- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Acor
aktív tag
válasz
gombcomp #4397 üzenetére
Idáig semmi ne jött be, feszültség emeléssel már a Sandr-nál nem fagy ki de a Prime95- nél még igen.
Most találtam egy beállítást ugyan a 2*1Gb Ramokra, de ott 1,9V-ot ír 7-7-7-24 időzítés mellett.
Szerintetek az 1.9V nem sok egy kicsit?
http://www.hwmania.org/forum/csx-supporto-ufficiale-italiano/4571-csx-overclocking-cec.htmlAz a link a Technikai support alatt...
-
serito
senior tag
Készül az oldal a videókkal. Folyamatosan frissítem eddig ennyi van készen. Rengeteg videót készítettem lesz bőven nem kell aggódni. Sok videón privát beszélgetések is vannak nem nevetni.
Ja itt tudjátok megnézni: seritoweb
-
-
A ramokat tedd át 10-10-10-27-be, adj nekik 1.64 voltot, a qpi/vtt-nek pedig 1.35-öt és úgy próbáld, de ezekkel az órajelekkel, esetleg a memót vedd visszább 1500-alá. Elvileg 740*2=1480 a max frekije.
Cyberpunk: Olyat veszel, amilyet csak akarsz, a lényeg, hogy 1.64voltnál ne kelljen neki több. A szorzózár csak parasztvakítás, ne foglalkozz vele. Nekem a proci most alapon megy a memók viszont 1600-on, beállítás kérdése az egész. Proci/lap meg van már?
-
Cyberpunk
félisten
Na hali lenne egy kérdésem. Corei7 rendszerhez lehet venni 1066MHz-nél gyorsabb memóriát? Mert a memória vezérlő elvileg csak 1066 MHz-ig bírja. Konkrétan a 920-asnál, azt tudom hogy az EE-nél nincs szorzó zár, de ennél van elvileg. Bios frissítéssel mennének a gyorsabb memóriák is?
-
Gondolom gyári cooler, 70 fok még nem gond.
A többi jó, csak azt emeld fel, ennyi elvileg elég neki ilyen uncore-al. Ha emeled a ramfrekit akkor majd még kell neki, 1.35v-ig elvileg mehet 24/7-be.
Cpu-z szerint 8-8-8-20-on mennek ha jól látom.BR4D: Igen, everest nekem is annyinak látja, viszont a benchmarknál már 1600-nak.
-
törölt tag
Igen, tudom, csak mondtam neki. Egyébként pl. Everest az én RAM-omat is 1333-nak látja (ahol írja a modulokat), pedig 1600-as.
Acor: A CPU PLL nem magas, mindenkinek ekkora.
RAM-odra egyébként kíváncsi lennék, hogy pontosan milyen típus, mert mehet a feszültség 1.65V-ig, ha valóban 1600-as, ahogy azt az aláírásod is tükrözi. -
Acor
aktív tag
a proci alapn 40-45 fokos és a terhelés(prime95) elindul akko megy fel 70-re
A bios veszek:
Cpu Vcore 1.2125
QPI/VTT 1.175 ezt állítom 1,25re
CPU PLL 1.8V ez nem magas egy kicsit?PCIE 1.5
QPI PLL 1.1
IOH Core 1.1
ICH I/O 1.5
ICH Core 1.1DRAM Voltage 1.5
Dram termination 0.750
A többi is ennyi. -
HSM
félisten
válasz
CHIPman #4372 üzenetére
1600@CL7-hez igen jó ram kell, nem sok tudja (Az enyém se, pedig 1750@CL8 megy röhögve). 1600@CL8-ra már lehet esélyed, de én inkább 1600@CL9-et mondanék, amire reális esélyed van stabilan, 24/7. Az ilyen ramoknál tudni kell, mikor forognak a jó modulok, akkor kell venni. A jelenlegieket én 1600@CL9-re tartom, amire reálisan számítani lehet.
-
törölt tag
RAM szorzót 8-ról állítsd 12-re. Aláírásodba legalábbis 1600-as RAM van. Az most 1066-on megy.
Szerk. Időzítésen is állítani kéne, mert kétlem hogy gyárilag annyi az időzítés. És ha már a RAM órajelét emeled, emeld az Uncore-t is, mégpedig a RAM szorzó kétszeresére (12x -> 24x) ami 3200 MHz. Bár, kétlem hogy ez megoldaná a problémád, de ha már 1600-as RAM-od van, használd annyin. -
-
Acor
aktív tag
Sziasztok!
Légyszi segítsetek,
A lenti konfigom van minden alapon, új bios a leújabb nvidia driver.3dmar vantage-t elindítom és amikor a prociteszthez érkezik csinálja majd újraindul a gép.
Minden fesz normal-ra van állítva..
Töbszöri elindítás után is csak ott fagy ki...Miért csinálja ezt ?
Köszi:
Gábor -
válasz
Szatesz #4345 üzenetére
Szatesz, Speed, Zé_Mester
Ja hogy Ti voltatok a képeken?
Ez nagyon kellemes meglepetés, gratula, hogy ilyen versenyeken részt vesztek!
Nitrogént én sem ismerem, csak amit hall az ember, de ezek szerint fele sem igaz.
Van erről valami topik esetleg, ahol beszámoltok az eseményről, konfigokról, eredményekről?
szerk: hüle vagyok, még linkelve is volt.....
-
Szatesz
őstag
Az szép akkor.....Az ilyen ...Ha rátapad a börödre akkor ott mar meg is éget
Mint az egyik srác a vajlingot megfogta aztán nemtudta letenni, rátapadt a kezére
Amikor kiöntöttük a nitrot a cipöm ugymegfagyott a kocsiba engedett ki addig olyan volt mintha fa talpa lenne , olyan merev volt -
jugeen
addikt
bevállalsz egy tenyérbe öntős locsolást?
ameddig az LN2 le tud csurogni, addig nincs gond. viszont ahol egy kis helyt talál, hogy megmaradjon, ott égett, de nem kicsit! szóval ésszel. amúgy ezt nektek úgy is felesleges mondanom, viszont a többieknek nem.
Szatesz, az a fránya DICE kicsit beleégett a tenyerembe. onnan mosolyog egy 2cm-es hólyag.
-
sniper elite
senior tag
válasz
Zé_Mester #4352 üzenetére
Engem nem is az ára zavart akkor se amikor megvettem, bár 270 körül volt akkoriban, most még drágább néhol, hanem az hogy itthon iszonyatosan nehéz eladni, szóval ha valaki fejleszteni akar majd... az vagy nagyot bukik rajta és csak úgy tud rajta túladni! Vagy megtartja amíg lecsökken az ára és akkor tudja csak eladni! Persze ez az én bajom hamár ilyenre költök! De azért átgondolandó mielőtt vesz valaki hasonló árban procit, vagy egész konfigot rak össze! És persze nincs harag
Szatesz:
-
Szatesz
őstag
válasz
sniper elite #4354 üzenetére
Én ugy érzem ....Ezt is csak megköszönhetjük nekik....Jó rendezésvolt..Ha összeszamolod 200e forint értékbe kaptunk cuccokat...
-
sniper elite
senior tag
-
Szatesz
őstag
válasz
sniper elite #4351 üzenetére
Az biztos sokkal szorosabb lett volna és izgalmasabb ha több csapat indull....De sajna erröl nem mi tehetünk....Valszeg nemtudta a giga hogy mekkora erdeklödés lessz...Igy van naggyon angy szerencse kell hogy jo cuccot fogjon ki az ember.. na meg sok eszkell nehogy megoljön valamit az ember
-
Zé_Mester
őstag
válasz
sniper elite #4351 üzenetére
nem mondom hogy nem jó cucc, de ha lenne felesleges 230e-m akkor se venném meg.
inkább vennék valami bikaállat EVGA vagy DFI X58-at, meg bele durva ramot meg egy 920-at.
és a mindennapi használatra bőségesen kiszolgálna, sőt még nitrózni is megérné
230k++ egy prociért? jó nagy marha aki ennyiért megveszi, (már bocs, de ez a véleményem) -
sniper elite
senior tag
válasz
Zé_Mester #4349 üzenetére
Miért nálad annyira nem nagy "bumm"? Amúgy tisztában vagyok vele hogy ki lett választva kettő csapat, de mondjuk ha selejtezők vagy ilyesmi lebonyolítás lenne akkor szerintem szépen jelentkeztek volna rá! Amúgy tuninghoz nem csak nagy tudás hanem szerencse is szükséges! Persze nem a tudásotokat akarom ezzel kicsinyíteni!
-
Speed
addikt
válasz
sniper elite #4348 üzenetére
Hehe ide nem mentünk hanem hívtak
A procit meg az intel biztosította aki sajna nem volt anyira bőkezű, vagy inkább semenyire, de örüljünk, hogy lagalább ott használhattuk a procijukat és még bérleti díjat se kértek érte
-
Zé_Mester
őstag
válasz
sniper elite #4348 üzenetére
hogyne, meg egy20 millás kocsit, meg éves wellness bérletet nem ?
meg nálad ez a 965ee a legnagyobb bumm ??? nem értem mire fel.amúgy nem azon múlt a nevezett csapatok száma hogy ki akart menni versenyezni, mivel a giga maga választotta ki a csapatokat és nem nevezni kellett.
egy ilyen rendszer tuningolása sokkal nagyobb kihívás mint egy lock mentes procit nyúzni, mert ott lehet ész nélkül emelgetni jobbra-balra mindent, egy ilyen rendszer viszont elég sok "tudást" igényel -
sniper elite
senior tag
-
Zájec
veterán
ugyan a másik topikba belinkeltem de aki esetleg nem jár arra , akkor annak egy kis érdekesség a core i7-el kapcsolatban , ami hazánkban történt a mai nap
, egy rendezvény ::: Gigabyte go oc 2009 magyarorszagi_fordulo
erröl a klassz rendezvényröl egy pár kép.... -
CHIPman
nagyúr
Ezúton kérdezném meg SzlobiG-t, hogy a RAMok, amiket használ(Kingmax), azok direkt trichannelesek, vagy egyenként vásárolt, hűtőborda nélküli darabok, valamint, hogy mennyi az alapfeszük(az órajel gondolom 1333)?
Silicon Power 2GB-os 1066MHzes DDR3-akról tud valaki valami jót mondani? Ismeri valaki? -
CHIPman
nagyúr
Sziasztok.
[link] Ez milyen proci akar lenni? i7 965 EE? -
rol33
aktív tag
Üdv!
na igazatok volt, azért nem indult.
na most tesztelgettem is kicsit, sztetek ez így jó beállítás a 3,2g-hez? -
törölt tag
-
rol33
aktív tag
sziasztok
hát finoman szólva megakadtam
be szerettem volna lőni egy finom 3,2G-t anpi használatra de megsüllyedtem.
szal elsőre beállítottam:
proci: 20x160
mem: 10x160
QPI: x44
Uncore: x22na ezekkel a beállításokkal működik is minden, igaz nem teszteltem ki, de indul minden.
namost utána a
QPI-t visszavettem: x36
Uncore: x18-raés így már a gép sem indul el. elvileg kisebb értékeket állítok be és még sem indul, nem értem
valaki 5let?
-
Elég bátrak vagytok, én inkább nem használom, pont a HSM által idézett cikk miatt.
(#4293) Zájec: "egyébként restartok , kékhalélok nálam is vannak"
Akkor ott valami nagyon nem ok, mert nem szabadna kékhaláloznia a cuccnak. Nekem a tuningolásokat leszámítva soha nincs kékhalál vagy fagyás.
-
törölt tag
Ez is komoly teszt... Low Latency *lol*
Inkább Lol Latency. Én kis naív gondoltam, hogy majd CL7 lesz. Kérem szépen, a Corsair is 8-8-8-24-1T... Így lehúzni...
Tesztek is tökre valósak. Jó hogy nem 2 MB-vel olvas gyorsabban a Patriot. xDET6-al kapcsolatban: F5 BIOS-al EX58-EXTREME-n rendesen fut, bár nem tudom, hogy csak Vistán volt-e ez a probléma, mert akkor lényegtelen, ugyanis XP-m van, de én úgy tudom hogy egyik oprendszeren sem volt jó F4-el az ET6. Ha igen, akkor bocsi.
-
rol33
aktív tag
nálam x64 vistával megy
-
Zájec
veterán
a Gigások probálták már az új bios-t ? (F6a) elvileg megy az ET6 a vista alatt is...
-
serito
senior tag
Abban igazad van, hogy nem kell tönkretenni a procit. De ha mégis előfordulna az biztosan nem szándékos rongálás csak hirtelen felindulásból ( több órai sz@rakodásból ) adódó túlfeszelés eredménye lenne.
Ha már gari akkor ( megfelelő ismerettel ) sok mindent el lehet intézni.Főleg ha magamnak kell .
-
S.O.S.
senior tag
Sziasztok !
Normális az ,hogy gyári hűtővel terheletlenül 46 fokos a proci?
Van 3 80-as rendszerventi is a gépbe.
Kézzel mérvenem tűnik melegnek.
Nektek mik a tapasztalotok?
Üdv :
-
HSM
félisten
Na mind1, mondom, ne legyen igazam, amúgy nekem bizti tovább lesz meg, mint egy év, én max majd egy 6magos 32nm-esre cserélném.... Vagy ha szárnyakat kap egy új stepping, de nem hinném, van olyan jó ez a procim, hogy maradjon...
Egyelőre még 3400-on se sikerült semmit találnom, ami kifogna rajta...
(Igaz, alapon se...
De ez mindegy....)
Amúgy nem abból kéne kiindulni, hogy úgyis cserélik gariba....Nem kell tönkretenni!
Nem mindig úgy megy a gari sem, ahogy az ember szeretné....
És hidd el, sok bosszúságot tud okozni egy bohóckodó proci, mielőtt kinyúlna.... És azt bizonyítsd be gariba, hogy "néha bohóckodik...." Jó, ha meg elfüstölöd, az meg nem szép....Ja, és a legszebb... kicsit teszteltem, 1,215V QPI-n stabilnak tűnik a nemsokkal fentebb írt beállításokkal, HT-vel...
Szerk: A tesztek szépen lementek, de a jó hidegindításhoz 1,235V kellett. Ja, és ha 1,3V alatt van a QPI/VTT akkor nem indul kétszer a lap!
-
serito
senior tag
válasz
SzlobiG #4304 üzenetére
Még nekem sem, és én is megadtam a prociknak olyan feszt is "léggel" , ami már nitro alá való és épeszű ember még csak gondolatban sem adna annyit.
P45-ben is megvolt az intel által ajánlott max feszültség, mégis túlléptük/tem azt huzamos ( 24/7 ) használatra. Igaz, egyetlen E8xxx procim sem volt meg 3 hónapnál tovább
, de tudtommal a mai napig működnek szerény tuning mellett.
-
serito
senior tag
Azért az durva lenne ha 1.45v QPI/Vtt -től fél év múlva kifeküdne a proci.
Még ha élettartam csökkenést is okoz a magas fesz akkor sem fog tönkremenni csak talán pár év múlva mivel több évre tervezték Őket. De kérdem én ki tart meg közülünk több évig egy processort?
Most ne a " csak internetezgetek" típusból induljunk ki. SzlobiG sem fogja max 1 évnél tovább nyüstölni ezt a procit, mint ahogy én és szerintem itt még sokan mások sem.
Ha mégis degradálódna vagy netalántán meghibásodna, még ott van a garancia.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- The First Berserker: Khazan
- Házi hangfal építés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Már elérhető a PIONER című MMOFPS demója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Honor Magic V2 - origami
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged