Hirdetés

2024. június 24., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  RAM topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:00:17

LOGOUT.hu

A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#26777) ervine


ervine
csendes tag

Sziasztok,

segítségetek szeretném kérni. Mostanában haldoklik a számítógépem, és én a memóriára (2db hynix DDR 512 MB PC 400) gyanakszom. A tünetei: kékhalál, csak úgy újraindul magától, valamikor nem indul el, csak csipog, stb. Viszont ha az egyiket kiveszem akkor csak nagyon ritkán van valami probléma. Futtattam egy memória tesztert és a következő van: Ha bent van mindkét memória akkor a teszt program egy csomó hibát talál és végtelenségig csekkolná. Viszont ha egyesével ellenőrzöm, akkor mindkét memóriát jónak találja. Úgy néz ki, hogy együtt van valami baj.
Ezért azt szeretném kérdezni, hogy ez memória hiba, vagy alaplapi hiba, értem ezalatt, hogy mondjuk a slot-ok rosszak, vagy valami?
Segítségeteket előre is köszönöm!

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  RAM topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.