- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
sfdrakex
nagyúr
Igen 1 giga plusz ilyen sebességű mérés, ha a speedtestben jobb frlül a 3 csíkra majd azon belül a resultsra nyomsz, ott kiválasztod a mérést látod mennyi adat volt a le és a fel mérése. Az adatkeretedbe nem számít bele egyébként.
Nem kellene ki be kapcsolgatni hogy menjen az 5G. -
VGYke
addikt
Sziasztok! A múltkor problémáztam eleget, hogy Yettelnél vásárolt Samsung A53 5G telefon nem 5G képes, pl. itt.
Jelentem megoldódott, illetve izé…, nem tudom hogy megoldódott e a probléma… ???
Kicseréltettem a SIM kártyát. Arra a helyre álltam, ahol biztosan tudom hogy van 5G, hát nem volt. De mivel SIM kártya csere volt, ki/bekapcsoltam a telefont és láss csodát:
Öröm volt! Elkezdtem gyalogolni a Yettel által is igazolt, háztetőn lévő 5G torony felé, közvetlenül rálátva az antennára (kb. oda, ahol korábban is voltam és nem volt 5G), ismét próbáltam mérni, de megdöbbenve láttam hogy csak 4G van!
Egyhelyben állva kikapcsoltam a telefont, bekapcsoltam és ismét megjött a csoda:
Lehet felesleges volt a SIM kártya csere és korábban is így lett volna 5G hálózatom, hogy ki/bekapcsolom a telefont? Normális ez a viselkedés ???
Más: elképzelhető, hogy 2db 5G-n történő "Speedtest" mérés kb. 2.48 GB adatforgalmat generál, azaz 1 mérés 1.24 GB ???
Mert hogy tegnap nézve ebben a hónapban, az adatkeretemből, 0.35 GB fogyott (többségében WiFi-n volt a telefon).
Viszont ma, az 5G-n keresztüli sebességmérések után a telefon bejelzett, hogy ebben a hónapban 2.83 GB-ot felhasználtam:
így a különbség 2.83-0,35= 2.48 GB, még jó hogy mindez nem számít bele a felhasznált adatkeretbe!
De tényleg ennyi 2 mérés?
-
yanna
addikt
válasz
aprokaroka87 #97494 üzenetére
Igen, most már nálam sem dobta fel a frissítést.
-
Colos1
őstag
válasz
bociusz #97490 üzenetére
Köszi, útközben megtaláltam ezt az alkalmazást, rögtön lőttem is egy ilyet, pont ezt szerettem volna. Viszont az 5G -t nem ismeri...
És az hogy van, hogy most egy LTE-A 2100 -cellán van, és a BW -nél azt írja, hogy 10+20+10 MHz?
-
yanna
addikt
válasz
aprokaroka87 #97491 üzenetére
A később frissítést választva is elindul és működik.
-
yanna
addikt
válasz
aprokaroka87 #97491 üzenetére
Frissítést nekem is feldobta, playbe belépett, írta hogy eltávolítás vagy megnyitás. Megnyitás után elindul és működik, de újbóli indítás után ismét frissítésre buzdít.
-
donjohnson
addikt
válasz
donjohnson #97482 üzenetére
rosszul emlékeztem, javítok, sajna azt nem írja ki leosztva, hogy melyik frekvenciával hány mbit/s, csak egy downlink throughput látszik a legfelsőnél, ami a sebesség. de az összes frekvenciát láthatod, amit a teló is "lát" éppen.
-
Laca1212
őstag
Üdv!
Az alábbiakban tudna segíteni valaki?
Yettel hello datás voltam. Átmentem T-hez számhordozva. Aztán KÜF bumm-ba számhordozva.
Most a Yettel fiókomban a hello data előfizum látszik de "megszűntetve" státusszal. Új előfizut ha akarnék hozzáadni, ezt írja: "Hiba! Ez az előfizetés már hozzá van rendelve ehhez a fiókhoz"Valaki találkozott már ilyennel? Mi a megoldás?
-
donjohnson
addikt
válasz
Colos1 #97481 üzenetére
kezdj egy letöltési sebességmérést mondjuk a speedtest app-ban és utána gyorsan lépj vissza a cellmapper-be. akkor látni fogod, hogy milyen frekvenciákat használ egyszerre masszívabb letöltés közben (nekem a cellmapper még a frekvenciánkénti mbit/sec-et is kiírja a sorok mellé olyankor).
-
Colos1
őstag
válasz
donjohnson #97431 üzenetére
Van olyan alkalmazás, amelyikkel tudom nézni, hogy a teló melyikekre csatlakozik? A Network Cell info és a CellMapper csak az elsődleges cellát mutatja, érdekelne, hogy valójában mit tud.
-
válasz
Viktor0610 #97338 üzenetére
Mert hivatalosan még nem indult el, csak egy kisebb felhasználói kör kapta meg egyelőre a VoWIFI-t.
Úgy látom a kedvező üzleti flotta megkapta a VoWifit-t. Remélem működik is, mert korábban ha véletlenül bekapcsolva maradt, akkor nem lehetett a telefonomat ( S22U) hívni.
-
zseko
veterán
válasz
Viktor0610 #97474 üzenetére
Egyébként ezt (a másodikat) nem lehetett volna egy értelmes emberrel megfogalmaztatni, az sem ártana ha magyarral?
-
Somatom
veterán
válasz
Viktor0610 #97476 üzenetére
Bocs, de ezen nem tudtam nevetni! Ha ezt vki élesben előadná, mire a másik galacsint gyúrna a szerződésből és beletolná az illető szájába, na, az vicces lenne.
-
mjuti
tag
válasz
donjohnson #97431 üzenetére
Koszonom a segitseged.
Eleg meglepo hogy a mai napig par ezerrel meg midig dragabb Xiaomi RN 11S nem tud CA-t...
Sajnos nincs adat a poco m5-rol, pedig az mar nem annyira friss, igy a RN 12 4G-rol plane nincs meg, igy az eleg lutri... -
-
Somatom
veterán
válasz
Viktor0610 #97472 üzenetére
Ahha. Szted milyen lenne a személyes ügyintézés, ha mindenki, mindent az utolsó betüig átrágna egy ilyen szerződésen, mielőtt aláírná? De, ha már gonoszkodunk, akkor nem azt szokták hangoztatni, hogy az ügyfelek elégedettsége a legfontosabb? Ezt nem lenne nehéz úgy csinálni, hogy az ügyfelek elégedettek legyenek. Valahogy mégsem sikerül. Akkor ostobák, vagy hazugok a Yettel illetékesei?
-
-
VGYke
addikt
válasz
donjohnson #97470 üzenetére
Szóval, a P10 napi használatban volt előfizetéses Yettel kártyával, vele annyi adatforgalmat csinált, amennyit akart. Mivel minden a google felhőben van és ugyan azon személyé (asszonyé) maradt a telefon, kivették belőle az előfizetéses kártyát, beletették a feltöltős kártyát... Nyilván internetezett egy kicsit a telefon, de az jelentéktelen adatforgalom lehetett...
Viszont, most ránézve az asszony Praktikum szolgáltatásokra, ezt látom:
Mi ez a bekeretezett "Praktikum hálózaton belüli csomag" 0Ft és a levonásnak vannak dátumai? Sajnos a Google barátom nem sokat segített.Viszont nem látom azt a bizonyos "Mobil Online Start" lehetőséget, amit meg tudok rendelni, vagy lemondani és ami gyanúsított volt az adatforgalom miatt. Vagy lehet hogy miután lemondtam eltűnt? Bonyolult ez nekem.
Viszont a saját, szintén nosztalgiából őrizgetett Praktukum csomagom ilyen:
Nincs az a "Praktikum hálózaton belüli csomag", viszont van "Mobil Online Start", igaz az internetes felületen nem tudok vele semmit kezdeni és arra sem jövök rá igazából, hogy ez így aktív e, vagy tiltva van? -
-
Somatom
veterán
válasz
donjohnson #97470 üzenetére
Miért is ne lepődjön meg? Egy drága netszolgáltatásnak miért kell minden előzetes figyelmeztetés nélkül, alapértelmezetten aktívnak lennie? Ott a telefon, hívással lehetne aktiválni, ha vkinek igénye lenne rá. Így viszont színtiszta lehúzás.
-
donjohnson
addikt
ha nincs semmilyen mobilinternet csomagod és csak úgy belerakod a sim kártyát egy okostelefonba, akkor ne lepődj meg.
elhiszem, hogy ideges voltál, de szerintem mindenki átesett ezen többé-kevésbé.
egy huawei p10 képes lerántani 2-3 gigabájtnyi frissítést, ha nem kapcsoltad ki rajta a frissítéseket (google play update, firmware update stb).
nézd meg mennyi az ára kilobájtonként a forgalmi díjas mobilnetnek és rájössz, nagyon drága sajnos. -
atirag
őstag
válasz
Viktor0610 #97467 üzenetére
A mobil L korlatlan beföldi hívás plusz az EU roaming korlátlan és korlátlan net
Mobil xl plusz gigaerős korlátlan net. Korlátlan EU hívás nem csak roaming helyzetben -
VGYke
addikt
válasz
Pasteur #97441 üzenetére
Én is jártam úgy, vagy hasonlóan mint te. A feltöltő kártya egy olyan buta telefonban volt, amiben nem volt adatkapcsolat. 40 eFt-ért le lett adva a telefon, kártyacserével átkerült a SIM egy "modernebb" készülékbe. Kb. 1-1,5 óra alatt eltűnt róla 3000 Ft.
Itt írtam erről. Viktor0610 tippelt arra, hogy be van kapcsolva a Mobil Online Start szolgáltatás, amit a mai napig nem tudok mi. Belépve a Yettel fiókomba kikapcsoltam minden sz*rt, amit engedett (lehet hogy volt közte olyan is hogy Mobil Online Start, így konkrétan nem emlékszem, mert rohadt ideges voltam), de azóta a megmaradt 640 Ft-om nem kopott. -
-
atirag
őstag
Üdv. Véleményeket szeretnék kérni a Telekom szolgáltatásokról. Mivel lejárt a hűségem így gondolkoztam újra szerződésen. Viszont jelenleg azt az infot kaptam,hogy amennyiben újrakötöm akkor csak drágábban tudják adni a jelnelgi csomagot. Mivel ezek nem élnek ebben a formában. Van egy fő szám ami xl csomagban van míg a többi L csomgagban . (6 előfizetés) Mind korlátlan nettel. A fő szám az 11494 míg az L.es csomagok 8574ft-ért vannak.
Ehhez képest van valakinek tapasztalata Yettel szolgáltatónál?Köszönöm.
-
EA's hit
őstag
Teljesen nyilvánvaló, hogy mivel a zero rate szolgáltatások EU-s kivezetése miatt a Yeti lépéskényszerben volt, sürgette őket az idő a tv-vel kapcsolatban, így inkább kiadtak egy félkész, kókány szart, amiben kis túlzással több a hiba, mint a működő dolog. Tippre fél-egy év, mire ebből normálisan működő szolgáltatás lehet.
#97455 zseko: biztos lehetsz benne, hogy fizettél késedelmi kamatot arra a számlára. Nézd csak meg a befizetés utáni következő számládat. Egyébként gondolom volt túlfizetésed vagy hasonló, ezért nem volt probléma korábban a számlával, hiába régen lejárt.
-
Somatom
veterán
Tudom, hogy van deinterlacing. Különböző módszerekkel mossák össze a két félképet. Az eredmény sosem lesz olyan, mint egy 50p -ben rögzített anyag. Egyébként, ha már megcsinálták az 50i -ből, az 50p -t, akkor csak ki kell hagyni minden második képkockát és megvan a 25p. Akkor van gond, ha az eredeti anyag 60i, 24p, stb., ami nem osztható 25 -tel.
-
Somatom
veterán
Na de ma már minden megjelenítő egyszerre jeleníti meg a teljes képkockát. Ha interlaced az anyag, akkor a képkocka páros és páratlan sorai között 1/50s (vagy, 1/25s?) időeltolódás van. Nem lehet egyben megjeleníteni a páros és páratlan sorokat, mert nem ugyanaz a kép van rajtuk.
-
Bferibörs
addikt
válasz
Viktor0610 #97458 üzenetére
Nem is kiszúrásra gondoltam.
NMHH:
"A szerződéseket szerződésszerűen, a vonatkozó jogszabályokban és a szolgáltatói ÁSZF-ben foglaltak szerint kell teljesíteni. A szolgáltató fő kötelezettsége a szolgáltatás megfelelő nyújtása, az előfizető fő kötelezettsége a díj megfizetése. A szerződésből eredő igények (pl. előfizetői díjfizetés, szolgáltatói kötbérfizetés) egy év alatt évülnek el."
Ha közben persze nincs fizetési felszólítás. -
Somatom
veterán
Ez az 50i nekem nem áll össze. I=interlaced, vagyis két field, időeltolódással. A régi, katódsugárcsöves tévék jelenítették meg így a képet, ezért így is rögzítették. A modern megjelenítők p=progresszív módjára történő átalakítással a két field (félkép) közti időeltolódás a probléma. Mosott lesz az eredmény. Használnak ma még egyáltalán interlaced rögzítést?
-
-
Bferibörs
addikt
válasz
Viktor0610 #97454 üzenetére
Szerintem 1 év után nem reklamálhat a szolgáltató.
"négy éve lejárt"
-
-
zseko
veterán
válasz
Viktor0610 #97454 üzenetére
Az elmaradt számlán kívül semmi egyebet nem fizettem
~4400Ft
-
-
zseko
veterán
válasz
INGJOKE #97435 üzenetére
Nálam egy havi számlánál még én szóltam hogy csak befizetném azért már, az ügyintéző meg csak pislogott, hogy jé, tényleg, ez már négy éve lejárt, de nem is jelzi a rendszer...
Én egyébként már két éve tudtam hogy ez elmaradt (az én nevemen volt, de az exem használta és fizette a számlát), de kíváncsi voltam a szolgáltató mikor veszi végre észre
Végül befizettem, mivel durván jó áron lehetett előrendelésben megvenni a megjelenő Galaxy S4-et (akkor még voltak valódi akciók), és nem akartam hogy emiatt nehogy ne jussak hozzá -
-
Gubu0101
veterán
válasz
Viktor0610 #97445 üzenetére
-
thebeegee
tag
Egyelőre nem is nézem. 06.30. az utolsó napja hogy ingyen visszavigyem nekik a boxot és a modemet. Hátha addig bűvészkednek vele valamit, mert ezért én pénzt biztosan nem fogok adni. A mai világban, amikor ott a Netflix, HBO Max, Skyshowtime, Amazon Prime Video és a Disney (ezekre amúgy mindre elő is vagyok fizetve) az ember kb. csak a sportcsatornák miatt tart TV előfizetést. Erre tessék...
-
tomp
félisten
válasz
thebeegee #97446 üzenetére
Oké így volt készen egy csomag.
Esetleg az új plarform bevezetése előtt átnézni ezt a csomagot?
Ha már eleve TV-re szánták a Yettel TV-t azért egy nagy méretű TV-n erősen nézhetetlen kategória a 25p-s 50i tartalom.
Ez olyan mintha fekete fehérben menne mert hát így volt de vizsgáljuk, hogy esetleg színesben adjuk. Zseniális. Méd in Hungeráj... -
-
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Az mitől lehet, hogy a korábban működő Yettel fizetési mód szürke a Play Store-ban?
-
Pasteur
csendes tag
válasz
Viktor0610 #97379 üzenetére
Nincsenek appok a telefonon. Ez egy nyomógombos telefon.
-
thebeegee
tag
Yettel TV válasz:
“Először is sajnáljuk, ha nincs jó élményed az ügyfélszolgálatunkkal kapcsolatban. Amennyiben elégedetlen vagy az ügyintézéssel, akkor javasoljuk, hogy tegyél panaszt ezzel kapcsolatban és cégünk kivizsgálja azt. Az általad felvetett téma fontos, de szeretnénk felhívni rá a figyelmed, hogy az fps szám beállítása a csatornáknak nem hibás. Ugyanakkor igazad van, az M4 Sport csatornát 50 fps-sel sugározzuk a többi sportcsatornával ellentétben, amelyeket az általad jelzett 25 fps-sel adunk jelenleg. Ahhoz, hogy ezt megváltoztassuk technikai és üzleti szempontokat is vizsgálnunk kell. Ezek részleteit ugyan nem tudjuk veled megosztani, de biztosítunk róla, hogy megvizsgáljuk a kérdést és amennyiben módunkban áll, úgy átállunk a sportcsatornák esetében az 50 fps-sel történő adásra. Az RTL és TV2 csatornákkal kapcsolatban jelzett hibák javítására már tesztelési fázisban van az új verzió, ha mindent rendben találunk, akkor publikálni fogjuk hamarosan. Szívesen veszünk minden bejelentést és válaszolunk is rájuk. Írd megnekünk az észrevételeid, hogy megérthessük mivel van problémád még. Köszönjük!"
Megjegyzés: az RTL és TV2 hiba a felirat ki-be kapcsolhatósággal van boxon, a kép és hang ott kiváló. -
Gubu0101
veterán
válasz
INGJOKE #97435 üzenetére
En is megemlitettem,hogy nemetben dolgozok.Mar az srac egybol ajanlotta,hogy valtsak csomagot,mar nem is tudom melyik prime csomagra amivel a nemeteknel is korlatlanul tudok internetezni.Igy is 21k az elofizetes,azt mondja az par szaz forintal tobb csak
Gyorsan szamolgatott ott nekem.Mondom koszi nem kell nem is ezert telefonaltam,hogy ram tukmaljanak valamit.Ezt egybol sikerult volna megoldani,de ami miatt hivtam,azt meg nem sikerult megoldani
-
válasz
Gubu0101 #97434 üzenetére
Nekem karácsony előtt volt velük sztorim tavaly előtt. Úgy tudtam megrendelni a telefont ahogy nem lehetett volna és elakadt a rendszerbe, de ha én nem hívom fel őket, akkor nem szólnak hogy ez van. Az ügyintéző nem a problémát akarta megoldani,(karácsonyra legyen nálam az ajándék) hanem azzal foglalkozott hogy ezt így nem is lehetett megrendelni, de persze nálam volt a visszaigazolás náluk meg a 300.000 Ft-ok, de csak törölni tudta volna a megrendelést, a végén abban segített, hogy melyik üzletben van éppen készleten nyilván nem abban a színben amiben kinéztem… aztán az üzletben egy másik tragikomédia vette kezdetét… addig jó a Yettel amíg nem kell ügyet intézned, csak jönnek a számlák fizeted és használod a szolgáltatást. Persze még 300k-ért megvettem a telefont és a két ünnep között vissza is kaptam az előzőt. Kérdeztem a csajt, hogy mi lenne, ha nem tudnám mégegyszer kifizetni a telefont? Nyilván érdemi válasz nem volt.
-
Gubu0101
veterán
válasz
INGJOKE #97433 üzenetére
Vissza neztem az iphonet mikor rendeltem,ott jott vissza igazolo email stb.Most gyanus volt,hogy nem erkezett semmi,gondoltam magamban biztos a hetvege miatt
Annyira nem zavarna a dolog ha nem utaznek el hetvegen 5 hetre,de igy aztan vakarozhatok,hogy most mi lesz foleg,hogy a yettelnel se tudnak semmit mondani
Raadasul ezek utan gondoltam megrendelem ujbol,igy beleferek a penteki kiszallitasba,erre mar nincs keszleten se
-
Gubu0101
veterán
válasz
Viktor0610 #97403 üzenetére
Udv!
No te hatha tudsz okosat mondani.
Hetvegen rendeltem tabot,ma jott egy email,hogy sikeresen toroltem a megrendelest (what?) semmit nem toroltem.Hivtam ugyfsz. erre mondta a srac,hogy mivel premium kategorias (ipad) igy ilyet csak 180naponta lehet rendelni elofizetessel
(Nem is tudtam,hogy ilyen letezik)
Mivel rendeltem egy iphonet tavaly igy valoszinu ezert lett torolve( ez a megrendeles fel eve volt).De az email meg ugy erkezett,hogy en toroltem
A masik,hogy nem kaptam semmi vissza igazolast megrendeleskor csak a barion szamlat emailben,amiben befizettem egy havi elofizetesi dijat.Termeszetesen vegigmentem a megrendeles folyamatan es mikor minden kesz lett irta,hogy sikeres megrendeles.
Annyit mondott a vegen az ugyintezo,hogy varjak azt majd kiderul megkapom e,ez igy normalis? -
donjohnson
addikt
egyszerűen kiderítheted.
beírod a guligba a telefon típusát és azt hogy cacombos, és kiadja.
Redmi Note 11 cacombos - bal oldali oszlopban látod, hogy A-B tehát 2 különböző frekvenciát tud összefogni egyszerre és hogy mik lehetnek ezek. nem egy nagy szám, de több mint a semmi. ott van például hogy 20-3, ami a b20 és a b3, yettel hálózatán elég gyakori kombináció.
Redmi Note 11S cacombos - ezzel pedig megint csak a szívás van, mert semmilyen másik frekvenciát nem tud az alap mellé "befogni", magyarul 1 frekvencián lesz. ilyen telefont ne vegyél. -
TeeJay
félisten
válasz
RoyalAirForc #97426 üzenetére
Snapdragon 8 gen 2 telefonokat nézd ezügyben.
[link]
Abban van a legcombosabb 5G modem és Oneplus 11, Vivo X90Pro+ Samsung S23 komplett széria meg esetleg Xiaomi 13 és 13 Pro de itt fene tudja megint minden CA kombót enged-e a Xiaomi szoftver -
4Grider
félisten
válasz
RoyalAirForc #97426 üzenetére
Szinte mindegyik felső kategóriás telefon 6CA-s. Az más kérdés, hogy nem mindegyik tudja a B20 és B28-at összefogni. De elég szokott lenni egy telefonon a B1, B3, B7, B8, B20 összefogásának lehetősége, főleg hogy a legtöbb helyen nincs is ennyi sáv egyszerre jelen...
-
RoyalAirForc
aktív tag
Jelenleg melyik teló tudja a legtöbb sávot összefogni?
-
4Grider
félisten
válasz
aprokaroka87 #97424 üzenetére
Ha több sávot használsz egyszerre, nagyobb lesz a letöltési sebességed, így egy sávot ugyan jó eséllyel kisebb mértékben terhelnél, de a cellát összességében - pont a nagyobb sávszélességhasználat miatt - jobban.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
szabonagyur #97423 üzenetére
Igazából nekem gyorsabb lett a net így is, csak ha jól értem akkor a több cella, kevesebb terhelést jelentene az én részemről a hálózatra.
-
szabonagyur
félisten
válasz
donjohnson #97419 üzenetére
Amugy elegge erdekes adatok ezek, kivancsi lennek, hogy mennyi eset van amikor a lassu halozat miatti panaszkodasnak ez az oka (nem csak itt a forumon, hanem ugy altalanossagban).
-
mjuti
tag
válasz
TeeJay #97420 üzenetére
Ezek alapjan a Redmi Note 11 es 11s kozott eg es fold a kulonbseg az elso javara.
Ez gyakorlatilag Magyarorszagon CA szempontbol jelent valami szignifikans kulonbseget?
Sajnos a Redmi Note 12 4G-rol meg nincs semmi a cacombos.com-on, az erdekelne meg mit (nem) tud CA teren. -
TeeJay
félisten
válasz
donjohnson #97419 üzenetére
Ez főleg Xiaomi szórakozása
Lásd én is beszívtam
Snapdragon 720G Redmi Note 9S, nem tud CA-t, ugyanez a telefon ugyanezzel a procival Redmi Note 9Pro néven 3CA képes
Kettő között a gyártó 3 különbséget adott meg, az egyik volt a 48 vs 64MP szenzor, a másik a 18 vs 30w töltés a 3. különbség pedig az NFC ami csak a Pro-ban vanÁrban volt a kettő között 6-8ezer forint és ha tudtam volna akkor Pro-t veszek
Aztán mikor meglett mindkét telefon (másik páromé) akkor lepődtünk meg miért nincs 4G+ ikon.
Tomp már leírta nekem 1x hogy Samsung meg BBK telefonok (Oppo, Vivo, Realme, Oneplus) tudják azt amit a modem tud gyárilag míg a Xiaomi/Redmi/Poco mindig utólag derül ki és vagy jól jársz vagy beszívod majd vele -
donjohnson
addikt
válasz
aprokaroka87 #97417 üzenetére
sajnos az olcsó telefonok itt szenvednek hiányt.
realme 6 cacombos
vs
samsung galaxy s21 fe 5g cacombos
érezhetően többet tudsz görgetni a listán a samsung esetén. telefonvásárlás esetén érdemes megnézni a cacombos oldalt is, nehogy aztán később meglepetés érjen, hogy jó erős chipset bla bla, csak aztán a kínaiak spórolása miatt nem lehet kihasználni a chipset adta lehetőségeket. -
tomp
félisten
válasz
aprokaroka87 #97417 üzenetére
Persze az egy dolog, hogy a modem mit tud. De a telefongyártónak meg kell venni hozzá a licenszet. Ha nem veszi meg akkor nem fog menni. Max ha belepiszkálnak speciális programmal a telefonba.
Qualcommnál például ott van a QPST azaz a Qualcomm Product Support Tools. -
aprokaroka87
nagyúr
Realme 6
A benne lévő chipset Mediatek Helio g90t
linkAhogy nézem, ha jól nézem, 3 sávot képes összefogni, de gondolom a gyártó ebbe bele nyúlt.
Vagyis pontosabban ha hozzá férésem lenne a Mediatek engineering módhoz, akkor lehet ott lenne a kulcs a megoldáshoz, de az Android 11-re frissüléssel nem elérhető dolog.
-
tomp
félisten
válasz
aprokaroka87 #97404 üzenetére
Na a legjobb példa az az ULCA azaz a feltöltési irányban való CA!
A hálózatnak se mindegy, hogy egy nagy adag médiát mennyi idő alatt töltesz fel.
Nem mindegy, hogy van 50-60Mbited vagy 97Mbited felfelé. Hamarabb végzel és máris felszabadul a kapacitás.
Ahol indokolt ott a Yettel bekapcsolta az ULCA-t így máris közel 100Mbit van feltöltési irányban.
A képed alapján a telefonod nem tud CA-t. Ha 2 SIM kártya van benne akkor sem fogja tudni.
Xiaomi? -
pdr755
aktív tag
válasz
Bferibörs #97411 üzenetére
Olyan 2019-20 körül nekem volt olyan feltöltős csomagom/szolgáltatásom, hogy X perc beszélgetés és Y GB net havi Z forint (azt hiszem 3800 volt). Nem tudom van e ilyen szolgáltatása még a Yettelnek, ill. neked van e ilyen.
Ha nem szoftverhiba akkor ilyennél tudom elképzelni h "csomagon felüli forgalom" ki legyen írva egy feltöltős számnál. -
aprokaroka87
nagyúr
Ott most épp az alábbi van, itt viszont most az egyik SIM le van kapcsolva, folyamatosan megy egy letöltés Newpipe-n keresztül 32 szálon.
Ha be kapcsolom a másik Sim kártyát akkor megjelenik a másik sor, de gondolom az annak az az adatai.
1 Sim kártya esetén meg mindig csak az egy sor van, ott meg váltakozik hogy B3 / B1 / B8Arra is gyanakszok már hogy csak 2 Sim esetén tud CA-t.
-
Bferibörs
addikt
Sziasztok,Hello kártyás csomag.
Ez mit jelenthet? Nekem nem ugrik be mi lehet.
[kép] -
CellWalker
tag
válasz
aprokaroka87 #97408 üzenetére
Úgy nézd meg, miközben jelentős adatforgalom zajlik az eszközön.
-
tomp
félisten
válasz
aprokaroka87 #97408 üzenetére
Nézd meg a NetMonster appot az mit mutat.
-
aprokaroka87
nagyúr
Egyébként lehet hogy az én telefonom nem is kezeli normálisan még a 2 CA-t sem, gondolom olyankor kint kellene lennie a 4G+ jelzésnek.
Cell mapper-en figyelem hogy az állaptsáv mit mutat, általában 1 sort mutat, néha mutat 2 sort, de az csak max 4-5 mp-ig tart, olyankor van hogy B1 és B3 van ott, de az esetek nagy részében olyan mint ha csak 1 sávon menne max. -
VGYke
addikt
Amennyiben a "jelekből" lehet következtetni a VoWifi működésére, igen, biztos vagyok benne hogy megy:
Ha az A51-en be van kapcsolva a WiFi:
Ha kikapcsolom a WiFi-t:
(Mondjuk azt nem értem, a térerő miért növekszik kikapcsolt WiFi esetén)Na de ha nem a fenti módon, akkor hogyan lehet meggyőzödni arról, hogy működik, vagy nem a VoWifi?
Most veszem észre, itt Viktor0610 megválaszolta a talányt, köszönöm!
Egyébként a SIM kártyának köze lehet a működik/ nem működik a VoWifi kérdéshez?
-
tomp
félisten
válasz
aprokaroka87 #97404 üzenetére
Átlagban 3 sáv van használatban. De nagyon gyakran inkább 4. Sőt egyes Samsungokon engedi a hálózat az 5 sávot is.
Nem feltétlenül a telefonnak kell hanem a hálózatnak.
Pl 40ember szálljon fel egy buszra 1 ajtón majd utána 3ajtón.
Elosztod a terhelést és hamarabb végzel.
Na a hálózatnál ugyan ez. Hamarabb végzel a forgalmazással és hamarabb felszabadul az addig rád fordított kapacitás emellett mivel a forgalmat elosztod 3-4-5 bandon így 1 bandot kevésbé terheled.
Persze kivétel ha fixen töltesz mert akkor az összes bandot pörgeted mint a bolond. -
VGYke
addikt
válasz
szabonagyur #97331 üzenetére
-
aprokaroka87
nagyúr
Egyáltalán kérdés hogy hétköznapi felhasználás során mennyire van szükség mind 3 sávra.
Ahogy figyelem a telefon alapból B1 re áll be, vagyis el kell telnie egy kis időnek, de az előbb amikor direkt 4K youtube-al " etettem " akkor volt hogy felment B3-ra, meg B8-ra is, de aztán volt hogy visszament B1-re úgy hogy láthatóan pont bufferelt a YouTube, viszont valószínűleg már nem kellett mondjuk 40 mbit/sec hozzá.Az viszont tény hogy B1 esetén lassabb a net, B3 esetén meg jobb, B8 meg olyan mint ha a kettő közt lenne.
-
-
HorviGabi
aktív tag
Az lenne a kérdésem hogy az otthoni internet 4G hálózaton létezik hogy ilyen instabil? Egyik pillanatban 100 megával megy, aztán 10, 20, 50, 100, 10... és így tovább. Már körbehordoztam a házon belül, mindehol ilyen, pedig max térerőt mutat. Érdekes hogy telefonon mobilnettel ugyan úgy 4G-n stabil 110 megával megy.
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ROG STRIX X870-F + AMD Ryzen 7 9800X3D + 32GB DDR5 + Sapphire 7900 XTX Pulse 24GB + Win11 PRO
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- PS Plus előfizetések
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari