- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Hát az előfordul, hogy minden teljesen stabil, kivéve a Linx, erre leginkább az OCZ RAM-ok érzékenyek, amint látom.
Qru: A sok hülye összerakja a gépét, játszik és dolgozik meg netezik, csak mi tudjuk, hogy Linx-re, 3DMarkra, IBT-re és társaikra kell igazából a PC.
No meg önsanyargatásra...
Lehetne egy ilyen rendet alapítani, ahol mi, szentéletűek, PC-tuninggal sanyargatjuk magunkat életünk végéig...
-
Qru
MODERÁTOR
Ha csak markolásra kell akkor mehet így. Ott úgy sem az a lényeg, hogy tuti stabil legyen, hanem hogy végig fusson a teszt. Anno hányszor imádkoztam végig egy-egy ilyen tesztet mikor instabil tuniggal nyomattam 3DMákot...
Q6600-nak is adtam 1,5V-ot LLC-vel, ami kimondottan nem ajánlott kategória de Mark erejéig belefért. -
törölt tag
Nem tudom, egy ilyen hülye programnak én nem hinnék, már nem azért... Ezzel nem az Everestet akarom szarozni, hanem az Everest nem műszer, nem kell neki hinni. Nekem már mutatott 1-2V-t is, amikor szar volt a gépem, de ha annyi lett volna, akkor nem ment volna a gép szerintem... Egy új táp pedig lehet hogy tenne valamit, és az is lehet hogy nem, mert nekem a Corsair HX620 egy ezreddel sem jobb az előzőnél...
-
Sheltem77
aktív tag
Na igen csak elsőbb lenne egy jó vgat venni még mindig a 7800 gt van a gépben és az a core i7 + 6gb ram mellé elég karcsú
Sebaj maradok 3200mhz nél 1.1V on így 69-72fok a legnagyobb kánikulában realtemp alatt a maximum. 5400 vs 6100 Cpu score 3dmark06ban(3200 vs 3600mhz) bőven jó játékokra egyelőre a 3200 is, később majd házcsere + venticsere. 3600mhz en 1/8 addal gyorsabb a cpu ha jól számolok. Nálam egyébként 24/7 le van véve a ház oldallapja.
Már bánom, hogy megnéztem 3600 on alaphütővel(bár ugye a kíváncsiság...) mert így felment 85 fokig a proci(igaz csak kb 10mpre) remélem nem lett baja.
Köszönöm a segítséget gyerekek. -
törölt tag
1.64V tökéletes is neki, de ha úgy adódna hogy megpróbálod az 1.66V-t, attól sem kell férni, mert valamennyit dropol a cucc (drop = feszültségesés) és így 1.65V-ra jön ki.
De 1.64V-al is működnie kell, sőt, még alatta is menne szerintem!Wayne: Pedig nagyon durva lehet az az Overclocker Edition. Szerintem maradj a Silent-nél, ha tényleg halkat akarsz, de durvát.
Vagy tudok jobbat...
Vegyél ilyet hozzá, és vegyél hozzá te olyan ventit, amilyet akarsz. Egyszerű és nagyszerű.
Super Silent a legjobb sztem, de drágább mint az Overclocker, ergo nem éri meg... ^^ -
törölt tag
IOH 1.100V, annyi alapból is... Azt nem kell növelned. QPI fesz az az Uncore, QPI, és a RAM sebességedtől függ. 1.325V - 1.375V QPI kell 1600 MHz RAM / 3200 MHz Uncore / 3600 MHz QPI értékekhez.
Ha nem 1600 MHz a RAM, akkor lehet faragni a QPI feszből bőven...
Először kezd 1.32 körül a tesztet, nem kell mindjárt agyon feszelni, erre vigyázz. Ha nem húztad meg a rendszert, hagyhatod akár Auto-n is, nekem nem szokta annyira szétfeszelni.
De nagy tuningnál semmiképp sem hagyd Auto-n a QPI-t és a Vcore-t!
19x200 (3.8) és 20x200 (4)... Ezeknél a beállításoknál 3600 MHz QPI-t kell belőnöd, BIOS-ban 7.2 GHz-t fog írni, de ennek a felét kell venni. 36x szorzó legyen beállítva, és kész.
3600 MHz felé ne menj, felesleges is, mert az már 200 BCLK felett van...
Hirtelen nem tudom, hogy mit mondhatnék még. RAM dolgot gondolom tudod, hogy 1.65V a max... Azért leírom, mert volt már olyan, aki adott 1.8V-t a RAM-nak, gondolta hogy természetes dolog. -
Zájec
veterán
kisebb méret, kisebb tömeg, ... tehát kisebb a hütöfelület is , ezáltal a teljesitménye is kisebb.... ezt mind vonza magával.... valamit valamiért..
találtam még egy tesztet, :[link] hát nem valami meggyözö a teljesitménye... elég sok hütö van elötte.... valamit a hangja se lehet valami halk, bár modjuk ez ventifordulattol is függ....
most leszeretnéd cserélni a mugen2 -t erre a hütöre ? -
ImI87
őstag
Hát az a kabuto ránézésre gyenge........
TRUE változatai, HR-01 Plus, Scythe Mugen 2, Ninja 2, CM Z600, ezek közül válogass, ezek a legjobbak, és a legjobban keresettebbek.......
És a jó hűtő nem csak a tuninghoz kell. Értelem szerűen a procinak jobb, ha alacsonyabb hőmérsékleten megy. És jön a nyár, stb....... v.mikor minden fok számíthat.Közben már izzad a gép, proci 180*20-on megy, HT on, bios 1,31V, LLC on, így valójában 1,28V-ot kap meg, és szépen lement 1 óra prime teszt. Ez még nudli, de majd nézem feljebb is....... Kezdetnek nem rossz, a minimum követelmény teljesítve van.
Screen-t majd a normális eredményekről teszek........ -
Minden ok, csak nem értem miért HT off?
HSM: Miért kellene emelni a qpi szorzót neki? Elvileg nem függ össze az uncore-al, mint ahogy azt régen beszéltük.
Tody56: Azt nemtom hogy csináltad, de nem nagyon akar menni senkinek 1600 felett, jelzem nekem se. Milyen feszek és beállítások mellett sikerült tuningolni őket? Nekem 1.64 volton van, ha egyetlen mhz-et emelek rajt már visszabax a biosba.
És valószínű a memókkal van a "gond", mert sokkal magasabb uncore mellett is ment stabilan a cucc, tehát az biztos nem korlátozza.
bignory: Atyavilág, te aztán gyártod a sületlenségeket.
A lapod megy duálban is valszeg, csak nem érsz el vele olyan sebességeket, mint tripleben. Próbálgasd egyenként belepakolni a memókat, hogy honnan nem látja a következőt. 64 bites winfos legyen fent. Memófesz legyen a gyártó által megadott, bár két különböző memónál ez elég fasza tud lenni.
8 magos proci, hát elég jó példányt fogtál ki, a miénk sajna csak 4 magos. A biosban tilthattál le valamit, állítsd vissza alapra az egészet és ne nyúlj olyanhoz, amiről nem tudod, hogy micsoda, mert ez lesz az eredménye. -
szacsee
nagyúr
-
Zájec
veterán
én se hallotam eddig, aztán lekapcsoltam mindent és meghallotam amit eddig nem ,,
a gép meg nem csont alapbeállitáson megy nálam , ezért nem csinálta korábban, pedig be van kapcsolva az eist & c1e , de nem alap 133-as bclk-n persze....
ezért nem jelenkezett ez eddig , de nem is érdekel mert zárt gépházból már nem jön ki a hang....csak akkor hallod ha odafülelsz közel... -
Nemtom a gigádnak mennyire jó a bordázása, de pl. az asusnak abszolute nem számít, hogy hova fújja a procíhűtő a levegőt, csak jó szellőzése legyen a háznak. A Tr ultra se szellőztet a lap felé és így is igen kellemesek az alaplapi hőmérsékletek. Az ip35-nél én is így gondolkodtam, de ha jó a bordázása a lapnak, akkor lehet hogy szerencsésebb egy jól szellőző ház+laptól távolabb szellőztető hűtő, mint a lapra fújatni a proci melegét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Intel Pentium I Celeron I Core 2duo I Quad Core I I3 I I5 I I7 I LGA775 - LGA1200-ig. 500ft-tól.
- Intel Core i9-10900KF 10-Core 3.7GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor
- AMD A8 7680 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i5 13500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- i3-7100 / G4400 CPU, Több db + Garancia + Számla!!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung S23 Ultra 512/12GB Fekete / Normál állapotban / 27%-os ÁFÁS számlával / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest