- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fudi2002
Topikgazda
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
aleister #40888 üzenetére
A Command Rate rövidítése. Az értéke lehet 0, 1, 2, 3, stb. Azt jelöli, hogy két parancs végrehajtása között hány órajelciklus telik el. Ebből következik, hogy értelemszerűen a 0 a legjobb, de a mai magas órajelű memóriák még a 1-es értéket sem viselik el stabilan magas órajelen, jellemzően 2-es értéken stabilak már 1600MHz környékén is, többnyire az 1333MHz megy még 1-en is.
-
Picturemaker
őstag
válasz
aleister #25044 üzenetére
Kicsit jobban megnéztem.
Úgy értelmezem a megkötéseket, hogy 1066-os vagy gyorsabb ramnál csak két darab használható, akkor van DC. Ha 4 modult teszel a gépbe, akkor nem lesz DC.
A rev2-es lapnál van egy piros kikötés, hogy 1333-as ramhoz AM3-as proci kell.
Valószínűleg fog menni duálban a két ram.
Egyébként a Giga lapok elég kényesek a memóriákra, sajnos.
Kíváncsi leszek az eredményre. -
Picturemaker
őstag
-
Livius
őstag
válasz
aleister #24810 üzenetére
Corsair XMS3 1GB moduljaim vannak amik DHX-esek vagyis hűtőbordásak, de alapon is termelik a hőt rendesen. Mennyi feszt adjak neki? Az északi hidat is szerintem tudom állítani abban a másik menüben, de nem értem az ottani értékeket, hogy hogy módosítják a feszültésget.
-
Livius
őstag
válasz
aleister #24807 üzenetére
Az új ramok mennek 2x1 GB ben nincs semmi bajuk.
Még soha nem próbáltam tuningolni a ramot, de most benyúltam egy kicsit abban a menüben BIOS-ban, csak ellenkező célból. A hülye BIOS autoból 1.54V-t adott nekik, ezt lejebb vettem 1.50-re, de így is volt újraindulás. Lejebb hogy tudom venni, jobban nem engedi, a Ramra az van írva ennyi kell neki. 1333-ról levettem 1066-ran most úgy néz ki jó, nincs restart. Van még egy menü a neve Reference voltage override. Itt is vannak értékek a RAM chanellekre, és itt mind a négy slotra 50 az értékn mellette még a CPU-nak van még pár értéke. Ezek az 50-k mit jelenthetnek? Itt van ez a része a BIOS-nak. -
Tibi87
tag
válasz
aleister #24614 üzenetére
Szevasz nekem is ez van de na szarj be
. Ez azt jelenti ugye hogy 1 channalben 2 foglalat van és összesen van 2 channel szoval 1 channelbe 1 foglalatba max 1 darab 1066 ram mehet!Nekem is ez van nekem sem stabil az 1066 igy 800 mhz-n futtatom öket.
Egyszerübben:
Channel 1 : Dimm1 - Dimm2 = ide az 1 vagy 2 be 1 db 1066-s
Channel 2 : Dimm3 - Dimm4 = ide a 3 vagy 4 be 1 db 1066-s
[link] itt a kép a lapról egyett a sárga slotba egyett a piros slotba ennyi az egész!
-
Ősember
őstag
válasz
aleister #24606 üzenetére
en meg nem lattam olyan kombo lapot, amivel mindenki meg lenne elegedve
szerintem inkabb dontsd el, hogy van-e penzed ddr3-ra, vagy maradsz ddr2-nel egy ideig. nem tudom mennyire tervezel tuningolni, de ilyen teren es ramkezelesben nem szoktak jeleskedni ezek a fajta lapok.
ps.: az, hogy ki mennyit ad ocz ramokra az a szive joga, de maga a gyarto ugyan ugy elettartam gart ad, mint mindegyik masik
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
aleister #24600 üzenetére
Erősen alkalmazás függő ahogy írtad. AMD procik jók mem kezelésből, de magas órajelű proci kell ahhoz, hogy a ram sávszélességét ki tudd használni. Tehát tuningolt vagy alapból magas órajelű proci esetén jöhet a DDR3 ha belefér a keretbe.
A rejtett 3.-4.-ik mag bekapcsolása meg lutri, nem tuti a buli, szóval erre azért ne vegyél mérget, kivéve ha kitesztelt procit veszel. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
aleister #24597 üzenetére
Akkor menj át a Milyen alaplapot topikba, ott segítenek a döntésben.
-
-
FehérHolló
veterán
válasz
aleister #12429 üzenetére
Mindkettő igaz, alaplapnak jobb a kevesebb modul, viszont a 2GB-os modulokat nem lehet annyira tuningolni. Manapság viszont az inteles alaplapok jól elboldogulnak 4 modullal is, AMD procik memóriavezérlője - ha nem Phenomról van szó - viszont ugyanolyan, mint régen.
2x2GB esetén viszont marad még két slot a bővítéshez. (Nem mintha 4GB nem lenne egy jó darabig elég.)Ha Core2 Duo/Quad procid lesz, akkor bőven elég a jobbféle 800MHz-es memória. 1333MHz-es FSB mellett 667MHz-es memóriafrekvencia felett nincs számottevő teljesítménynövekedés. Szóval érdemes 667MHz-en járatni a memóriákat a lehető legalacsonyabb késleltetésekkel.
Ha X2-es AMD procit veszel, akkor 800MHz, lehető legalacsonyabb késleltetésekkel.
Ha Phenomot szeretnél, akkor memóriával kapcsolatban ne engem kérdezz.
-
Ősember
őstag
válasz
aleister #10933 üzenetére
az a biztos, ha te magad nézed meg
az egy dolog, hogy a-datanak vannak extreme edition sorozatai, amik tényleg mentek is, de amit te vehettél az szerintem a value sorozat és abban elképzelhetö, hogy kevesebb a tartalék, mint szeretnédde mondom... ki kell probálni. az a tuti
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged