Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Ketogén étrend
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mycso
Topikgazda
válasz
FerNandor
üzenetére
Ezzel én is így vagyok, hogy nem érdekelnek ezek az általánosításos baromságok (hogy csak bizonyos futás felett szabad dízelt venni). Ha választanom kellene dci és bármilyen szívó benzin között, egyértelműen a dci-t választanám. Természetesen a függetlenül a tervezett futástól.
-
FerNandor
őstag
mondjuk nem értem ezt a km-es dolgot. még újonnan jól van, ha annyival drágább egy dízel, mint egy benzines, hogy "sokat kelljen" vele menni. na de egy használt autónál, mit számít? évi 10ezerkm-t is ugyanúgy el lehet menni dízellel, föleg ilyennel, ami régebbi konstrukció és nagyon tartós. miért kéne vele menni évi 25-35 ezer km-t..?
-
tresh
veterán
válasz
FerNandor
üzenetére
Jol tudod a dti-k adagaolosok es ha kapta a megfelelo olajat szurot nagyon sokaig mennek hiba nelkul azert az 1.9dti nem lesz verseny auto de az teny hogy ha jo a labad nagyon jo fogyasztas mellett lehet dinamikusan autozni..en mondjuk csak akkor cserelnem le ha min evi 35k mennek amugy felesleges kiveve ha jo ajanlat

-
FerNandor
őstag
hali,
ma megkapta az idei elsö viaszt dupla rétegben. a Lidl-s viasz nagyon tré. felvitel után alig lehet letörölni, meg alig látszik, hogy meddig csináltam. csak a motorháztetö kapott így abból. A többi maradt a teknös wax.
Már megint nem vittem fényképezöt, így csak telefonnal tudtam képeket csinálni.. annyira nem szereti a telefon a nagy napsütést, meg az árnyékból fotózást..1 na itt pont nem töröltem le egy helyen

2
3
4
5
6
7
8 ezen talán látszik, mennyire sima lett
9
10 itt egész jók a fényekja, és a hátsó lámpák is milyen szépek lettek töle.
--------
Ck, én simán elcserélném a benzinest egy dTi-re

úgy tudom a dTi-k nagyon megbíhatók és nem annyira "kényesek", mint a dCi. Megane Klubos fórumon (az indexen) talán tudnának jókat mondani neked dTi ügyben. -
Ck.
addikt
válasz
FRENK1988
üzenetére
Van hozzá vezetett szervizkönyv, amit itt UK-ban nagyon komolyan vesznek, garantáltan eredeti. Az alapján rendben karban volt tartva. 2002-es modell, az enyémtől 2 évvel fiatalabb, kb. egy 20 ezer a mostani munkám miatt most lazán becsúszik. De ha csak 5 ezret mennék, akkor is még elgondolkodnék rajta, mert szeretem a dízeleket vezetési élményét (igen, van olyan
).
De szopórollerre se akarok felülni, nem tudom ezek a DTI-k mennyire veszélyesek, ezek is olyan időzített bombák, mint a DCi és társai, hogy ha vmi elromlik akkor sokszázezerbe van, vagy ezek még az olcsón javítható fajták? -
_NCT
addikt
2 napja kutatok u adapteres ablaktörlő lapátért, de egyszerűen sehol nincs. Metro,Tesco-t átnéztem, nincs olcsón, autós boltban biztos lenne 5-7 ezerért, köszi annyiért nem kell.
Lemértem, vezetőoldal 24" 600mm utasoldali pedig 450mm hosszú. Lenne is, csak nem U adapteres....
-
rob210
Topikgazda
A takarítás egyszerű beöntesz az aksi alá 2 deci vizet és ha nem kezd el kifolyni az első keréknél a küszöb sarkánál akkor el van dugulva.
Ilyenkor én a régi gázbovdenemet szoktam bevetni amit áttekertem szigetelő szalaggal, hogy ne sértsen meg semmit, ahhoz viszont pont jó merev, hogy az elvezető járatot kitakarítsa.A másik meg a másik oldalt ugyan ott ahhoz csak a műanyag kopoltyút kell kipattintanod és alatt ugyan ez a művelet.
-
Ck.
addikt
Van vkinek tapasztalata elfogult vízelvezető kitisztitasaban?
Mar késő van, de holnap ezzel kezdenem a reggelt.Mas:
1.9 DTI mennyit eszik vegyesbe? Kaptam egy ajánlatot ugyanilyen Megane 1 ph2, mint az enyém, csak 1.6 benzin helyett 1.9 diesel. Mennyire megbízható az a motor? Esetleges javítás eseten milyen árakkal számíthatok a benzineshez képest? -
rob210
Topikgazda
Na jövő héten meglesz a két első fékcső csere is meg a folyadék csere.
Aztán már tényleg "csak" a vizsga van hátra augusztusban.(ezt a múltkor elfelejtettem, bár nem is tudom miért. amikor vettem akkor kicseréltem őket, de az lassan 4 éve volt, a fékkel meg nem játszunk
) -
WolfLenny
senior tag
Ha már ide tévedtem. Fluanca vagy Megane?

Igaz, nem széndékozom lecserélni a Thalia-mat. Semmi gondom nincs vele, igaz csak évi 10-11ezer km fut.
Viszont a 6 év alatt a szokásos karbantartáson kívül semmi baja nem volt. Nem is viszem szakszervizbe..
-
Ck.
addikt
Ma van egy kis időm es jó idő is van a szabad ég alatti bütyköléshez, gondoltam nekilátok megszüntetni a beázást. Az anyós ülés felől a szőnyegen áll meg a víz kb. egy 5 centis átmérőben.
Van napfénytető, olvastam, hogy hajlamos eltömődni a vízelvezető csatorna "kupakja" és a megtelt vizet, mint egy túlfolyóként visszavezeti az utastérbe. Szerintem 99.9%, hogy nálam is ez a helyzet. Írták, hogy a doblemez környékén van vhol ez a csatorna, mennyire macerás hozzáférni?
Mindenképp le kell venni a kereket és a doblemezt, vagy ha megemelem, anélkül is hozzáférek, hogy kiganézzam és leengedjem a vizet?Köszi szépen!

-
wertigo1984
őstag
Koszi sracok, Fluence is tetszik nekunk, majd dont oNagysaga.

-
eTrade
tag
válasz
Laraxior
üzenetére
Engem is nagyon érdekel hogy mit javasolnak inkább... de valszeg azt amely drágább.

Jól vettem észre hogy az új Megane autók már csak hatchback verzióban készülnek... gondolom a sedan verzió lett a Fluence? [origo-auto-test] -
eTrade
tag
válasz
wertigo1984
üzenetére
Ez nagyon szép autó, szvsz sokkal szebb mint a régebbi Lagunák, de bizony a fogyasztása valamennyivel több lesz mint a jelenlegi Thaila kocsié.
Ha a fogyasztás nem számít annyira nektek, akkor szerintem ez jó választás, de ha igen is fontos, akkor nézzetek egy-két használt Fluence autót is... szerintem azok is hasonlóan szépek. kép1 kép2
-
Laraxior
titán
válasz
wertigo1984
üzenetére
Thaliánál kényelmesebb az biztos, nem olyan fapados. Cserébe gyengébb a futóműve, és megeszik a benzinből kétszer annyit

Amúgy szerethető autó... legalábbis én nagyon szeretem az enyém, másnak akkor se kéne, ha ingyen adnák. Nézesd át, nem árt ha nagyszervíz után van (vezérlés pl) -
Laraxior
titán
válasz
wertigo1984
üzenetére
Biztos, hogy kétliteres? Mert a kétlityis nincsen 200LE... max ha piszkálva van.

Felszereltség? Évjárat? Motor? -
wertigo1984
őstag
Tegnap asszonnyal elmentunk egy Nissan kereskedesbe, mert szerelmes a Juke-ba es meg akarta jobban nezni belulrol is. Bennt a szalonban volt 4 hasnalt masik markaju verda, koztuk egy ilyen is 1998ccm, 200 LE kicsit tobb mint 1 milla es mind a ketten szerelembe estunk...
Megerne a Thaliat lecserelni ra szerintetek? -
just
aktív tag
MII első üléseit mi fogja? 1 csavar minden oldalról? Van valami vezeték ami bele van kapcsolva? Ülésfűtésen kívül gondolom.
-
eTrade
tag
-
rob210
Topikgazda
csak olyan dolgot szoktam ajánlani, amit kipróbáltam és bevált.
Örülök, hogy neked is jól teljesít.Giiigz ne haragudj, de te nem vagy normális.
Szerinted mi a pöcsömnek linkeltem be a nívópálcát neked?
Azért, mert az az után gyártott a miénkhez és ugyan nem ugyan úgy néz ki de az a belevaló.
Azért mert máshogy néz ki a kupakja, a szorító része a hossza és a mérete ugyan az a kettőnek.Ez kb. olyan mint a pin@ mindegy az, hogy barna a haja a csajnak vagy szőke alul ugyan az való bele.
ennyi pénzért faragtam volna neked kettőt. -
mycso
Topikgazda
válasz
zsizsef
üzenetére
Hali, ha a csomagtartó ajtó tetején lévő műanyagra gondolsz, az nekem is mozog-zörög, csak a lélek tartja, meg ahogy renaultos fórumokon olvastam, mindenkinek ilyen. És nem is lehet javítani, csak cserélni.
Várjuk a részleteket, hogy mi ez és miért, mert akkor viszem én is a renaultba, hogy cseréljék ki.
-
tresh
veterán
Féltank benzinem

Más: ma kicsit teszteltem a gumákat ebbe az esőbe pont amikor elkezdet szakadni.Toltam neki mert nem volt nagy forgalom én nem tudom ki mondta hogy esőbe,vizes úton nem remekkel (tesztek alapjan)engem megyőzött...röviden meglestem mik a határai a guminak..és nagyon elegedett vagyok pedig nem kíméltem a gépet se a gumit.nekem elnyerte a bizalmamat a fulda
köszi rob az ajánlást 
-
giigz
veterán
Az egyik helyen 14k-t mondtak a gyari olajpalcara, a markaszervizben 12,6 volt a listaar, ha a Bardi tudott volna szerezni eredetit, az sem lett volna sokkal olcsobb szvsz, utangyartott meg nincs hozza...
Pedig az utangyartott meglenne 1-2k-ert...
Lenyeg a lenyeg, mostmar lehet olajat cserelni

-
giigz
veterán
Akkor következzék a nívópálca történet utolsó epizódja:
Miután felhívtam bontókat elég sok helyről az országban, Debrecenben kb. mindet, aminek francia autóhoz köze lehet, sehol sem volt ilyen típushoz való nívópálca. Az utolsó reményem a Bárdi volt, a webshop kihozott 2 találatot, a kép alapján nem az én motoromhoz valót, de azért egy próbát megért. Bementem, de itt a debreceni boltban nem volt, így lehozatták Pestről mindkét fajtát, és ma délután elmentem megnézni. Beigazolódott a sejtésem, nem az enyémhez való volt, azonnal látszott rajta, hogy köze sincs hozzá...
Na és ekkor olyan dolog történt, amiről nem gondoltam volna, hogy valaha is meg fog történni. Elmentem a Renault szalonba/szervizbe.
Nagyon rendes kiszolgálásban volt itt is részem egyébként, egy kis gépbújás után mondták, hogy még van 1 nívópálcájuk, ami régről maradt rájuk. Listaáron 12,6k volt, de aztán megegyeztünk 10k-ban. Kipróbáltam, és illett bele.Szóval megvettem.
Benzinköltséggel együtt 13-14.000 Ft-ba volt a kis pálcatörésem...
Azért jó is van a dologban, mostmár legalább sárga színű a pálca, így látom is, hogy hol van az olajszint, nem csak tippelgetni kell a fekete pálcán...

-
AMD Power
titán
Veszik a Daciát, mint a cukrot
Vigyék csak.... kell a Renaultnak a pénz.

-
zsizsef
senior tag
Urak!
Az M2 kombim (2007) garanciális visszahívást kapott. Márkaszervizben voltam vele (
) és akkor derült ki, hogy érintett vagyok. Tessenek figyelni. Ha valaki írta volna, akkor elnézést. -
giigz
veterán
Megvan a nívópálca, mindjárt részletezem...

-
WolfLenny
senior tag
-
Nordik
addikt
Ma utántöltöttem kicsit az olajnak, felső nívószintig, erre megyek néhány km-t majd egy emelkedőn állva, magatól lefulladt a kocsi. Azóta soha. Lehet, hogy kicsit sok volt az olaj és azért csinálta?

-
tresh
veterán

Egy kis dombra csücsi

-
tresh
veterán
válasz
eTrade
üzenetére
Sokkat számít a gyújtás és ott az egyik leglényegesebb pont szerintem a gyertya a másika trafó
Én is megjártam a legelején vele mert gyertyát cseréltem de a sz@r sagem trafó kifingta magát kapotzt egy angol márkájú trafót azóta is elfelejtettem megnézni mi a neve de tökéletes pedig már 25k km belecsorgott 
-
WolfLenny
senior tag
Üdv.
Tegnap egyik ismerősömmel kicsit kipörgettük az autónkat. Egy kis "versennyel". Renault Thalia 1.2 16V Kettesben fokozatban voltam mikor is az autó elkezdett rángatni. Akkor nézem, hogy 6-7 ezer között volt a fordulat.
Ez a leszabályozás lehetett? remélem nem vágtam haza a kocsimat.Lehet láma kérdés, de mivel sose szoktam ilyen durván pörgetni. Kicsit haragszom is magamra, nem jellemző rám ilyen "őrültség".
-
kisninja
őstag
Most eszembe jutott Champion ablaktörlő bírta nekem 4 évig télen lefagyott nem kíméltem nagyon sokáig jó volt.
-
_NCT
addikt
válasz
Laraxior
üzenetére
Ilyen Valeo-kat néztem, 2500 pézé van most. Egy ilyen flexibilis volt ami M2-re is jó, de annak meg valami "G" felfogatása volt, nem U. Szóval ott hagytam.
Tresh: ennyi? Másra nem kell figyelni?? Igazából vezetőoldali meg utasoldali között nincs különbség? Mert a hátulján még ezt is jelzik, melyik hova való. És amit néztem az mind vezetőoldali volt, de mindkettőt cserélni akarom.
Laraxior: na már nekem is olyan, ugrál rajta ha nem elég nedves... De nem ilyen volt.
-
_NCT
addikt
Gyors kérdés: oké hogy U adapterű ablaktörlő lapátot kéne vennem az autóra, de milyen hosszúságút? Láttam ma Valeo VF51, 41 stb ablaktörlőket Tesco-ban, de a Renault résznél nem volt Megane II, csak Megane I, clio, twingo stb.....
-
kisninja
őstag
válasz
eTrade
üzenetére
Bocsi nem vettem észre

Nekem egy repedt gyertya okozta, olykor olykor kihagyott a gyújtás gyorsításkor.
A gyertyákban lehetett 120k kilométer is. Mikor áthúzott kimarat mind a 4 henger gyújtása ekkor leesett a fordulatszám 100 ra is aztán rádolgozott és éppen nem fulladt le.
Gondoltam én mindenre alapjárati motor kábel hiba ....stb de olcsón megúsztam. -
mycso
Topikgazda
(#19699) zenke: Nem tudom, majd megnézem, de szerintem 3000 körül/alatt.
(#19700) tresh: M3 és a qashqai -ban van ez.
Volt egy csepp ráérő időm:
Kellesz keresnem egy jó fényezőt, aztán lerugdosom az ajtókról + lökhárítókról a műanyag betéteket, aztán szintbehúzva le kellene fényezni színre....nagyon sokat dobna rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- iPhone topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Mass Effect: Andromeda [Spoiler Alert!]
- Milyen autót vegyek?
- Spórolós topik
- Nintendo Switch
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12/ 1TB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- 27% - MSI MPG A1000G PCIE5 / ATX 3.0 1000W 80 PLUS Gold Tápegység!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone XS Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3997
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mindent a designért

Megerne a Thaliat lecserelni ra szerintetek?