Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Öregszem
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mankó
veterán
2*1Gb DDR2-800 Geil Value vásárlásán töröm a fejem. Szerintetek menni fog a P5B lapomban?
Valakinek tapasztalata ilyen felállásban cl4 és cl5-ben?
Köszi -
Mankó
veterán
HI!
Valaki tud ezekről a ramokról valamit?
MDT 1024Mb DDR2-800
Minden értékes információt köszönök.
üdv:
Mankó -
Mankó
veterán
Adjatok nekem tanácsot, hogy melyik ramot válaszam P5B-be (rev 1.04g, ram fesz 2.45), árban ugyanott vannak.
2x1gb 1000mhz crucial ballistix - micron d9gmh 40k
2*1gb 1066 Geil value 42k
Mielőbb fontos lenne a válasz.
Köszi -
Mankó
veterán
Megtudjátok mondani, hogy ezen a 2x1024MB PC1066 DDR II - A-Data ramon milyen chippek vannak?
-
Mankó
veterán
4*1gb egyforma ddr2 vagy 2*2gb ? Ár szempontjából jobb választás most a 4*1es. Vagy van más szempont is, esetleg alapból gyorsabbak a 2gb modulok? A fene se tudja már követni ezt a fejlődést.
-
Mankó
veterán
Melyiket éri meg jobban? 2*1Gb A-Data EE 800+ vagy 2*1Gb Kingmax 1066 ? Kb. egyáron jutnék hozzá. Fontos lenne a mielőbbi válasz. Tuningra kellene persze.
Köszi -
Mankó
veterán
Szia
Nekem is hasonló a problémám: P5B lap, 2*1Gb 1066 Kingmax és a gyári értékeken nem akar menni a ram. Pedig 2.1 V-ot adtam neki. Még 18-6-6-5-ön se volt hajlandó menni. Most 920on megy szinkronban a procival 15-5-5-5-ön.
Neked milyen értékeken ment 1000et?
Én azon is gondolkodtam, hogy egy új bios flash megoldhatná a problémát. Mondjuk az a bios, amelyik már támogatja a 333as fsb-t is.
Szerintetek? -
Mankó
veterán
válasz Gyuri27 #3673 üzenetére
Volt már nekem 800+-os A-data. Ugyanúgy 460-ig tudtam húzni, mint a Kingmax 800asokat. Persze egy Kingmax 1066+-al más lenne a helyzet, dehát majdnem mindenkinek számít az ár.
Nem rossz a Kingmax, csak rá kell jönni, hogy mi kell neki. Lehet nekem is csak az a gond, hogy kevés vagy sok neki a 2.1V.
A beállítással nem lehet gond? Alapon szeretném a procit hajtani: 266-on, a memót pedig 1066on a gyári szerint. Kiváncsiságból. -
Mankó
veterán
No, új biossal mennek a nagyobb ram beállítások is.
Most melyik a gyorsabb beállítás, amikor szinkronban megy a proc a rammal, vagy amikor asszinkronban?
Adjatok nekem tanácsot, hogy melyik a legjobb beállítás:
Proc: 266 Mem: 1066
Proc: 400 Mem: 1000
Proc: 460 Mem: 920 -
Mankó
veterán
Épp ezért a kérdésért jöttem én is, annyival kiegészítve, hogy melyik az a 2*2gb-os kit, amivel biztonságosan elérem az 1000es órajelet, s mellette még bruttó 25 alatt is megúszom.
Előre is köszi a válaszokat.
-
Mankó
veterán
A 800as CSX-ről nagyon jókat írtak a ph-s tesztben, csak sajnos az gigás modulokra vonatkozott. Azt kellene kideríteni, hogy a 2gb-s modulok milyen tuning potenciállal rendelkeznek.
Esetleg akinek van ilyen 2*2Gb-s CSX 800as modulja megoszthatná velünk, hogy mit mennek tuningban! -
Mankó
veterán
válasz butcher eu #12935 üzenetére
Sztem egyszerűen nem illenek össze.
Keríts egy Dos-os memtestet és teszteld le őket, mert az is lehet hogy valamelyik hibás. -
Mankó
veterán
válasz butcher eu #12937 üzenetére
Az egyes biosok teljesen más feszértékeket adnak a ramnak és a procinak egyaránt. Nézd meg a gyártó honlapján, hogy mennyi kell a ramoknak, s adj több feszt nekik. Everest->Érzékelők->feszültségek->DIMM-nél fogod látni, hogy mennyi feszt ad neki aktuálisan, ahhoz az értékhez igazítsad a beállításaid!!
-
Mankó
veterán
válasz butcher eu #12963 üzenetére
Cseréld le Kingmax 1066okra! Az többeknek is megy együtt a 4. Sőt ma nekem is 4 lesz, ha kiteszteltem tudok bővebbet mondani.
-
Mankó
veterán
Tudtok valami bővebbet a CSX 2*2Gb 1066os ramokról? Tuning, hasonlók?
Köszi -
Mankó
veterán
válasz Sziszifeca #15936 üzenetére
2*2 1066os ramot vegyél. FSB miatt jobb az 1066. Ha pedig esetleg mégsem hajtanád ott, akkor az időzítéseket még lejjebb finomíthatod.
-
Mankó
veterán
válasz Criton #15929 üzenetére
Sajnos a Quadokat nem ismerem, de azt tudom, hogy 4 modullal hatalmas szívás a tuning. Ezzel küzdök hónapok óta, úgy hogy ne nagyon állítgasd a dolgokat el! Max esetleg az első hatost 5re.
Plusz attól is függ, hogy a ram mellett a procit hogy hajtod. SZvSZ jobb ha a quad topicban teszed fel ezt a kérdést. -
Mankó
veterán
válasz DerStauner #15994 üzenetére
Ha 1.8an stabilak, akkor ne emeld a feszt, ha mégsem akkor simán feltolhatod, nem lesz gond.
-
Mankó
veterán
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy mekkora teljesítmény különbséget hozna ha 4gb-ról 8-ra bővítenék. Op.rendszer Windows 7 64 bit. Illetve, hogy mire számíthatnék tuning téren? Most 2*2Gb CSX 1066 van a gépben és 1000-en mennek 15-5-5-5 beállítással 1.9V mellett egy Giga P45-DS3 lapban.
Szerintetek ha megtörténne a bővítés, megtudnám tartani ezeket a memória beállításokat?
Előre is köszi a válaszokat!üdv:
Mankó -
Mankó
veterán
válasz fgordon #21147 üzenetére
Változó felhasználási körről van szó. Játék, film, zene, de van amikor programozás, sokszor Macromedia termékek, 4-5 egymás mellett.
A mostani ram is kitt, 2*2-es 10 év garral. Sztem mennie kellene, ha 2* 2*2-es kittnek együtt. CSX nem gyárt rossz ramokat, de az is igaz, hogy sosem lehet tudni.
Úgy érzem kicsit el kell méláznom még ezen a kérdésen.
Ha másnak is van véleménye, tapasztalata, please ne tartsa magában! -
Mankó
veterán
válasz fgordon #21167 üzenetére
Gondoltam, hogy a Macromedia dolgokat megdobja.
I7 nem érdekel, ebben a válságban meg főleg. Olyanra nem használom a gépet (jelenleg) amiben olyan sokkal jobb lenne az I7. Sztem a mostani gép még jó sokáig kifogja nekem húzni, ezért is gondoltam a 8Gb-ra.
64bites rendszer esetében is ajánlott lenne szerinted a ramdisk, vagy ott már nem kell mert alapból tudja használni a 8gb-t? -
Mankó
veterán
Szerintetek érdemes 2*2CSX 1066ot becserélni 4*2 Kingmaxra, kis ráfizetéssel? Windows 7 64bit mellé? Giga Ep45-DS3 lap és 8*500on járatott E8500 mellé. Ramok most 1000en járnak 5-5-5-15ben Turbo Performance értékkel.
A CSX CL5, a Kingmax CL6, ja és a Kingmaxokra év végéig van gar.
Elgondolkodtatott a dolog, de nem tudom még mi lenne a jó döntés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 11 - népalma
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- LEGO klub
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kupon kunyeráló
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- ADATA AM1P24HC4R1-BUNS 2x4GB 1Rx8 PC4-2400T-SA0-11 DDR4 2400 CL17 1.2V
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- DDR3 - EDO RAMok - Retro - 4 GB - 512 KB - Corsair, Samsung, stb. - nagy mennyiség - több márka
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Apacer 4Gb DDR4 2666Mhz
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest