- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
milbo
aktív tag
Alapon járatom a gépet mióta megvettem, HT OFF-al. A játékok meg a böngészés nem kéri a nyolc szálat. Időnként persze jól jön ha kamerás felvételt tömörítek.
Néha azonban rá jön a tuningolgatnék meg a kíváncsiság és próbálgatom. Nincs már őrült meleg a szobában és a hűtőt is kicseréltem nyáron.
Múlt héten a tápcsere után próbáltam is 4G-n LinX el, igaz csak 1giga memóriával de 20x lefutott. Akkor ment, most meg nem. Az 1.3600V kevés. Nem nyúltam semmihez, csak egy plusz 12centis ventit raktam a hűtőre. Na mindegy, kipróbálom LLC ON-al is csak kicsit félek hogy valami bedobja a törölközőt.katt777: mikor boot után megnyugszik a rendszer, 1.4408-1.4424V közötti értéket mutat a cpu-z. Elindítom a linx-et és dolgoztatja a procit, leesik 1.3600-ra. Amikor kész az első teszt és pillanatra terheletlen a proci, ami látszik is a hőmérsékleteken (core temp), akkor 1.4408V.
-
milbo
aktív tag
válasz
laragirl83 #14095 üzenetére
Hááát, itt azt írták hogy ekkora fesznél már nem igazán ajánlott.
-
milbo
aktív tag
válasz
laragirl83 #14093 üzenetére
Igen, OFF.
-
milbo
aktív tag
Ezt most nem értem. Ekkora drop-ot még nem láttam.
Bios: 1.4500
terheletlen cpu-z: 1.4408-1.4424
terhelve linx: 1.3600Hogy a tsába lehetséges, ezt még egy hete nem csinálta. Akkor 1.4408 alá nem esett.
-
milbo
aktív tag
Tuning közben ezeket mire állítsam (enabled/disabled)?
C3/C6/C7 State Support
Bi-Directional PROCHOT
Virtualization TechnologyKicsit meg akarom hajtani a jó öreg C0-t. A LinX fűti rendesen, igaz 4GHznél már kell neki 1.408V (bios 1.450). Ilyen számokat se írtatok mostanában
-
milbo
aktív tag
Ha valaki legközelebb tuningol úgy 4G környékén, légyszi nézze már meg Everest-en hogy a 12V-os ágon mennyit esik a feszültség. Köszi!
-
milbo
aktív tag
válasz
Sheltem77 #8912 üzenetére
Nekem is cserélni kell a házat. Ha neked 18cm-es akkor az gáz. Nálam úgy fér el hogy a felrakott oldallapot kicsit kinyomja. Rohadtul jól néz ki a púpos oldalával. A probléma ott van hogy feszíti a hűtőt és egyben az alaplapot is. Ahogy előttem írták, a ház minél nagyobb, annál jobb.
-
milbo
aktív tag
Egy kérdésem lenne házzal kapcsolatban. Tudom ez nem az a topic!
Szeretnék házat cserélni mert a mostani csak 18cm-es és a Mugen2 nem nagyon fér benne. Ha fel van rakva az oldala akkor a hűtő kicsit kinyomja.
Szóval, i7 tulajok mondjatok nekem olyan házat aminek az ára normális értéken van és kellően szellős. Én egy Cooler Master 690-et néztem ki.
Köszi. -
milbo
aktív tag
válasz
#97544192 #7385 üzenetére
Majd kiderül meddig jutok. Egyre melegedik az idő így a tuning csökken. Lehet hogy vennem kellene egy nagyobb méretű házat.
Ha van kis időd, írj nekem légyszi feszültség értékeket.
3.8 és 4GHz-re nem tudom hogy mennyit kell adni a QPI-nek és az IOH-nak.
Persze más is írhat, azt is megköszönöm. -
milbo
aktív tag
-
milbo
aktív tag
válasz
Templomegere #7297 üzenetére
Nagyon jó hűtő, valszeg a legjobb. Itt egy teszt róla.
-
milbo
aktív tag
Nekem is C0 van, eszem ágában sincs eladni. Vettem 70-ért, most adjam el jó esetben 55-ért. Csak azért mert kicsivel jobban húzható? Mit nyerek vele azon kívül hogy elmondhatom mennyin megy? Aki ilyen áron cserél az pont ugyan azt csinálja mint Sniper csak kicsiben.
Bocsi Sniper nem bántó szándékkal írtam
-
milbo
aktív tag
-
milbo
aktív tag
Nem cserélni akarom, venni! Csak most hezitálok. Extrém módon nem akarom húzni a procit, de az sem valami jó hogy most alapon 46-48C-on megy.
Ebből a tesztből nekem pont az derül ki hogy nem is olyan rossz ez a hűtő. Az a majd 50dBA nekem kicsit soknak tűnik mert a cég így hirdeti: Fan Speed 1800 R.P.M., Fan Noise Level 19 dBA. Ha fix fordulatú akkor nagy a mért különbség a gyárihoz képest. Három pin-es tápja van, nem tudom hogy azzal tudja-e a fordulatát szabályozni a deszka?
-
milbo
aktív tag
Ezt a hűtőt ismeri valaki? Van róla egy kis teszt.
Nem I7-el tesztelték hanem QX6850-el de mivel annak TDP 130W-os gondolom hasonló eredmények lennének.
A korábban feltett kérdésemre kapott válaszok miatt a Mugen2 mellett döntöttem. Viszont most ez találtam, olcsóbban, kisebb méretben és kisebb tömeggel. -
milbo
aktív tag
Igazából nem akarom túlságosan tunningolni mert nincs értelme. Viszont azt meg szeretném megtudni hogy kb. mennyit tud. Gyári hűtővel ez meg ugye lehetetlen. Sajnos idáig még nem találtam olyan magyar oldalt ahol lenne egy részletes teszt több hűtővel, így bizonytalan vagyok hogy melyiket vegyem. A Kabuto-ra voltam rákattanva de az előző kép alpján az sem valami nagy durranás. Lehet hogy mégis egy Noctua lesz a befutó.
-
milbo
aktív tag
válasz
Invader HCA #5544 üzenetére
Én is pont ebben a témában nyomozok. Az én gyárim mikor még hűvösebb volt, bírta 3.8-ig HT-vel. Most már csak kb. 3.6-ot. Ha még melegszik az idő (márpedig melegedni fog) akkor még lejjebb kell adnom.
Gyári hűtővel ezt Te is meg tudod csinálni. Prime-al kb. 70C volt a max, az még tűrhető.Ha esetleg másik hűtőre fáj a fogad, akkor az alábbi kép segítséget nyújthat.
-
milbo
aktív tag
Erre nem válaszol senki? Lehet jót, rosszat!
-
milbo
aktív tag
Tesztelgetésen vagyok túl és egy ilyen eredményt sikerült összehoznom. Kérésem lenne hogy a hozzáértők nézzék már meg és mondják el véleményüket. Így szeretném használni 24/7-ben.
Beállítások: QPI: x36, Unicore: x20, HT: disabled, SPD: 10, VCore: 1.1750, QPI/VTT: auto, IOH: auto
-
milbo
aktív tag
Feszek: 1,315V Vcore, 1,275V QPI
Ha kevesebbek ezek az értékek az gondolom nem okozhat problémát.
Csináltam egy félórás prime-ot 1.240-es QPI-val, úgy néz ki hogy jó lesz.Más:
A proci alap feszültségét milyen progival lehet megnézni?
A CoreTemp idevonatkozó ablaka inaktív, A C2D-nek megmutatta. -
milbo
aktív tag
válasz
Oszkár26 #5134 üzenetére
Figyeld az egy mag órajelét! Mikor először láttam nem hittem a szememnek.
Szerk: ha pár percig nem használom a második vinyót, azt is lekapcsolja, hallom amikor leáll. Aztán ha pl. indítok egy TC-t, már indítja is. Szóval ha több vinyó van a gépedben és csak netezel, a rendszer vinyó kivételével mindegyik leáll.
-
milbo
aktív tag
"Bios F5 ",, már többször ki lett tárgyalva hogy az a bios bugos, nem szabad felrakni, nálam is fent volt , problémát is okozott...
Akkor én ezt ne is tegyem fel UD3-ra? Most F5c van ami úgy néz ki hogy jól megy.
Szerk: ezt at 1T/2T-t sem vágom, nekem 1T-t ír a CPU-Z az maradhat a bios-ban automatán?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Politika
- Kuponkunyeráló
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Apple iPhone 11 - népalma
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Gran Turismo
- TCL LCD és LED TV-k
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- További aktív témák...
- AMD A8 7680 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i5 13500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- Intel Core I7-9700
- AMD Ryzen Threadripper 1920X processzor 12x3.5GHz TR4
- Intel i7 6850k 2011v3 processzor tökèletes működéssel
- Intel Core i5-4590 Processzor 4/4 MAG, 6M Cache, max 4X 3.70 GHz, Intel HD Graphics 4600, vPro
- Intel Core i5-4570 Processzor 4/4 MAG, 6M Cache, max 4X 3.60 GHz, Intel HD Graphics 4600, vPro
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest