Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
_NCT
addikt
Na elvileg ma kész lesz a kocsi, 70 ropi munkadíjjal mindennel együtt. Szélvédő + szélvédő keret + zselés cucc a fény/esőérzékelőnek +ragasztó+munkadíj.
-
Reaper04
aktív tag
Sziasztok!
Ma voltunk egy kisebb kiruccanáson, 279km -t tettem meg a bocival, 5,6liter lett az átlag fogyasztásom.
Öröm és boldogság.
Mellesleg észre vettem, hogy annak ellenére hogy ragasztó pisztollyal beragasztottam az anyós ülésnél lévő térképzseb alját (a beázás elkerülése érdekében) ... megint állt benne a víz, mert tegnap tegnapelőtt egész nap esett az eső.
Mikor hazaértem , kinyitottam az ajtót, nyitogattam ... hogy folyjon ki, de semmi nem használt neki... még mindig áll bent a víz. Mit csináljak vele?
A térképzsebből még kimerem, de az ajtóból ... ?
Van neki valami leeresztő nyílása? -
hossszú
őstag
válasz
rob210
üzenetére
A főnökömnek van egy 8 éves diesel Megane CC-je, új kora óta nála van. 230ekm van benne és még SEMMIT sem kellett rajta csinálni. A kötelező szervizek és ennyi, pedig ezt nyúzza télen-nyáron. Van egy A6-osa is de azt nem szereti, azt mondja nem érzi annyira megbízhatónak műszakilag, az csak ünneplő autó.

-
rob210
Topikgazda
Ahha aztán nehogy kiderüljön, hogy ha rendbe rakod akkor menni is fog.
Nem egy erőmű ez a 75 paci de annyira nem szar mint amennyire te leírtad már magadban.Pedig egy vezérlés olajcsere és jól beállított injektorral, lehet meglepődnél, hogy mire képes valójában.
Én például ma szarrá aláztam vele egy suzuki glx-et
Pedig az 95 lovas és a súlya is kisebb. -
hossszú
őstag
válasz
rob210
üzenetére
Nálam először a váltó gél adagolása után lett döbbenetes változás.
A motor viszont folyamatosan érik, mostanság már olyan finoman és csendben jár mint egy alig futott diesel motor, és ezt egy több mint 300k-t futott motorról mondom, az olaj fogyasztásom 0 liter. Ebben a finom járásban azért részes az előző tulaj is aki igaz nem Xadot de elmondása szerint mindig jó minőségű olajat töltött bele. -
eTrade
tag
Természetesen szükséges évente cserélni a motorolajat annak ellenére, hogy vannak úgynevezett "long life" olajok és vannak "hétvégi autósok" akik ugye nem mennek évi 15-20 ezer Km-t.
Én biztos ami biztos alapon elvégzem majd az évi 1 olajcserét.
Total... hááááttt állítólag u.a. mint az Elf olajok és ugye sajnos sok negatív véleményt hallottam róla (főleg itt a topikban)... inkább Valvoline vagy Mobil 1 lesz.
tresh: Okés, köszönöm szépen!

-
-cobra-
aktív tag
Nekem is hamarosan esedékes lesz az olajcsere. Mobil1 New Life 0w-40-et néztem ki, 3000 literje, de szerintem olajon nem érdemes spórolni. A motor 1.4 8v és most lesz benne 105ezer km. Télen is kint szokott állni, és rövid távokon használom, ezért gondoltam 0w-re.
-
rob210
Topikgazda
válasz
wertigo1984
üzenetére
Nekem shell van benne most a másik nagyon jó olaj a BP volt de azt itthon már nem forgalmazzák.
Sok jó fajta olaj van, de áruk van.
Én jövőre cserélem, xado megy bele, drága de megéri. -
Nordik
addikt
A lényeg az, hogy 75W80 legyen? A márka mind1?
-
giigz
veterán
válasz
Nordik
üzenetére
1.925 Ft literje, Total 75W-80
tresh: Gyárilag is Elfet raknak bele, olyan rossz csak nem lehet... Total?

-
-
giigz
veterán
válasz
wertigo1984
üzenetére
Elf

-
tresh
veterán
válasz
Nordik
üzenetére
Le kéne azt engedni a váltó is meghálálná
Nekem pl unixos váltó olaj van benne és nem azért mert zsidóvagyok hanem mert tökéletesen meg teszi és nincs horror árba literje 2,6k körül van azt hiszem
rob210: hát Uram részben van igazad pl abs jeladómról le kellett fúrnom a fejet mert meghalt és nem a szerszámmal volt a baj mert 1 db olyan torx csavarhúzóm 1500ftbe fájt hanem ennyire meghalt az anyag 15év...én lehet puritán bunkó vagyok de a hatlapfejű csavarnál értelmesebbet még nem talált ki senki főleg nem olyan helyen ahol kivan téve az időjárásnak,erőnek bent a beltérben más a helyzet

-
Nordik
addikt
Váltóolajat muszáj leengedni vagy rátölteni is lehet? Elég sok a literenkénti ára.

-
giigz
veterán
Azóta ez már tönkre is ment
Ki akartam szedni az alapjárati motor csavarjait, de elment a menet
Tehát nem tudtam kicsavarni a csavart, kuka ez a készlet 
Nem erre vártam 2 hetet, csak ha már a boltban voltam, és megláttam, hogy CR-V, azt hittem jó lesz. Ma megjött egyébként a másik 8 darabos kihajthatós készlet, nem vettem át. Most meg még eldöntöm, hogy melyik német bitkészletet rendeljem meg, a 41 vagy 101 darabosat.

-
giigz
veterán
Egy kisboltban voltam, és mit láttam?
Imbuszos torx készletet, chrome vanadium anyagból, a tetején lyukas torx, az alján meg sima, T10-T50-ig 
650 Ft volt, annyit megér.
Legalább mindig a kocsiban lesz, ha kell.
-
petata
őstag
hosszú: Nem felejtettem el ám, ha minden jól megy maholnap csinálok képet.

-
giigz
veterán
Egy kérdés
45-ös torxra lehet szükségem, vagy alapműveletekre elég 10-től 40-ig? 
-
_NCT
addikt
válasz
laszlo168
üzenetére
Meg nemigen fogom árában eladni....Szerintem hajtom amíg gurul és csá. Legalább nem kell rajta számolgatnom azt, hogy hányan nyitották rá az ajtót. Eladni nem akarom, mert valaki kurvajól járna vele, mivel teljesen felújítottam, kuplungszett csere, komplett vezérlés csere és minden apróság megcsinálva. Külsejét leszámítva nagyon egyben van.
Amúgy is max lopóautóval vagy trailerrel tudnák ellopni....
-
_NCT
addikt
-
mycso
Topikgazda
Nos, igen ez az amit, általában kihagyok.....hogy az előtte lévő állapotot lefényképezzem.
Majd megpróbálok már rászokni.
Egyébként semmi extra, csak az emelési pontoknál mind a 4-nél, a "karima" részéről le volt jőve teljesen az alvázvédő és elkezdett rozsdálni --> ezután szépen leszedtem, amennyire lejött a még lógó régi alvázvédőt, aztán megkentem a noverox-al tegnap.
Ma meg alánézek, 'oszt gyóóó új lett az alja az autónak. Ezután megfújkáltam alaposan alvázvédővel és ennyi.
Tehát itt nem volt már rajta cucc és itt kezdett rozsdálni, meg körülötte és a belsejében is már cafatokban lógott az alvázvédő réteg:
Mondjuk a rozsdát ne úgy értsd, hogy kirohadt az alja, csak a felületén már megjelentek a rozsdapettyek.
-
mycso
Topikgazda
válasz
rob210
üzenetére
rob, köszi, hogy a Noverox-ot behoztad a köztudatba.
Ez a cucc kegyetlen....olyan réteget hoz létre a rozsdát átalakítva, hogy igazából még festeni sem lenne szükséges, nyilván esztétikailag elfér a festés utána.
Durva cucc. Szépen megcsináltam az emelési pontjaimat, itt már alvázvédőzve:

megcsináltam belső és csomagtartó világítást normálisan; előre 2x3 led, csomiba is, hátra 1x3:

a hátsó íven ez a gumis védőbigyó fel volt válva, azt is a helyére raktam, meg a jobb első sárvédő betétem lógott, azt felraktam/rögzítettem normálisan...ja meg az aux in kábelem volt megtörve a fejen, azt cseréltem.
Ma pont ideális idő volt (borús).
-
giigz
veterán
válasz
rob210
üzenetére
Feltüntették, hogy 5-7 munkanap lesz, tehát abba még belefér, mert holnap lesz a 7. munkanap, és elvileg holnap meg is jön. Viszont pénteken amikor hívtam, akkor is azt mondták, hogy aznap adták fel, és következő munkanapon megjön, meg ma is azt mondták, hogy ma vette át a futár, és holnap megjön.
Most már eldöntöttem egyébként, úgy sincs itthon semmi szerszám, ezt visszaküldöm majd ha megjön, én meg megrendelem a 101 darabos készletet, Brüder Mannesmann, 2 év garanciával, jó német minőség
3k+1k a posta, de legalább most már ezzel sem kell foglalkozni.MMA, lefotóznád nekem, hogy a te készleted hogy néz ki?
-
giigz
veterán
válasz
FerNandor
üzenetére
Felhívtam, és pontosan azt ismételték el, mint pénteken, hogy ma vette át a futár, és a következő munkanapon kapom meg

De közben lehet úgy döntök, hogy inkább egy 101 darabos készletet veszek meg, azt hiszem ilyen van talán treshnek vagy MMA-nak is... Ha úgy döntök, hogy inkább ezt akarom megvenni, akkor csak annyi, hogy holnap megmondom a futárnak, hogy nem veszem át, és készen is van?
-
FerNandor
őstag
nem igaz, hogy nem tudsz elmenni egy baumaxba vagy valami hasonló helyre..

"Debreceni barkácsboltokat nem ismerem" ezt nem értem. menj be a boltokba és akkor megismered.ez a mannesmann vagy mi, bár nem ismerem, de szerintem ilyen tipikus kínai, de "németnek" látszó név alatt futó valami. amúgy meg nem kell félni az olcsó kínai bitfejektöl, stb dolgoktól, mert hobbi célra böven jók! abban, hogy te kicsavarsz 3 torx fejet egy hónapban, nem fognak eltörni, tönkremenni. én is ilyeneket vettem párszáz forintért a baumaxban és a T40-essel kiszedtem az ülést és semmi baja nem lett a fejnek, pedig azért az meg volt húzva.
a netes vásárlástól meg 8 vagy hány napig indok nélkül el lehet állni..
fölösleges másikat rendelni, hacsak nem akarsz annyira rendelni. drágább lesz a leves, mint a hús.
-
giigz
veterán
válasz
rob210
üzenetére
Debreceni barkácsboltokat nem ismerem, itt pedig ahol néztem, mint már írtam is, horror áron volt. Imbuszkulcsos volt 2-3k körül, de nekem olyan nem kell, csak vagy bites, vagy külön csavarhúzós, vagy ilyen kihajtható. Néztem elég sok helyen, de tényleg nem találtam értelmes áron értelmes terméket.
Ilyen kihajthatót lehet rendelni netről, ha egy másik márka mellett döntök, akkor már rég itt lenne... Ja, helyben van 700-800 Ft-ért imbuszkulcsos, valami kínai noname, de nem olyat akarnék...
Mindjárt megejtem ez ügyben az utolsó telefonomat, megmondom, hogy ha holnap megjön, akkor még elnézem, egyébként ha ezt nem tudja garantálni, akkor meg rendelek máshonnan, ezt meg visszaküldöm.
Egyébként az ilyen is csak velem fordul elő

-
rob210
Topikgazda
-
giigz
veterán
10 napja rendeltem, és ennyi idő alatt nem sikerült megoldaniuk, hogy Budapestről megjöjjön egy csomag 1.050 Ft-os szállítási díjjal. Szerintem nincs miről beszélni, ez botrányos.
-
rob210
Topikgazda
válasz
AMD Power
üzenetére
Na hál istennek legalább nem csak én leszek itt apuka.
Nálunk 6 éve volt ilyen ultrahang. Idén öt múlt, már a kis nyavajás
Akkor viszont lassan venned kell egy cliot
az a legolcsóbb megoldás és hidd el gyerek mellé alap felszereltség a kocsi, nélküle is megy, de borzasztó nehéz.Tisztelem a szüleinket, bár az még nem egy ilyen felgyorsult világ volt.
-
rob210
Topikgazda
Melegebb van/volt és ezért ment lejebb a fordulatszámod.
Szerintem talpcsere után megszűnik a hoba és minden jó lesz.
De majd kiderül.Más:
Rekord fogyasztás van készülőben, eddig úgy néz ki, hogy 6 literben meg fogok állni.
Igaz most nem is városoztam meg dugóztam.
De ha meglesz a 6 liter az új rekord
-
tresh
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
Na igen itt mást nem lehet csinálni max elsírni magad kb hogy b*ssza meg de ennyi .. nekem azért negyed ennyire durca és csak a tetőn van 10 apróbb jég nyom de amikor megláttam nem kicsit lettem ideges..főleg hogy pont akkor raktam rendbe a verdát szóval meg értem ha ki van bukva MMA87
-
-
_NCT
addikt
válasz
imyourfriend
üzenetére
Azt azért nem érdemes szerintem, akkor így marad.... Nem akarok már több százezret rákölteni...
-
giigz
veterán
Elvileg holnap jön meg a torx készletem, és akkor nekiesek a tömítés cseréjének

Viszont nem csak a tömítés az oka mindennek, mert Rob injektor + alapjárati motor párosával hidegen 750 (rosszabb esetben 500, de már 750-nél is fulladozik), melegebben, vagy indítás után félperccel már 1000 körül van az alapjárat, és manapság ezt jórészt tartja is, tehát melegen 1000 körül van az alapjárat, maximum 1.500. Míg régen legalább 1250 volt, de kuplungoláskor, vagy ha úgy volt kedve, akkor 1.750 körül is volt.
Tehát a tömítés után kiderül, hogy Rob cucca hogyan reagál a dolgokra, és akkor már hátha lehet következtetni, hogy még mi a rossz, alapjárati motor, vagy mi...
-
Nordik
addikt
Melyik motortartót szokás cserélni, hogy pontosabb legyen a váltó? A hátsó kutyacsontot?
-
_NCT
addikt
válasz
wertigo1984
üzenetére
Az elmúlt 25 évemben nem emlékszem ekkora méretű jegekre itt az Alföldön. Általában ceglédet minden elkerülte, most meg tessék...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- alza vélemények - tapasztalatok
- Yettel topik
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűnyíró topik
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Windows 10
- Egyre meghatározóbb az internetes életben a Reddit
- További aktív témák...
- GYÁRI TÖLTŐK: USB-C / DELL / LENOVO / HP / FUJITSU / TOSHIBA / Asus / Macbook /// Bp,/MPL/Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt RTX 4060 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Nothing Phone (1) / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia /
- 27% - ASUS ROG Ryuo IV SLC 360 ARGB (90RC0151-B0EAY0) AIO Vízhűtés !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Van neki valami leeresztő nyílása?

A hitetlenek meg had szenvedjenek tovább. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

erre ennyit tudok mondani 

Vegyél egy rendes szettet amibe több méret is van aldi pl amit én is vettem annyiért el tökölni teljesen jó minden apróbb dologra