Hirdetés
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xantomas
őstag
Egy észrevétel, és érdekesség az utóbbi 5 olajcsere utánról: mindegyik olajcsereperiódus nullázás után, friss olajjal, az első 30 km után csinált egy DPF regenererálást, az F9Q-803 motor. Eddig csak feltűnt utólag, de most konkrétan figyeltem is rá.
Renegerálás után nulláztam, és újra regenerált 30 km után, mikor meleg volt a motor.Végülis, valahol logikus. Friss olaj, még jó sok lebegő részecskét tud megfogni, mikor csinálja, ha nem akkor.
-
rob210
Topikgazda
válasz
kristof-25
üzenetére
Lehet szívni a cserével, feszített állapotban kell berakni, különben nem lesz jó.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Hali.
Emlékeztem rá, hogy ezt anno ezzel a szóval jellemeztem és más is jelezte, hogy nála is hallatszik, de eddig ez télen csinálta néha, viszont most 3 napot is voltam vele és ugyanez a rogyadozó hang, de csak akkor hallani, ha gyorsan tekerem a kormányt, pl egy parkolóba beálláskor simán, mivel ott gyorsba kell ezt a beállást letudni. De lassan ide-oda forgatva...semmi. Ha ide-oda forgatom gyorsan, előbb-utóbb megszűnik a hang.
De csak addig, amíg újra nem kezdem, viszont már annyit forgattam emiatt ide-oda állóhelyzetben, hogy lassan elkopik a gumim.Van valakinek ötlete, hogy mit kellene megnéznem, mert ha én is megtudom nézni/csinálni, akkor emiatt nem viszem szerelőhöz.
Ezt is csak utastérben hallani, kint járó motornál nincs az vájtfül, aki meghallja. Nagyon jó...

-
kristof-25
csendes tag
válasz
rob210
üzenetére
Megvan! köszönöm (és őszintén röstellem, hogy erre e helyre nem gondoltam. Pedig...) Biztos itt van a hiba. megfúrtam oldalról és kontaktal befújtam. Most minden nyomásra van féklámpa, a csomiajtó tetején is. Megrendeltem, szerdán csere. Miért nem adnak hozzá kontra anyát? valami lemezanya féleséget látok most. A becsavarási mélységet az érintési pont / lámpavillanás kombinációra figyelve kell beállítani?
-
janez89
csendes tag
Tiszteletem!
Egy összetett kérdéssel fordulnék hozzátok. A helyzet a következő: 5 hónapja bettünk egy Renault Megane II Grandtour 1.6 benzines csodát autómata váltóval Nagyon megszerettük. Vásárlás után kicseréltettük a teljes vezérlést + okoskereket mert az indításoknál "dízel" hangja volt. Utána a hang mesgzűnt, de néha indításoknál amikor kisgázt adok a fordulat nagyon visszaesik 500-600-ra, lefulladás nem volt. Illetve indulásoknál még mindíg nagyon halkan hallani 1-2 másodpercig tompa, halk kerregő hangot, mintha az okoskerék nem kapna olajat. Namost, olvasgattam itt is, máshol is, hogy esetleg a szolenoid lehet, kiszedtem és lepucoltam féktisztítóval, utána WD40-nel befújtam mert a féktisztító nagyon szárít. A jelenség ugyan úgy fenn áll, hibakód nincs! A működését is ellenőriztem akkumlátorral működik (kattog és mozog benne a szelep). Kérdésem a következő, ha mozog és kattog benne a szelep, akkor biztosan jó, biztosan helyesen működik-e, vagy cseréljem, ki újra? Esetleg valami más ötlet a hibára? Lehet-e hogy a szolenoid visszaengedi az olajat? Vagy ilyen nem létezik? Nem tudom mi lehet a probléma csak ötletelek, tapogatok a sötétben.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget előre is!
-
harry
veterán
Valószínűleg az lesz a válasz, hogy nézzem jobban, de Megane I belső biztosítéktábla környékén van valamilyen lemez felület, ahova egy negatív ágat rá lehetne kötni? Biztosítékról jönne a pozitív, ezt akarom bekötni: link Amit találtam csavarok mind műanyagot rögzítettek egymáshoz, a lemez felületek meg vagy kárpittal vagy valami műanyaggal vannak burkolva. Ha más nem a pedáltérben találok, de arra nem akartam menni (mert igen macerás szerelni, meg amúgy sem szívesen vinnék arra vezetéket).
-
törölt tag
Elf SXR900-ból létezik 10W40 olaj? Vagy melyik verziójából van ilyen viszkozitással? Ladába akarok olajat cserélni.
-
rob210
Topikgazda
válasz
kristof-25
üzenetére
Ha csak a pótfék nem megy, de a többi igen, akkor eltört a kábelátvezetőben az egyik fekete szál, a hátsó ajtóban.
(több van) ha egyik sem megy akkor a fékpedál kapcsolód halt meg. Ez a pedál tetején van.
-
diablo1984
veterán
válasz
kristof-25
üzenetére
Èn úgy gondolom, hogy a pedál tövèben kell a lábtèrnèl lenni a fèklámpa kapcsolónak.
-
sfknasty
aktív tag
válasz
kristof-25
üzenetére
Szerintem te az inercia kapcsolót,azaz a boruás érzékelő kapcsolóját nyomkodod.Ami azért van,mert ha az autó borulást érzékel,vagy borulás esetén elzárja az üzemanyag áramlást.Ennek a gombnak a megnyomsa után indítja újra az üzemanyag ellátást.
-
kristof-25
csendes tag
Lejárt a szerkesztési időm az előbbi bejegyzésnél még írtam. Ez maradt le:
Bocs nem tudom csatolni, nem tudom lekicsinyíteni. Ha leírás alapján beazonosítható, oké! Ha nem ,ajd küldök képet. Egy téglalap alakú alkatrész, mintha nyomógomb lenne, tetején piros elég lágy védőgumi van. Ha leveszem ezt a gumisapkát, fehér színű mozgó elemek vannak alatta.
Az üzenetből a féklámpa kapcsoló helye a fontos! -
kristof-25
csendes tag
Sziasztok!
1,6 -16V 2003 benzines Scenic
Nincs féklámpám, de fékhatás van. izzók - biztosíték jók. Hol találom a féklámpa kapcsoló gombát?
Mikor kerestem találtam a mellékelt alkatrészt. Hűtővíz tartály mellet , a kerékjárati lemez belső oldalán az utastér felől van. Segítenétek mi ez? megnyomtam a gumizott fedelét, elmozdulást érzékeltem? Okoztam valami változást? A kicsi rendesen indul, menni féklámpa hiba miatt nem mozdultam vele.
. -
Nordik
addikt
Kérdeztem a generatornak a tolteset. Van egy egyszerű obd olvasom azzal ki tudom olvasni ha nincs multimeterem? Úgy emlékszem mintha kiírná a pillanatnyi töltést.
-
rob210
Topikgazda
válasz
sfknasty
üzenetére
Mert akkor tudod mi került be az autódba.
Most tényleg nem érted, vagy csak nem akarod érteni?
Ha veszel egy bontott blokkot kicserélteted, az sincs ingyen és fogalmad nincs mit kapott az a kocsi amiből van.
Ha elkezdi pl. Zabálni az olajat, akkor ugyan ott vagy, hogy le kell venni a hengerfejet. Megérte? Nem.
Ez nem agysebészet, ha van egy felújított hengerfejed az szinte egy új motort jelent, ha amúgy nem vokt vele gond.
Ha zabálta az olajat, erőtlen vokt etc. Etc. Akkor persze lehet jobban jársz a motorcserével. -
Bass
addikt
válasz
Nordik
üzenetére
Úgy tudom nyugaton ellenőrzés van javasolva és minden 2. Alkalomkor csere. De volt egy r19-m energy motoros ami 93-s volt és 250-nél volt benne cserélve vezérlés (asszrm 2009 környékén) és kidobva a gyári vízpumpa. Mi is meglepődtünk de nég bem szorult,nem csöpögött de akkor már csere volt mert hengerfejes lett.
-
sfknasty
aktív tag
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Úgyérzed,hogy spúrkodok,ha egy autóra nem akarom a piaci értékét rákölteni?Félre ne értsetek senkinek a hozzáértését nem akarom vitatni.Csak ismerem az itteni szerelőket és a hozzáállásukat.Az én szememben ez a kisautó semmit nem ér,ezért sem akarunk sokat áldozni rá.(anyámnak a szaladgálós autója.)Én legszívesebben felgyújtottam volna a helyszínen.De én kérek elnézést,ha egy 200ezer ft-os autóra nem szeretnék mégegyszer annyit ráburítani.De nem vagyunk egyformák.Neked lehet megéri és szívesen fizetsz a szerelőnek sokkal többet,mint amennyit valójában kellene,de én nem.És ezért is vagyok vele úgy,hogy a lehető legtöbb dolgot megoldok saját magam.Nyilván amihez nem értek,ahoz nem nyúlok.De jelen esetben,ha teszem azt,hogy kicserélem a vezérlést,bontás nélül és kiderül,hogy más nem sérült,akkor megérte.De ha kiderül,hogy márpedig sérült más is,nagyjából annyi történt,hogy elvesztegettem 2 órát az életemből.De a komplett motor ugyananyiba kerül,mint a hengerfej.szerintem a motor kiszerelése,beszerelése sem tart tovább,mint a bontás,gépmunka és összerakás.Ha szerelő lennék,nyilván én is azt javasolnám,amiért több pénzt tudok kérni,kevesebb munkával.Akinek nem inge,ne vegye magára,de sajnos itt ilyenek a szerelők.Mégegyszer mondom,n nem ragaszkodok a motorcseréhez,de ha az olcsóbbra jön ki,akkor miért a drágább utat válasszam.Eldönteni ugyis csak akkor fogom,ha mondanak rá árat.Személy szerint én soha nem vennék ilyen autót.Ez anyám vágya volt.(Bár a váltója kellemes csalódás).És ha valaki,akkor én nagyon jól tudom,hogy nem szokás spurkodni,mert az én autómba(Alfa Romeo GT 1.9 JTD) nem 2FT a jóminőségű alkatrész.De az egy egészen más kategória.Megjegyezném,hogy az írásommal senkit nem akarok sem megbántani,esetleg megsérteni.A jó tanácsot természetesen szívesen fogadom,úgy ahogy a kritikát is.Különben nem kértem volna a forumon segítséget.És itt megis ragadnám az alkalmat és megköszönném az eddig segítő embereknek a segítséget.Majd a hosszú hétvége után kiderül,hogy milyen sorsra jut a kicsike.

-
sfknasty
aktív tag
válasz
rob210
üzenetére
Megtudnád nekem mondani,hogy miért gazdaságosabb a felújítás.Ha tudsz Siófokon,vagy a környékén olyan szerelőt,aki az általad leírt összegből ezt megcsinálja,én nem ragaszkodok a motorcseréhez.Csak ismerem az itteni szervízdíjakat és szerelőket.Tudom,hogy egyik sem 30ezret mondana munkdíjat,hanem kb 100ezret.
-
-
sfknasty
aktív tag
Egyébként a forgalmiban benne van,hogy a motor azonosítót nem tartalmaz,tipuskódja megállapított.Ezekután nemhiszem,hogy nagyon kéne papírozgatnom motorcsere után.
-
sfknasty
aktív tag
válasz
rob210
üzenetére
És a felújítás kevesebbe kerül szerinted?Másik hengerfej,gépmunka,tömítések,munkadíj.Szerintem a bontás,összerakás,gépmunka munkadíja többe lenne,mint egy esetleges motor ki és beszerelés.Nem döntöttem el,hogy mi legyen az autóval,nem is az én autóm.Én csak próbálom a lehető legkisebb beruházással megoldani a problémát.Mivel az autó piaci értéke kb,mint a keletkezett kár.Sajnos hiába tudom nagyon olcsón megszerezni hozzá a szükséges alkatrészeket,ha az összes szerelő azt mondja,hogy hozott alkatrészből nem dolgozik.Ráfogja a garanciára,holott szerintem mindenki tudja,hogy az alkatrészen is keres és nem garanciális okai vannak.Tehát nem csak munkadíjat kéne rengeteget kifizetni,de még alkatrészt is.Hiába dolgozok autósboltban.Szerintem 1 olyan szerelő nincs,aki válallja,hogy 30 ezerért szétszedi és össze is rakja.Manapság a hibafeltárás sem ingyenes.Pláne,ha bontod hozzá a motort.
-
rob210
Topikgazda
-
MC Pite
veterán
válasz
Nordik
üzenetére
Legalább 13,6V-nak meg kell lennie, felkapcsolt lámpával is. 14,4V fölött sem jó.
Egyébként 20sec akart kigooglizható
[link]sfknasty: Miért próbálkozol így? Mekkora az esélye hogy minden jó helyen van?! 0?
A szelep darabokat majd lehet kiműteni a motorból; minek kockáztatod hogy tovább rontasz rajta?
Én inkább a saját motoromat csináltatnám meg, a csere és papírozás sem két fillér; plusz azon is vezérlést kell cserélni. -
Nordik
addikt
válasz
LamerGyuri
üzenetére
És mennyit kellene mutatnia alapjáraton, terhelesnel? Mi a megfelelő?
-
sfknasty
aktív tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Nyilván nem csak az a negoldás.de egy próbát megér.Nagyobb kárt már úgysem tehetek benne.Viszont ha más is tönkre ment,akkor Kompletten motort cserélek benne,mert az a legolcsóbb megoldás.
-
diablo1984
veterán
válasz
sfknasty
üzenetére
szíjszakadásnál minden elmegy, állíthatód jelre, de akkor mindent egyenként, mivel szíj nélkül nem egyszerre mozognak az egységek(főtengely, vezérműtengely, esetleg gyújtás). De még ha sikerülne is belőni, lehet a szelep is elhajlott és nem zár megfelelően, azért sem indul majd a motor....Szíjszakadáskor nem csak szíjcsere a megoldás....
-
sfknasty
aktív tag
1 vezérműtengelynél szíjszakadás után,ha jelre hajtom a vez.tengelyt,akkor az a helyes pozíció,vagy másképp kell megállapítani a helyes vez tengely állást?
-
rob210
Topikgazda
válasz
sfknasty
üzenetére
Igen jelentős, úgy 100%
Ezekben az esetekben szoktam javasolni a bontott hengerfej és vezérlés cserét.
Ami egyszerű motor lévén nem horror összeg.
40e a bontott hengerfej, ezt érdemes átforgatni, vonalzóval/hézagmérővel, ellenőrizni van-e benne vetemedés.Aztán veszel egy vezérlésszettet ez újabb 30 ha drágán veszed. (dayco szerintem)
Illetve 30 ért kicserélik neked.
Azaz 100e ből megvan a tanulópénz, hogy vezérlést kell cserélni időnként.
Valamint örülsz, hogy ilyen kocsitok van, mert ez egy kicsit bonyolultabb motornál, 240 ezres tétel.
Egyébként azt nem ártana tudni továbbra se, hogy melyik d7f van benne.

-
rob210
Topikgazda
válasz
polonic
üzenetére
Két autó van nálunk

Illetve az én párom nagyon jól vezet, pedig én über kritikus vagyok
Vagy veszel neki külön autót vagy lcseréled a párod(automatát)

Ha ezt megmutatod neki akkor meg rögtön nem te leszel a nemiszerv

Esetleg elhozod legközelebb és mutatok neki néhány számlát képet, hogy elrettenjen a diesel gyilkolástól.

-
Nordik
addikt
Generátor tolteset hogyan tudom ellenőrizni? Multimeterrel ramerni a sarukra járó motornal és egy bizonyos toltesnek kell meglennie?
-
MC Pite
veterán
rob: Ha jól értem, kezeljük glicerines/szilikonos cuccal a vízlehúzót? M3-nál is ez a szitu?
polonic: Hiába mondod el hogy x-y szokása azt jelenti hogy sokkal hamarább megy tönkre pár dolog, és ez 1-2 nyaralásnyi költségvetés, lesz...ák. Égéstérben volt nemrég erről értekezés, arra jutottak, hogy ha hozzátartozó férfi mondja, csak felbosszantja a nőket; ilyen infót csak idegentől fogadnak esetleg el.
Mikor próbálom nejemnek azt mondani: Szar lesz emiatt az autó, piszkálni foglak hogy meg kell most csináltatnunk, nem lesz addig autód, fizetni kell rá (nem szeretik a nők ha költeni kell az autóra); válasz: Az én autóm (mármint az övé). Ha a családi vasnál van ez, akkor a válasz 'jóóó' (értsd: úgyis leszarom).
Próbáld pl összeszámolni hányszor mondtad, hogy 'adj még gázt', vagy hogy: finomabban kuplungolj/csúsztasd a kuplungot ahelyett hogy lefullasztod. Én legalább százszor. Ha érdekelné őket, figyelnének rá. De jobban felzaklatja életünk párját hogy véletlenül színes szennyest dobsz a fehérek közé mint ha oválisra kopik a henger/füstöl/harmad annyit bír a kuplung.
Néha megemlítik telefonba hogy női tulaja volt egy autóknak ha keresünk ismerősöknek; meg szoktam kérdezni hogy előny vagy hátrányként említik. Szívem szerint itt meg is köszönném és keresnék tovább.

-
polonic
félisten
A nő a háznál nem kíméli a technikát. Nem kerüli ki a gödröket, csatornafedeleket. Emelkedőn felfelé beváltja 2 ezres fordulatnál a következő fokozatot, fordulat beesik 1500 alá.
Persze, ha szólok érte, én vagyok a fasz. Ti mit csináltok? Mit csináljak? -
rob210
Topikgazda
válasz
sfknasty
üzenetére
Ha láncos a D7F es motor akkor az egyedi gyártású, kifejezetten nektek.
Illetve akkor boritékolom, a szíj szakadását.
2004 ben nem volt a renaultnak láncos motorja!Havi egy ilyet csinálok

A twingo első generációja volt láncos de az c-s motorkódú és külön szerelt vízpumpával rendelkezik.De keress rá nyugodtan, minden autósbolt a manuál feszítős vezérműszíj készletet fogja hozzá hozni. Ha 75 lovas akkor meg az automata feszítőset. Mert ezen a kódon 6-7 féle motor van.
A gyári renault program is azt hoz hozzá

Tehát burkolat le és látnifogod mi a helyzet. Ott lesz az elszakadt szíj amit 80ezer vagy 4 évente kell cserélni. -
rob210
Topikgazda
válasz
Nordik
üzenetére
Igen az összes 30 A -es.
Lemez biztosíték néven minden autósboltban van.
A méretre figyelj, mert a furat távból több féle van!
-
rob210
Topikgazda
válasz
sfknasty
üzenetére
Sajnos ez vezérmű szíj szakadás.
Mikor volt rajta vezérlés csere?
A twingóknál én max 4 évet szoktam mondani, mert elég soknál kellett már hengefejet felújítani
Ki kell venni a gyertyákat és a főtengelynél fogva 18 as dugókulcs átforgatni a főtengelyt, ha jár a dugatyú akkor más baja van, de sajnos kétlem.
-
Nordik
addikt
Ma egy kisebb takarítás után már nem indult az autó.
Szépen lemerült az akksi de annyira, hogy lenullázta a fedcompot is. Már nagyon a végét jarhatta. Pedig eddig szépen inditozott néha kapta el csak nehezebben.Mindegy kapott új akksit, meg szedszedtem az összes erintkezot, kábeleket, sarukat lecsiszoltam.
Ilyen akksinal lévő 30A biztosítékot hol lehet kapni? Jó lenne legalább 1 tartalekba. Illetve a középső szürke is biztosíték lenne?
-
Bass
addikt
Szia rob210
Tudsz nekem segíteni? A vezető oldali vízlehúzó léc cikkszámát nem tudod véletlenül? Bent voltam rönyónál de azt mondták hogy komplett lehet csak kapni az ajtókerettel. Le kellene cserélném mert beázik(gondolom ott). Bontottat meg mifelénk nem találtam.
Köszönöm -
sfknasty
aktív tag
Sziasztok.Egy kis segítséget szeretnék kérni,hátha valaki találkozott ezzel a jelenséggel már.Az autó egy renault twingo 1.2 8v D7FF7 2004-es.Édesanyám autója.Szóval tegnap bekellett ugranom a városba,mivel anyám előtte állt meg az autóval elkértem tőle,mondván az már üzemmeleg,eltudok indúlni egyből.Eddig semmi gond.majd a városban piros lámpát kaptam és miután elindúltam,kapcsoltam 2.-ba elkezdtem gyorsítani és egyszercsak az autó megállt.Próbáltuk beindítani,de semmi.Sőt indítózáskor az autó hangja is megváltozik,nem az a megszokott hang,mikor hallod,hogy mozog a blokkban a dugó.Megnézrük és indítózásnál forgatja a fogaskoszorút és másik oldalról a szíjat,de semmi.És a hngja is mint a hajszárító.Találkozott már valaki ilyesmivel?
-
polonic
félisten
Olajhőmérséklet ellenőrzésére csak diagon keresztül van lehetőség?
-
Xantomas
őstag
válasz
rob210
üzenetére
Álltam volna neki a termosztát cserének, húzom le a hőmérséklet jeladó csatlakozóját, azon pedig szép zöld oxidálódás volt, az meg mint tudjuk nem tesz jót az elektromos jelszintnek.
Megpucoltam, belógattam kémiai ónozóba a csatlakozókat, összedugtam, most figyelek, de szerintem csak ennyi volt a baja. Ha nem, hétvégén úgyis olajcsere, amellett az is kijön. -
vmk
aktív tag
Sziasztok.
Elég ellentmondásos információkat találok csak, így inkább kérdezek:
Mi a gyári 14" és 15"-os gumi méret
Megane 1 ph2 1.4 16V-hez?Ezeket találtam gyáriként feltüntetve, de nem is váltó méretei egymásnak...
175/65R14
185/55R15
185/60R15
185/65R15Jelenlegi alufelnin lévő 185/65R15-ös nyárigumit szeretnék gyári méretre cserélni.
-
harry
veterán
Na szerencsére csak egy állítás kellett rajta, meg kapott finom új fékfolyadékot, s ismét minden rendben
Szeptember közepén majd még a tartóbakokat fogom cseréltetni.A tükröt (jobb oldal, manuális, nem fűtött, Megane 1) leszedni bentről kell gondolom, van ehhez valamilyen tippetek, mire figyeljek, van valamilyen trükk? Megnézném miért nem lehet állítani a bovdennel.
Vagy első körben elég a tükörlapot kivenni, hátha látszik mögötte a szerkezet? Ez egy kb erről szóló leírás, bár a képminőség nem a legjobb link Ez alapján talán elég először a külső burkolatot / tükörlapot kivenni...? Ha már itt vagyunk, csere videó (csak pont a belseje nem látszik) link -
MC Pite
veterán
válasz
Joker94Hun
üzenetére
3-4 év alatt elvileg kicsit plusszosan jössz ki a dízellel mint a gyengébbik 1.33-al, de egy próbakör még sokat módosíthat egyik vagy a másik irányba, mindenképp megejteném. Láttatlanba (az olvasottak alapján) magamnak az 1.33at venném, másnak a dci-t ajánlanám.

-
molnarpeter
nagyúr
-
Skatch
újonc
Sziasztok.
Friss Renault tulaj vagyok, első autó, friss jogsi.
Nemrégiben (1 hete) vettem egy 2004 decemberi gyártású 2-es clio-t. Mivel használt autó, próbáltam minél többet használni, hogy kijöjjenek a hibái. Elő is jött egy olyan probléma, amihez kapcsolódóakat láttam már itt a fórumban is, de konkrétan ezzel a diagnózissal nem találkoztam, úgyhogy most megpróbálom minél pontosabban leírni a problémát, hátha valakinek volt már ilyen tapasztalata, és van ötlete hogy mi lehet a baj.Elindítom az autót. Kattogó relé hangja a műszerfal alól. Néha egyfolytában ki-be kapcsolgat, néha csak másodpercenként, néha 1-szer kapcsol, és utána úgy is marad. Ha éppen behúzva maradt a relé, akkor nincs problémám, de az autó indítását követő másodpercekben-percekben általában eldobja a kanalat, és elszállnak a következő dolgok:
- Index - ez a leg zavaróbb, se balra, se jobbra, se vészvillogó, se semmi reakció.
- Ablaktörlő - csak a vezérlése száll el. Ha éppen bekapcsolva volt amikor elszállt, akkor az ablaktörlő csak megy magától, és nem lehet kikapcsolni.
- Ablak emelő - se le, se föl.Egyenlőre úgy vettem észre, hogy csak ezeket a rendszereket érinti ez a probléma, a menetjelző, refi működnek faszán.
Jelenleg úgy tudom megoldani ezt a problémát, hogy ha újraindítom az autót, akkor általában jó, de lehet, hogy megint eldobja magát, és másodperceken belül nincs, vagy nekiáll ezerrel kattogni, és olyankor pl az index is lassabban vált, illetve ha kattogás közben az ablakemelőt működtetem, akkor ugrálva halad...
Általában egy ilyen jó 5-10 percet kell szórakozzak vele, és utána stabilizálódik, már jó az index is, minden is, de az indítást követő percekben általában kurva kellemetlen, hogy a forgalom kellős közepén elszáll az index, és újra kell indítanom az autót menet közben, hogy tudjak közlekedni tisztességesen.Az autó aksijával VALÓSZÍNŰLEG nincs gond, a tulaja autószerelő volt, AZT TETSZETT MONDANI, hogy zsír új az aksi, amúgy meg világít is a motorháztető alatt, olyan újszerű. Az önindítóra se panaszkodnék, pöccre indul a kocsi, pontosabban ha először indítom pöccre indul, de ha néha forgalom közben le kell állítanom ugye a motort, hogy újraindítsam, akkor elsőre nem mindig akar beröffenni, de ez lehet azért van csak, mert túl gyorsan akarom ráfordítani a kulcsot, hogy induljon.
Szóval a legnagyobb sejtésem az az, hogy valami relé baszakodik, vagy a mágnese, vagy akármije, de valami relé ezerrel kattog, de 5-10 percen belül észhez tér, és utána jó.
A kérdésem az, hogy van-e valakinek ilyen tapasztalata, és ha igen, akkor neki hogy oldódott meg a sztori, mi volt a ludas? Csak hogy meggyorsítsuk a szervíz folyamatokat, neadjisten még én is ki tudnám cserélni ha épp olyan.
Előre is köszi a válaszokat, jár a sör a megfejtőnek <3
-
-
Szevam
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
+LamerGyuri: Köszönöm szépen, akkor valami normálisra fogok lőni

-
válasz
rob210
üzenetére
Ez már adBlue-s, de évi 50e-re ezt érdemes venni, de ugye dízel esetén levegőben lóg a klíma-bohóckodás (mert az nem környezetvédelem, hogy legyártatunk minél több új járművel)miatti esetleges kitiltások lehetősége is. Új és sokat futó autó esetén a érdemes megvenni a legtovább kihúzható garit.
Kíváncsi vagyok, hogy a befecskendezők miben változhattak, elég régóta Continental van a 110-esekben.
VDO/Siemens/Continental: egyről van szó.
Illetve lehet, hogy papíron szép és jó az 1.33, de ha jól tudom, hosszú távon még nem bizonyított. -
FRENK1988
veterán
Velemény?[link]
Napi 2x20et hogy viselne a technika? -
mycso
Topikgazda
válasz
Gombinyó
üzenetére
Nekem renault volt a lagunán, kb. 80ezret ment, még talán volt benne egy 5-6000.
Most is gyári, renault betétek és tárcsák kerültek fel. Hangja nincs, a dolgát kiválóan teszi.Annó a megane-on volt bosch, delpi, brembo: 50ezrenként csere. Ott nem sikerült megfelelőt venni.
-
rob210
Topikgazda
válasz
molnarpeter
üzenetére
Ez az 1.5 pont, hogy új.
Se nem delphi (ami jó) se nem bosch, hanem conti.
Ha beszarik annyi, senki nem tudja javítani.
De tény, hogy a befecskendezők kivételével kiforrott technika. A fogyasztása pedig parádés.
De azért én az 1.33 ra adnék egy szavazatot. -
Joker94Hun
tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Elhagytàk már a befecskendező ès hajtókar csapágy hibákat?

-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Joker94Hun
üzenetére
Megfelelő a felhasználási mód, simán vállalható a dízel szerintem, elvégre új autó, és az utóbbi években már eléggé kiforrt az 1.5

-
Joker94Hun
tag
Sziasztok!
Nagyon elgondolkodtam egy új megane grandtour vásárlásán. Betelt a pohár a használt német prémiumok életbentartásával...
Mik a tapasztalatok az 1.5dci 116 lovas motorokrol? Vagy jobb választás lenne egy 1.33 benzines?
Évente kb 40-50 ezret mennék vele! 
-
Szevam
senior tag
Sziasztok,
Szeretnék 4 irányjelző izzót venni a Thalia-ba (PY21W). Melyik márka ajánlott (ha egyáltalán van ilyen)?
A segítséget előre is köszönöm

-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ AKCIÓS HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 16GB DDR5 512GB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
- ADATA XPG SPECTRIX S40G 4TB M.2 PCIe (AS40G-4TT-C) (ELKELT)
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia, 4G LTE OPCIÓ
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 6 Ryzen AI 7 PRO 350W Radeon 860M 32 GB RAM 7500 MT/s 512 GB 3év gar
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Alapjáraton fogyasztók nélkül olyan 14.2-3V, ha az összes fogyasztót felkapcsoltam de tényleg mindent akkor se esett 13.6-7V alá. Gondolom akkor a generátor töltése így megfelelő. 

VAG 1.6 TDI is conti injektorral volt bajos emlékeim szerint. Mondjuk ki kell számolni, mennyi lehet a spórolt üzemanyag, összevetni a várható értékvesztés-különbséggel, ami az eltérő tüzelőanyagból fakad... Aztán gari lejártával eladni