Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • canadaa

    tag

    Tisztelet!

    Van egy régebbi gépem (MSI K9N SLI, AMD Athlon X2, 7600GT, HKC USP5565, 2x2GB Kingston RAM), testvérem használja főként, a következőket produkálja/ta:
    - Egyik napról a másikra, minden módosítás nélkül, nem bootolt a merevlemezről, kiírta, hogy nem talál bootolható eszközt. Gondoltam rossz a HDD, kivettem, külső settel (adapter+SATA-USB cucc) megnéztem, nem indult, fel sem pörgött.
    - Szereztem hozzá egy új HDD-t, de a gép még mindig nem indult, boot tesztnél, a RAM után listázza a CD/DVD-t és a HDD-t, de utána rögtön ír egy "Hard disk failure" hibát, utána lehet folytatni a boot-ot F1-el, de HDD-ről nem fog menni, Windows 7 telepítő lemez pedig nem látja a HDD-t. Bios-ban látja a régi és új HDD-t is, CMOS menüben, de boot sorrendbe már nem lehet berakni, mert ott nincs listában.
    - Utána gyorsan megnéztem ismét a régi HDD-t ugyanazzal a settel és működik. Valószínűleg első alkalommal mikor próbáltam, valamit benézhettem (annak ellenére, hogy nem egy alkalommal próbáltam újra, hanem vagy 10x), fail.
    Amit próbáltam:
    -> Másik SATA Slot
    -> Másik SATA kábel, új SATA kábel
    -> BIOS Defaults (mind2), BIOS Reset (elem)
    -> Másik HDD ugye, új és régi ugyanazt produkálja.
    -> USB-k és minden egyéb eszköz lehúzása

    Pontosítok mindjárt pár képpel is!
    Köszönöm a segítséget előre is!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés