Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • JEDI22

    csendes tag

    Sziasztok!

    A gépem frissítésen esett át, és most óriási galibába ütköztem, már vagy 2 napja folyamatosan
    szenvedek vele, és nem tudom mi lehet a probléma...

    A konfig:

    Asus Rampage II Gene
    Intel i7 920 DO
    Asus MATRIX GTX 580
    OCZ Obsidian DDR3 3x2 Gb
    Samsung SSD 840 Evo
    WD Green 2 Tb

    A probléma:

    Összeszereltem a gépet, minden rendben bekábelezve, indítom a gépet, minden felpörög kb. 10 másodpercig okésnak tűnnek a hangok, aztán villan egyet a HDD Led, majd a gép egyből leáll, majd újra is indul. Újraindulása után a HDD állapotjelző semmit nem mutat, mindeközben a ventik forognak, tehát jónak kellene, hogy legyen. Viszont a monitoron egy árva bios-post képernyőt nem dobott be, tehát memória gondra gyanakodtam.

    Próbálgattam az összes memóriát külön-külön más-más slotokban indítgatva, mindig ugyanazt az eredményt kaptam, a monitoron no signal...Ekkorra már minden eszközt lehúztam róla, egyetlen egy HDD volt csakis a gépre kötve.

    Mivel a ram problémát leszűrtem, hogy nincs, gondoltam kipróbálom egy pót videókártyával, hogy mit művel. Ez egy HD 4350-es kártya, ami olyan jelentéktelen, hogy még tápellátás se kell Neki, mert elég az amit az alaplapról vesz.

    Gondoltam ugyanazt az eredményt fogom kapni mint a nagy videókártyával, ez részben be is bizonyosodott, mert miután felkapcsoltam a tápegységet és próbáltam elindítani a gépet, megint a 10 szekundom és a HDD led villanása után a gép újra leállt, majd azonnal újraindult, de ezután semmi képet nem adott.

    Az alaplapon található egy MemOK! funkció, gondoltam bekapcsolom, és csodák csodájára a gépet megint újraindította majd a monitoron végre megjelent a bios-post képernyő, és végre be sikerült indtanom a számítógépet.

    Ezek után felvillanyoztam magam, a kis vga-t kidobtam a gépből, azt gondolva hogy a Matrix kártyával is működni fog a MemOK-os elindítás. Sajnos csalódnom kellett, ugyanis nem használt, ez sem tudta elindítani normálisan a gépet.

    Legfrissebb BIOS van fenn, úgyhogy a támogatással nem kéne hogy gondok legyenek, szerintem...Bár, már minden megtörténhet.

    Most ott tartok, hogy a kis videókártyával f@szán megy a gép első indításra, viszont mihelyst bele teszem a Matrix kártyát letilt benne valami, és nem ad jelet a monitorra.

    Van valami ötletetek hogy mi lehet a gond?

    Köszönöm, előre is a segítséget!

    "A leghosszabb út is egyetlen lépéssel kezdődik"

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés