- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- No Voice in the Galaxy
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zájec
veterán
ez sem rossz
ez XP vagy vista alatt van...? ez XP csak vista-s profilja van netán?
ennyi uncora-al ennyit csinál , szóval reális az eredményed..
ha kicsit megpöckölnéd, akkor write és copy is megugrana jócskán...
annak ellenére hogy nálad 1600 cl7 -be nálam meg 1480 cl8 -ba mentek a ramok.. -
Nehéz szülés következik úgy érzem valamiért.
bignory: Ha segítséget kérsz, legalább olvasd el a válaszokat is, anélkül nem fog menni.
-
bignory
csendes tag
Sziasztok: Lauda : ma vettem ocz csak az van most 12 gb felismerte a win minden ok visza vetem mindent autora: azzal sincs gond
de a win csak 1 maggot latt meg mindigtobbii megy mint a zsir csak a procival vagyok el akadva a bios ba belottem a all core es HT enable, probaltam h kikapcsoltam a Ht es csak 1 magot futtatam de semii valtozass .........
-
Zájec
veterán
-
ImI87
őstag
Nagyon köszöm, most már tudok minden apró infót is.
Több kérdés egyenlőre nincs, max majd a biosban lesznek dolgok, amit nem fogok tudni, de azt még meg kell érni........
Szerdán lesz meg a gép (csak vinnék már el a procimat.........), aztán nekiesek rögtön az új platformnak.mindenki:
Arra van v.mi valós esély, hogy boltban D0 procit fogjak ki?Szerdán fogom venni, teljesen random bolti darab lesz........
-
Zájec
veterán
pontosan , jól mondod
ezzel a példával akartam érzékeltetni hogy nem minden a mhz körül forog ,hanem platformtól is függ ,és az X58-nál beállitás függö a dolog, mert az Uncore variálásával is változika a RAM gyorsasága , igencsak jelentösen.......
r2e meg 12gb ::jah
tele van a másik szoba vele , csak sajna nincs hozá kulcsom...,az asszony mindig eldugja, csak ö tesztelhet
..
-
Zájec
veterán
- 24/7-re a "biztonságos" r nálam kb 3400 körül van 1.335v QPI/VTT fesszel..
- QPI link, van x36 , x44 , x48... nálam kb 160-165 BCLK-ig müködik a x44, utána csak a x36 müködik....
- a ram kettesével állitható... ramnál assziszem x6,x8,x10,12 stb... an uncore szorzó pedig talán x12-röl indul ...és egyesével növekszik....- igen müködik minden esetben a x21 ,a turbo bekapcsolásával , amúgy csak x20..
bocs a késöi válaszért, sajna sok a melo és kevés az idö a gépezésre..
-
Tody56
aktív tag
válasz
#97544192 #5374 üzenetére
Dehogy is baj, nekem tök mindegy mennyit megy, csak segíteni próbálok Lauda kollégának mert látom ő is ilyet használ.
Miután hozzám került ez a ram kerestem róla teszteket és találtam ilyet ahol ugyan ezt tesztelték még rev szám alapján is.Majd megkeresem ezt a tesztet de ott ez a 2.1-es ver. 1800-az ment cl8-ban. Nekem sajnos ez nem jött össze. 1750 - 1760 volt a plafon. cl9-ben már belehet hagolni 1800-ra, csak nincs értelme, mert többet számít hogy cl8-ban megy.
(szerintem)
Azt azért érdemes lenne megnézni hogy az övé is 2.1-es verzio is. (Lauda)
Ja pl itt is v2.1: [link]
szerk:
MSH: megelőztél. Pont erre próbáltam kihegyezni a témát.
Anno az xms-2-nél volt brutális különbség arra emlékszem. Volt 800-asom ami csak 850 körül ment, de volt ami röhögve ment 1000-et.
-
Tody56
aktív tag
válasz
#97544192 #5357 üzenetére
Lauda & BR4D
Akkor egy kis bizonyíték az exeddel BR4D.
Semmit nem finomhangoltam , csak betettem és megnéztem 1.66v-vel meddig megy stabilan.
(most vizeztem be az újat szóval még 1x már nem szívesen veszem ki)1750 8-8-8-24 szétcsuszott
ku.... paint.
Ugyan ez cl9-ben 1.5v stabil.
szerk:
Lauda: Nekem nem annyira egyértelmű hogy ha 1.7-1.8-at adok akkor tuti hogy többet megy. Nem egy ram volt nálam ami 1.5-1.6 között jólment, de 1.65 felett lebénult és még annyit sem ment el.
B@szus most látom hogy szétcsuszott a kép a linknél. No mindegy. 220-200% között voltak a tesztek. Lehetne több is, de munka után már lincs türelmem tovább itt üldögélni.
-
HSM
félisten
válasz
OkosTibiKing #5368 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy nem működik, hanem, hogy nagyobb a valószínűsége a stabilitásnak, ha a QPI megy a legnagyobb órajelen.
Ha meg megoldható könnyedén, akkor minek kockáztatni?
-
jugeen
addikt
-
HSM
félisten
-
válasz
#97544192 #5357 üzenetére
X-akta.
HSM: Nem Te mondtad, hogy nem függ össze, hanem a technológia felépítéséből következik szerintem, hogy nem függnek össze.
Itt a kép a cikkből:
És pár mondat: Az új chipkészlet elsőként támogatja a Core i7-es processzorokat (melyek a beépített memóriavezérlő révén közvetlenül csatlakoznak a memóriához, de ehhez a chipkészletnek semmi köze), a processzor és az északi híd között pedig egy maximálisan 25,6 GB/s-os sávszélességet kínáló (6400MT/s=3200MHz/1000*64bit/8) QPI-link helyezkedik el. Az északi híd legfőbb feladata a CPU, a grafikus vezérlők és a perifériák közti kommunikáció vezénylése,
Ebből gondolom, hogy az uncore-nek és a qpi-nek semmi köze egymáshoz. De ha nem így van, javíts ki kérlek, szeretném tisztán látni a dolgokat.
Én azt látom ebből, hogy az uncore a memók és a proci közti kommunikációt látja el, a qpi pedig a chipkészlet és a proci közöttit, de a kettő közt semmilyen összefüggés nincs.
Ha ezt a pdf-et megnézed a második képen tökéletesen látszik: [link]
-
HSM
félisten
válasz
ATtIs_80 #5359 üzenetére
Hát attól függ, milyen csipes.... Bár így látatlanban is azt mondom, a hűtés tuti elég, és akár 1,55V-1,6V is elég. Én azt mondom, ha van időd, teszteld ki a legkisebb feszt HCI memtest-el, és adj hozzá 0,04V-ot, a 24/7-hez. Nem biztos, hogy ez a legprecízebb módszer, de nekem bevált edddig....
-
ATtIs_80
tag
Rendben,köszi!
A tesztekhez kell még egy kis idő, de hamarosan lefuttatom őket!
Egészen pontosan, Corsair Dominator PC3-12800 6GB 8-8-8-24 XMP (TR3X6G1600C8D) típusú memóriáim vannak. A hűtésétől nem tartok, mert két oldalról is egy-egy 12cm-es venti fújja őket, fentről pedig a proci ventije szippantja el a levegőt. Ennek elégnek kellene lenni, nemde!?
Az időzítések és a közel 1500MHz miatt eddig nem adtam neki 1,64V-nál kevesebbet, mert a memória speckióból indultam ki (XMP - 1600MHz, 8-8-8-24 ->1,65V). Lehet, hogy kipróbálom kicsit alacsonyabb feszültséggel is!
Mi a véleményed? Az 1,58V - 1,6V vajon elég lenne??? -
törölt tag
-
Ja így már értem, a cl7-es időzítés is 1.7 volton ment.
Emelt feszen, 1.7-1.8 volton persze, hogy megy a memó 1700-1800-at, de erre szerintem sokan nem vállalkozunk itt. De hogy a fenébe ment Neked a 1.5-1.55 volton 1700-et a Corsair, azt egyszerűen nem értem.
Prime-ot használom, ezt a winmem-et még nem ismertem eddig.
-
Tody56
aktív tag
Én is csak pár percet próbáltam 1.7v-vel hogy a 7-7-7 megy e 1600on.
Egyébként 1.6-1.66 között már nagyon jól megy.
Mint írtam keveset foglakozotam a rammal mert tudtamm hogy jön a 2000-es utód, de a kevés tapasztalat amit letudtam szürni, az kb 1750-1800 környéke lehet stabilan a ramoknak. 1700 könyedén cl8-ban akár 1.5-1.55v környékén.
Winmem tesztel és prime blendel tesztelek. -
A tuinggal egyébként nekem sincs gondom, megy a proci is, uncore is, mint szélvész, de ha a memófrekin emelek már annyi is neki, mondjuk 1.64-nél többet nem adtam neki, de nem is fogok.
A memókat Te mivel teszteled? Mert gondoltam rá, hogy csökkentem az időzítést, az a winfos alatti memtest jó erre? Egyszer már valakivel beszéltünk erről, talán BRAD-el, de aztán abbamaradt a dolog, legalábbis nálam.
-
Minden ok, csak nem értem miért HT off?
HSM: Miért kellene emelni a qpi szorzót neki? Elvileg nem függ össze az uncore-al, mint ahogy azt régen beszéltük.
Tody56: Azt nemtom hogy csináltad, de nem nagyon akar menni senkinek 1600 felett, jelzem nekem se. Milyen feszek és beállítások mellett sikerült tuningolni őket? Nekem 1.64 volton van, ha egyetlen mhz-et emelek rajt már visszabax a biosba.
És valószínű a memókkal van a "gond", mert sokkal magasabb uncore mellett is ment stabilan a cucc, tehát az biztos nem korlátozza.
bignory: Atyavilág, te aztán gyártod a sületlenségeket.
A lapod megy duálban is valszeg, csak nem érsz el vele olyan sebességeket, mint tripleben. Próbálgasd egyenként belepakolni a memókat, hogy honnan nem látja a következőt. 64 bites winfos legyen fent. Memófesz legyen a gyártó által megadott, bár két különböző memónál ez elég fasza tud lenni.
8 magos proci, hát elég jó példányt fogtál ki, a miénk sajna csak 4 magos. A biosban tilthattál le valamit, állítsd vissza alapra az egészet és ne nyúlj olyanhoz, amiről nem tudod, hogy micsoda, mert ez lesz az eredménye. -
bignory
csendes tag
szoval: 6 gb corsair van es 6 gb ocz , kulon mennek es nincs gaz...de ahogy egyut belerakom ugy kezdodnek a bajok gondoltam en is erre...a asus lapom csak triple chanel be megy legalab is ugy irja a gyarto es adtam mar mindenek volt-ot de semmi valtozas... arra vagyok kibukva h a windows csak 1 magot lat a 8 magos procimbol..es csinalhatok akarmit nem megy a 8 ...varom a valaszokat
-
milbo
aktív tag
Erre nem válaszol senki? Lehet jót, rosszat!
-
HSM
félisten
válasz
ATtIs_80 #5342 üzenetére
Köszi!
Én ráengednék egy prime95-öt, legalább minden módjában 1-1 órát, valamint HCI memtestet, a szabad memóriádat egyenlően elosztva minél több (HT esetén 7-8) HCI-példányra, és azt is futtatni, amíg 600-800%-ot el nem ér. Ha ez így mind lement, akkor nagyon nagy valószínüséggel stabil a masina.
És természetesn ha a proci prime egyik módjában sem megy 85 fok felé, és lemennek a tesztek hibátlanul, akkor szerintem okés lesz úgy a masina 24/7-re...
Nálam 165*21-en megy 24/7, igaz, most kényszerből HT nélkül.... -
ATtIs_80
tag
Sziasztok!
Először is köszönet BR4D-nek, HSM-nek és Zájec-nek a segítő jótanácsokért és tippekért!
Finoman és lassan állítgattam be a dolgokat és íme az eredmény:
[link]
[link]
A BIOS-ban pedig végül a következő beállításokat használtam:
BCLK:185; QPI:x36; Uncore:x17; Mem.:x8; Turbo:Enabled; HT:Enabled;
Loadline calibrationisabled. A memória 1480MHz-en 7-7-7-20 időzítéssel.
Feszek: CPU Vcore:1,35V; QPI/Vtt:1,315V; DRAM:1,64V.
Igyekeztem a feszeket emberi korlátokon belül tartani, illetve a Loadline calibration-t sem állítottam át, így az Everest szerint a proci csak 1,33V-ot a memoria pedig 1,63V-ot kap 100% terhelés mellett! Az Everest szerint így stabil a masina!
Mi a véleményetek? Hosszútávon (akár 24/7-ben) is használható a gép ezekkel a beállításokkal??
Előre is köszi! -
Acor
aktív tag
Valaki mondja meg légyszi mennyi idő alatt tömörít be az I7-ese egy DVD -t köszi
-
tthomasso
tag
válasz
bignory #5330 üzenetére
Vista Ultimate 64 bit-et használj elöször is. A ramok egyformák-e, mind a 12 GB. Ha egyformák, én kipróbálnám szépen egymás után belerakosgatni, nem-e hibás egy-két db.
A mostani Asus lapokat már nem ismerm BIOS felépitésük szerint. Utoljára P5B Delux-om volt Asustól, ott ha jól emlékszem volt egy funkció /Ha jól emlékszem: Memory remap/ amivel engedélyezni lehetett a 4 GB-nál több ramot. -
válasz
bignory #5330 üzenetére
Ha itt valaki vicces, az Te vagy. Először tanulj meg írni és fogalmazni, mielőtt elkezded osztani az észt.
Eddig is segítettünk és ezután is fogunk annak, aki egyáltalán le tudja írni érthetően mi a probléma. Olvasd el mit zagyválsz össze és próbáld beleképzelni magad a másik helyzetébe, hogy ez most mi is akar lenni.
-
bignory
csendes tag
nektek vicces az egeszz Lauda meg a tobbi faradt tarsadnakk biztos szorakoztato de gondoltam komolyab emberek is vannak itt nem csak ovodasokk, akik unjak magukat szoval ha valaki tud segitennii irjon!! aki nem tud segitenni az dugja fel a huje kepeit meg tanacsait a segibe!! kire nem tartozik elnezesttt!!!
asus rampage 2 extrem , 12 gb ram 1333 , 3x 9800 gtx 3 way sli , coba 1000 watt , core i7 n920 @ 3 ghz , vista ultimate sp 1 sp 2 ; es csak 8 gb ramot lattt, es csak 1 maggott a 8 bol nem tom mi lehet a baja kerlek irjatok !!!!! -
bignory
csendes tag
nektek vicces az egeszz Lauda meg a tobbi faradt tarsagdnakk biztos szorakoztato de gondoltam komolyab emberek is vannak itt nem csak ovodasokk, akik unjak magukat szoval ha valaki tud segitennii irjon!! aki nem tud segitenni az dugja fel a huje kepeit meg tanacsait a segibe!! kire nem tartozik elnezesttt!!!
asus rampage 2 extrem , 12 gb ram 1333 , 3x 9800 gtx 3 way sli , coba 1000 watt , core i7 n920 @ 3 ghz , vista ultimate sp 1 sp 2 ; es csak 8 gb ramot lattt, es csak 1 maggott a 8 bol nem tom mi lehet a baja kerlek irjatok !!!!! -
-
bignory
csendes tag
Sziasztok!!!! Konfigom: Asus rampage 2 exrtem, 12 gb ram 1333,core i7 n920, 3x 9800 gtx n260 sli,coba 1000 watt, 500 gb hdd, vista ultimate 64 bit sp 1 sp 2 istalalva..
szoval a kerdesem h a windovs csak 1 procit latt vagyis 1 magot es csak 8 gb ramot nem 12 tottt es nem tom mi lehet az oka -
Sotho
őstag
A víz hőmérséklete nem változna, csak a processzor üzemelne alacsonyabb hőmérsékleten jobb blokk esetén. A vízhő akkor emelkedne, ha a radiátor hőleadó képessége romlik, és csak magasabb hőmérsékleten képes ellátni feladatát, vagy a processzor hőtermelése nő.
Tehát hőmérséklet nem= hőmennyiség(energia)
hőmennyiség/idő= teljesítmény
-
-
HSM
félisten
Na de várjunk... Ha azt mondod, hogy 30 fokos a víz, akkor nem a radiátorok a kevesek, hanem a blokk fos, vagy nem kering benne rendesen a víz. Ha a blokk rendesen átadná a hőt, szerintem simán felmenne a víz hőfoka is legalább 35-40 fokra, szerintem....
(Bár nem vagyok vízhűtés guru, csak így lenne logikus...)
(#5317) ImI87: Szerintem 3000-3500 a max uncore értelmes fesszel, 24/7-re stabilan, processzortól függően C0 steppinggel.
QPI-nek a max 4Ghz, afölött tuti kudrac, 3600-3800 szerintem stabilizálható, de nem sokat javít a sebessége, kivéve 512mb-os VGA-nál, memóriakifogyáskor.
És érdemes úgy belőni, hogy magasabb legyen az uncore-nál. (stabilitás miatt) -
bignory
csendes tag
Sziasztok!!!! Konfigom: Asus rampage 2 exrtem, 12 gb ram 1333,core i7 n920, 3x 9800 gtx n260 sli,coba 1000 watt, 500 gb hdd, vista ultimate 64 bit sp 1 sp 2 istalalva..
szoval a kerdesem h a windovs csak 1 procit latt vagyis 1 magot es csak 8 gb ramot nem 12 tottt es nem tom mi lehet az oka
segitseeeegggg -
válasz
szacsee #5311 üzenetére
Köszike, rendes vagy, hogy ránéztél és lefordítottad!
Akkor használni fogom, van a tápon ilyen csati, a képen a két piros alatti 8 pines, külön kábel is van direkt erre. Nem tudom ütköztem-e már ennek a korlátaiba, de teljesen igazad van, ha egyszer adott a lehetőség, akkor már használjuk is.
THx mégegyszer!
-
törölt tag
Jól van, de ha 1333 MHz-t beállítod 3200 MHz Uncore-al, 1600 MHz-t is 3200 MHz Uncore-al, nehogy azt mond nekem hogy nem gyorsabb, mert lemegyek hídba!
"most nem azért kérdem de szerinted, mert nagyobb értékü szám akkor nálad az gyorsabb teljesitményben ?"
Nem, de ha azonos az Uncore mindegyik beállításnál, akkor igenis gyorsabb!
A P45-ös képednek nincs értelme.
"persze ez is be tudom-e állitani függö... ha jól számolom akkor már egy 3600mhz uncore kell hozzá,, ahhoz meg már kell jócskán a QPI/VTT feszböl... mennyi is ?"
Jól van, de egy Corsair Dominator nem bírja garantáltan az 1800 MHz-t... Én most nem beszéltem QPI/VTT feszültségről, de azért kéremszépen, mégiscsak tud valamit az az OCZ Kit, ha 1600-at viszi CL8-on, 1800-at pedig CL9-en! Nem kell szarabbat venni azért, mert azt is be tudod lőni blabla. Minden RAM-ot be lehet jól lőni, de pl. ha kifog egy szar Kingmax-ot, akkor cumi van. Kingmax-ból is ki lehet rosszat fogni, és akkor nincs visszaút... Egy ilyen OCZ-ből hogyan akarsz kifogni rosszat, ha garantáltan viszi az 1600-at CL8-on, 1800-at pedig CL9-en? Ha nem viszi (persze rendes beállítások mellett) akkor igen is cserélik garanciába.Mindegy, mert a lényeg szerintem az első mondatomban volt. Lehet, hogy te nem értesz egyet, de én szerintem az 1333 MHz gyorsabb, mint az 1600 MHz. Így van ez a 2660 MHz-nél, meg a 4000 MHz-nél is
-
szacsee
nagyúr
Nekem nincs P6T Deluxe alaplapom, de tudok segíteni, mert meglestem a manualod.
Nagyjából ezt írja:
Ezek a táp csatlakozói... bla-bla a csatlakozókat nem tudod felcserélni dugd bele és nyomd meg erősen... bla-ba..-Az ajánlott táp legyen 2.0-ás ATX vagy újabb szabványú és ajánlottan 600W..
- Ne feledd el az EATX 4 / 8 pint bedugni, mert kül. a rendszer nem indul el.
- Minél nagyobb táp ajánlott, ha nagyobb fogyasztású cuccossal pakolod tele, mert a rendszer instabil lehet, ha nem elég a delej.
- Használj teljesítménykalkulátort ... bla-bla ... hivatkozás.. bla-bla..
- 2 vagy több háj end vga használata esetén használ 1000W, vagy nagyobb tápot...
Na szóval ennyi amit ír a manual, Te viszont nem erre vagy kíváncsi, hanem, hogy ha van a tápon 4 illetve 8 pin, akkor melyiket használd...
Az EVGA csúcslapjánál 2 8 pines csatira írtak 600W-ot, egy külföldi oldalon én is rátaláltam, hogy 1db 8-pines EATX csati szabvány szerint 300W-ot tud továbbadni.
Ergo, ha tuningolsz erősen javallot, ha nem akkor elég a 4 pin is.
Pszihológusok kérdik általában: Nem akarsz beszélni róla?
-Nem... de leírom utoljára:Az érintkező felületén ugye a feszültség állandó, az áramerősség növekszik, ahogy terheled a rendszert.. Namost 4-pines csatinál van 2 db test és 2db 12V...
8-pines csati esetén van 4 test és 4 12V-os csatlakozó.
Evidens, hogy adott felületen érintkezik a csatlakozó az árammal, ergo 10A áram esetén a 4pines csatik felületén 5-5A oszlik meg... Ez 8 pines csatik esetén 2,5-2,5-2,5-2,5A
Viszont I7 esetében nem 10A dobálózunk tuningnál, hanem többel... néha sokkal többel.Ha figyelembe vesszük ezt, akkor alapon 150W-os korlát elég neki, mivel a 4 pin ennyit tud biztonságosan átadni, viszont ha jobban beterheled, akkor adott felületen nagyobb áramerősség fog átmenni ez esetben a csatlakozón. Ha nő az áramerősség és a csatlakozó felülete kevés hozzá, akkor a csatlakozó felmelegszik, az ellenállása minimálisan, de nő ( ha jól vagyok informálva) és ez tovább ront a helyzeten...
Képzeld el úgy, mint egy fogyasztóra dugott hosszabító, ha egy körfűrészre nem 2,5mm2-es vezetéket teszel minimum (ipariról van szó), hanem mondjuk szélsőséges esetben egy fülhallgató kábelen akarod táplálni a fűrészt pl.. akkor a kábel szép gyorsan elcsöppen... lassítva: felmelegszik, átolvad a szigetelésen, hozzáér a másik érhez és rövidzárat képezve 2-3x akkora áram kúszik rajta keresztül. Na ez nem teljesen olyan, mint amikor alaplapnál kevés a csatlakozó felülete, de szemléltetésnek nem rossz.1 szó mint 100: Használd a 8-pint, ha van, ha nincs, akkor 4 pin, de ésszel a tuningal..
-
ImI87
őstag
háááát......
Komolyan tanácstalan lettem, a bőség zavara miatt. Van minimum 5 gyártó, és minden gyártónál 3-4 kit, ami szóbajöhet. És ami még lényeges, hogy papíron sokkal jobb kit-ek alig drágábbak, tehát kicsi a differencia. De azt már beláttam, hogy nem kell hajkurászni a nagy ram órajelet, egyrészt mert nincs érdemi haszna, másrészt mert az uncore miatt úgysem megvalósítható a dolog, mivel muszáj, hogy az uncore a ram duplája legyen. Végülis 24/7-re, teljesesen biztonságos fezekkel, mekkora uncore-t lehet elérni?
(persze ha húzzuk a procit is, ami viszont alap.)
Ma szinte ez egész topikot átnéztem, és akad még pár dolog, ami nem egyértelmű. Ezekben a kérdésekben még felvilágosíthatnál .
(nagyon köszönöm az edigi válaszokat is, csak légysz ne ilyen egyszavas válaszokat írj
)
- a fenti uncore kérdés
- a QPI link. Ennek a nagysága mennyire lényeges? Mekkorára érdemes állítani? Akkar az muszáj, hogy ez meg az uncore duplája legyen? Ha ez így van, akkor "magas" bclk esetén a minimum x36 jöhet csak szóba, ugye?
- a ram, uncore és qpi szorzók értékei egyesével állíthatóak a Giga lapokban, vagy csak a korábban linkelt Guide-ban szereplő értékek lehetnek?
- a procinál akkor minden esetben, mind a 4 maggal működik az x21 szorzó? Korábban néztem v.mi ilyesmit, hogy ez csak egy mag esetén működik....... -
Zájec
veterán
válasz
#97544192 #5284 üzenetére
"De azért az 1600 MHz még mindig jobb, és gyorsabb, mint az 1333 MHz, kérem tisztelettel!" persze beállitástól függöen,,, ezt tedd hozzá...
meg az uncore-tól is függ.. az 1600-t is belehet állitani gyengébben..most nem azért kérdem de szerinted, mert nagyobb értékü szám akkor nálad az gyorsabb teljesitményben ?
tessék egy példa... ::
melyik "fürgébb" a cl7 - 1950mhz ?? vagy a cl9 - 1360 mhz ??
ez is egy érdekes gondolatod :: "(azaz, ha nem bírná az 1800-at sehogy sem, akkor még gariban is cserélik, mivel tudnia kell az 1800-at!)" persze ez is be tudom-e állitani függö... ha jól számolom akkor már egy 3600mhz uncore kell hozzá,, ahhoz meg már kell jócskán a QPI/VTT feszböl... mennyi is ?
-
De jól pörög a topik.
Visszaköltöztem én az i7 rendszerbe, mit mondjak, fellélegeztem újra a quad után.
Még valami: akinek P6T Deluxe lapja van, megnézhetné a 2-35 oldalt, hogy most akkor mivan a 8 pines/4 pines alaplapi csatival. Ír ott több dolgot a kézikönyv, de én nem értem igaziból, hogy most használjam-e vagy sem.
-
szacsee
nagyúr
Kikapcsolt gépnél próbáld meg a procin a blokkot billegtetni, vagy csavarni. (óvatosan)... ha érzed, hogy nem stabil, akkor a szokványos módon rögzítsd.
(csavarfej felől nézve: csavar- műanyag alátét - alaplap - műanyag alátét - anya... blokk lefogató -rugó - alátét - szorítóanya... távtartók itt nincsenek, így mindenképpen felfekszik. -
szacsee
nagyúr
Első körben segíthetek a hőfokaimmal.
Meglesem pl hogy 1,4V loadban mekkora nálam prime alatt.
Ha tetszetős neked, akkor egy 30x40cm-es passzív radi, vagy minimum egy tripla ventilátoros verziót kell beszerezned... apróban 6-8K... max 10K.
Ha megvan meglesed és kiderül, hogy a prociblokk elég-e oda.Szerk: Off + rendszerem: D-Tek fuzion V1 homemade LGA 1366 lefogatóval és egy 500x650mm-es passzív 2 soros radival.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- PlayStation 5
- Autós topik
- E-book olvasók
- Gumi és felni topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Samsung Odysseg G5! 32COL / 2560X1440P Monitor.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest