Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
Topikgazda
-
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984
üzenetére
Így van a ventilátor a klíma hűtőjén is áthúz, mert egymás mögött vannak.
Mind a két érzékelő vezérli a klímát. -
_NCT
addikt
Sziasztok!
Vótmá?
MÁV vs Megane I. Elvileg embert kiszedték belőle, bár nem hallani arról, hogy megmarad-e. Azért ez durva és szerencse is, no meg a Megane őrangyalok.
Ez az igazi Megane érzés

Más: tegnap előtt egy ilyen 20cm magas padkáról jöttem le szép lassan 2 emberrel rajtam kívül, erre hallottam hogy az alja igencsak leért, elöl és hátul is elég csúnya hangot adott ki. Kell-e aggódnom? Hallottam már olyanról akinek megnyomta az olajteknőt és elfolyt az olaj, mondjuk nincs tócsa az autó alatt, a lakástól kb 500m-re történt. Mondjuk az fail hogy merőlegesen jöttem le az útra, és nem srégen, de a forgalmi helyzet így adta ki.
-
diablo1984
veterán
válasz
rob210
üzenetére
ez a ventilátor kérdés nálam is aktuális, még nem hallottam a lagunában hogy menne(bár nem is melegedett még), miután megvettem, akkor fedeztem fel, hogy le is volt húzva a csatija, hogy véletlen, vagy direkt még nem jöttem rá! a klímával annak is kapcsolni kellene? mert egy ventilátoros az enyém, elvileg akkor ha a klímát kapcsolom, annak is indulnia kellene?
-
rob210
Topikgazda
válasz
Predator2
üzenetére
Írj egy váltó kódot, kicsi lemez a váltó felső részén bele ütött betükkel számokkal.
Pl.: JB3 , etc, etc.Tudod otthon cserélni, csak egy kb. Méteres átlátszó cső kell hozzá meg egy tölcsér.
Ha érdekel leírom részletesen, és igen én 100 ezrenként cseréltetni szoktam mindenkivel. -
rob210
Topikgazda
válasz
kisgyerek85
üzenetére
A ventillátor bekapcsol az nem külső hőmérséklet kérdése.
Télen is volt, hogy nekem beindult, mert melegítettem,fűtöttem a kocsiba.
Ha nem megfelelő a kocsi hűtése, nincs természetes ventilláció be kell kapcsoljon.
Lehet érdemes lenne termosztátot, meg hőgombát nézetned.
Főleg hőgombát, mert az felel a ventillátor kapcsolásáért.A féknél, meg a folyadék tartály kupakjában lévő csatlakozót vedd le, agy a gépre gyújtást kézifék kienged.
(ne indítsd be a kocsit) aztán áram alatt dugd rá a csatit. Mozgasd meg párszor.
Ha van változás, magyarán kialszik felvillan akkor ott a kontakthiba.
Sajnos, már sok ilyet kellett cserélnem. -
Predator2
addikt
Helló
2004-es Mk2 1.5dci Clio-nál, kell váltó olajat cserélni?
Ha igen, akkor házilag lehet cserélni, vagy csak szerelő tudja?
Illetve milyen olaj kell bele?THX
-
diablo1984
veterán
válasz
kisgyerek85
üzenetére
szerintem a kézifék visszajelző kapcsolód kínlódik.
a másikra meg, simán ilyen időben is tud annyira felmelegedni a víz, hogy a venti bekapcsoljon, az enyémben is már bekapcsolt 1-2 hete ha üzemmeleg motornál még járatom a verdát 5 percig, akkor biztosan kapcsol!
-
kisgyerek85
senior tag
Hát tegnap néztem át az összes folyadékszintet és a fékfolyadék is rendben volt szerintem. Fékekre múltkor pont ránézettem, mert az rémlett, hogy tárcsával együtt volt jó pár éve cserélve. Azt mondta, hogy még nem cserés.
Úgy indult a probléma, hogy először csak emelkedőn olyan 90-100as tempónál. Mostanra meg már bármikor. Lehet teljesen sima az út jelez aztán jön egy kátyú javítás amire ráhajtok majd lejövök és már nem világít.
Mindegy a héten megpróbálom eljuttatni szerlőhöz, mert múltkor egy nagy dugóba a víz jelző lámpa is visszajelzett, hogy gubanc lesz. Félre álltam majd max fűtés és max venitálor 2perc alatt visszábbment én meg kimentem a forgalomba ismét.
Szerintem csak a venitálor nem indul be, de az már megint kérdés, hogy 18-20 fokos kinti hőmérsékletnél be kell e kapcsolni egy nagy dubóba a ventilátornak. Rokon aki szerelő azt mondja, hogy simán benne lehet egy másik egyén meg azt, hogy ez annyira nem normális jelenség szerinte. -
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984
üzenetére

-
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984
üzenetére
De nem is swaggal.

Pont ez a bajom. -
rob210
Topikgazda
Srácok valaki tudja, hogy ez a kamoka milyen márka?
Van nálam szervizen egy toyota avensis és az axiál csuklóját cserélnem kéne, de nem ismerem mi jó a toyóhoz.
Swagot rendeljek vagy ezt a kamokát?
A képek alapján ez a kettő tűnik minőséginek. -
rob210
Topikgazda
Mint Írtam gyári visszahÍvás is volt belőle.
A 6 os ékszÍj széle hozzáért a vezető görgőhöz és a klÍma kompresszor tárcsa széléhez.
Ezért nem egy autónál felmelegedett a szÍj képes volt akár rá is olvadni tetszőlegesen valamelyik tárcsára általában a generátor ékszÍj tárcsájára.Na ezért lett 5 ös a szÍj.

-
just
aktív tag
válasz
kisgyerek85
üzenetére
Kevés a fékfolyadékod, vagy elfolyik valahol vagy kopottak a fékeid! Ha úgy lötyög a tartályba akkor jelez hogy kevés, azért villan be.
-
kisgyerek85
senior tag
Sziasztok!
Cliomba szorakozik a kezifek es stop visszajelzo. Szerintem ez valami kontakt hiba lehet. Megyek az uton jon egy kisebb utfoltozas es mar vilagit is vagy csak bevillog.
Tudok en ezzel valamit kezdeni? Autot harosan el akarom vinni szerelohoz, de most engem ez a hiba nagyon idegesit. -
eTrade
tag
válasz
Zoulfly
üzenetére
Nem hiába van rajta 5 bordás szíj, nem jó ötlet 6 bordásra cserélni!
Itt van egy leírás arról, hogy miért és hogyan kell az 5 bordásat felszerelni: 5 and 6 PK belts on Renault engines -
Zoulfly
tag
Sziasztok.
Adott egy 2005-ös Thalia 1.4 75le.Szeretnék hosszbordás szíjat cserélni. Jelenleg 5 bordás szíj van rajta. Méretét tekintve 1750mm mivel klímás az autó. 5 bordás a szíj. Viszont létezik hozzá 6 bordás, ami látszólag a szíjtárcsák kialakítását nézve felmenne rá. Kérdésem az lenne hogy, maradjak az 5 bordásnál, vagy legyen a 6-os.
A segítséget előre is köszönöm. -
törölt tag
válasz
Drughi
üzenetére
Hali!
Kis részen dolgozz egyszerre, pl. fél ülőlap befúj/kefe/porszívó, ha nagyon szennyezett ismétlés, ne áztasd túl akkor nemfog nagyon átázni a kárpit és nem is dörzsölöd bele az aljába, hanem kiszeded a koszt és hamarabb is fog száradni, jó időben 2-3 óra és száraz. -
baluka6
aktív tag
válasz
SaNyEe
üzenetére
Szia,
én novemberben vettem egy 2004-t, de elég sokat jártam utána, mire meg lett.
1.6 benzin mellett döntöttem, mivel az 1.4-t keveselltem a saját vezetési stílusomhoz. Szerintem kimondottan nagy buktatója nincs, vétel után mindenképp vezérlés kell cseréltetni és "okoskereket" is. Utóbbi ~ 50 ezer forint környékén van, de tud galibát okozni bőven, ha elromlik. Ezen kívül ugyan az igaz rá, mint minden más használt autóra...Esetleg nézegess a jófogáson, van amit nem tesznek fel a hahu-ra, csak oda.
-
kisninja
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Még rugózik azért, de megemelve tehát ha lóg a kerék simán tudok felfele mozgatni nem nyomja úgy ahogy régebben. Közben a vezető ülésnél is eltörött jobb oldali sínnél az a csúszkás valami. Az cserélhető ?
-
Drughi
addikt
Hali!
Megane 1 PH2 plüss kárpitot szeretném helyre rakni.
Nem szakadt, de kb 6évig egy varrott üléshuzat volt rajta, alatta meg a dzsuva ami összegyűlt.
Gondoltam kinézek egy hétvégét, amikor lesz min 25fok, beállok az udvarra apósomékhoz és nekiesek:
-Kárpittisztító / Vanish + kefe és had szóljon.
Utána meg száraz / nedves porszívóval kiszívom.Esetleg ötletek, tanácsok, aki már csinált ilyet?
Gondolom a száradáshoz kellesz legalább 1 nap, így szombat délelőttre betervezném, vasárnap este meg elhoznám (addig száradna lehúzott ablakokkal)
Kozmetikában 12-15e-ftot kérnek érte...
Ha megveszem az alapanyagokat akkor is max 5e, de abból 3x kitakarítom...
-
Tosee
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Igen jó helyen van a rugó tehát nagyon nem lehet mozgatni! A tányéron van egy kis perem a rugó végének és az ott is van benne!
-
Tosee
őstag
Sziasztok!
Adott lenne egy Magane 2 ph1 2004...
Kicseréltettem a két hátsó rugót, mert a balos eltört! Azóta nem utaztunk többen az autóban 2 főnél, viszont tegnap beültünk 5-en és jött valami hang a bal hátsó futóműtől, de csak akkor ha rugózott az autó! Ma kivettük a kereket, hogy jobban szemügyre vegyük és látni, hogy a rugó közepébe belógó műanyag mintha kicsit hozzáért volna a rugóhoz! Visszakerestem és (#28835) Sgt. Chris fórumtársnak volt ilyen problémája (képet is töltött fel), csak nem találtam rá választ! A rugó a helyén van, mégis a közepén lévő színes műanyag valahogy másképpen áll, az autó jobb oldalán lévőhöz viszonyítva! Mintha ez érne hozzá a rugóhoz ha többen ülnek hátul! Volt még valakinek hasonló problémája? Lehet valamit kezdeni vele?
-
nrbx
tag
válasz
diablo1984
üzenetére
-
diablo1984
veterán
kombin kicsit gnómnak tűnik ez a kis fesztáv, de egy tetőboxot felvágni rá pont jó lehet!
csavarozni nem kellett ugye, csak a karommal kapaszkodik a tetőbe, nem?a tetővel érintkező része az gumis? a hátsó ajtónál a víz és levegő záró gumi az majd alkalmazkodik hozzá, az nem gond.
-
nrbx
tag
válasz
diablo1984
üzenetére
-
FerNandor
őstag
Úgy tudom, hogy kopott motornál szokták melegen járó motornál az olajbeonto kupakot letekerni és ha nagyon gozolog, akkor az egy kopott motor. Vagy valami ilyesmi. Ez hogy van pontosan? És mi az alapja? Mitől van ez tulajdonképpen?
-
diablo1984
veterán
-
berbatov2
senior tag
Üdv Urak!
Autó vásárlás előtt állok. A keret 2M-2,3M- ig lenne. Család miatt 2010-től nézem a sceniceket. Dieselből nagyobb a választék és olcsóbbak is, de nagyrészt kisvárosban használnám napi 20-40 km-t. Ahogy látom egy 2012-es dízel kerül annyiba, mint egy 2010-es benzines hasonló km állással és felszereltséggel.
Racionálisan nyilván a benzinest kéne választani, de csábító a két évvel fiatalabb kor.
Teljesen laikus vagyok az autókhoz. Vásárlásnál kell e valamire figyelni ennél a típusnál? ( Széria hiba stb)
Előre is köszönöm a tanácsokat és a segítséget.
-
FerNandor
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Csippan olyankor egyet és nem áll át, marad ilyen fél frekvenciás

-
FerNandor
őstag
válasz
Doki16
üzenetére
Nem, Megane II

Nagyon idegesítő, hogy felmentünk pl Budapestre és nekem kellett a kormányról görgetnem, mert magáról a rádióról keresve egy gombnyomásra csak fél frekvenciákat ugrik. Nem lehet ezt valahogy átállítani?
Nekem úgy rémlik, hogy régen ismerős Tháliáján ez így ment. -
rob210
Topikgazda
válasz
vatoloco26
üzenetére
Szia.
Őt érdemes felhívnod a Nyírpalota utcánál van.
Bár nem tudom milyen hibád van.
Nekem ő fésülte össze a zárakat, hogy egy kulcsos legyen a kocsi.
20 perc alatt megvolt. -
Doki16
addikt
válasz
FerNandor
üzenetére
Neked van asszem laguna 3-as kocsid. Mert ha igen akkor ugyanaz a vezerlo van benne mint az en 3-as meganomban. A hatso gorgo csak az automatikus kersest aktivalja azert van. Es az is csak akkor mukodik, ha tetejen levo valasztogombokkal a frekvencian van a kijeloles. En ugy hasznalom, hogy le van memorizalva minden ado amit halgatok es a gorgo funkciovalasztojat az adonak megfelelo memoriahelyen hagyom. Igy csak a memoriazalt allomasok kozott valasztgatok.
-
FerNandor
őstag
Az miért van, hogy a kormány vezérlőn, ha görgetek, akkor mindig a legközelebbi adóra ugrik pörgetve a frekvenciát, de a rádión a kereső gombot nyomogatva mondjuk jobbra csak fél frekvenciákat ugrik és nem úgy automatikusan keresi?
-
kisninja
őstag
Tehát ti mit javasoltok ? Még mozog fel le de már ül kicsit. Illetve ha kereket cserélek simán tudok emelni rajta tehát nem nyomja le már teljesen. Illetve kopog eddig azt hittem hogy a tank de a híd lesz az.
-
vatoloco26
tag
sziasztok
Van esetleg valaki aki tudna nekem segíteni abban a kérdésben hogy zárszerelőt keresek budapesten,aki szervizel zárat megbízható
További Szép Napot
Sziaasztok
-
rob210
Topikgazda
-
AthlonXP
őstag
Köszi a válaszokat.
A fentebb ajánlottat nem találtam, viszont itt az unixnál találtam párat.
Pl a listán első Bosch, 4 pólusúhoz mit szóltok? -
SaNyEe
aktív tag
Sziasztok ismét,
Mik a szervíztapasztalatok Megane II Phase 2-vel és Scenic/Grand Scenic II Phase 2-vel?
Minden hibára kíváncsi vagyok nem csak fék/futómű/motor jellegűekre.
Elsősorban benzines példányokra vagyok kíváncsi ha motor/erőátviteli gondról volt szó.Eléggé kiábrándultam a "hazai" kínálatból ..
A teljes benzines állomány szinte kivétel nélkül külföldi darab, ellenőrizhetetlen előélettel. Természetesen mindbe kb alig van kilométer és bagóért adták el a neppernek, mivel regadó után is olcsóbbak mint hazai társaik
A hazai darab amit meg megnéztünk ... kb betegágy. Végig szakszervízben szervízelték, csak 2011 és 2015 október között nem járt szervízben és ezalatt mentek úgy 50e km-t is .. aztán 2016 legelején elvitték szervízbe és hopp 442e javítási költség, mert hengerfejes lett a motor, meg úgy általában véve látszik, hogy igénytelen gazdája volt .. szóval gyönyörű a helyzet...
-
AthlonXP
őstag
Sziasztok!
Szeretnék új gyertyákat venni a Megane 1 PH2-es, 2002-es 1.4 16V autómba. Tudtok ajánlani párat, amit érdemes, ill. mennyi lenne az optimális hézag a gyertyánál? Ha jól emlékszem olyan 0.8-0.9mm, de lehet tévedek.
-
Pecc
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Sajnos a környékünkön ezek mennek. Pest messze van törött rugóval is hozzánk.
-
rob210
Topikgazda
-
Pecc
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Jol mondja sajnos a kolléga. Rokonnak szintén csereérett és a szerelőtöl 70k-s ajánlatot kspott új hátsó hídra.
-
kisth
újonc
Sziasztok! Egy kérdéssel fordulok hozzátok! Adott egy 2002 Megane 1Ph2. Lemerült aksi és csere óta nem működik a riasztó.. Elvieg Cobra és gyári.. Hogyan kell aktiválni, vagy újra működésre bírni? A központi zár működik, és azzal együtt kéne ki-be kapcsolnia. Találkoztatok már hasonlóval?
-
kisninja
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Renault megane classic torzíós fos...
-
diablo1984
veterán
válasz
rob210
üzenetére
ja, ezt így nem is hallottam. nálam nem vinnyog, csak hidegben amolyan villanymotoros-súrlódásos hangja van valaminek ez első pár percben, utána többnyire hallgat. vinnyogni nem vinnyog, nem is csipog, szerintem a generátor lesz az, bár a vízpumpa is mintha taknyolna, de a nagy tárcsájától nem látom pontosan(és azt sem, hogy 3 csavaros, vagy 4 csavaros, mert 2 féle létezik hozzá én meg lusta vagyok szétkapni és utána mászlálni cuccért hozzá).....
(#44114) Tom5 : csomagtér ajtót és a hátsó ablakokat akár le is falazhatod, ahhoz adhatnak műbizonylatot, de senkit sem érdekel, hogy mit tolsz oda! az első ablakokra és a szélvédőre igaz a szigor, azokra szinte semmit sem tehetsz, aminek színe van.....
(#44121) kisninja: hátsó híd 90k???? milyen autó ez?
-
kisninja
őstag
Ehh mikor motort szeretnék venni.... Az a kurv@ kocsi. Első futóműre elmegy 20k aztán a hátsó híd odavan.
az legalább 90k. A vezető ülésben pattant valami így nyeklik hátra
. Aztán kasznin is kezd megint látszódni a rozsda. Elegem van. -
just
aktív tag
válasz
vatoloco26
üzenetére
Kártya be az olvasóba és hosszan nyomod a centrálzár gombját amig hangot nem hallasz.
-
just
aktív tag
válasz
vatoloco26
üzenetére
Ha aktiválva van a kocsidba akkor automatikusan záródik az autó ha eltávolodsz tőle. A másik kártyád az 2 gombos? Az elvileg nem tud ilyet.
-
Tom5
addikt
válasz
Megane2000
üzenetére
Szép! Jól áll neki a hátsó sötétítés. Gondolkodom benne én is csak eltántorít, hogy állítólag bekell irattatni a forgalmiba...nem kívánom azt a hercehurcát vele.

-
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984
üzenetére
Pedig nem agysebész mutatvány öreg szakik szokták csinálni.

Azt hittem te ezt ismered.Hosszú csavarhúzó kell hozzá, én nekem van egy amivel mást nem is csinálok.

RászorÍtod a lapos fejet a generátorra, a füledet pedig ráteszed a nyélre, olyan mint egy sztetoszkóp

Így ha kezd vagy már csapágyas valami jobban hallani, lokális a morgás, vinnyogás.
-
diablo1984
veterán
válasz
rob210
üzenetére
ezt a módszert nem ismerem, hogy is van ez?
nálam a yarisban van valaminek villanymotor hangja(mintha egy villanymotor pörögne plusszban) néha, lebontottam a szíjat, hogy megsasoljam mi csapágyas, de semmin sem éreztem, hogy csapágyas lenne, vagy szorulna..... se a görgők, sem a generátor, sem a klímakompresszor, a vízpumpa sem. lehet hogy a generátor adja ki, mostanában nem hallottam, de hideg időben csinálta.....(#44111) Megane2000: csini
-
Megane2000
aktív tag
Elkezdtem szereretett Megane 1-emet felújítani.. Sajnos nem tiszta a képeken a kocsi, mert csúf idő van.. de az eddigi eredmények látszanak

Felnik, korménybőrözés, tolatóradar
Folytatás következik 1 hét múlva..[ Módosította: Qru ]
-
Predator2
addikt
Helló
Ezzel az autó diagnosztikával van valakinek tapasztalata? [link]
2004-es Renault Clio-hoz használnám, hibakód olvasásra/törlésre.

-
rob210
Topikgazda
válasz
SG3rg0
üzenetére
Természetesen a vezérműszíj nem tud csúszni, más szíj meg nincs a kocsiban.
Illetve nadrágszíj, de az jó ha lecsúszik.
Na szóval igen.
Van egy feszítőgörgő egyszerűen crovával elkezded tekerni közben a szíjat forgatod amikor nem tudsz rajta 90' nál többet tekerni akkor jó a feszessége. -
Megane2000
aktív tag
Megane1-re van valami jó leírás útmutató hogyan kell szakszerűen szépen lebontani az ajtóról a műanyag elemet és a kárpitot?
-
rob210
Topikgazda
válasz
SG3rg0
üzenetére
Egy csapágy hang.
Legyél szÍves hosszú csavarhúzóval elballagni a kocsi jobb elejéhez, és a generátorra rátenni a végét a nyelét meg a füledhez szorÍtani.
Ha nem visÍt, akkor ugyan ezt tedd meg a vÍzpumpa és egyébb forgó alkatrészekkel, valamelyik csapágya kezdi megadni magát, esetleg, de ezt tartom kevésbé valószÍnűnek csúszik az ékszÍj.Jobb elől csak forgó alkatrész van.
-
SG3rg0
őstag
válasz
rob210
üzenetére
Szia rob210!
Lenne az autómmal egy anomáliám.
Renault Thalia 1.4 8V 2002
Autópálya 100km/h és ezt a hangot hallom az autó jobb eleje felől.
[link]
Leállósávba szinte állóra megálltam és újra elindultam hang abba maradt. Hang érzékelése és elhallgatása között max 8 perc telt el. utána 60km megtettem gond nélkül, és vissza is 70km hang nélkül.
Mi lehet ez a hang illetve ezt már másodszorra játszotta el velem? -
-
Tom5
addikt
Munka vége, beültem, indít. Vílágít az ABS, kikanyarodok, elindulok. 80-90-100, teszt fékezés. ABS dolgozik felirat eltűnik. Azóta semmi hibajelzés, városban tötyörgés, főút, semmi. Jah és az alapjárat sem ingadozik a vezérlés csere ótra.

-
Adonimus
senior tag
Üdv Urak. Megane 1, Scenic 2, Twingo mellé érkezett egy 1991-es Clio is. 1.1-es motorral.
Kérdésem az lenne, hogy érdemes ezeket javítani és hol keresgéljek alkatrészeket Hajdu Bihar megyében.
Csomagtartó nem zárható, jobb oldali ajtó nem zárható. Váltó a 3. sebességet nehezen veszi, kis fordulatra hagyva ki is ugrik belőle, lötyög a váltó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Új és újszerű 17-18 Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron! Garancia Számla!
- Xbox Series X // Számla // Garancia //
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 9700 / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 1TB SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

az legalább 90k. A vezető ülésben pattant valami így nyeklik hátra