Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- arden: Önjavító szoftver (Healing Agent) koncepció és demó
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
makszi
aktív tag
Sziasztok!
Van egy egy hónapos Renault Captur 1.33 Tce a családban, és 5000km nél szeretnék egy
extra olajcserét megejtetni valamelyik márkaszervizbe. Kérdésem hogy a fővárosban vagy Pest megyében van-e ajánlott megbízható Renault márkaszerviz?
Köszi -
MC Pite
veterán
válasz
Czimby #71353 üzenetére
Nem tudok.
A hideg motoron lévő öntöttvas blokk esetében a meghúzási nyomatékok: menetes átmérő 14, 12 mm = (25-35), (15-25) Nm.
Az alumíniumblokk esetében: 14, 12 mm = (25-30), (15-20) Nm.
Az én kulcsom 28Nm-től indul, így annyival szoktam.
Ha nincs nyomatékkulcsa az embernek, akkor hivatalosan alátétesnél ahogy elérte (hengerfej, tömítés, geyrtya összeér) még fél fordulatot kell fordítani a új gyertyánál, visszarakáskor csak egy negyedet. (Alátét nélkülinél 1/16-odot mindkét esetben).Rob, ez kellene az összefoglalóba
Na akkor trafóból valeo a gyári vagy sagem, ugyan az, ugyan olyan sz@r.
Berut, densot, hitachit érdemes venni.
1,4/2,3 párban kell cserélni -
Czimby
addikt
válasz
rob210 #71354 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ!
Még annyi lenne, hogy írtad párban kell cserélni, itt csak 1db trafo van, ilyen mint ez.
Valószínűleg másik típusra gondoltál, ugye? -
rob210
Topikgazda
válasz
Czimby #71353 üzenetére
Na akkor trafóból valeo a gyári vagy sagem, ugyan az, ugyan olyan sz@r.
A magneti sose volt gyári.
Berut, densot, hitachit érdemes venni.
1,4/2,3 párban kell cserélni.
Gyertyát mindenképpen cserélni kell ilyenkor.
Én a denso k20pru-t javaslom 0.85-0.9 a hézag és én mindig ellenőrzöm.
(elég egyszer nem megnézni)A nyomaték nálam 35Nm sose volt még vele baj.
-
MC Pite
veterán
válasz
Xantomas #71350 üzenetére
Korábbi autónál csináltam kerékcserénként, most M3 amire főként kíváncsi voltam/vagyok.
Elöl megnéztem a dobbetét/küszöb találkozását, de ott úgy látom nem áll meg a cucc (Picassomnál meg tudott). Aztán mást nem vettem észre, de szeretném kitakarítani amit csak kell (korábban márkaszervizbe hordták, 1024% hogy nem tették meg).
Haynes könyvbe is beférnének ilyenek szerintemCzimby: Apám mindig csekkolta, 95%ban NGK gyertyát használtunk, sose volt rossz. Én sose ellenőrzöm, még életben nem találkoztam gyárilag rossz hézaggal - meg szemre is megnézem a korábbihoz képest, ha gyanús, rámérek.
De itt azt szokták írni, hogy csekkolni kell. Én inkább azt emelném ki, hogy nyomatékra húzzuk, sőt, igazából nyomaték plusz szög, és más újonnan és ellenőrzéskor. -
Xantomas
őstag
válasz
Nordik #71337 üzenetére
Én kábelbehúzóval szoktam takarítani. Pont átmegy, és nincs az, mint a csövekkel, hogy elakad. Ha pedig már átment a behúzó a csövön, akkor mehet utána egy adag víz, akár slagból, akár egy flakonból.
(#71342) MC Pite: M2-nél biztos hogy van ilyesmi. Anno oldalanként egy vödör száradt földet szedtem ki a kerékjárati burkolat alól, de annyira tele volt, hogy még az első kerékjárati ív hangszigetelője mögött is volt egy jó adaggal ("zacskó", ami PU habbal van töltve, hogy kitöltse a teret, és megszünteti a kongást) Hátul ugyan ez, de mivel a hátsó kerékjárat csak félig van burkolva, ott csak a küszöb felöli oldalban áll meg a sár.
Szerintem idényenként egyszer-kétszer érdemes leszedni, kimosni, jobb a békesség.
-
Czimby
addikt
Sziasztok!
Clio 3 2008 1.2(nagyonsiet) a beteg.
Misfire van az 1-es hengernél.
Magneti Marelli a trafó(gondolom gyári még).
Külföldi fórumok alapján elég gyakran meghalnak a trafók.
Van valami tapasztalat, hogy mi az ajánlott márka csere esetén?
Gondolom érdemes trafó + kábel + gyertyát is cserélni.
Eddig csak be-be dobta a hibakódot, pár napja meg akartuk nézni mi a helyzet a gyertyával(rájöttünk hogy nem egy elterjed méretű gyertyakulcs kell hozzá) így a pipa le majd vissza után annyiban is maradt a dolog.
Na de azóta a kocsi zabálja a benyát...
Ma újra diagra dugjuk meglátjuk esetleg lett e közben lambda baja is vagy csak a gyújtás halt le teljesen. -
Csatravi
senior tag
válasz
kalmanchris #71344 üzenetére
Menetesen van rögzítve az elektromos csatlakozása vagy csak rápattintós mint a motor izzítógyertya gyertyapipánál ?
[link] -
rob210
Topikgazda
válasz
molnarpeter #71345 üzenetére
Mert egy zseni
-
kalmanchris
tag
Sziasztok!
Laguna 2 F9Q 1.9 dci 88kW
DF017 Előfűtés hibakód, az egyik hűtővíz melegítő gyertya zárlatos. Tudtok cikkszámot, elérhetőséget adni a gyertyáról, mert eddig sehol nem találok. -
rob210
Topikgazda
válasz
MC Pite #71342 üzenetére
Persze minden autónál van nem csak renaultnál.
A vag topikban pont nem rég tette fel az egyik srác, hogy mennyire tele volt már a küszöb termőfölddel, nem vicc.
Szóval az eső elvezetőket érdemes évente egyszer kitakarítani.
Sok bosszúságot tud okozni.
Meg az ablaktörlőket sem árt leszedni időnként akkor nem rohad rá, úgy a tengelyre. hogy amikor gáz van 2 napig csak áztatom a rohadt grafitos rozsdaoldóval. -
LamerGyuri
senior tag
válasz
Csatravi #71340 üzenetére
Hm...ezeket jó tudni. Egy jó 1,5 éve hentereg egy ilyen hardver a fiókomban, élő diagon kívül nem csináltam vele mást, mert mondom, úgyse jó többre a Renault-hoz. Akkor csak a szoftveres résznek nem jártam utána.
Na nem baj, akkor a Clip mellett ezzel is bohóckodok itthon néha.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- ViewSonic CDE4600-L 46" LED Monitor
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest