Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Maxell Retro DJ teszt
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ígyvanferi
addikt
Üdv!
Lassan két hónapja vettem új konfigurációt, amiben 2 db 2 GB Kingmax 1333 MHz-es DDR3-as modul van. Amíg nem néztem szét a BIOS-ban nemrég túlhajtás kapcsán, fel sem tűnt, de alapból 1067 MHz-en üzemeltek. 1333-at beállítva viszont játék közben fagyott, a Prime95 bend tesztje pedig szinte azonnal leáll hibával. Mit lehet ezzel a helyzettel kezdeni? Időzítéseket az SPD alapján lőttem be, hátha auton túl rövidre fogja, de semmi pozitív eredmény. Most 1,520 V-ot adtam neki, továbbra is leáll az első tesztnél a blend. Esetleg érdemes még feljebb menni? Valahol olvastam, hogy 1,6+ V-ot is bírnia kell mind a proci mem vezérlőjének, mind magának a RAM-nak. Vagy egyszerűen hibásak a RAM-ok? Mit lehet ezzel a helyzettel kezdeni?
-
Gyuri27
félisten
válasz
k-rock-atona #28597 üzenetére
P4-l származhat előnyöd a dc-ből.
Ha van két-két egyforma modulod azt össze lehet fésülni.
Milyen lapod és milyen ramjaid vannak?xrvman: nem vagyok asus zsonglőr, ezért a lapod totyikjában nézz szét.
-
k-rock-atona
csendes tag
Sziasztok!
Bocsánat, hogy csak így ,,betörök'' ebbe a sokat megélt topicba, nagyon örültem, mikor rátaláltam, mert éppen RAM-mal kapcsolatos kérdésen gondolkodom. A következő ügyben fordulnék hozzátok segítségért. Adott egy XP-s gép, újratelepítésre vár. Dual-ban megy benne 2*512 RAM. Azonban van még készenlétben jó pár modulom. Régebben próbáltam őket együtt, de nem mentek dual-ban, igaz, az időzítésnél még nem tudtam, hogy lehetne esetleg babrálni, most olvastam a topic elején. A kérdésem az lenne, hogy teljesítményben szerintetek jobban járnék-e, ha 2 GB ( akár nem dual-os) memóriával Win 7-et tennék a gépre? 3 GHz-es P4-em van, Hyper Threading technológiával...
Üdvözlettel és köszönettel,
K-Rock
-
xrvman
őstag
Most vettem gskill f2 9600cl6d 4gbrh memoriat kittben 2x2gb letezik, hogy 1.9v on a goldmemory hibat jelzett? Feltettem 1.94v ra es most meglatjuk
az uj memoriak le vannak ragasztva bontatlanul? vagy csak ugy kis dobozben, patentosan nyithaoan. -
MPowerPH
félisten
Mi a véleményetek erről a memóriáról? Igazából a CL7 1600 lenne jó, meg a CL9 2000MHz plusz, csak a magas Uncore tesztek miatt.
-
mclaren777
senior tag
Egy Gigabyte 785GT-UD3H deszkában melyik RAM vinné az 1333 CL7 -et nagyobb eséllyel a kettő közül?:
Kingston Valueram 1333 CL9 2x2 GB KIT
Kingmax TinyBGA 1333 CL9 2x2 GB KIT -
Mika1227
őstag
Az a helyzet, hogy volt a gépembe 2×1GB 800MHz Kingmax RAM, soha semmilyen gondom nem volt vele, aztán vettem 2×2GB 800MHz Kingmax RAM-ot beleraktam a gépbe és fagyogatni kezdett a rendszer a legkülönbözőféle módon, játék közben simán netezés közben volt, hogy nem is ültem és csináltam semmit a gépen és akkor is!
Aztán kipróbáltam külön külön a 2GB-os modul, úgy nem fagyott aztán beletettem az egyik 2gigás mellé a 2×1gigát de úgy is fagyott!
Minden alapon! Most akkor mi van??
Esetleg BIOS frissítés segítene? Még az eredeti BIOS van fönt Asus P5K-s a deszka 0603 BIOS!
De tartok a frissítésétől mert olvastam, hogy akár ki is nyírhatja a lapot, meg nem is tudom, hogy kell csinálni! -
14adam
addikt
Hello,nos most lehet hülyén hangzik amit kérdezek,de csak olyan válaszoljon aki csinált ilyet vagy tudja mivel lehet megoldani a legkönnyebben.
Van nálam egy memória amelyiknek a csatlakozó részénél lejött egy kis pöcök.Mivel lehet a legkönnyebben javítani? Forrasztás? -
hads
tag
Sziasztok.
Van nekem egy Asrock G31 M-S alaplapom. Eddig egy 2,8-as Pentiummal ment 3340 MHz-en, 240-es FSB-vel.
Vettem egy Pentium 3,6-ost, megpróbáltam emelni az FSB-t, de csak 215-ig engedte, gondoltam ez a C1-es nem egy tuningos darab.
A problémám viszont az, hogy a 3,6 lassabb, mint a 2,8-as.Mindkét procit megnéztem egyforma, 200 MHz-es FSB-vel az Everestben és pl. a memória írásnál ilyen különbség volt
Pentium 2,8 6600
Pentium 3,6 3900Miért van ez, mikor mindkettő 800 MHz-es?
Válaszokat köszönöm.
-
Gyuri27
félisten
válasz
kucseranor #28583 üzenetére
Ha a feszültségeket és időzitéseket összefésülöd akar mehet is. Mondjuk spd értékeken több az esélyed. Az 1600 ugye már tuning ott lehet zür. De amig nem próbálod nem tudod meg.
-
kucseranor
tag
Helló!
Segítséget kérnék, össze tudok-e rakni egy OCZ Gold 1600 2*1Gb CL 8-8-8-24-es kitet(1.7v), egy Black Editionnel 2*2Gb 1600 1.65v ? Az időzítés egyforma csak a fesz nem.
Köszi
-
HoReSz1975
őstag
Melyik feszültség felel a ram bootolásakor, a ram feszültségen kivűl
-
HoReSz1975
őstag
válasz
HoReSz1975 #28574 üzenetére
nem nyert, megint 4gb
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
HoReSz1975 #28573 üzenetére
Öööö igen is meg nem is.
Van 22x szorzó a 920-ban. Ha a Turbo mód engedélyezve van és csak 1 magon terheled akkor izzítja a 22-es szorzót.
-
Adiking
tag
HehérHolló, Gyuri27: köszönöm a válaszokat!
-
HoReSz1975
őstag
Remény RAM ügyben, remélem a holnapi inditás is ilyen lesz
-
Gyuri27
félisten
válasz
Adiking #28569 üzenetére
Nem tudom milyen lapról beszélgetünk. De úgy gondolom az 5200 mellé 2x1 giga ram meg egy 4770 elég. Ahogy Holló is mondja. Vagy egy 2 gigás single modul, de az 1066 vagy afölött hajtva, vagy 2x1 giga és mondjuk 800 cl4-n jártva.
Gyerekem gépe: giga g31, 2x1 giga ocz reaper 886 cl4, e3200 3500MHz-n, meg egy 4850. Hidd el win7-l is elég mindenre. Pedig játszik is rajta a kölök.
Ha 2 gigás single modult esetén nem biztos, hogy találsz utánna másik ugyan olyat.
Én az ocz 1066 2 giga single platinumomnak majd fél évig kerestem párt.
A lényeg, hogy vegyél valami 800-s, 1066-s ramot 2x1-s kitet oszt csókolom.
Prociból meg az e5200 helyett vagy egy e3200-3300-t (játékokban egy 4890 szintű vga-l látsz csak difit igaziból, és olcsóbb). Vagy keress egy e7xxx-s procit. Mert ezek a g31/p31-s deszkák (a lényeg az ich7) teljesen máshogy viselkednek egy 7xxx/8xxx alatt. -
FehérHolló
veterán
válasz
Adiking #28569 üzenetére
Ebben az esetben erősen ajánlom a dual channelt, akkor elég lesz egy gyenge 800MHz-es memória is (680MHz-en hajtva - fölötte nincs teljesítménynövekedés). Ha nincs dual, akkor 1360MHz-es memória lenne szükséges, ami mondjuk erősen a DDR2 határa.
Nincs időm most levezetni a sávszélesség számolását. Aki nem hiszi, járjon utána maga. -
Adiking
tag
válasz
FehérHolló #28566 üzenetére
Záros határidőn belül szeretném megkaparintani azt az E5200-t ami itt terjengett Hardveraprón (4,2GHz 24/7-re!).
Mondjuk tudom, hogy a lapommal ez az órajel elérhetetlen a 340-es FSB wall miatt, de ahoz, hogy ne legyen procilimetes egy játék sem, arra bőven elég szerintem 3,5GHz is, amit a proci egyébként gyári hűtővel visz.
-
dances
tag
Sziasztok!
Milyen programmal tudnám leellenőrizni, hogy a memóriáim megfelelően működnek-e?
Mert induláskor a gép 2 rövidet csippant, s ez az AMI BIOS -oknál elvileg ram problémára utal.
(2x2 Gb -os kitről lenne szó) -
FehérHolló
veterán
válasz
Adiking #28565 üzenetére
Megy dualban -> nagyobb sávszél és kevésbé szivatja meg az alaplapi vezérlőt. Más nem nagyon.
Egyébként szerény véleményem szerint jobban esne a későbbiekben ennek a rendszernek egy komolyabb, Core2 alapú proci az olcsóbb fajtából, mint +1GB RAM.Qru: Egy P4-es proci elég sokat profitálhat belőle.
-
Adiking
tag
válasz
FehérHolló #28562 üzenetére
Csak azért akarok most 1x2GB-t, mert később bővíteni szeretnék +1GB-al és a lapon sajnos csak két DIMM foglalat van.
Am. miért jobb a 2x1, mint az 1x2? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
kely1988 #28563 üzenetére
QPI fesz-t ne hagyd auton. Ha 1600-on megy akkor tedd 1,34V-ra, ha alapon akkor meg normalra. Auton néha magától totál hülye értéket ad meg, jobb a feszeket fixálni vagy normal-ra állítani.
HoReSz1975: 20x200-as felállást nem szereti annyira a deszka. 22x160-al és 10x ramszorzóval próbáld meg. Csak, hogy kiszűrhető legyen nem a ram a ludas. Esetleg 2T-vel is megnézhetnéd. Igazából én is csak ötletelek. Nekem az OCZ vacakolt de az hibás volt, Corsair-nél meg nem kellet vacakolni ment minden mint a karikacsapás.
-
Adiking
tag
Esetleg még valaki #28548-ra?
-
KAMELOT
titán
HM...nos aza a gond hogy megcsináltuk és ugy sem ment......
mostmár eladta és szerzett helyette 2 x 2GB ramot ami jól fog menni
Nekem a gépembe még el kéne még 4GB ram....ugy már szépen süvíteneAzért köszönöm segítségedet! hát ez ilyen...valakinek jól megy valakinek megy baszakszik ugyan az a gép.
ezért itt sincsen két ugyan olyan PC -
XP NINJA
őstag
win 7-en pe van állítva mminialkalamazásként a ram figyelő és mindig 30-35-ig megy, akármitz csinálok, vagy éppen nem csinálok semmit. 4gb van, de mért nem használja ki?
-
HoReSz1975
őstag
-
FehérHolló
veterán
válasz
aclandiae #28554 üzenetére
Ne a bolti típusszámot hidd el, hanem azt, ami a gyártó oldalán és a kompatibilitási listán van. Legtöbb esetben a boltok honlapjain rossz a típusszám.
A CL a CAS késleltetést jelenti órajel periódusban (CL7 esetén: 1600MHz -> periódusidő = 0.675ns -> CL = 7*T = 4.375ns késleltetés). CL7 elvileg gyorsabb a CL9-nél, a gyakorlatban nem sok látszik rajta.
Szerk.:
Gyártó szerint típusszám:
FLFE85F-B8xxx
Hogy az xxx az micsoda, nem írják le sehol. Kingmax 5 éve nem jutott el erre a szintre, még mindig egy kalap szemét az egész honlapjuk és a termékeik. Gigabyte valószínűleg a CL7-es modullal tesztelt. -
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék az alaplapom kompatibilitási listájából 1600 MHz-en járó 2x2 GB-os kitet venni.
A bolt ahol el tudom adni/cserélni a modulokat, ajánlott egy Kingmax memóriát:
DDR3 2048/1600MHz Kingmax FLGE85F-B8MF7
Ha erre rákeresek, akkor ezt kapom első találatnak.
Ez piros-fekete hűtőt kapott és cl7-es időzítésű. Amit a boltban ugyanezen a típusszámon kínálnak, az viszont zöld-ezüst hűtővel és cl9-es időzítéssel jár.
Az alaplapom topikjában a felhasználóknál több-kevesebb sikerrel működik 1600 MHz-en.
A Kingmax honlapján megtaláltam ezt a memóriát.
Az h. cl7 vagy cl9-es időzítéssel megy az mit jelent? Kézzel beállítás esetén hajlandó pl. cl7-ben is működni.
Melyik a 2 féle hűtésűből az ami nekem kell, és kompatibilis is?
Aki tudja a választ, legyen szíves világosítson fel! -
kely1988
aktív tag
Üdv!
A helyzet a következő:
Asus P7P55D Deluxe alaplap + 2X2gb G.Skill Ripjaw ramok (1600mhz 7-7-7-24)
Ha be van kapcsolva a mamory remap funkció behibázik a ram, hiába variálom az időzítést vagy a feszültséget, nem reagál semmire, memtest86 3mp után leáll és újraindul a gép...
Valamint a windows in időnként elszáll (ez amiatt van persze hogy nem stabil a ram...)
Ha kikapcsolom a remap funkciót biosban akkor tökéletesen megy minden, memtest szépen lefut, semmi hiba.... De ilyenkor csak 3,3gb-ot lát a windows (win7 64bit)
Kipróbáltam egyenként is modulokat: semmi bajuk...
A lapon a legfrissebb bios van, ez nem lehet probléma. Én arra gondolok, hogy kompatibilitási gondok lehetnek, de mivel nem vagyok biztos a dolgomban ezért szeretnék segítséget kérni a dologban....
Előre is köszi a válaszokat! -
FehérHolló
veterán
válasz
HoReSz1975 #28546 üzenetére
Megnéztem a lap kézikönyvét, abban sem említenek ilyen beállítási lehetőséget. Valószínűleg már alapban lekezeli ennek az igényét a rendszer. (Ideje volt eljutnia idáig a fejlődésnek.)
Több ötletem nincs egyelőre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Doctor Who (2005)
- Spórolós topik
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Yettel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest