- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
skylinelaca #99991 üzenetére
Más az APN egy netes kártyára mint hangalapúra. Sebesség inkább eszköz függő.
-
looser
addikt
Sziasztok!
A feltöltőkártyás yettel fizikai sim is cserélhető esim-re, vagy csak az előfizetéses?
Üdv
-
4Grider
félisten
válasz
skylinelaca #99991 üzenetére
Ezek közül többre is igen a válasz.
-
skylinelaca
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy van-e különbség (sebességben) egy dedikáltan csak adatforgalomra szánt sim kártya meg egy sima egyszerű , telefonban lévő sim kártya (amin korlátlan adatforgalom van) között? Arra gondolok, hogy esetleg másként szolgálja-e ki az adatkártyát mint a sima simet (esetleg más APN-t kap, nagyobb sebességet enged)...?
-
martonl
senior tag
válasz
Landsmann #99989 üzenetére
Mindig a kisebb földelési ellenállás irányába megy a villám. Akkor neki az volt a megfelelőbb. A távvezeték trafóját is mint rendszert kell elképzelni, részei annak a távvezetékek is. Régen én az Újpesti Cérnagyár mellett laktam, ott is a telephely szélén, a kerítés sarkából pár méterre kiemelkedő villámvédőt csapkodta és nem a gyárkémény villámvédőjét. A műsorszóró tornyok sokszor közvetlenül nem is földelhetők, mert alacsonyabb frekvenciánál maga a torony az antenna. Ott csak szikraközzel oldható meg a dolog. Pl. a Lakihegyi torony tudtommal így van kialakítva. Ettől függetlenül a tetején lévő villámgömböt talán a 80-as években már cserélni kellett, mert szétszaggatta a villám. Mondjuk az 300m körüli magasságú.
-
martonl
senior tag
válasz
Landsmann #99985 üzenetére
A tartó oszlopok földelve vannak gondolom. Az antennavezetékeken meg van túlfeszültség védelem. A hálózati oldalon szünetmentes, az szintén megoldja a tranziensvédelmet. Ha telibe kapja a villám, akkor legfeljebb az oszlop kicsit felmelegszik.
Műsorszóró tornyoknál is megoldják, pedig azok jóval magasabbak szoktak lenni. Legfeljebb néha cserélik a villámfogót, ha már szitává lyukasztja. -
Landsmann
addikt
válasz
szkaroly #99983 üzenetére
Az említett külső részeknél valóban B20 van , plusz ami még távolabbról odáig elér, de azok elég bizonytalanok. Fényes: 2922, 3710, 5520, Metzőmegyer: 2868, 3620, 2551, Jamina: 2572, 2989, 2551 ez mind B20. Jerlléemzően ezek az állomások szolgálják ki az adott területet elhelyezkedésük alapján.
-
Landsmann
addikt
válasz
szkaroly #99983 üzenetére
Azokon a külső részeken bizonyára az egy szem telekomos B20 van csak. Debrecen külső részén is van bőven Telekom B20. Nyilván ezekre a részekre is eljut a modernizáció, elvileg még fél év van a munkálatokból.
Más. Most, hogy ilyen zivataros időszak van. Azért kíváncsi lennék, hogy van megoldva a bázisállomások villámvédelme. Nem nagyon lehet hallani, hogy a villám kárt tenne bennük, pedig biztos, hogy jócskán kapnak azok a fém tornyok.
-
szkaroly
senior tag
válasz
Mostvid #99962 üzenetére
A Telekomról nem tudok nyilatkozni, de a Yettel békéscsabai hálózata a város 3/4-ében tényleg egész jó. Különösen a Lencsési lakótelep (120 mbit-et is mértem már). Viszont vannak még fehérebb foltok is. Pl. Jamina egy része, Fényes és más külsőbb részek. Kb. egy éve Mezőmegyer is nagyon tré volt, nem tudom változott-e a helyzet azóta.
-
Landsmann
addikt
válasz
4Grider #99977 üzenetére
Érdekes ez a küldözgetés. A Redmi 6-ban sem szoktam cserélgetni a kártyákat. Évek óta ugyanaz a páros van benne, de semmi nem küld SMS-t. Mivel én sem szoktam az 1-es SIM-ről, ami havi díjas, így a számlán látnám ha lenne elküldött SMS. Mivel ez az alapértelmezett, nem hinném hogy stikába a másodlagosról küldene bármi is SMS-t. MIkor bele tettem a kártyát a telefonba, én úgy emlékszek közölte, hogy fog küldeni egy SMS-t. Ugyanez volt a Xiaomi Cloud regisztrációnál is. Ha cserélgetve vannak a kártyák, akkor biztos van SMS küldés.
-
4Grider
félisten
válasz
aprokaroka87 #99978 üzenetére
Nem csak a kártékony alkalmazások küldenek olyan sms-t, aminek nincs nyoma az üzenetküldő appban. De nyilván nem tudhatom, hogy a flottánk összes telefonja közül hány százalék rendelkezik valamilyen kártevővel.
-
4Grider
félisten
Valami biztosan küld, nálunk a flottában havonta x db sms megy ki ugyanarra a 70-es számra és a telefonokban az elküldött sms-nek nyoma sincs. Jellemzően Xiaomi, Realme, Motorola és Nokia telefonok voltak az érintettek. A Telekom sim-es készülékeink is küldenek néha arra a számra.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Landsmann #99974 üzenetére
Mondjuk elnézve az Android is elég hadilábon áll, ezen a téren, mert szerintem azt az engedélyt nyugodtan lehetne korlátozni hogy bármilyen app közvetlenül tudjon sms-t küldeni.
Van olyan hogy sms engedély, oké..nekem ezeknek van megadva, ugye általam telepített appok esetén el tudom venni az engedélyt, de rendszer appok esetén már bonyolultabb.
-
Landsmann
addikt
válasz
aprokaroka87 #99973 üzenetére
Annak idején valamelyik Sony Ericsson is küldött valahova egy nemzetközi hálózatba SMS-t. Némi cirkusz is volt belőle, mert valami olyasmi rémlik, hogy az egyik szoftverfejlesztő csempészte bele ezt a funkciót. Első bekapcsolás után elslisszant egy SMS. T68i, K700 vagy K850i volt a tettes, már nem emlékszek melyik volt a 3 közül.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #99965 üzenetére
Realme nem küld hasonló sms-t mint a Xiaomik első beüzemeléskor?
-
válasz
aprokaroka87 #99963 üzenetére
Szinte biztos, hogy te vagy a készülék küldte azt az SMS-t.
A szolgáltató nem számláz fantom SMS-eket.
Aktiváló SMS, elutasított hívásra küldött üzenet, valamilyen telepített app által került elküldésre, stb. -
Mostvid
újonc
válasz
Zsolt,72 #99964 üzenetére
Szia! Bár lezártam a témát, de neked még válaszolok. Nem az sms-ek miatt megyek át, az csak az utolsó csepp volt a Telekom szemét húzásai sorában. Mint ahogy írtam is, ezek szerint olvastad, minden esetben panaszbejelentés után (pl díjcsomagváltás napjának jogtalan dupla számlázása, hogy csak egyet említsek) nekem adtak igazat és visszatérítették az összeget. Igazából abból lett elegem, hogy rendszerszinten vannak simlis ügyei és sunyiban átvágják a gyanútlan ügyfeleket (nem mindenki jár utána a dolgoknak úgy mint én). Amúgy meg a Yettel jobban teljesít a lakóhelyemen a modernizált 4G-n mint a telekom akár a 4Gn akár a kamu 5G-n. Sajnos rá kellett jönnöm hogy az elkényelmesedett "nagy" Telekom erősen túl van hype-olva, közben a Yettel beelőzött a fiatalos lendületével.
-
barnibooo
aktív tag
válasz
Lehet, hogy szám hordozott számra küldtél, ami Vodás
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
@Mostvid nem fog örülni a második mondatodnak… az egyik ok, amiért a Yettel-hez kívánja hordozni a számát, éppen a „fantom” SMS-ek számlázása volt: [link]
-
Mostvid
újonc
Ígértem, hogy visszajelzek a békéscsabai Yettel hálózat (modernizált 4G) tesztelése után. Jelentem, nagyobb a sávszélesség és stabilabb a net, mint a Telekom akár 4G akár kamu 5G hálózatán. 30 számomra fontos helyszínt hasonlítottam össze, kültéren, beltéren egyaránt. Csak egy példa: Színháznál a Reál ABC-ben telekom kártyával még a mobilbankot sem tudtam megnyitni, Yettel 73/25 mbps. Szóval Békéscsabán jobb a Yettel, leadtam a számhordozási kérelmemet.
-
Katicza
tag
válasz
4Grider #99959 üzenetére
Van akinek ablakba kell szerelni egy kültéri kütyüt és van akinek homlokzatra ami eleve két különböző eszköz. És van ugye a kültéri nélküli sima beltéri amiből szintén létezik két típus. Elvileg egy szerelőt el kellene látni mindegyikkel. Amit írsz megértem. Vannak a száraz szabályok, a betű szerint leírt dolgok, amit elfogadok, tisztában vagyok vele és vannak az emberi dolgok, a mindennapi élet, ami sok esetben felülír nagyon sok szabályt. Nem egy esetben olvastam, hogy ki sem ment szerelő. Üzletben megkapta ugyanúgy az 5G routert mint a 4G esetében. Még cikk is volt róla. Az pedig minden szabálynak ellentmond és mégis megtörtént. Nem is egy esetben. Az én esetemben 3 különböző telefonon a lakás minden szegletében 6-700 és 1100-1450 Mbps között mérek. Ahol most a 4G router van, ott folyamatosan a második hete 1300-1400 körüli adatokat mérek. Vélelmezem és remélem is, hogy semmiféle kültéri kütyü nem kell. Pont a kábelezés miatt szüntettem meg a Voda/UPC förtelmet, bőven elég egy sima router és annyi, hogy legyen egy 300 Mbps körüli sebesség. Az, hogy kijön egy ember engem nem zavar. Legalább megtudom merre is van pontosan az adó.
-
Katicza
tag
válasz
Viktor0610 #99957 üzenetére
Igen, de nem egy készülékkel jön, több típus van nála.
-
-
Landsmann
addikt
válasz
Mostvid #99950 üzenetére
Én úgy emlékszek Békéscsaba egyes részein már volt modernizálás. A listában mintha korábban már láttam volna.
Tesztelni nem teszteltem sosem, mert valahogy évekig nem járok arra, hiába az a megyeszékhely. Gyulán gyakrabban megfordulok, mondjuk ott is a kórház, szakrendelő miatt. Amúgy inkább Debrecen felé veszem az irányt, nem sokkal van messzebb. Debrecenben sem mindenhol volt már meg a modernizálás. Ott is darabokban végzik a munkát. Visszajárnak mint a szellemek. -
Mostvid
újonc
válasz
Landsmann #99949 üzenetére
Köszi! Aktiváltam a kártyát, feltöltöttem 1500 forinttal és meg is kaptam az sms-t hogy holnap éjfélig van korlátlan netem. Szóval holnap nyakamba veszem a várost, majd beszámolok a fejleményekről. Itt egyelőre nincs 5G fejlesztés, gyorsan átfutottam a Yettel hálózatmodernizációs listáját, sajnos Békéscsaba nincs rajta. Persze Felcsút Stadion rajta van ahogy látom.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
szabonagyur #99943 üzenetére
Akkor is ha telekom szervert választasz ki?
-
Mostvid
újonc
válasz
aprokaroka87 #99940 üzenetére
Még nincs kártyám, arra gondoltam veszek egyet és ha feltöltöm 1500 forinttal, adnak 24 órára korlátlan netet. Vagy rosszul értelmeztem? Lehet van más megoldás is.
-
Landsmann
addikt
válasz
aprokaroka87 #99935 üzenetére
Visszagondolva a modernizációs listára, úgy emlékszek azon Békéscsaba is rajta volt, illetve még Berettyóújfalu, Karcag, Püspökladány. Igaz, ez utóbbiak nem megyeszékhelyek, de valószínűleg többen laknak ott mint a mezőhegyesi ménes birtokon, vagy éppen Sándorfalván.
-
Mostvid
újonc
Yettel feltöltő kártyával ki tudom próbálni milyen a sávszélesség Békéscsaba bizonyos részein? Van ilyen hogy egy napos korlátlan net? Bár sokat nem remélek, erre semmi fejlesztés.
-
Katicza
tag
válasz
4Grider #99931 üzenetére
Most mit tegyek, ha mégis válogathattam. Megtörtént, nem kitaláció. Akkor minek teszi ki, minek mutogatja? Mennek a népek és kapnak amit kapnak. Azt is elhiszem, hogy ez lenne az alap, de aki kijön mérni már azzal is lehet egyezkedni, nála is több eszköz van. 4G esetében simán hazavitték azt amit választottam. Akkor 3 fajta volt, én dönthettem. Persze kértem segítséget, korrektek voltak.
-
Landsmann
addikt
Az azért érdekes, hogy vannak pár ezer fős kistelepülések, ahol van 5G, miközben egyes megyeszékhelyeken, több tízezres városokban meg híre-hamva sem. Jó lenne tudni a logikát.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Trailbreaker #99920 üzenetére
1277-es ( víztorony ) kapta meg az 5G-t?
-
Katicza
tag
válasz
Trailbreaker #99923 üzenetére
A címe alapján február 10-i. Nagyon nem változott, persze a csatorna nevek változását illene a szolgáltatónak naprakészen követni. Az, hogy ők HD-nek írják, az sajnos nem jelenti azt, hogy valóban az is. Én is tapasztaltam, hogy egyes csatornák nem úgy néznek ki, mint ahogy egy HD csatornának illene.
-
4Grider
félisten
-
Trailbreaker
tag
Ez a csatorna kiosztás mennyire lehet pontos? Több csatorna is HD-nak van jelölve, de a képminőség alapján nagyon nem az.
Pl Boomerang (aminek nem is ez a neve már egy ideje hanem Cartoonito) ,Cartoon Network,Da Vinci ,Euronews,FEM3,Filmbox Family,Filmbox Premium,Filmbox Stars ,Jimjam, kb ezek.Illetve az AXN és az AMC az meg nem SD hanem HD.
-
Katicza
tag
válasz
Trailbreaker #99920 üzenetére
Köszi szépen, de én arról a térképről beszélek ami a címellenőrző mellett van, amit felkínál, hogy ellenőrizze a lefedettséget. Az még májusi. Amit küldtél térképet azzal annyi a problémám, hogy a környékünkön ugyanaz a helyzet látható, mint februárban. Szoktam nézni de sajna a dátumon kívűl felénk semmi változást nem mutat. Miközben a gyakorlatban elég nagy változás történt
-
Katicza
tag
Azt szeretném kérdezni a hozzáértőktől, hogy szerintetek melyik router a jobb? A ZTE MC801A1 vagy az TP-Link NX510v? Ezen a linken találtam őket: [link]
-
Trailbreaker
tag
válasz
Katicza #99919 üzenetére
2023.07.10 térkép
Nálunk eddig csak a város fele volt lefedve, mostmár a másik fele is levan. -
tomp
félisten
válasz
donjohnson #99908 üzenetére
Kb 2,1Gbps.
De SA alatt nem csak a C sávot lehet összevonni hanem a DSS-t is.
Azaz N1+N78+N78. -
tomp
félisten
válasz
csaszi75 #99903 üzenetére
Telekom? Még erősen teszt fázisban van Győrben.
De nem lesz gyorsabb a DSS attól mert SA.
Ha már DSS akkor inkább N1-et kellett volna nem a szántóföldes N28. Oké utóbbival nagyobb a lefedett terület azaz jobban hangzik a reklámban és a plakátokon de N1-el a kisebb terület miatt normálisabb lenne a sebesség. -
csaszi75
senior tag
válasz
4Grider #99895 üzenetére
Olyat szerintem senki nem írt, hogy veszteségesek...
https://www.vg.hu/cegvilag/2022/06/a-yettel-arbevetele-nott-a-nyeresege-azonban-csokkent-tavaly
Adózott eredményt érdemes figyelni..
A fenti linken csak 2021-ig van, a 2022-esben 14,212 milliárd az adózott eredmény..
Érdemes a a tendenciát megnézni, mondjuk 2020-2021-2022-t..
Persze ettől még működni fog, meg minden megy tovább..
Pont azt írtam, ha nem tolnák a mobil hálózatfejlesztést, akkor lehúzhatnánk, de pont azt csinálják, amit kell, hogy fejlesztenek. És ez a normális.
A kérdés, mire lesz jó hosszú távon. Mondjuk 5-10 év múlva mi fog történni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Egér probléma
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Yettel topik
- Elite: Dangerous
- Viccrovat
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó