Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dangerzone
addikt
válasz andrasko #39598 üzenetére
2 féle procival teszteltem. Az asrock lapban egy g620 csücsül, az asusban pedig egy i5 2400-as.
Single modban megy, igen. Ugye 1 darab , 2gb-os modulról beszélünk.
fejlemény: Betettem a kingston mellé , az asus lapban. Így dualban mennek, viszont ugyanúgy megdöglik a prájm.
[ Szerkesztve ]
-
southernsun
tag
válasz andrasko #39603 üzenetére
Az 1-es variációban történik ez:
"XMP1.3 profilt beállítva 11-12-12-28 as időzítésekre áll be. A feszültségeket AUTO-n hagytam, ezekre az értékekre állt be: DRam 1.5V, APU V 1,208V, SB V 1,1V.
Profilban 2133-at ír, de csak 1866-ra áll be.Ha a 2-es variációt próbálom akkor, meg el sem indul a gép a friss beállításokkal, még BIOS sem jelentkezik be, ekkor CMOS Clear után újra próbálkozom.
Ha megkérlek leírnád, hogy fix értékek megadása hogyan történik pontosan, lehet csak én vagyok béna?!
Én így csináltam:
Profil: XMP
DRam Freq: 2133XMP profil auto időzítései:
Idők:- tCWL :8
- tCL : 11
- tRCD : 12
- tRP : 12
- tRAS : 28Amire átírtam, de így nem indul a gép:
Idők:- tCWL :8
- tCL : 11
- tRCD : 11
- tRP : 11
- tRAS : 27Ez van memórián 11-11-11-27 1.5V.
-
El Kebir
őstag
-
marcyman
aktív tag
válasz andrasko #39687 üzenetére
Rendszer alatt a gépemben lévő dolgokat érted?
Azok a következők: P8P67 alaplap i5 2500K processzorral, GTX570 videókártyaIgazából néha használok virtuális számítógépet, gyakran játszok és néha szerkesztek (képet, videót).
A ramot meg eladni nem nagyon szeretném (bár lehet, hogy akkor érdemes lenne) ezért gondoltam, hogy belerakom.A fesz. egyezőséget hol lehet figyelni? Vagyis hol tudom beállítani ha nem egyezik?
-
andrasko
senior tag
válasz andrasko #39685 üzenetére
El Kebir & Henker2:
- teljes friss BIOS volt a deszkán: v1.70 (2013.01.08.)
- BIOS frissítve a legújabbra: v1.80 (2013.02.08.)
- BIOS-ban egér klikkel nem lehet plusz XMP profilt előhívni. (csak XMP1 elérhető)
- "Load XMP Setting"-ben csak ezek kiválaszthatóak:
a) AUTO (DDR3-1600, Ivy)
b) XMP 1.3 profil 1: DDR3-2000 1.5V
- AIDA64 és CPU-Z SPD ellentmondóak. (mellékletben)Szerintetek?
ÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202
-
andrasko
senior tag
válasz andrasko #39729 üzenetére
Ivy proci is feltétele az 1600, vagy gyorsabb ram működésének az ASUS H77 deszkáknál.
De ez a feltétel is teljesül nálad. (i5-3470)[ Szerkesztve ]
ÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202
-
Anfänger
őstag
válasz andrasko #39772 üzenetére
Hi!
Ha az XMP profil helyett automatára teszem,mert vagy xmp1,2 a lehetöség vagy auto,akkor a lejjebbi menüben 1866-ra állítom az órajelét a ramnak,akkor újraindul 2x egymás után és 1333MHz-re visszaállítja a ram órajelét,de így 1866-on megy a CPU-Z szerint,AIDA szerint is.Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)
-
Cseneles
őstag
válasz andrasko #39860 üzenetére
A lap tudja az XMP 1.3-at is gond nélkül Viszont a ramok 2133-ig gond nélkül mennek XMP profilban 1T-ben, ha 2400-ra emelem az lehetséges h a CPU nem birja a magas mem tempot? Elvileg 1866-ig támogatott az felet nincs garancia
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Cseneles
őstag
válasz andrasko #39864 üzenetére
Az normális h a CPU-z 1.63 más időzitést ir ramoknak mint ami a biosban XMP profilban szerepel? össze-vissza probálgatom de 2400 kidobál játékokbol h hiba miatt a game megált egyedül 2133 XMP-vel megy minden hibátlanul! Szét feszeltem már mindent a ram még 1.7v-on is járt de mindig ugyan az a jelenség! CPU NB is kapot 1.25v-ot(1.187v a gyári) tanácstalan vagyok tényleg nem jövök rá mi a hiba oka ennyit bir a CPU talán vezérelni???
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Cseneles
őstag
válasz andrasko #39869 üzenetére
1* tudom állitani kulon az XMP-t, alatta külön fülön egészen 2400-ig szóval tuti nem alaplap 2400-on totál mind1 mit feszelek túl adtam már mindennek +kakaot hiba ugyan az játékból hibára hivatkozva kidob! kékhalál fagyás soha nem volt
-
Ferink
tag
válasz andrasko #39874 üzenetére
Értem, tehát akkor a méretnek is egyeznie kell .
Akkor úgy módosítom kérdést, hogy mekkora kb. a teljesítménybeli különbség 4+2=6Gb Single channel mód, illetve 4+4=8Gb Dual channel mód között?
Ugyanis a +2Gb árban 4000Ft-körüll megoldható, de egy DC 8Gb-os kit bőven 10000Ft felett van.
[ Szerkesztve ]
-
G-lader
tag
válasz andrasko #39901 üzenetére
Az a gép amiben alulteljesít ram, az egy i7-es SB-vel szerelt PB EasyNote TS 11HR gép. Érdekességképpen ebben a gépben régebben egy cmsx8gx3m1a1600c10 kit szépen 1600Mhz-en ment.
A másik gép amiben túlhúzza magát a ram az egy Lenovo TP T430u.
Sajnos mivel ezek laptopok ezért semmilyen ilyen irányú állítási lehetőséget sem találok a BIOS-ban.
-
Djsaba
senior tag
válasz andrasko #39901 üzenetére
Milyen jól tettem, hogy megrendeltem a "gyengébbiket" amit ajánlottál, és nem vártam a 2133as-ra , talán nem is lesz . A hétre kicsit megugrott az ára, vagy 5-6k val
-
andrasko
senior tag
válasz andrasko #39932 üzenetére
Ha mindenáron akarod a memóriát 2000mhz-en hajtani, akkor az i7-950-es procid OC-zni kell.
A BCLK értékét 133-ról 143-ra kell átírni. Ekkora emelés alapfeszültséggel is megy... eredetileg ... ha mégsem, akkor néhány tizedes cpu feszt adj neki, de max 1.3V-ig. Ha ekkora fesznél sem stabil a cpu, akkor nem érdemes ennyivel emelni az BCLK-t.Az OC rendszered az alábbiak szerint nézne ki:
- BCLK: 143
- CPU multiplier: 23x vagy 25x (turbo)
- Memory multiplier: 14x
- Uncore multiplier: 28x (ram szorzó 2x-ese)
- QPI Link multiplier: 36x (a legkisebbre tedd)Így az alábbi lesz a beállításod:
- proci órajele a gyári: ~3.29 illetve ~3.58ghz lesz
- memória órajele: 2000mhz lesz
- az Uncore (UCLK) értéke 4000 lesz
- a QPI Link értéke 4800 leszRAM értékeit állítsd fix gyárira:
- sebesség: 2000mhz
- feszültség: 1.50V
- késleltetés: 10-10-10-27-2T[ Szerkesztve ]
-
G-lader
tag
válasz andrasko #39941 üzenetére
Jelentem a dolog működik, bár vegyesek a tapasztalataim, de azt hiszem a hiba az én alaplapomban van, szóval az oldalon mutatott tutorial szerint a 1866-os ramból tudtam 1600-ast csinálni, és stabilan ment is a gépben, viszont 1866-on stabil beállításokat még nem sikerült találnom, viszont 2133-on, a beállított időzítésekkel nem volt stabil a ram, bár gyanítom ha valaki ért hozzá, és tudja hogy melyik miért felel az simán belövi tutira ezzel a ramokat.
-
gthomma
senior tag
válasz andrasko #39960 üzenetére
Jelenleg a ramok 266x4.00 -bennek 1066 -on, az alapalon van olyan beállítás hogy 333x3.20 ez is 1066-on hajtaná 1.80v mellett a PC2-8900 azt jelenti hogy az alap fsb 333 lehet, max ennél a ramnál ugye ?
[ Szerkesztve ]
Csak azok érinthetik meg a szívedet és bánthatnak meg, akik jelentenek neked valamit. Következésképp sérthetetlen, aki nem törődik senkivel. Akár egy halott.
-
Mian
aktív tag
válasz andrasko #39988 üzenetére
Értem, köszönöm a gyors választ.
Tudom, hogy ilyen használatra nem kell egy "bivaly" gép, csak az IGP miatt gondoltam, hogy ha már 1600MHz-et támogat minden, meg akkor ez a kit kb 6000 HUF volt, akkor miért ne menjen annyin, IGP is gyorsabb kicsit. De akkor szerintem visszaállítom 1333ra őket.
Meg érdekes volt az is, hogy amikor elhoztuk a gépet, ősszel, feldobtam rá gyorsan a win7et, és utána gondoltam, na, frissítek rajta még egy biost is, miért ne, újabb, biztos stabilabb is stb. (mert nem a legújabb volt rajta alapból)
Erre utána már nem jött be a win., amikor elkezdte tölteni a wint, és a 4 színecskéből állna össze a win. logo, mindig újraindult, de vagy 5x egymásutánba, próbáltam biosban is állítgatni ezt azt, aztán gondoltam újra dobom a win.t akkor hátha, és újratelepítés után megjavult, egyszer sem indult már újra... csak a számlázó fagyogat ki azóta... nem tudom, hogy egy bios frissítés ilyen kényes dolog-e, hogy utána reinstall kell, vagy már akkor is a ramok voltak a ludasak, bár reinstall megoldotta azt a problámát... legközelebb inkább nem nyúlok a ramokhoz, mert nem igazán értek hozzájuk.....
(Meg direkt néztem az alaplap memória támogatási listáját is, onnan választottam ezt a kitet, h minden frankó legyen... azóta mondjuk már egy kicsit utána olvasgattam a dolgoknak, és olvastam azt is, h 1.57V-nál nem ajánlott nagyobb fesz. LGA1155 alá... szóval már nagyjából képben vagyok, de szerintem visszaállítom 1333 és kész.)[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
válasz andrasko #40039 üzenetére
Azt még akkor használtam utoljára, mikor kislemezről lehetett futtatni. Ez egy Windows 8-es noteszgép, nem tudom, hogy be lehet-e állítani a pendriveról való futtatást.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Livius
őstag
válasz andrasko #40115 üzenetére
Már szerencsére javult a helyzet a 2.9V-os elemmel is. Egy darab 512MB-os modullal végre elindult, és utána egyből a BIOS-ban be is löttem a default beállításokat, meg pár saját igényt a bootolásról és integrált eszközökről. Ez után beraktam DualChannelben a 2x512MB + 1GB RAM hármast, és végre most már bebootol. Még eddig tökéletesen bootol a kikapcsolások után is, remélem csak az elem gyengeségével volt gond.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
zolee0307
őstag
válasz andrasko #40262 üzenetére
Nekem a memóriák (1 pár régebbi gyártású dhx alu hűtőbordás, a másik pár újabb gyártású sima verzió) együtt azt csinálták, hogy csak akkor indult el a gép, ha a dhx-seket az 1-3, a simákat a 2-4 slotba raktam. Fordítva még a biosig sem jutottam el sehogy, csak páronkét indult el bármlyik slotban.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
csucsu21
aktív tag
válasz andrasko #40421 üzenetére
azért érdekel adolog ami memória gépben van viszonlag új de már nem kapható vagy nem gyártják nem tudom
8gb van benne de szerettem volna ki bővíteni 16-ra
kinsgton hyperx predator 1600mhz sajna csak a 1866os van azzal meg nem hiszem működik ennyüt
csak ha cserés lesz az egész akkor már olyat veszek ami megy nagyobb órajelen majd[ Szerkesztve ]
Az élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
-
csucsu21
aktív tag
válasz andrasko #40423 üzenetére
fater cnc programozó és néha itthon is csinálgat ezt azt az meg 8 gbnél elégé gyakran nyafog
nekem még 4gb is elég lenne de ez a progi ha csak megy eszik vagy 3-4et igaz 3d tervező progi vagy mi a nyavalya de csúnyán zabálja a ramot[ Szerkesztve ]
Az élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszten a SteelSeries Apex Pro Gen 3 billentyűzet
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple notebookok
- Hobby elektronika
- Nem menekül a Facebook-függőségi per elől a Meta
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- CL14 -es Időzítés Ryzenhez - 3600Mhz - 64GB (4X16GB) G.SKILL Trident Z Memória DDR4 -
- Corsair VENGEANCE 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz CMZ8GX3M2A1600C9B memória RAM
- 2x8 GB DDR4 KIT Kingston HyperX FURY
- Kingston Fury 3200Mhz RAM 8GB
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! 2 év garancia + nevedre szóló számla! Új, bontatlan!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs