Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hínár929
tag
válasz szecsgeri #31146 üzenetére
Teljesen elégedett, D60 után csak ámulok De ez nem mérvadó mert lelkes amatőrként nincs összehasonlítási alapom ezért nem is akarok tanácsokat adni, vagy befolyásolni valakit.
Csillagfotózást még nem próbáltam, de kosármeccsen iso 3200-al egy kis LR-mal monitoron nézve számomra elfogadható képek lettek. -
energomatt
senior tag
válasz szecsgeri #31149 üzenetére
Mivel nem írtál árakat, -csak feltételezem, hogy magyar piacon vennél újat-, de akkor sem lehet tudni a pontos árkülönbséget, mivel a meg nem határozott jövőben, nem tudom, az mennyi lesz. Ennek hiányában úgy vélem, hogy a D7100 legkevesebb 40-50% felárat egészem boiztosan megér a D7000-hez képest.
Itt most nem asztrrofotózásra gondolok, hanem hétköznapibb használatra. Azsztrofotózás szempontjából lehet, hogy nincs ilyen különbség. Ezen a területen teljesen laikusként úgy gondolom, hogy ez valami olyasféle különbség lehet, mintha egy velem szemben jövő tankra kavicsokat, vagy féltéglákat dobálnék.[ Szerkesztve ]
-
quby
őstag
válasz szecsgeri #31142 üzenetére
Én amugy nem látom hogy annyira esne az ára! Ha a mai piacot felütöm pont annyiért hirdetik mint egy éve. 125-ért vettem a vázat 20k expoval tavaly március elején. Ettöl most sem nagyon látok olcsóbban.
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
energomatt
senior tag
válasz szecsgeri #31155 üzenetére
A felszerelés kiválasztása egy bonyolult feladat, sokkal bonyolultabb annál, mintsem másokkal megválaszoltatni, hogy ezt vagy azt vegyem inkább. Sok paramétert kell mérlegelni, mert különböző árban lévő, különböző paraméterekkeben váltakozóan jobb és rosszabb eszközöket kell mérlegre tenni és annak alpján egyéni döntést kell hozni. [Lásd pl. itt!]
-
energomatt
senior tag
válasz szecsgeri #31169 üzenetére
Természetesen ezzel tisztában vagyok, hogy ezt szeretnéd. Arra utaltam, hogy ebben a konkrét esetben nem egyértelmű, hogy melyik objektív a jobb választás bárki számára, mivel egyes paraméterkben az egyik, más paraméterekben a másik a jobb. Ráadásul nem is azonos árban vannak és nem is teljesen azonos a felhasználási területük, mert az egyik zoom, a másik meg nem az. Én biztos, hogya Tokinát vettem, de el tudom fogadni, ha másnak a másik jobb, mert mások a szempontjai, máshogy mérlegel.
-
aleister
veterán
válasz szecsgeri #31155 üzenetére
Vedd a Tokinát!
- A Samyangot csak DX-en tudod használni, Tokinát 15mm-től FX-en is, így egy eseteges jövőbeli fejlesztésnél nem kell lecserélned,
- A Samyangban nincs AF, így korlátozottabban használható.
- Nem szűrőzhető, ami tájképeknél alap.
- Már a 14mm-es modellnek is óriási hordótorzítása van. A 10-est el sem tudom képzelni.
- A Tokina japán konstrukció.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Byk01
őstag
válasz szecsgeri #32406 üzenetére
Képminőségbeli eltérésről nem tudok nyilatkozni, de azt vedd figyelembe, hogy az AI egy manuális objektív, míg a D autofókuszos. A D élességállító gyűrűje rövidebben jár (és nem is olyan finoman), mint az AI-é, szóval használatban is jelentős különbségek vannak köztük.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
tvamos
nagyúr
válasz szecsgeri #34628 üzenetére
En ugy gondoltam, hogy a D7000-re varok, hatha kifogok egyet fele alatt az emlitett osszegnek. (Vazra gondolok.)
(#34626) anaqer válasza tvamos (#34619) üzenetére
Ha csak egy-ket alkatreszt ki kell cserelni a megoldashoz, akkor azt meg tudom magam oldani otthon. Nem tudom, hogy ilyen megoldas van-e...
Persze, videora jo az N1-em, az tuti megmarad, mert kell a slow motion tovabbra is.[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Ateszponthú
csendes tag
válasz szecsgeri #34735 üzenetére
Üdv!
Nekem villan /szintén 7000, de ezek szerint csak rosszul használom/. Alacsony teljesítménnyel, de a képen azért látható, bár nem zavaró. Hatótávja kb. 5-6 lépés, távolabbról bizonytalan /meike 950/. Kb. 3000 huf. hozzá olyan takaró elem ami szűri a fényt és csak a jelet engedi át. Nálam vezérlő lesz a vége. -
-
RexMaximus
senior tag
válasz szecsgeri #36708 üzenetére
Valoban helyes amiket irtal, nem kotekedes. Ettol haladunk ha megosztjuk a tudasunkat .
D600 volt a problemas szeria.
Heliosnal meg nem lesz vegtelen fokusz, ez igaz. Igazabol nem is hianyzott ez a funkcio igy megfeledkeztem rola . A haterelmosasa egyedi, foleg ilyen arert cserebe, videon is eszakai fenyeknel allat - [link] entoni1989 forumtarsnak linkelem
Vegtelen fokuszra meg van egy megoldas. Van hozza olyan adapter ami tartalmaz egy lencsetagot es akkor lesz vegtelen fokusza, viszont nem tudom, hogy milyen aron ami a kepminoseget erinti. Nem probaltam.
Barkacsot annyira nem ajanlom, poucoltam mar szenzort, tukrot, meg a mattuvegnel levo fokuszkockas uveget ami igazabol gagyi muanyag. Ami meg sztatikusan is azonnal toltodik es konnyen karcolodik... nem hallas feladat egyik sem.
-
RexMaximus
senior tag
válasz szecsgeri #36757 üzenetére
Az elso ajanlasom, hogy vidd szervizbe. Elegge szivas szerintem ez a melo. Kortepumpaztam mindig a DSL-jeimet, de egyik alkalommal valami takonnyal telibenyomtam a szenzort. (lehet valami folyadek kerult bele).
Akkor alltam elosszor neki szenzortisztitasnak. Lenspent is vettem. Kisebb szennyezodeseket, porokat le-leszedi. De az az igazi, legalabi nalam ha atmegyek rajta izopropil alkohollal. Utana lenspen. Meg igy is melos.
De komoly gep eseten meg magamnak se csinalnam meg. Inkabb szervizbe vinnem.
-
Throme
veterán
válasz szecsgeri #36970 üzenetére
Még esetleg próbáld ki beépített programmóddal is tesztelni az obit, vagy sima auto módban.
Ezeknél nagy valószínűséggel semmilyen júzer error nem lép fel, így ezt kiszűrheted.Ha így is túlexponál, akkor további lehetőségnek tartom, hogy egy másik vázon is próbáld ki.
szvsz
[ Szerkesztve ]
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
válasz szecsgeri #37556 üzenetére
El nem söpörte, de az eladás növekedések sem véletlenek. CaNikon vonal még jódarabig életben lesz ilyen szintű fejlesztésekkel is. Az emberek tudatába égetett DSLR=fényképezőgép szabály miatt ilyen életképes a piac jelenleg is. Sony nagyon a nyakukra mászott már, de a marketing még nem az igazi. Tökéletesen egyszerű és szemléltető példa amikor ismerős canon 1200d tulaj megkérdezi, hogy miért nem fényképezőgépet vettél mint az övé a sony helyett (a7rii), addig egész egyszerűen nincs miről beszélni. És nem azért mert fanatikus canikonos, hanem egyszerűen az átlag emberek ennyire értenek hozzá és ez van beléjük sulykolva.
\'\'Sebességmámor, mindenki ezzel vádol, a kilóméteróra is csak lehunyt szemmel számol, a gumi lángol, az autó szinte táncol...\'\'
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
válasz szecsgeri #37565 üzenetére
Nincs azzal semmi baj, hogy Nikon rendszert választottad és azzal sem, hogy nem adsz ki 500-600k-t vázra. Mindenki megtalálja a magának szimpatikusat és jó árfekvésű cuccot. Azt is megértem, ha egy profi nem termel ki egy új milcet obiparkostól, hiszen nagy beruházás egy profi nikon vagy canon vonalról átváltani. Igaz ez akkor is ha nikonról canonra szeretnél profi szinten. Csak azon szoktam fennakadni, hogy egy komoly milc csak hobbi játékszer. Pedig bizony felnőtt már a feladathoz minőségben.
\'\'Sebességmámor, mindenki ezzel vádol, a kilóméteróra is csak lehunyt szemmel számol, a gumi lángol, az autó szinte táncol...\'\'
-
Aaron14
őstag
válasz szecsgeri #37841 üzenetére
Sigma Nikon 10-20-at néztem Edigitalnál 15 havi kamatmentes részre el tudnám hozni. Ki tudnám egybe is fizetni, de ha nem kell, akkor miért is fizessem?
Jelenleg van egy 16-85, egy 50-es és egy 85-ös. Rengeteg portrét, beautyt fotózok, a nagy látószög fashion-re és rendezvényekre kellene. Azon gondolkozom, ha esetleg megveszem a 10-20-at, eladjam-e a 16-85-öt. Nagyon lágy lencse és az élességállítás is elég komótos, csak attól tartok, hogy pl. eseményfotózásnál nagyon hiányozna.
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
Aaron14
őstag
válasz szecsgeri #37843 üzenetére
De szóba jöhet. Nem tudom a használt obik mennyivel olcsóbbak átlagban.
Valamint nagyon gondolkozom, hogy a 16-85-öt esetleg lecseréljem egy másik obira, ami rendezvényre is jó, élesebb, gyorsabban fókuszál. Szeretem egyébként azt az obit és sok olyan képet lőttem vele, ami számomra nagyon kedves, de azért már érzem a korlátait.
Mindenféleképpen olyan objektívet szeretnék vásárolni, ami később FX-re is jó lesz. Jelenleg egy D90-el nyomom, az ISO-n kívül eddig más hátrányát még nem tapasztaltam.
U.i.: Most látom, hogy a Sigma kis szenzormérethez van kalibrálva.
[ Szerkesztve ]
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
ftamas0201
senior tag
válasz szecsgeri #38227 üzenetére
Köszönöm nektek, akkoriban mikor érdekelt a D90, a D7000 is egy elég komoly kis gép volt ez igaz. Azt mondjátok hogy gyűjtögessek még egy picit, keresgéljem a megfelelő ajánlatot és vegyek egy ilyen vázat?
Esetleg objektívben mit mondtok? Akvárium fotózásra, 80 cm széles 45 centi magas szemből fotózva, távolság függő is persze gondolom bár megmondom az őszintén hogy dslr terén ismeretlen harcmezőkre lépek, új lesz az életembe de annál jobban várom is. -
nordius333
csendes tag
válasz szecsgeri #38279 üzenetére
Szia! Lehet, hogy user error. Töltöttem fel képet a Flickr-re, remélem sikerül linkelni:
kép
A képhez annyi info, hogy auto módban, ugyanezzel a beállítással közvetlenül előtte rendes képet csinált. A fényképezőt nem mozdítottam, közvetlenül utána csináltam ezt a képet is, ez fekete lett. Annyit vettem észre, hogy amik ilyen feketék lesznek azok 15 MB méretűek, a többi kép 19-23 MB körül van. Most délelőtt tesztelgettem és a 400 kép közül amit csináltam 55 lett fekete. Mind beltéren, lakásban készült. Nem vettem észre semmi rendszert, hogy mi hozná elő. Csináltam egy pár képet ugyanarról a pontról, 15 kép jól sikerült, utána fekete lett, utána egyszer csak megint rendesek a képek.[ Szerkesztve ]
-
-
Attila04
tag
válasz szecsgeri #38564 üzenetére
Ezzel csak egy probléma van...
Tájékoztatjuk, hogy 2016. október 17-től a Nikon a DX formátumú tükörreflexes fényképezőgépeket és a DX objektíveket, valamint a Nikon 1 termékcsalád fényképezőgépeit és az 1-Nikkor objektíveket a Cseh Köztársaságban lévő Nikon D-SLR- és kompakt kamera szervizben javítja, jótállási időn belül és azon túl is.
-
Throme
veterán
válasz szecsgeri #39058 üzenetére
Ha nem is ilyen kedvezményt (tudom, hogy vicc volt) vár el, aki racionálisan gondolkodik, de mondjuk a felregisztrált cumók arányában, vagy értékével arányos kedvezmény egy következő nikon vásárlásból, legyen az váz, vagy obi. De nem ilyen 5%, hanem számottevő.
Tudom vannak ezek a pénz visszafizetési akciók, de ne visszafizetés legyen, hanem érezhető kedvezmény.Így most hová sz@rjak, hogy 100 évesek. Hurá hurá! azt' kész.
A nikon vásárlóknak is kijárna az elismerés, mert mi vettük meg a portékát....#39059) RpPRO: Gondold el mi lenne, ha belépő vázat vettél volna?!
-
Viperator
őstag
-
Viperator
őstag
válasz szecsgeri #39184 üzenetére
Nem nyúlnak a géphez.
- ha budapesti vagy, akkor mindegy (szólnak úgyis)
- ha vidéki vagy, délelőtt leadod és zárás előtt megkapod (én is így jártam kétszer).
- futárral is lehet megoldani (akkor talán 1-2 hét)Mindenképpen érdeklődj a Camerától! (garanciális az obi? Ha nem, akkor fizetni kell a szolgáltatásért...)
[ Szerkesztve ]
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
veterán
válasz szecsgeri #40514 üzenetére
Pontosan. Vakuzni kell - egy YN 568 EX II bagóért megvan amazonról (100 ajró most, vagy ilyesmi), aztán felcsapod a plafonra és szevasz.
(Mondjuk az más kérdés, hogy ilyentájt a magyar
királyinemzethy posta eléggé összefossa magát, tehát február előtt ne számíts rá...)And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
MLE
csendes újonc
válasz szecsgeri #40580 üzenetére
Köszi a választ! Én is ebay irányban keresgéltem, csak gondoltam, hogy van vkinek konkrét tapasztalata, hogy kitől, milyen akksit szabad, ill érdemes megvenni.
(#40581) Dluinet
Neked is köszönöm! Igen benne van a pakliban, hogy hamisított a termék, de az Aliexpressre is vonatkozhat ez a megállapítás, ha kezdő eladótól, vagy nagyon alacsony áron kínálják a cuccot. Sajna a kiszállítás így év végéhez közeledve mindenhonnan hosszabb időt vesz igénybe elsősorban az MPL jóvolából
Az akksinál az 1030 mAh-s helyett nem lenne célszerűbb 1500mAh-t keresni, hisz az utóbbi elvileg közel másfélszeres üzemidőt bír ?[ Szerkesztve ]
-
itouchfan
senior tag
válasz szecsgeri #41466 üzenetére
sztem igen, valamelyik régebbi tükrös, akár d80, d3000 is jó lehet (ennyiért)...
az aláírásodban a monumentális el van gépelve, de egyébként zseniális
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest