Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mycso
Topikgazda
Régebben már beírtam, én kb. idáig jutottam az 1.5 dci-k tekintetében. (bár mostanában nagyon nem is nézegettem utána):
LE/cuccok
65: turbo
80: + erősített blokk + cooler
82: + változógeo. turbó + plusz töltőnyomás
86: + ???
100: + olajsugárral hűtött galériás dugattyú + olajhűtő + módosított befecskendezés és szivattyú(1600bar) + módosított EGR + módosított intercooler + 1.2bar töltőnyomás
106: + 6gangos váltó + ???(szerintem csak ECU)??? + 1.5bar körüli töltőnyomás
110: + ???(talán módosított hajtókar+dugattyúk)??? -
zenke
aktív tag
Ez az 1.5dCi miben más mint pl az M2-ben lévő 105 lovas ?
A 6. sebesség sajnálatos módon hiányzik, azt látom.
-
eTrade
tag
-
FRENK1988
veterán
-
tresh
veterán
Nálam nincs olyan hogy fix viszem a pénz elé teszem ennyit ér nekem kell nem kell.. azért mert váltó hibás nem azt jelenti hogy új váltót kell venni , tudod ezek még szerelhetőek... viszont ez csak 8v most nézem 114 paci gyenge
már ha 2 literest veszem alapul viszont ez [link] érdekesebb nekem -
tresh
veterán
válasz
rob210
üzenetére
Kormányom csont ilyen meg nekem kicsit több dolog van benne

Két dolgon fog múlni a történet az első hogy le tudjam tenni a kocsit asszonyéknál bontásra..másik pedig hogy a motor/váltó üzemképes legyen( tehát megmenthető legyen a váltó) mert ha döglött akkor 50et ha adok érte..illetve egyeztetnem kell pár emberrel...mert jelenleg lófingnyi időm sincs tegnap is este 7kor végeztem és valahogy ha tényleg használható meg kell néznem élőbe

-
-
FerNandor
őstag
válasz
wertigo1984
üzenetére
szép lenne, ha ennyi mindent kéne cserélni olajcserekor..

-
giigz
veterán
Egy fontos kérdés: 1.4-es és 1.6-os motorba ugyanolyan nívópáca kell?
-
wertigo1984
őstag
Tegnap voltam uszodaban, es amikor mentem haza, nem indult. Kerdesem lenne hogy amikor olajcsere van, akkor celszeru a gyertyakabeleket es az izzito kabelt is cserelni a gyertyakkal egyutt?
-
tresh
veterán
ezt meg kéne néznem 90k-t megérne és szépen átpakolgatnám a kocsimba a dolgokat

-
SZATA
senior tag
Hali!
1 hetes garázsos tárolás miatt le akarom kötni az aksit.
- Elég egyik kábelt (melyiket) vagy mindkettőt kell, de akkor melyikkel kezdjem?
- Nem veszi zokon az elektronika vagy a riasztó (gyári) a lekötés / visszarakást?
A gyári füzeteim megvannak, gondolom abba minden kód benne van. -
vallas
őstag
-
tresh
veterán
válasz
Dareios 86
üzenetére
Rob mar leirta a lenyeget..en mondjuk meg azt meg neznem hogy kap e a masinka gazolajat mert lehet nem tud eleg naftat beloni ha ez lenne akkor =szivattyu gond..mondjuk jo lenne tudni mennyi km melyik szerias 1,5 dci mert a korabbiak az uzemanyagra is harklisok voltak..de ha teker az onindito,izzitogyertyak ok akkor en a szivattyura gondolnek hogy kap e naftat esetleg porlasztoknal lehet meg gigszer de azt ketlem
-
rob210
Topikgazda
válasz
Dareios 86
üzenetére
Mint írtam nem vagyok dieseles de a tiedben nincs felső holtponti jeladó?
Mert a teker teker de nem indul hiba a benzineseknél az szokott lenni, az vezérli a befecskendezés ütemét.
Mikor nyomja be az üzemanyagot a hengerekbe.Persze lehet még sok minden más is, gyújtás, kiment biztosíték

etc.etc. -
tresh
veterán
Csak varosba hasznalja a fed komp szerint 8,5 ir de az o szamolasa szerin kb9-10 kozott all meg persze klima on. Az hogy hogy megy az relativ mihez kepest?
de evvel mar lehet ugrani ha kell van benne annyi tartalek.Engem a felszereltseke fogott meg igazan mert ilyen nagyon ritka hiaba m1 ph2-es.Mondjuk most igy hirtelen nem ugrik be milyen evjarat de az utso szeriabol jott darab azt tudom ha penteken is lesz idom es kint lesz beszelek vele kicsit hosszabban eleg fanatikus o is 
-
tresh
veterán
Na sikerult beszelnem a tulajdonosaval nagy meglepetesemre az auto magyarorszagi es ahogy irtam fullos a felbort leszamitva.kicsit beszelgetem vele hogy milyen ez a 1.8 16v fogyi dinamika szempontjabol es kb azt mondta amire szamitottam.viszont azt o is meg emlitette hogy eddig csak 1db ugyan ilyen kocsit latott ami 5 ajtos es ilyen felszereltseggel van
Orultem hogy lattam ezt a gepet legalabb tudom hogy nem celtalanul keresgeltem ilyen motorral szerelt gepet mert letezik -
Dareios 86
csendes tag
válasz
Dareios 86
üzenetére
Felraktam az aksit tölteni töltöttem 1 napig de úgy sem indult be.Amúgy mekkora aksi kell a 1.5 dci be mert az enyémbe egy varta 60 ah-s aksi van nem tudom mennyi idős mert mikor vettem a kocsit 1.5 évvel ezelőtt ez volt már benne.
-
Dareios 86
csendes tag
EGR szelep meghibásodás okozhat ilyen hibát,mert az is ki lett takarítva.De elég szutykos volt.
-
giigz
veterán
válasz
Dareios 86
üzenetére
Pár hónapja nekem is ugyanilyen problémám volt, egy akksicsere megoldotta. Ez abszolút nem biztos, ezen kívül még sok minden miatt lehet, csak egy tipp.
-
tresh
veterán
válasz
rob210
üzenetére
Viszont az a blokk van benne ami nekem is kene 1.8 16v gyarilag es nem kombi ritka mint a feherhollo a belso gyonyoru gyari konyoklovel ami plus..mondjuk meg volt torve mert a fenyezese eleg ronda de muszakilag nagyon ott van elol hatul tarcsa stb full extra bor meg automatan kivul..rem kifele talalkozok a tulajjal elbeszelgetek vele

-
Dareios 86
csendes tag
-
tresh
veterán
[link] most fotoztam lurdy parkoloba rem jo a link ha nem majd haza megyek es javitom

-
rob210
Topikgazda
válasz
Dareios 86
üzenetére
Nem vagyok dieseles de ennél részletesebben is leírhatnád a jelenséget, mert ebből sose jövünk rá.
Berakod a gyújtáskulcsot van áram teker az önindító csak nem indul el?
Vagy már az önindító sem megy? -
giigz
veterán
válasz
Dareios 86
üzenetére
1. Milyen motor?
2. Mit jelent az pontosan, hogy nem indul? Gyújtásra rá tudod rakni, és utána megy el az áram, vagy már a gyújtás sincs meg?
-
Dareios 86
csendes tag
Sziasztok!Van egy 2003-as Renault Thalia-m és az a problémám vele hogy nem indul.Múlt héten lettek felujítva a porlasztók mert tönkre ment 1 és nem is volt utána semmi baj az autóval de elmentem vele melózni menetközben semmilyen hibát nem tapasztaltam a kocsi húzott ment mint a golyó aztán mikor hazafelé akartam menni és beakartam indítani egyszerűen nem indult be,és az idegesít hogy semmiféle hibát nem dob mint mikor a porlasztó szar lett akkor dobta hibát mosnt meg semmi csak egyszerüen nem indul.Szerintettek mivel lehet a gond?
-
Laraxior
titán

-
ThodEE
őstag
Központi zár és az ablakemelő előre beszerelve, jövőhét hétfőn pedig indul a hifi beszerelés, amint tudok képeket csinálni megosztom veletek

-
mycso
Topikgazda
Mondhatni, én jól körüljártam már ezt a dolgot, mert mindenképp xenont akartam az autómba, de csak is hivatalos módon.
Tehát kell a tengelyre az érzékelő, az ehhez való szintező motor és a lámpamosó (nálad ez adott is), én már itt nehézségekbe ütköztem. És akkor ezek után még kell egy olyan lámpatest is, ami xenonra van kitalálva (sorozatszám + foglalat típus + az állítómotor helye - stimmeljen).
Tehát elég nehézkes legális xenont építeni utólagosan. illetve nem nehézkes, csak ezek amiket leírtam, bőven 100k -n felül lennének, annyit meg nem ér az egész.
Ja a lényeg, neked igazából egy gyári xenonos PH2 lámpa kellene, hiszen a többi motyód adott, mert gyári xenonos az autód. Viszont itt felmerül még 1 kérdés, hogy vajon a PH1 és a PH2 csatlakozói (lámpa, állítómotor) azonosak-e???
(#19625) FerNandor: Ha látnád, hogy itt nálunk Miskolc és környékén milyen utak vannak....

Kegyetlen, igazából járhatnék minden héten futóműveshez, hiába óvatosan próbálok vezetni, meg már nagyjából ismerem a kátyúkat, de hát a kátyúk csak szaporodnak. Ja és igen az a fő probléma, hogy ezek már ilyen "monster kátyúk", amibe egy fél autó belefér. -
FerNandor
őstag
válasz
ThodEE
üzenetére
gratula! lehet, néha láttam is a városban

---
tegnap mentünk egy jó nagy körtét 520km (pécs-nyergesújfalu) (tv-t venni) 4,3 lett a fogyi. sokkal-sokkal jobb a 6-os út, (meg azt vettem észre, hogy a 6-oson alig van valami település, szinte végig lehet jönni szépen, csak Baranyában kezdödik el igazán Kakasdtól kb, mintha több településre emlékeztem volna a 6-os mentén, de az út is egész jó) mint Pécs-Dombóvár, Siófok-Sz.fehérvár és úgy. Fent északon micsoda kátyúk voltak AZTAQRVA! ezekbe nem muskátlit, hanem gyümölcsfát lehete ültetni. nagyon brutál, konkrét szakadékok.
-
tresh
veterán
válasz
Laraxior
üzenetére
Asszem a Unix kicserélte neki a szíjat egy újra. A többi a saját költsége volt
Az unix korrektül járt el! Ilyenkor kell egy szerelői nyilatkozat számla hogy megfelelően lett beépítve az alkatrész és leboxolni a gyártóval a károkat ugyan is az általuk hibás alkatrész tette tönkre a kocsit..tudom macera de megéri nem egy barátomnak volt ilyen dolga és meg térítették neki a kárt (mondjuk konkrétan nem vezérműszíjjal volt gond)
-
eTrade
tag
válasz
kisninja
üzenetére
Motor alacsony alapjárati problémával (lefulladás) mi lett a végén?

Azért kérdezem, mert nekem is hasonló gondom van/volt, speciel nálam hideg időben az alapjárat néha ingadozik, de csak addig amíg nem melegszik fel a motor (tél végén tapasztaltam ezt utoljára)... motorkódom K4JC750, gyakorlatilag ugyan olyan kocsink van. -
Laraxior
titán
válasz
Csabee.
üzenetére
A szíj a legolcsóbb. Nem azon van a hangsúly, hanem az egész műveleten. Vízpumpa, feszítő-vezetőgörgők, hosszbordásszíj, és a vezérműszíj. Na és ugye aki ezeket kicseréli és garanciát is vállal a munkájára. Nem az alkatrészre, hanem a munkájára!
Munkatársamnak ugyanilyen, csak 2001-es, az övé 70 volt. Így.De lehet máshogy is, hogy te összeszedegeted az alkatrészeket kedvezménnyel valahonnan, majd elviszed és kicserélteted.
Az autós topikban most ment tönkre egy szekér, elszakadt a vezérműszíj....
Debrecenben is tudok egy 1-es Lagunáról, amibe új motort kellett varázsolni, a fentebb írt baleset miatt...Én mindenesetre nem játszottam ezzel, mert könnyen rámehet az autó értéke.
Hallottam olyanról is, hogy a tulaj szépen megvásárolta az alkatrészeket , Unixból, Bárditól kedvezménnyel, be is szerelte a szerelője szépen, de elszakadt a szíj pár km után, vagy gyári hibás volt vagy se.... Asszem a Unix kicserélte neki a szíjat egy újra. A többi a saját költsége volt

(#19617) giigz: Autónként, motoronként változó. De általában 5-6 évet mondanak, vagy 120k km, de a kisfüzetébe le van írva

-
rob210
Topikgazda
válasz
Csabee.
üzenetére
130.000. kell cserélni
Szóval tényleg esedékes.K4J750 esetén 65.000 körül vízpumpával szerelési anyagokkal.
K4J714 esetén 62.800 körül szintén vízpumpa és szerelési anyagok.Ez mind két esetben a FEBI amit javaslok, szóba jöhet még a gates és a dayco, ezek olcsóbbak.
A dayco-t csak fentartásokkal javaslom.Illetve összeválogathatod magadnak amivel olcsóbb lesz, de macerásabb is.
Én összeszedegettem magamnak mindenből a legjobbat

-
Csabee.
nagyúr
Üdv.
Megane 1 2000.es evjaratu 1,4 16v vardba kb mennyi lesz a vezermuszij?
iden esedekes mert mar 200.000km felett jarok..
-
FRENK1988
veterán
Urak
Ez jó az én gépemre? [link] -
Nordik
addikt
Terpeszteni szerintem nem terpeszt, ilyet nem veszek észre.
Az biztos, hogy leng, de ezt is csak akkor veszem észre ha ketten ülnek még bent hátul és ugye ilyenkor meg is van ülve. Ezek is olyan 80km/h-nál jönnek elő.
Hát remélem, hogy a lengéscsillapítók cseréje megoldja, már azon gondolkodom eladom a francba ezt az autót, már úgyis 22 éves, talán valami kis pénzt kapnék érte... Ennyi idős korba már csak pénztemető lesz...
-
tresh
veterán
válasz
Nordik
üzenetére
torziós rugó nincs benne hanem torziós rúd ami olyan edzet acélból van hogy hamarabb rohadna porrá az autód mint az
Ezeknél a hidaknál általában a belső tűgörgők fáradnak el amik a jobb és bal oldali "csonkos lenkgőkarokon" felelős a mozgásért..(bár ez ált pözsó és citroennél jön elő leggyakrabban)..tehát ha hídal van baj akkor kerékösszetartásból (dől, terpeszt) vagy nem mozog megfelelően esetleg ropog állapítható meg. Ha dől terpeszt a hiba forrása a tűgörgőknél keresendő ennek cseréjéhez darabokra kell szedni a hidat és ezért drága mert ilyenkor ha már lent van és szét van kapva az ember felújítja teljesen akkor van értelme...ha csak megül a segge (persze ez is súly kérdése hogy mennyire, mert ha 4 100kg-s ember ül be egy 900kg-s kocsiba ami össz.súlyterhelése mondjuk max 1,3 t akkor ülni fog és az teljesen normális ) akkor gátlok lesznek a ludasak elfáradtak csere megoldhatja ezt a problémát 
-
Nordik
addikt
válasz
rob210
üzenetére
Akkor valószínű tényleg elfáradhattak a torziós rugóim. Mert gondolom ezen a megülésen az új lengéscsillapítók olyan sokat nem fognak segíteni.
Mit lehetne vele kezdeni akkor? Ha egy foggal eltekerik akkor kicsit feljebb kerül az autó hátulja és talán kicsit keményebb is lesz. Egyébként pedig bontóba kellene körülnéznem.
-
Nordik
addikt
válasz
rob210
üzenetére
Kerékösszetartással szerintem nincs gond, gondolom ezt észre lehetne venni a gumi kopásából is mondjuk. De ilyet nem veszek észre.
A lengéscsillapítók biztos, hogy kuka mert az be is lett méretve. Ezt érzem is, főleg ha ülnek hátul. Egyébként pedig eléggé meg is ül az autó. Bár tudom, hogy az összes torziós rudas autó ilyen.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Nordik
üzenetére
Ha kivan a hátsó hidad kösd fel a gatyád.
Azt felújíttatni kell, mert új nincs és nem is érné meg a felújítás is 60.000.- körül mozog.De ha csak a lengéssel van a bajod, az a lengéscsillapító miatt van, a torziós rúd ha "kuka"javításra szorul akkor a kerékösszetartásod hátul látványosan elmegy, illetve egy hatalmas reccsenés pattanás közben szokott eltörni.
Ha csak annyi a baj, hogy kileng a kocsi akkor az lengéscsillapító.
Ha kanyarok közben instabil akkor hátsó híd felújítás. -
Nordik
addikt
Lengéscsillapítókat kell cserélnem hátul, viszont a szerelő azt mondta, hogy lehetséges már a torziós rugók is kicsit ki vannak. Viszont semelyik webshopban nem találok ilyet. Csak előre van spirálrugó. Ezeket nem is gyártják csak bontóból tudok szerezni?
Említett még egy olyat, hogy esetleg utána lehet állítani és akkor kicsit feljebb kerül a kocsi hátulja, talán kicsit feszesebb lesz. Vagy előfordulhat, hogy a lengéscsillapítók is sokat segítenek majd, hogy ne üljön meg annyira és ne lengjen a hátulja ha vannak hátul is személyek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dualtron Popular dual motor 14Ah, szervizelt, +új gumi
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Rowenta X-Plorer S140+ Animal & Allergy robotporszívó
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Roborock Q5 PRO robotporszivó (garis)
- Dell Precision 5511,15.6"FHD,i5-10400H,16GB DDR4,256GB SSD,WIN11,LTE kártya
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

már ha 2 literest veszem alapul viszont ez

persze ha neked tényleg nem kell.

Fújnám át matt feketére 

Van egy színe. Nem Milka véges gép?