríteni, hogy melyik driver a ludas? Előre is köszönöm.
-
tomiet111
csendes tag
válasz
kreten67 #12185 üzenetére
Úgy néz ki, hogy a melegedő vga problémáját sikerült megoldani, maximális terhelés mellett sem melegszik 80 fok fölé. Viszont sikerült egy újabb problémát kapnom. Az összeszerelés után sehogy sem akar működni a touch pad. Már kerestem mi lehet a probléma, de nem jöttem rá. Esetleg valakinek valami ötlete??
-
gabesz199
csendes tag
Na ami volt a hiba az Acer E15 E5 551 nek hogy nem win 8 volt rajta... amióta az van rajta a vga-t is simán felismeri, probléma megoldva, csak leirtam ha valaki az googlézik akkor az a megoldás hogy CSAK win 8 alatt megy a vga....-.-"
-
kreten67
senior tag
válasz
tomiet111 #12184 üzenetére
Igen van szerepe a hőelvezetésben és Gap pad-nak hívják.
Általában 1mm vastagságút használnak,de nem minden esetben mert van amikor a vga chip közvetlenül a hűtő réz felületével érintkezik.
Én elég gyakran javítok cq61-est és úgy rémlik 1mm vastag van benne a vga chippen.
Ezt a problémát mielőbb orvosolni kell,mert az nvidia vga chipped nem tolerálja sokáig a 100 fokot.
Pasztával nem áthidalható ekkora hézag! (de kimérve és megfelelő rézlemez darabbal +paszta megoldható) -
tomiet111
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Compaq Cq61 325 sh. A videokártya chipsetje nagyon nagyon melegszik. (több mint 100 fok). Szerintem nem tudja leadni a hőt a hővezető csőnek. Szokott lenni a chip és a hűtő között olyan rugalmas műanyag lapka szerű valami. Ebben a laptopban ilyet nem találtam. Meg tudná e mondani valaki, hogy azt hogy hívják, illletve van e hőátadási szerepe? Helyettesíthető e hőpasztával?
Segítséget előre is köszönöm.
Üdv.:
tomiet111 -
Jan_01
csendes tag
válasz
BJanee #12182 üzenetére
Köszi az ötleteket. Azóta próbálkozom, "Try Ubuntu" elindul, fut egy darabig, aztán befagy és/vagy újraindul.
CPU-t, RAM-ot annó néztük, ezek le lettek tesztelve, vmi más lesz.
Azóta találtam egy ilyet:
http://laptopszerviz.com/atvevopontok-uj/
Azt írják, megnézik ingyé, és utána lehet dönteni, hogy mizu.
Ha ez igaz, holnap viszem is...
Vkinek tapasztalata velük?
Üdv,
J -
BJanee
tag
válasz
Jan_01 #12181 üzenetére
Az esetleges alaplaphibat ki tudod zarni probaval. Ha tudsz esetleg probara szerezni masik ramot, procit, azt probald meg. Meg azt probald meg, hogy a vinyot kiszeded es a linuxot elinditod livecd-ben, nehany gep pl. a vinyohibara is erzekeny. Esetleg a biosban, amit tudsz eszkozoket tilts le (wifi, usb, stb.) es probald ugy telepiteni. Ha ezek ellenere is ujraindul, lehet eszaki hid hiba, vagy egyeb alkatresz alaplapon.
-
Jan_01
csendes tag
Sziasztok!
Van egy "ősrégi" Acer 5720G laptopom, ami a sarokban porosodik egy ideje, mert használhatatlan.
Többször nekifutottam, évekkel ezelőtt is próbáltam megoldani a problémát, de csak szoftveresen. Most ismét előkerült, DE folyton restartol, újraindul (15 - 20x vagy akár még többször), amire (és ha egyáltalán) hajlandó elindulni. Természetesen ez "jót" tesz az oprendszernek, rendszereknek is. Az Ubuntu az már teljesen halott, nem hajlandó elindulni és a Windows sem áll fel...
Mielőtt feladnám, próbálom újratenni az Ubuntut, de folyton kilövi magát és újraidnul a telepítés közben.
Hardveres hiba lesz vmi érintkezésre gyanakszom, vagy a fene se tudja.
Van vkinek ötlete, hogy fizikailag, hardveresen ki tudná megnézni, és ha pár forrasztással, izé olcsón menthető, akkor megcsináltatnám, ha meg nagyobb a gond, akkor kiszedném belőle, amit lehet és végképp lemondanék róla.
Ötletek, javaslatok?
Köszi,
Jani -
VásRló
tag
válasz
mobileman #12164 üzenetére
ha valakit érintene a hiba.. úgy tűnik, a túlmelegedés volt a hiba, mert hardveresen minden rendben volt. Kitakarítottam egy pici koszt a hűtőről, és egyben az energiakezelésnél átállítottam a sémát energiatakarékosra, ezzel hűvösebb körülményeket teremtettem, így megoldódni látszik a probléma.
-
mobileman
senior tag
válasz
olahmate1991 #12176 üzenetére
Persze, simán elviheted még garanciában javíttatni!
-
olahmate1991
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy Magyarországon vásárolt notebook kereskedésben egy Lenovo G580 típusú gép. Amire 2 év garancia van. 2014.10.26-án jár le. A mai nap folyamán, kivettem a táskájából és indításkor egy kattanás hallatszott, ami a laptop bal oldala felől volt hallható. Pont a hűtőventilátortól, majd indítás követően azt tapasztaltam, hogy a hűtő csak alapjáraton pörög. Nem emeli a fordulatszámot ha nő a hőmérséklet. Kikapcsoltam, majd ekkor érzékeltem, hogy ha megrázom, akkor valamilyen alkatrész kopog, csörög benne. Szerintetek ezt garanciálisan lehet javítani? Hiszen nem saját hibámból okoztam!Különböző programokkal is próbáltam fan speedet állítani, de még azok sem érzékelik, mintha nem is lenne benne. Nem tudom, hogyan orvosolhatnám a gondot :S
-
törölt tag
Sziasztok.
A billenytyű (beragad) lenyomásával elkezd futni a betű
ezek után törlöm a 20-30 betűt és írok tovább,van hogy magától indul,
általába ugyanaz a betű de nem midig.
Egy-kettőt 70% alkohollal kipucoltam, kiszedtem a betűt a gumit
és itt takarítottam fülpucolóval.
Ezt így kell? -
gabesz199
csendes tag
válasz
soman@ #12050 üzenetére
Sziasztok kérem mindenki próbáljon segíteni mert ma vettünk egy Laptopot hugomnak és holnap lesz a szülinapja és nagyon elbuktam :S
Vettünk egy Acer aspire E15 E5-551-x9fp tipusú laptopot kis nehézség árán letöröltem a Linuxot és feltettem a Win7 et rá
minden olyan szépen működött feltettem a CDJÉRŐL!! a vga drivert és nem észleli semmit sem. mondom oké letöröltem újratettem feltettem aMÁSIKAT A CD LÉVŐN!! és úgyis csak szabványos grafikus adapternek észleli, mondom oké semmi baj letöltöttem az amd oldaláról a 14.6 os RC drivert ugyan úgy felment és ismét szabványos grafikus adapternek jeleníti meg mit tegyek?:S
Spec:.
Amd A17-7300 proc
4gb ddr3 ram
1Tb hdd
Amd Radeon R6 grapich
más sztem nem fontosHolnapig meg kell oldanom különben engem kicsinálnak :S
-
BJanee
tag
Udvozletem.
Egy gurut kerdeznek egy hibaval kapcsolatban.
Beillesztem a kepet:A kerdesem az lenne, hogy jol van ez igy?
(a kepen az eszaki hid a lenyeg es ahogy all..)
Velemenyem szerint nem, de lehet, hogy nem befolyasolja a problemat.
Egyebkent egy Acer Aspire laptop alaplapja es azt a hibat produkalja, hogy elindul es kb. 7-8 masodperc utan leall, kepet nem ad.
Okozhatja-e ezt a tipusu hibat esetleg, hogy az eszaki hid ferden all?
(gondolok itt arra, hogy esetleg erintkezesi hiba...)
Koszonom az epito jellegu valaszokat elore is.
Az ekezetekert pedig bocsanat, telefonrol igy sokkal gyorsabb.. -
VásRló
tag
Sziasztok
Thinkpad T60-ról van szó. Játék közben jön elő a kék halál, ezzel az üzenettel:
"Hardware malfunction
call your hardware vendor for support
NMI: parity check/ Memory parity error
***The system has Halted*** "Nem tudom, mitől lehet ez a gondja.. Memtest-telelvégeztem a tesztet, minden ok. Vga memória teszt is oké volt, mert azt is csináltam. Winchester a Sentinel szerint tökéletes. BIOS frissítést is csináltam, Wifi drivert is frissítettem, a Vga driver is a "legfrissebb", 2007-es. Mégis ugyanúgy bejön ez a hiba.. Valakinek tipp?
-
Toncos
tag
Sziasztok!
Adott egy kb 5,5 éves Toshiba A200 integrált x3100-as VGA-val és kb 10 percet bíró akksival. A gond az, hogy véletlenszerűen újraindulgat (kb 2-20 perc üzem után), valamint néha függőlegesen és vízszintesen is sávos a kép és olvashatatlan. A memóriahibát kizártam, a szoftverest is ki akartam egy win újratelepítéssel, de nem tudom újrarakni, mert közben újraindul... Régebben a gazdája megrántotta töltés közben, és elgörbült a tápcsatlakozó vége. Bár eddig így használta, a jó szögben picikét is megnyomva rögtön kikapcsol a gép, így az újraindulások oka ez lehet (jobb esetben csak a tápkábel kontaktos, rosszabban a gép csatlakozója), de a grafikai hibát ez nem magyarázza szerintem.
Ha van valami tippetek, szívesen veszem, de ennek úgyis szerviz lesz a vége, úgy látom. Tudtok helyet javasolni, ahová érdemes is elvinni az ilyen gépeket? -
djjwill
csendes tag
sziasztok. remélem valaki találkozott már ilyan hibával mert én még 22 év alatt nem.
egy ismerősöm ausus laptopja kapott egy pohár whiskeycolát maga alá és elől az élére de átvizsgálva csak az egyik hangszórót érte és ami alul felpárologhatott pár óra alatt. vagy kikapcsolt vagy alvó üzemmódban volt ezt pontosan nem tudjuk. megtisztítottam etilalkohollal a szellőző rések feletti részeken az alaplapot bár sehol nem látszott az alaplapon lerakódott cukros ragacs.
A PROBLÉMA:
BEKAPCSOLÁSKOR csökkentett módban elindul a gép hálózattal is és megy a böngészés is.
de kikapcsolás után nem indítható
normál módban viszont mire felállna a rendszer és már minden ikon az asztalon stb. kikapcsol a gép
aztán már azt sem mutatják a ledek hogy áramot kap se a töltőröl se az aksiról.
és csak órák mulva inditható megint ha nincs benne az aksi sem és táp kábel sem bedugva
ha a tápkábelt benne hagyom akkor pedig egyártalán nem indítható el egy nap után sem
(gondolom ez az eltelt idő míg a kondikból is kiürül minden áram)az alaplapból kihúztam a hangszórók csatlakozóját ha netán azok okoznának zárlatot de semmi nem változott
remélem valakinek van valami ötlete
-
kreten67
senior tag
válasz
germinator66 #12153 üzenetére
Hát az inverter biztos nem ,mert ledes a háttérvilágítás.
Lehet ez többféle hibaforrás,mint pl a led kijelző vagy az alaplapon is néhány alkatrész,esetleg a kijelző kábele. -
germinator66
aktív tag
Sziasztok!
Egy Acer Travelmate 8371 laptopban elment a háttérvilágítás. Ez előreláthatólag inverter cserét jelent, vagy lehet más is?
-
Dell XPS
veterán
válasz
Kisfundy #12150 üzenetére
Több esetben akár még kézzel is érezni, hogy nem megfelelő a hőcső hőelvezetése a komponensekről, így távolabb akár teljesen hideg is lehet, az amúgy végig szinte égetően forró rézcső (hűtőbordákig). Alapjáraton is meglehetősen magas a hőmérsékleti tartomány, terhelésre pedig azonnal "elmelegszik", szóval ez nagyon esélyes lesz.
(#12151) peckusg : Nem teljesen, amennyiben ez lenne a baja (bevizsgálás kell!), akkor egy újra forrasztást meg lehetne próbálni (Reflow, Reball). Inkább az a kérdés: gazdaságos lenne a javítása vagy sem?
-
pana0017
senior tag
Sziasztok!
A nővérem 3-4 éves MSI laptopjával váratlanul ez történt egy pár hete. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek ez hogyan orvosolható és kb. milyen szervizköltséggel számoljon?
-
peckusg
csendes tag
Sziasztok
Vagy egy Acer Aspire One 522-C5Dkk típusú laptopom. A hibajelenség amikor bekapcsolom 5mp-ig megy aztán kikapcsol.Belső kijelző ugyan nincs a laptopba de külső monitorról próbáltam és nem ad képet az 5mp alatt. Illetve próbáltam csak tápegységről,csak akkuról, illetve HDD,RAM-al vagy nélkülük. Alaplaphibára tippelek mert mikor bekapcsolom meg "moccan" a proci hűtője. Illetve "sípolás" hangot hallok a processzor körül.Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv,
peckuS -
Kisfundy
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne hogy szereztem nemrég egy sony vgn-sz4xwn típusú laptopot,aminek kapcsolható videó kártyája van(gma950-nvidia go7400)!
Processzor T7200 és az a helyzet hogy folyamatosan túlmelegszik,egy kis hűtő ventilátor próbálja lefújni a meleget a chipsetről,a prociról,és a vga-ról.
Egy átlagos felhasználásnál az integrált procival átlagos a hőmérséklete (60 körül),viszont ha bekapcsolom a vga-t akkor egyből megugrik alapba is 60 felett,és ha esetleg elindítok egy játékot,akk 3 perc után ki is kapcsol a gép!
természetesen szétszedtem,mindent újrapasztáztam,még ventilátort is cseréltem!
van valakinek valami ötlete mi tévő lehetnék? -
tomiet111
csendes tag
Kedves Fórumozók!
Sajnos olyan próblémába ütköztem, ami meghaladja a képességeimet. Adott egy Hp Compaq cq61 325 SH notebook.
Olyan hibát produkál, hogy leszeretném futtatni az élményindex frissítését, és kikapcsol a számítógép. De ezt egyébként megcsinálja másnál is, ami jobban igénybe veszi a gépet.
Én videókártyára gyanakodtam, már próbáltam a legújabb drivereket, de a hiba továbbra is fennáll. Próbáltam másik windows 7 (64 bit) telepítésével, de a hiba továbbra is fennáll. A hűtése úgy gondolom, hogy jó a gépnek, mert nem rég lett kitisztítva, a szellőzőnyiláson könnyen kitolja a levegőt.
Egyébként az eseménynaplóban a Kernel-Power 41 -es hibát ír. Azt gondolom ez nem nagy segítség.
Ha valakinek lenne valami hasznos tanácsa, azt szívesen venném.
Üdv.:
tomiet111 -
laca112
tag
Sziasztok!
1 kis segítséget szeretnék kérni!
Adott egy Thinkpad t500 ami a sógornőmé!
Eddíg tökéletesen működött de néhány napja valamiféle akku hibát írt ki (pontosan nem tudta megmondani,gogy mit)
majd tegnap már be sem lehetett kapcsolni.
Sem töltőre csatlakoztatva( akkuval és akku nélkül) semmilyen led nem világít.
Ütés nem érte,külső sérülés nem látható rajta.- A töltőt megnézettem az állítólag jó 20,5 volt a rajta mérhető feszültség.
- Az akku megfelelő pontjait megmérve a feszültség 0 volt!Vajon mi lehet a baja,mit tehetnék,hogy kiderítsem?
Laca112
-
kreten67
senior tag
Na látom azt hogy a régi hozzászólást előresorol a böngészőm néha néha indokolatlanul,másnak is csinálja a gépe!
"3.Az lvds áramkör ami az alaplapon van és ez felel azért,hogy az inverter megkapja a neki járó feszültséget,ha ez nem megy szintén sötét marad a képernyő. Ennek.Ennek a javítási költsége 15-20 ezer forint."
--- ezt a verziót én 1 vezetékkel és 3 forrasztással direkte szoktam kötni(a bekapcsolás pillanatától bekapcsolja a ccfl csövet,fényerőszabályzás marad,de a képernyő lecsukására és alvóban is világit a háttérfény.
Nem tökéletes,de gyors és olcsó megoldás. -
Ez többesélyes.
1.ez a legolcsób és leggyakoribb hiba,a kijelzö fénycsövét meghajtó inverter ment tönkre (6-10 ezer forint a cseréje)
2.A kijelzöt világítö fénycsö ment tönkre ezt cserélni ugyan lehet,de senki nem vállalja ,mivel nagyon macerás,és eléggé vigyázni kell az lcd panel mögötti egyes rétegeire,nehogy szétcsússzanak.Inkább a kijezöcsere ez úgy 20-24 ezer forint
3.Az lvds áramkör ami az alaplapon van és ez felel azért,hogy az inverter megkapja a neki járó feszültséget,ha ez nem megy szintén sötét marad a képernyö.Ennek a javítási költsége 15-20 ezer forint. -
Dell XPS
veterán
-
shootme2
senior tag
Helló!
Gondom lenne egy Asus X50SL (F5SL) notebookal. A kijelzőn vízszintesen végigfut egy pixelhibacsík. Lebontottam a kijelző burkolatát mozgattam a szalagkábelt de semmi nem történt viszont ha megnyomom a kijelző oldalán a fém keretet azon a részen ahol a zsanérhoz van rögzítve a kijelző akkor a csík eltűnik. Ez javítható vagy csak csere jöhet szóba?
Köszönöm
Üdv
-
draco31
veterán
Hello!
Nemrég szereztem egy ASUS X501A típusú laptopot. A légyegi gond az, hogy az előző tulaj nem rávaló BIOS rakott rá, ami nem tudom hogyan sikerült neki, és most nem megy miatta a HDD, és vannak más gondok is vele, így oprendszer alól nem is lehet megpróbálni a rávalót felrakni. BIOS-ból pedig az alábbi képet kapom: [link] Biztosan X501A a típus, sorozatszám alapján is beazonosítottam már. Van valakinek ötlete?
-
Macisajt3
tag
Sziasztok!
Egy garanciális hp laptopot kéne javíttatnom, a problémáját már beazonosítottuk itt korábban: van valami infotok arról, hogy melyik helyre érdemes beadni? Ha jól láttam akkor vannak szerződött szervízpartnerek illetve központi szervíz is. Olyanba kéne ahol megbontás ellenére is gariban csinálják, mert takarítás miatt meg lett bontva... -
Paget
újonc
Sziasztok! Nekem az lenne a bajom hogy mikor játszok egy játékot és beszélek a barátaimmal akkor egy véletlenszerű pillanatban befagy a hang és a kép is (nem mindig) de volt amikor ugyan azt csináltam és kékhalált kapott a gépem! Az egyik barátom azt mondta hogy túlpörgetem a gépet! Segítség! hogy tudom megoldani ezt a problémát??
Adatok: Lenovo G510
64bit
Intel core i7
Előre is köszönöm a segítséget! -
dudu98
tag
Üdv mindenkinek! Adott lenne egy ASUS A54H típusú gép, aminek van egy nagyon fura hibája. Egyik nap, mikor bekapcsoltam, mindegyik LED világított a gépen, kivéve a merevlemezé, képernyő sötét. Ventilátor nem indul el, még a BIOSba se tudok belépni. Akksit kivettem, újra visszatettem, de ugyanaz a helyzet. Ha töltőre dugom rögtön bekapcsol, ugyanolyan hibája, mint ha akkumulátorral kapcsolnám be.
Segítsetek! -
valentin94
csendes tag
Segítségetek kérném most vettem egy új Asus X550LN laptopot, a Hiba jelenség film nézés közben jelenik meg. kifehéredik 5 percenként a kép pár másodperc erejéig. hardveres hibára kéne gyanakodnom?
-
elroysk
tag
válasz
Dell XPS #12105 üzenetére
Termeszetesen kiprobaltam minden periferia nelkul (hdd,dvd) es ugyanaz volt, viszont erdekes hogy ha mindket ram modult kiveszem akkor meg elindul (illetve bekapcsolas utan nem kapcsol ki), ha csak egyet-egyet veszek ki akkor megint nem indul. Garancia van viszont most nelkulozhetetlen a nb.
-
b1sti
senior tag
Én a pasztára és a ventire gondoltam... Sajna annyira nem értek még a dolgokhoz, így kérlek mondd el nekem, hogy mi az az MCP?!
A másik noti esetén én is egyből a külső monitor használatára gondoltam, de a vga terhelő progi nem jutott eszembe. Régebben, pár évvel ezelőtt használtam ilyen programot. Melyiket lenne érdemesebb használni notin vagy melyik most a "legjobb" ilyen program?
-
A Pavilion DV6 hütése konstrukció hibás,valószínü a te esetedben már csak a MCP csere segíthet. 2.) Lehet lcd kábel is.Dugjál rá egy külsö monitort és ha van kép futtassál valami VGA-t terhelö progit.Általában ha full fehér a kép és nem kifehéredik egy idö után akkor csak háttérvilágítás van és nincs adatforgalom a kábelen,mert valahol el van törve.
-
MadMax88
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám volna, hogy van egy Toshiba A300 gépem, a webkamerát szeretném használni, de hiába teszek fel bármilyen drivert, a kamerám nem működik ezt a HIBÁT írja ki.
A magyar Toshiba oldalon win7 32bitesnél, nem talál drivert hozzá, csak más oldalakon szedtem le hozzá.
Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a gond.Válaszokat előre is köszönöm.
-
b1sti
senior tag
Sziasztok!
Mi lehet a hiba oka, ha túlmelegedés miatt kikapcsol a noti? (dv6-3057) Esetleg nem megfelelő a cpu paszta, vagy a ventilátor rossz?
szerk.: van egy másik laptop, aminek sajna nem tudom mi a hibája... bekapcsolás után fehér képet ad a kijelző! Én kijelző kábelre gondolok... szerintetek? A vga problémát egy vitt monitorral ki lehetne próbálni ha jól sejtem?!
-
Dell XPS
veterán
válasz
elroysk #12102 üzenetére
Ez olyan jelenség amit érdemes szervizben ellenőriztetni (BIOS, alaplap, stb,), ha nincs semmilyen eszköz csatlakoztatva a laptophoz és bővítés sem volt. Gondolom garanciális?
(#12103) tothem79: nekem ez továbbra is chip hibának tűnik,de természetesen a memória inkompatibilitást zárd ki a hibakörből!
-
VÁMpír
aktív tag
Sziasztok!
A Ctrl gomb és még valami hosszan tartó nyomásával el lehet érni vmilyen alvó állapotot?
Apukám a Fujitsu laptopján próbált vmit Ctrl+C-vel másolni, állítólag hosszan nyomta a Ctrl-t, erre elsötétedett a képernyő és azóta nem lehet bekapcsolni, csak egy piros led ég?
Hálózatról megy a gép.
-
tothem79
csendes tag
válasz
Dell XPS #12101 üzenetére
Hali!
Most annyit elértem, hogy a legfrissebb Nvidia driver gond nélkül felmászott a gépre. Eszközkezelőben is megjelenik, nem csipog, hogy hibás a driver. A halvány csíkok még megvannak ugyan. Amikor meg akarom nyitni az Nvidia kezelőpaneljét azt a hibaüzenetet kapom, hogy: "Nem csatlakozik megjelenítő az Nvidia GPU-hoz". Ezzel tudok valamit kezdeni házilag, vagy mindenképp szervíz és átnézetni újra a chipet? (Nem akarom feleslegesen kidobálni a pénzt az ablakon, ha házilag is orvosolható). Az eddigi 2GB RAM helyett most kapott egy kis bővítést 3GB-ra, ez bekavarhat neki?
Előre is köszi a választ.
-
elroysk
tag
Helo, van egy HP ProBook 470 gepem es az a gond vele hogy bekapcsolasnal felvinnak a ledek, felporog a venti es hdd is es 1 mp mulva kikapcsol. Van mikor masodszorra, van mikor huszadszorra indul csak el. De ha elindul minden hibatlanul mukodik. Mi lehet a gond?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Napelem
- Robotporszívók
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Videós, mozgóképes topik
- További aktív témák...
- HP core i5-ös fémházas Folio 9470m kifogástalan állapotban!! AkciÓÓ!
- A legolcsóbb!!! Dell Latitude 6. gen. core i5-ös notebook olcsón!!!! AkciÓÓ!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- MSI Thin GF63 12VF 15.6" FHD IPS 5-12450H RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 5400, 14" FHD Touch, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- Csere-Beszámítás! Asrock Challanger B580 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged