Új hozzászólás Aktív témák

• Danecay

addikt

Sziasztok!

Az itt olvasottak szerint, mint ahogy már másokkal is előfordult, nálam is az utóbbi időben számítógép tulajdonságoknál a memória méretét a tényleges, meglévő 4GB-nak megfelelően állapítja meg viszont zárójelben azt írja, hogy 3GB használható. Nem tudom pontosan mi óta van ez pontosan, de szerintem csak max. pár hónapja. A konfigom legalább 5 éves, de eddig nem tapasztaltam hasonlót, legalábbis win7 alatt nem. Jelenleg win8.1 van telepítve, nem tudom, hogy lehet e köze hozzá. Leteszteltem memtest86-al a memóriamodulokat külön-külön, minek során kiderült, hogy mindegyik modul elvileg jó, majd fogtam egy modult, amit végigteszteltem mindegyik aljzatban, annak kiszűrésére, hogy nem e valamelyik slot a hibás, de így is minden jónak bizonyult. A SIW 2013 viszont valami furcsaságot ír a memória részre kattintva, egész pontosan “Wrong/Incomplete values reported by BIOS”, de ettől kilistázza mind a 4 modul tulajdonságait. Ezen felbuzdulva belőttem DEFAULT-ra a BIOS-omat mert piszkálva volt, de ez sem segített. Természetesen 64 bit-es a WIN 8.1 és BIOS-ban is engedélyezve van a MEMORY REMAP. Külföldi fórumon is olvasgattam, ahol másnak azt válaszolták, hogy valamilyen BIOS beállítás okozhatja, de nekem évek óta ugyan ezek a beállításaim és eddig jó volt.

Ötlet?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés