Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  RAM topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:00:17

LOGOUT.hu

A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#55044) tray86 válasza tray86 (#55031) üzenetére


tray86
csendes tag

Úgy érzem az Iponnál egyelőre teljesen laikusnak néznek.

Megírták, hogy megkapták a RAM modult és csináltak egy ultra nagyított képet a modul szélének aljáról, hogy benyomódás miatt részükről a jótállás érvénytelen, mert "nem rendeltetésszerű használatra utal".

Választhatok ún. "feltételes ügyintézést", ami azt jelenti, hogy az Ipon kiküldi a saját beszállítójának. Az a beszállító, amikor összegyűlt annyi RAM vagy egyéb Kingmax termék, hogy megérje egy postázás Taiwanba, akkor kiküldi a Kingmaxnak.
A Kingmax bevizsgálja, utána vagy javítja, vagy cseréli, vagy az is lehet, hogy nem csinál vele semmit valamilyen indokkal és postafordultával visszaküldi Magyarországra.
Ennek az átfutási ideje több hónap, de van rá esély, hogy 1 év is lehet az Ipon korábbi tapasztalatai alapján, továbbá a felmerülő postázási költségeket nekem kell vállalnom.

Ez eléggé elfogadhatatlan ajánlat.

Azt a "sérülést" szerintem a RAM slot rögzítő fülei okozták, ami ugye azután kerül a RAM-ra miután a slotba be lett téve. Az, hogy a RAM-ot slotba rakja valaki, szerintem eléggé rendeltetésszerű használat. A RAM hibás működéséhez egyébként is semmi köze, a NYÁK nem sérült.

Több százezret költöttem el náluk az elmúlt hónapokban, újonnan a boltjukban bruttó 12k egy ilyen RAM modul.

Meglátjuk ér-e egy vevő nekik először is egy normálisabb szakszerű bevizsgálást, aminek jó lenne, ha része lenne egy alaplapba csatlakoztatás. Aztán hiba esetén egy csere felajánlását a kedves vevőnek. :(( :W

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  RAM topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.