- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
Új hozzászólás Aktív témák
-
szacsee
nagyúr
válasz
Fail3D! #40107 üzenetére
Igen lehet kb annyi is, de általában max 12%. Haswell topikban anno a guruk annyit mondtak, hogy a 4,2-4,3Gzh-en járatott SB (2500K) van egálban a 4 magos haswell alapórajelű modelljével.. kérdés az, hogy turbóval vagy anélkül értették az alapórajelet.
Játékokban BF4-nél és egyéb idiótán optimalizált játéknál jöhet ki nagy különbség, ha CF, vagy SLI van a gépben. Szerintem Full HD és alatta sincs 5%-nál több eltérés, ami 100FPS-nél 5FPS-t jelent.
Ahol elfogy a 920, vagy az SB, ott a haswell is elfogy, vagy nagyon határon ketyeg. AMD-ről érdemes szerintem csak váltani haswell-re, vagy C2D platformról esetleg 965 vagy elöbbi chipsettől P/X48-ig bezárólag, talán még 5x-es chipsetről sem érdemes váltani... még, de ez már nagyon off. -
szacsee
nagyúr
válasz
Ganz-[HUN] #40102 üzenetére
Lehet ezért a mondatért kinyírnak a többiek, de én i7 920-ról váltottam SB-re.
2500K-val szerintem kb egálban lehet a 920 (HT nélkül), csak ugye nincs HT-m.
2600K-val van kb egy szinten, azóta az i7-ek kb 5%-ot gyorsultak így a Haswell kb 10%-os előnyben lehet.
Viszont itt van 3 csatornás mem vezérlő, így ramkezelésben nem kell szégyenkeznie.
X38-ról biztos nagy előrelépés lesz.
Kb P45-ös chipset után ugrott meg a DDR3 sávszélessége intel fronton, így kb az 1333Mhz-en járatott i7-920 mellett 3 csatornás módban pl P45-el akár 1800Mhz-en is járathattad volna, akkor is alatta marad az X58 ramkezelésének.
Játékok alatt nincs szerintem eltérés Bloomfield óta, hacsak nem 800x600-ban low grafon nyomod, vagy CF esetleg SLI-t tervezel (oda már húzni kell a procit elég jól). -
szacsee
nagyúr
válasz
Geza60 #40084 üzenetére
Nincs antituningos proci, csak kevés hűtés...
Anno 1,45V-ot toltam a procinak, akkor sem jött be a win emlékeim szeirnt, pedig a deszkám bírta a biciklit, mert anno egy OC versenyről kapott nyertestől vettem.
Ha a hűtő fogy el, akkor mindenképp erősebb kell, esetleg próbálj uncore-l, bicikli és szorzópárral, qpi és pll-el játszani, hátha kisebb fesszel is megy vagy hűvösebb lesz.
Tuningban az aktív Bloomfieldes topiklakók tudnak segíteni, HT-t én kikapcsolnám, hacsak nem BF3/4-et tolsz.
4 maggal próbálkoznék és a PLL-el játszani... ha jól emlékszem azzal lehetett fűteni, ha feltekerte az embergyereke. -
szacsee
nagyúr
válasz
Geza60 #40079 üzenetére
130W TDP és 130W TDP közt is van különbség.
Az én C0-m nem vitte a 4Ghz-et stabilan... sőt azt hiszem sehogy sem.
Ezek az i7-ek hasonlítanak a B3-as Q6600-hoz, vagy a Prescott magos P4-hez.
Kompakt vízzel szerintem 3,8 a max amit normális hőfokon (nyáron) tudsz tartani.
Qru és a többiek is képben vannak ilyen téren. Egy 4Ghz fölé húzott C0-s 920-at ami le tud hűteni, az minden procit lehűt ami a forgalomban kapható... -
szacsee
nagyúr
válasz
mpierre #27588 üzenetére
Még a végén keresnünk kell valami kisebb fogyis Xeont, mert a teljesítményével elégedett vagyok, csak a fogyasztás zavar. USB 3.0-t megoldom kártyával, Sata 3.0 meg nem érdekel még.
Keldor papa: Ezzel tisztában vagyok, hogy X58-ba max 980X a legerősebb alternatíva, ha kell a kraft, vagy kisebb fogyi esetén Xeon, de a P67 tulajok még bíznak a kék óriásban.
-
szacsee
nagyúr
válasz
mpierre #27582 üzenetére
Ez van felvehetik az IJB pólót. Ezt a hírt mondjuk április 1-én tettem volna közzé az Intel helyében azt majd a felhasználók eldöntik, hogy tréfának veszik-e.
A hír topikjában reménykednek, de szerintem nem kellene:
"A DMI busz valószínűleg nem változik, így nem elképzelhetetlen, hogy a P67-es lapkával szerelt alaplapok kezelni tudják majd az Ivy Bridge processzorokat, de erről még semmilyen információ nincs."
Ha az Intel valóban csak az IGP-re gyúr akkor megerősíthetné, hogy a P67 jó lesz ehhez is, mert így lehet pár vásárlót elveszt... hezitál, megvárja a dózert stb. Viszont ha megerősítené, hogy a H67 esetében kell csak új chipset, akkor a jövőbeni P67 tulajok hezitálás nélkül vennék meg. Viszont ez így vagy fos tálalás, vagy tényleg P67 is csak ezekhez a procikhoz lesz jó.Dózer téma: Nálam AMD kilőtte magát. Egy processzorgyártó nem engedheti meg azt a luxust, hogy hibás hardvert ad ki a keze közül. Intel még mindig szimpatikusabb, mivel ha egy proci nem felel meg a teszten és lejjebb sorolják (kisebb freki, kevesebb L2) akkor az úgy is marad. Van akinek szimpi az AMD magfeloldásos módszere. Nálam nem jön be... hacsak nem az áll a háttérben, hogy sok 1000 X4-et legyártottak és nem akarták átállítani a "sorokat" X3 / X2-re és "költséghatékonyságból" inkább letiltották a magokat stb...
-
szacsee
nagyúr
Na aki váltott az jól megszívta...
-
szacsee
nagyúr
válasz
TomiLi #27367 üzenetére
Nálam Giga lap van, de ha jól sejtem, akkor ez Nálad az, mint nálam a CPU Clock Drive... na ez jól megaszontam.
A kisebb érték nem árt neki, a több meg max stabilitást ad. Alapon 800-on van itt Giga lapban. Alatta pedig a PCI-E Clock Drive értéke, aminek mértéke (hmm milyen jól rímel) 900mV.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Cybertrone #27201 üzenetére
Nem úgy mint ezek...
Rákérdeztem SB topikba, de Over tuti tagadni fog. -
szacsee
nagyúr
válasz
Cybertrone #27120 üzenetére
960 nem C0-s?
Akkor nem biztos, hogy megéri... max ahogy írtad a szorzók miatt. -
szacsee
nagyúr
NWN-ben nincs semmi szégyenkeznivaló, karácsonyi akcióban én a KOTOR-t vettem meg.
Még a végén kiderül, hogy tényleg mindenki kb passziánszozik a géppel.Nem futtattam többször a CF tesztet, mert így is elég jó ideig elvoltam vele.
Majd elküldöm pű-ben az eredményeket. Ami biztos, hogy ezen lepődtem meg igazán, mert majdnem minden tesztelt alkalmazásban rávert az erősebbnek hitt x16-ra. -
szacsee
nagyúr
Nice, de gondolom nem ezzel játszol.
Bár ma én is kínlódtam és meglestem x8+x8-as sávszéllel mit csinálnának a radeonok.
Aztán elhessegettem az SB-re váltás ötletét... inkább SSD hangfalrendszer, de mindenek előtt a kocsit kell megpiszkálnom.3,5Ghz-en két alsó slot-ban x8+x8-as sávszéllel ezt műveli nálam a 2 5770-es.
Már csak azt nem értem, hogy minimálisan is, de miért gyorsabb a 2 8x-os sebességgel, mint 2 16x-ossal, vagy 16+8x-ossal?Ha majd lesz rá időd írnál pár eredményt játékokban? (pü-ben is jöhet... köszönöm!)
-
szacsee
nagyúr
válasz
TomiLi #27063 üzenetére
Szerintem itt sokan letojják magasról a bclk-t amikor a ramfreki meg az uncore nekik az Isten.
Keress olyan beállítást, amivel a ramjaid is kifutják magukat és az uncore is elég jól szaladgál. Ha sokat lógsz a neten, akkor lehet előbb utóbb 1200-1500Mhz 2 mag min Vcore profilt jobb csinálni a biosban ha a lapod tudja.
Változtatható feszültséggel, ha stabil a lapod, akkor az az igazi, sajnos nálam cicergés miatt fixen megy a kicsike. -
szacsee
nagyúr
1920x1200-ban nem tudok.
Általában 1920x1080-as felbontáson játszom, illetve mindig.
A képi minőséget pedig úgy állítom be, hogy mindig meglegyen a 60 FPS, kivéve FPS multiknál, ott 80-100 FPS a minimum. 300FPS meg egyéb dolgoknak nem vagyok híve, nézzen ki jól a játék és menjen is. 2db 5770 van nálam így elvileg 5870 szint, de van hogy felette és nem mindig kell kompromisszumokat kötnöm. Kivéve az gépzabáló játékoknál.Quados hsz-od olvastam is... az SB topikból Over-t kellene elzavarni mindig megríkat ahányszor ír egy hsz-t.
radi8tor1: Nálam 1,16V-on van. Biztos ami ziher alapon, így nem szórakozik, viszont ha monitorozza az alaplapod az IOH hőmérsékletét, akkor közbe figyelgesd.
-
szacsee
nagyúr
Hát csak játék miatt én sem váltanék hidd el, 950 meg annyira nem mozgat meg és egyik D0 sem amennyivel többet kérnének érte.
Ezeket a grafikonokat elnézve semmi előnye nincs se i7-nek, se SB-nek C2Q-hoz képest... talán annyi, hogy vegyeslimit esetén optimalizálatlan játékoknál nincs akadozgatás...
Régebben HSM tesztelgette 4850-el a GTA4-et, illetve DigitXT-vel néztünk pár Assassins Creed 2 alatti low grafra lőtt FPS-t (ott kegyetlenül elhúzott az i7).
Azért agyalok valami optimális beállításon, mert ez a grafikon helytálló és itt bizony az SB játék alatt bő 70W-al kevesebbet eszik majd 1Ghz-el gyorsabb procisebesség mellett:radi8tor1: Itt a teljes cikk.
A lényeges dolog ez:"For this step, there are only two voltages you should play with; VTT, and IOH Core. IOH Core voltage is easy, if you are running a single PCIe card (graphics card), give the IOH Core 1.1V, two graphics cards 1.15V, three graphics cards 1.2V, or four graphics cards 1.25V. If you plan to run bclock frequencies far beyond 200MHz, sometimes it may help for the IOH core to be even higher."
Nálam nem fagyások voltak, na jó azok is (BSOD nélkül kiakadt a gép és egy idő után semmi billentyűzetkombinációra nem reagált,csak a reset gombra... ezt a Catalyst okozza). Amikor kevés volt, akkor megállt az egér és ahhoz hogy működjön ki kellett húznom és újra bedugni... illetve mint írtam win bejelentkezéskor kapásból usb cucc ki-be dugdosásakor lejátszott hangot adott a hangszóró, mintha valami HW-t dugtam volna a gépbe.
-
szacsee
nagyúr
Igazából 1200 Mhz 2 mag azt jónapot... netezni bőven sok, de nem kellene, hogy a CF miatt (cuccoknál elfelejtettem odaírni) instabil legyen.
Gondolom az USB-s ki-be dugdosós hang erre utal (instabil) mivel ha emelek az IOH feszen, akkor megszűnik... bár lehet a Samu monitor USB csatija kezdi megadni magát, de akkor jól összebeszél az alaplappal.
Játék alatt 3,2-3,5Ghz bőven elég lenne nekem itt még nagyon nem kell VID fölé mennem, viszont jó lenne a ramokat is húzni valamennyire... vagy magasabb Uncore és a ramok 1333-on... de jó lenne egy jobb D0-s cucc... -
szacsee
nagyúr
Urak akinek CF / SLI rendszere van az adhatna tanácsot...
Ezidáig IOH alapfeszen win betöltéskor usb csatlakoztatás hangját hallottam... azt feltételezve, hogy valami nem emel. Emeltem az északi híd feszén, mivel egy külföldi oldalon azt olvastam, hogy több kártyánál adni kell némi + feszt.
Viszont ez a büdös Sandy elültette a bogarat a fülembe és csak a fogyasztás végett váltanék + a jobb turbo miatt. Nálam C0 van ami nem épp übertuningos darab. QPI feszt is kéri rendesen, illetve a Vcore-t is meg kell emelnem 3,6Ghz felett elég rendesen.
KB annyi a vége, mint a 2600K-nak turboval.Ebből a helyzetből adódóan lenne 2 kérdésem:
1. Melyik feszen lehet faragni ami a fogyasztáson meglátszik... illetve milyen frekit érdemes belőni, amin kb minimum fogyin van a gép. (bizonyos pont alatt gondolom nem nagyon lesz kevesebb a fogyasztás... valamitől menni kell a procinak)2. 1600-on szeretném hajtani a ramokat, de ezidáig amiket próbáltam kombinációkat mindnél 1,34V QPI kellett. Milyen szorzó / bclk kombinációk azok, amin elérhetem ezt a frekit, de nem kell agyonfeszelnem a QPI-t?
Tuningoltam már párszor, de sok időm nincs tökölni a tuningal, így az általatok megadott szorzó / bclk-ra koncentrálnék, ha így valamit tudok faragni a fogyasztásból akkor már megérte.
Köszönöm! -
szacsee
nagyúr
válasz
MPowerPH #26961 üzenetére
Lehet, hogy kiforrottnak látszik, de lehet lesz még 1-2 variáció Sandy alá pl PCI-E 3.0-val Intel féle USB3 + Sata3 -al és akkor másképp látnád a dolgot lehet. (bár PCI-E prociban van)... meg nem is értek hozzá... inkább leülök 1-es.
Fogyasztás és a teljesítmény meggyőző... nálam is elindult az agyrágó bogár.
Én megvárom mire beállnak az árak és megjön az AMD féle "ellencsapás" aztán meglátjuk.
Szerintem én kihagyom. 1000-2000 Ft többletköltséget kibírok 2 évig villanyszámlában éves / féléves szinten addigra meg lesz szebb jobb stb.
C2Q is elég lenne nekem 3,5-3,8Ghz-en ha lenne mellé memsávszél. -
szacsee
nagyúr
Sok ilyen anomália előfordult gigáéknál, de én még egy módszert kipróbálnék mielőtt elballagsz gariztatni. Jegyezd meg milyen beállításon ment a vas tuningolva. Ha volt mentve profil, akkor írd le papiruszra.
Áramtalanít, elem ki, cmos reset jumper bedug.
Vársz fél percig és az elemtartó érintkezőit összezárod kis csavarhúzóval 3-5 mp erejéig.
CMos Jumper kivesz, elem vissza és belő adott beállításra.
Na ez tuti default-ra teszi a biosod, mivel P35/45-ös deszkáknál csak ez segített amikor behülyültek a deszkák és elfelejtették mit kell tenni bios szinten.
Segített akkor is néha, ha valaki egy tökéletesen működő deszkával tapasztalt egy idő után olyasmit, hogy +1FSB emelésre már nem reagált a bios... azaz nuku tuning.
Szerintem egy próbát megér.(néha bizonyos típusú USB hubokkal is hülyültek így deszkák, illetve USB-s vinyóval, ha véletlenül dugdostál rá ilyesmit attól is lehet)
-
szacsee
nagyúr
"Egy max 16 PCI-e sávos vacak" - tegnap volt "szerencsém" hozzá. Hát mit mondjak öcsi P35-ös gépét cseréltem némi bukóval új H55 + i3 540-re. A fő ok az, hogy újra ketyeg a gar és kevesebbet fogyaszt. Összeszerelésnél nem tudtam mi a fene nyekereg amikor csukom le a socket tetejét a kupakra... ekkora tré munkát, mint az LGA1156-os lefogatás ritkán látni.
-
szacsee
nagyúr
Sok topikban olvasgatok csak és/ vagy erősítsetek meg, vagy cáfoljatok, de ha jól rémlik... márpedig az ez irányú memóriám nem olyan rossz, akkor ASUS gyártja az XBOX 360-asokat, valamint az ATI desktop VGA-k többségét is. Azt már, hogy leányvállalaton keresztül, vagy milyen szervezeti egységen keresztül teszi ezt azt nem tudom, csak a PH fórumon olvastam. (ez biztos)
Viszont az is lehet, hogy egy Asus fan, aki azt hiszi, hogy a kedvelt márkájának gyártója szarta a spanyol viaszt gyárt mindent és megtréfált elég sok embert a hsz-ával.
Leszögezném nem célom az Asus-Giga vita elindítása, mert lehet magamban is beszélgetnék... itthon van 2 giga és 2 asus deszka is. ( a 3. giga most jön)
Nem vagyok miller srác, van amelyik haverom gépében van én szerelem, van amelyik öcsém cucca és olyan is akad amit a Jézuska visz majd... szóval részemről mind1 ki a gyártó, tőlem a Tomato is feltámadhat, ha jó deszkákat gyárt beneveznék rá én is. -
szacsee
nagyúr
válasz
Cybertrone #24408 üzenetére
Asrock lesz belőle úgy is.
Esetleg ha még lenne Tomato alaplap, amit annyian szerettünk. -
szacsee
nagyúr
válasz
katt777 #24370 üzenetére
Írok egy sarkalatos példát, mert látom Sefi és 04ahgy hiába próbál ész érvekkel meggyőzni.
Szóval veszek egy 1866-os ramot és XMP-t bekapcsolom. Ez szerinted nem tuning, mivel a ram XMP-je miatt tudja a rendszer az 1866-ot. Viszont most jön a fekete leves: Megnézem milyen XMP készteti, hogy a jó öreg C0-s procim uncore frekije 3600 felett menjen.
A herezacsid is begyöngyözne mire egy boot screent elérnél vele. (el lehet érni vele Intel ajánlott max fesz felett, ami már ha másért nem ezért tuning)
Részemről ennyi, remélem elég egyértelmű példa volt.Sejtem hova szerettél volna kilyukadni, de Intel gyártja a procikat és a gart arra adja, hogy a proci IMC-je 1066-os ramokat def. QPI feszen tudja, ha efölött akár 1MHz-el már fagyi, vagy nincs boot, akkor sem lehet hibáztatni az Intel-t, mert a specifikációban ennyi van megadva és nem több. Ha új konfig építésénél kifogsz egy antituningosabb IMC-vel ellátott procit és már egy erősebb tri kitet vettél hozzá és nem megy a ram még XMP-vel sem a "gyári" emelt frekin akkor ez IJB póló... mivel néhány proci előfordul, hogy nem tud mit kezdeni 3xxx MHz-es Uncore-al.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Cybertrone #24363 üzenetére
Van úgy, hogy egy kép 1000x többet ér a szónál: -
szacsee
nagyúr
válasz
adamkaa777 #24222 üzenetére
Teszteknél odaírják a konfig leírásnál levő oldalon, de azt hiszem ON.
-
szacsee
nagyúr
válasz
adamkaa777 #24215 üzenetére
Ilyenen nem paráznék, majd elossza magának ahogy akarja, de meg tudod nézni.
Biosban kikapcsolod a HT-t, amiből a játékok 99%-a nem profitál és kész. Meglesed HT-val hogy megy és HT nélkül is. Így 4 magot lát és biztos valós mag végzi a feladatot. Ha netán olyan programmal ügyködnél ami profitál a HT-ból, akkor biosba belépsz és engedélyezed.
Sokan kikapcsolják a HT-t mert kevesebbet fogyaszt és nem melegszik annyira, mint HT-val.Gaben: Minden jó ha a vége jó...
-
szacsee
nagyúr
válasz
Cybertrone #24209 üzenetére
Nem tudom kitől származhat, de lehet nem volt tudatában, hogy a lap viheti a procit is.
Így lehet meg volt/van győződve róla, hogy a proci jó volt nála. Ha viszont nem próbálta ki a lap füstölése után és korrekt akar maradni akkor pénzt visszafizeti + hozzácsapja a proci visszapostázásának költségét (ha posta játszott közben). Ez viszont így elég kellemetlen dolog. Nálam is előfordult már, hogy az alaplap meghalt bütykölés közben, a hírdetést zártam is amint megtörtént a galiba és kerestem rá megoldást. Jelenleg is megy a lap, de nem adom el, mivel javított.... G41 áron meg nem válok meg tőle, mert az elég nagy luxus lenne. Öcsémnél P35 mellett már DDR3 van, így valahonnan kellene szerválnom DDR2-t és öcsi alá betolnám a cuccot, ha nála lehal akkor úgy sem jár rosszul, mert idáig mindig upgradeltem, ha lehalt nála valami... de ugye nem vagyunk egyformák. Sokan átbaszásból élnek meg... elég csak 1-2 hardveraprós hírdetés címét elolvasni. -
szacsee
nagyúr
válasz
MPowerPH #24071 üzenetére
A procid nem fog megdögleni, előfordul az ilyesmi. HSM amit írt az valószínű. XP-nél pl a win Update szokta néhanapján havernál kiakasztani a gépet... gondolom előfordulhat Win7-nél ezt is emberek csinálták.
Qru: A feszekkel kapcsolatban nem aggódnék, csak rámértek az okosok ott is a gyárban... amúgy nem ártana ha ránéznél Te is (ha módodban áll), de nálam GOOC-s deszka van azt meg fene tudja honnan kaparták elő az alkalomra...
ON:
Jut eszembe meg kellene rángatnom a procit. Anno volt 1-2 biosbeállítás amit elmentettem profilként. Azóta történt 1-2 dolog, no meg frissebb bios úgysem komálná.
Ha nekilátok tuningolni olyan procival, ami szereti kérni a QPI feszt, akkor kisebb CPU frekin is annyi feszt fog kérni a QPI mint magasabb CPU frekin ugyanakkora unkore-nál? -
szacsee
nagyúr
válasz
Laraxior #23625 üzenetére
Üdv a klubban.
IOH nemsokára kelleni fog neked, ha jól ismerlek.
Gondolom nemsokára befigyel még 1 (2) VGA a gépbe.
Nálam default-on ki-kifagyott a szemétje a 2db 5770-től... mondjuk ez ATI, lehet NV kezesebb állatfaj.
Ahogy olvastam IOH-nak csak akkor kell + fesz, ha több VGA-val tolod... meg még gondolom Subaru, Zé, Achilleus tudna pár példát felsorolni...Cybertrone: Minek takartad ki a háttered azokkal az ablakokkal...
-
szacsee
nagyúr
válasz
Hunter2 #21916 üzenetére
"a P6T miért nem mutatja a memóriának adott feszt? Sem biosban sem az everest által nézve nem mutat semmit." - ez egy opció a felhasználó nyugalmának megőrzése végett.
Gondolom lespórolták az érzékelőt... alaplap topikban gyakrabban megfordulhatnak a tulajok.Hőmérséklet problémára: Nincs auto-n a fesz és a BCLK megemelve? ... azaz tuning van-e auto feszen, mert ha igen, akkor túlfesz miatt lehet meleg a vas... mondjuk gyári hűtő teljesítményét nem ismerem hála az égnek.
-
szacsee
nagyúr
válasz
pincehely #21549 üzenetére
Holnapra lecsekkolom, hogy mi a... volt.
Látni láttam a 22-es szorzót a multiplier után, de rámentem nyomtam egy minuszt és utána próbából egy +-t akkor már nem adta be... mondjuk nyomkodtam bőszen a Ctrl+F1-et főablakban is meg MIT menüben is és akkor adta be. Holnapra kiderül, ha sikerül megint "előcsiholnom" akkor csinálok róla képet. -
szacsee
nagyúr
Igazad van spread spektrum való erre, de sajnos nem segít... kiveszem majd a tápot és meghallgatom, mert vagy a VGA, vagy a táp búg/ciripel ha a videókártya 3D-ben terhelést kap. Utána rádobok egy kis biciklit de gyanús, hogy VGA idézi elő... de remélem segít.
Jut eszembe amikor a Spread Spektrum-ot varázsoltam elő Ctrl+F1-el Mit menüben beadta a 22-es szorzót, amikor rámentem és levettem, akkor már nem engedte visszaállítani, lehet újból be kellene mennem biosba, de az is lehet, hogy hiába 22-es el sem indulna vele a lap.
Ha kíváncsiak vagytok rá lessétek meg, hátha működik.
Jelenleg nálam nem sok vizet zavar, mivel eléggé alúl van feszelve a proci, hogy keveset fogyasszon. -
szacsee
nagyúr
Köszi a kimerítő összefoglalót.
Nálam miki bemeneten hallani nagyon... fülessel még feltekerve sem (persze a C1E van letiltva, de idáig nem csinálta 4670-el). Átdugtam már a másik PCI-E kábelcsatira a tápon, de semmi. Azon agyaltam már, hogy esetleg tápcsere... Xonar D1 csere DX-re, amikor eszembe jutott, hogy van logitechnek usb-s mikrofonja.. igaz drága, mert 5K, de azon tuti megszünne és olcsóbban is jönnék ki mint egy tápcsere szerintem... no meg az lutri, mert utána is csinálhatja, ha interferencia miatt van.
Ma megnézem mit tudok vele csinálni... még azon agyalok, hogy az interferenciát elvileg a Clock Skew-okkal el lehetne tolni nem?... már ha gépházon belüli a dolog..Szerk: Ómájgáád most nézem 64Mb-os a hangfájl...
Legalább kihallom a részleteket. -
szacsee
nagyúr
válasz
kmisi99 #21526 üzenetére
Észrevehetően van aki biztos érzi dual és tri között a különbséget, de attól függ mire használod a gépet.
Ha pl A1-es méretben photoshoppolsz, vagy HD rippelsz ramdrive-ra, akkor biztos éreznéd Te is. Ha viszont hétköznapi alkalmazásokat használsz pl játék, ez-az, akkor jódarabig nem érzed a hátrányát.
Egyszerű az eset.. winrar kicsomagolásnál lehet hogy Nálad 200 Kb/sec-el kevesebb lesz, ez ott mutatkozik meg, ha pl egy nagyobb fájlt archiválsz és Nálad pl 10 másodpercel később végez 10 perces műveletnél pl... vagy játékban nem 85, hanem 82 FPS-ed lesz.
Szerintem sehol nem fogod érezni, ahol kevés lenne a vasad, ott a mienk is megfeküdne....BMW001: P55-nek 1VGA-s kiépítésnél van 1 előnye ami nagyon nagy...
Az pedig az IDLE fogyasztás... húzva pedig tudjuk, hogy közel i7 szint egy jó procival, rammal. Azon estem hanyatt, amikor H55, vagy 57-es tesztnél üresben init VGA-val 20-30W-ot evett a komplett gép a táp hatásfokával is számolva... na ez a nem mind1. -
szacsee
nagyúr
Na kezdtem dörzsölni a tenyerem, hogy valami P55-ös tuninghuszár ide merészkedett... erre olvasom, hogy BMW fórumtárs próbál csak X58 szériához illő dolgok mellett kiálni... na igen a muszáj nagy úr sajnos. Anno én is úgy voltam, hogy majd a fingmaxokat lecserélem, de a procim sem űberhúdejó, no meg a ramok is mennek 1600-on úgyhogy hagyom a fenébe a projektet.
Viszont HSM hozzád lenne egy apró kérdésem. Talán a legtalálóbb az lenne, ha azt mondanám, hogy a fagyi visszanyal.
Anno nem értettem mi cicereghet nálad, PCI-os hangkarinál, amikor nálam is és pl DigitXT-nél is a táp cicergett... viszont most már értem, hogy belenyúltam én is ebbe a témába. Először azt hittem jól van majd megoldom, de kíváncsi lennék a véleményedre, hogy mit tehetnék? Tápokról alaposan mélyvíz topikban írtam egy szösszenetet némi csatolt fájl-al kiegészítve. Visszakerestem a Te problémád, de sajna a képet amit linkeltél már a jóképű image.netbank már nem tárolja... sajnos nagyon sok linkelt kép eltünt emiatt a PH-n.
Milyen programmal nézted meg az áthallást? Nálam hallani, mivel játék alatt pl ha skype-olok a drót túloldalán már anyáznak.kmisi99: No para a proci nem lesz lassabb tőle, sőt elvileg kevesebb QPI fesz is elég lehet ugyanazon biciklihez, ramfrekihez dualnal, mint trécsenelben.... csak a memóriasávszél lesz kisebb, de így is erősebb egy tuningolt 775-ös rendszerhez képest.
-
szacsee
nagyúr
válasz
AirBooms #21490 üzenetére
Kapcsolós hosszabbító nincs esetleg a gép elé rakva, vagy túlfeszvédő?
Esetleg áramtalanított lakás esetén a dugaszoló aljzatban a vezetékeken húzz utána ha lehet.. nem-e laza a kötés? Az elektormos ív okozhat galibákat.
Valami más változás a konfigodban a gene és eközött a lap között? -
szacsee
nagyúr
válasz
tom_tol #21489 üzenetére
Tápos mélyvíz topikban kellene érdeklődni... lehet a PFC áramkör zavar be valahogy.
10A nem lehet kevés egy géphez, hacsak nem ~2,3KW fogyasztása van ez pedig még überbrutál gépeknél is durva lenne. Szerintem vagy a kismegszakító gyors leoldási idejü volt, vagy valami bezavarhatott a rendszerben a táp elelktronikájában.. (ezért gondolok a PFC-re).
Ha egy csatlakozót dugsz össze akkor előfordulhat, hogy az érintkezők között szikra keletkezik, amit ha "nyújtassz", akkor megnő a felvett áram erőssége és ez levághatja a kismegszakítót. Nagyon nem vagyok benn a témában, de pl elhasznált tápkábelnél, ha az érintkező már "megégett", akkor annak a vezető képessége romlik, így a maradék még el nem égett tökéletes kontaktú rész adja át az áramot kisebb felületen, ami megint rizikós lehet, ha túl kicsi a felület.. nem -
szacsee
nagyúr
válasz
AirBooms #21483 üzenetére
Villszerelő lennék, a kismegszakítót nem lenne szabad levágnia semmilyen körülmény között sem.
Kapcsoló üzemű tápoknál hallható bedugásnál egy amperhang, de nem vészes. Mivel a gép ki van kapcsolva... azaz sem a proci, sem a VGA nem vesz fel áramot, max a lap pár wattot... ugye asszem P965 óta már az USB is mindig kap áramot, az alaplapokon nincs jumper, no meg a tápban levő kondik feltöltődnek... de semmi több. A gép ha ki van kapcsolva a fogyasztásmérőm 8-10W-ot mutat és ez egy 620-as HX Corsair. Ha jól vagyok informálva a modernebb tápok még ennyit sem vesznek fel, ha egyáltalán felvesznek valamennyit ilyenkor.
Pár dolgot ellenőrizned kellene:
A villásdugó aljzat amibe bedugod a gépet/elosztót az földelt-e vagy sem? (zöld-sárga a föld érintkezőre van-e kötve)... ha igen akkor valószínűleg földelt.
A következő dolog persze az elektromos kábelek ellenőrzése lenne szemrevételezéssel. Pl a szobádban ha van a falon falba süllyesztve doboz, akkor egy áramtalanított állapotban (lakás) megnézhetnéd hogy milyen kábelek vannak (réz, alu és milyen vastagok). Mennyire van elöregedve ( kábelt próbbáld meghajtani óvatosan és a szigetelése, ha hajlik (rugalmas), akkor jó eséllyel épek a kábelek... ha alúlméretezett, vagy öreg a kábel, akkor hajlamos megtörni, vagy a szigetelés lepereg a vezetőről... ezért kell áramtalanított állapotban nézni.
A betápnál milyen megoldással van a földelés megvalósítva... firelé, vagy eccerű 3m földcső+ nulla összeköt módszer... (vidéken elterjedtebb).
Ha nem értesz hozzá, akkor érdemesebb lenne megnézetni a hálózatot egy hozzá értő villanyszerelővel... esetleg kiméretni.
Ha félsz meglesni a dugaljat, dobozt, kábeleket, akkor a legegyszerűbb módszer, ha egy igénytelen elektronikájú nagy teljesítményű fogyasztót (hősugárzó, hajszárító, porszívó) megnézni, hogy ha bekapcsolt állapotba a gép konnektorjába dugod akkor is levágja-e a kismegszakítót, illetve ha más dugaljba dugod, akkor mit csinál... -
szacsee
nagyúr
válasz
subaruwrc #21348 üzenetére
Meg akartam én is nézni 3,8-on, de a beállításaim elfelejtettem...
Jó öreg C0-m van, magas VID-el, de sebaj.
Adtam neki bios 1,35V-ot, QPI-nek 1,34-et
Oszt 181 biciklin 8x ramszorzó, 17x Uncore, 36x QPI és betöltés után linx indulna épp fagylalt.
No sebajj bios 1,375V linx indít, megy.. pár másodperc fagylalt BSOD-vel, de abba is belefagyott.
Most nem tudom mi lehet, mert ugye 6,5G QPI és 3,07G Uncore-nak elég kellene legyen 180-as biciklin az 1,34V QPI ... vagy C0-nál mégsem?
Esetleg nagyon tré a proci és több fesz kellene neki?
Biztosat is tudok, de nem akarom feleslegesen magas QPI-vel járatni, ha nem muszáj. -
szacsee
nagyúr
válasz
subaruwrc #21341 üzenetére
Nem akarok turkálni a bukszádban.
De ez ha megvan még verhetetlen ár... ja és Airbooms-nak is van egy V1-es D-Tek (7500 ft), de moddolni lehet lazán hogy rámenjen 1366-ra. I7-re szerintem ha húzni akarod ilyen blokkok kellenek minimum... gombcomp féle zalmit nem ismerem sajna. -
szacsee
nagyúr
válasz
subaruwrc #21339 üzenetére
A kondikon nem tud felfeküdni amik a socket mellett vannak?
Emeld meg a radit jól mondja a kolléga, aztán ha lesz némi kesh a láthatáron akkor végy normális prociblokkot... ez sovány ide szerintem.
Ha gondolod ma-holnap megleshetek én is valamilyen beállítással hőfokokat, igaz nálam nincs venti a radin, no meg D-Tek V1 van a procin, de így is a normális rendszerek felett vagyok hőfokokban a passzív radi miatt. -
szacsee
nagyúr
válasz
Shkiz0 #21163 üzenetére
EIST be van kapcsolva?
Nem nézlek lámának, csak velem is előfordult már, hogy a fától nem láttam az erdőt.
Azt kipróbálhatnád még esetleg, hogy kikapcsolod save, restart, megint bios engedélyezed, save és restart hátha valami beragadt bios bug.
Ha ez sem akkor lehet én kipróbálnék egy elemkivevős cmos reset-et... meghülyült giga lapoknál ez szokott segíteni. Asus-nál is segíthet (akkor a tuti, ha az idő visszaáll alapra elvileg). -
szacsee
nagyúr
válasz
Sefi84 #21155 üzenetére
OK, akkor csak saját felelősségre tolhatod ameddig akarod. Itt találsz pár dolgot. Fentebb hangoztattuk, hogy nem azért szólunk rád, mert nem tetszik az arcod, csupán 1-2 feszt soknak találtunk.
Subaru, Zé, vagy bárki akinek van ideje és türelme elmagyarázza majd, hogy miképp változik a hő, felvett áram a feszültség függvényében... de ecceü fizika:
Ha növeled a feszültséget, akkor hő keletkezik (QPI/VTT-nél legalábbis nem lesz hűvösebb a proci), némely vezető anyagnak hő hatására megnő az ellenállása, ami által megnő a felvett áramerősség igénye is. (de gondolom ezt fizika órán tanultad, máskülönben nem itt csapkolódnál). Bim-nek, nekem, és még másoknak VÍZHŰTÉSE van érted ezt?
Tudod, amikor nálad 90°C + a proci nálam alúlról nyaldossa a 60°C-ot. Így már kezd homályosodni a kép. Subaru gondolom 300g-os hűtővel nyomja lassú fordulatú ventivel... ezt gondolom sejted, mivel több rangos eseményen is jelen volt, ezért azt sejtem, hogy minimum 1Kg-os hűtő és 2 erősebb venti + a mosfeteken / északi hídon is lehet... eseetleg serverveniti.
Az ajánlás szerint 1,35V a max, ha ide nekiállunk postolgatni, hogy nyugodtan mehet 2V is neki, ha nincs a Vdimm és a QPI/VTT közt 0,5V és a manusnak behal a gépe, akkor joggal hibáztat minket. Az, hogy subaruwrc és BMW fórumtárs kipróbál ezt-azt, szerintem a topik nagy részének a véleménye nem fog változni, mivel Ők mernek kockáztatni... de mi ezt nem ajánljuk. Ha pedig idővel kiderülne, hogy nyugodtan adható neki 1,5V is akár, akkor sem érte anyagi kár a felhasználót... max lelámázza a többi fórumozót.
Jómagam az i7-et alkalmazásokra és játékokra használom, oda bőven elég az 1,35V, ha kell az 1,36 még azt is be lehet kockáztatni (Qru esete pl, ahol 1,34-nél fagyi van a következő beállítható érték 1,36V biosban... droppol valószínűleg a lap ezért Ő azon használja).
Ha viszont arra vettél I7-et, hogy villogj vele, tedd nyugodtan, lelked rajta... max átküldünk az Extreme Tuning topikba hogy ott folytasd, ha feltünési viszketegségben szenvedsz... de ott már nem lennél annyira majjer csávó.
Na már kezded kapizsgálni, vagy leírja novellában többféle szinonímával, hogy NEM kötekedni akarunk, de a Te fenti HSZ-od nálam kicsit kötekedésnek tünt! -
szacsee
nagyúr
válasz
Sefi84 #21054 üzenetére
Bocs, lehet nem jött le teljesen, de nem lehordani akartalak, csupán figyelmeztetni pár dologra.
Keldor Papa ahogy írta, azért van "csak" 50 Gflops-od, mivel a proci újraszámol, vagy hibajavítása dolgozik ahogy tetszik.
Látom, hogy nem kap sok feszt, de nekem az 1,39V-os VTT tünt fel. Ez a feszültség Vdimm külömbség ide vagy oda szerintem nem ajánlott hosszú távon és a fene tudja, hogy a "csak egy teszt erejéig ment" dolog mit csinál a prociban. Azt is tegyük hozzá, hogy másféleképp viselkedik pl LN2 alatt egy proci ilyen feszen, és másképp léghűtéssel.
Míg LN2 alatt az intel által adható max értékek felett sem lesz nagy eséllyel baja a procinak, addig léggel nincs semmi garancia, hogy valami ne degradálódjon benne.
Memóriáról pedig tudod mit írosgatnak itt 1600 felett csak trémárk és pi huszároknak és HC OC-nek éri meg. A magas uncore-ra való kényszer miatt 1866 feletti szerintem nem éri meg... de majd Subaru, Over, Zé, Achill3uS megcáfol ha nem így van.
Lehet hogy a stílusod nálam nem jön be, de én úgy látom, hogy bevillantasz egy szép eredményt és várod a gratulációt. Viszont közben nem ártana olvasgatni a topikot, vagy megkérdezni, hogy mi merre meddig, mivel ahogy a fenti feszt elnézem az alapok nem ragadtak rád. (lehet, hogy a tuning hevében lex@rtad, viszont akkor írhatnád utána, hogy ez meg az tudod, hogy sok... nem pedig, hogy "jónak számít?").
Jó az a proci vigyázz rá!DigitXT: Sok sikert a Tuninghoz, de figyelj az ősz hajszálaidra.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Sefi84 #21052 üzenetére
"Ja csak, hogy arcoskodjak" -ez az, mivel ez a "csak lefutott kategória".
4Ghz-es proci, ~2Ghz körüli ram lazán 55Gfops, de inkább több... 60 körül kellene kb futnia, de nem 50-en! Ott valami nem kóser.
Amúgy ha belegondolsz ép emberi ésszel, akkor HC OC-ken kívül nem nagyon látsz ilyen eredményeket (mondjuk ők az erőből tuning hívei, de ésszel). Na jó van 1-2... de nem azért mert balfék az egész bagázs. Ha el akarja valaki adni a prociját, akkor lehet a vevő rákeres a topikban a nevére és meglátja, hogy milyen eredményeket produkált... de azt is, hogy milyen feszen... és akkor van pl számodra cumi, ha emiatt áll el a vásárlástól egy komolyabb vevő. -
szacsee
nagyúr
Egy kép néha többet mond 1000 szónál.
-
szacsee
nagyúr
válasz
DigitXT #21013 üzenetére
Üdv a klubban!
Csak óvatosan azért a tuninggal, mert lehet nem figyelsz rá és idle 140-150W-ot is kajálhat a rendszer... nem beszélve a linX alatti load-ról ami néha ilyen feszeknél könnyen 300W fölé viszi a cuccost. Nemrég sikerült HD4670-es VGA társaságában elérnem, hogy 4 maggal 140W-nál megálljon Load-ban, 8 szálon ugyanezen beállításon pedig 150W. (2,23Ghz, 0,96V)
3Ghz felett már 200W alatt nem állítom meg.
Mondjuk, ha EON dolgozó vagy, akkor nem szóltam. -
szacsee
nagyúr
920 bőven elég, szerintem nem éri megy a 930 a jelenlegi árát.. +133Mhz alapórajelen.
Tuningolva mindkettő tudja jó eséllyel a 4ghz-et.
Gyári hűtő alapon elég, tuningra elég sovány sajnos.
OEM vs dobozos témához visszatérve : nem tudom, hogy az oem-ek milyen csomagolással érkeznek (le van zárva, vagy nem a zacsi amiben van), illetve milyen tuningpotenciállal rendelkezik. Az viszont biztos, hogy a dobozost nem lehet felbontani sértetlenül és van egy hűtőd is vész esetére. A fórumon pedig elég pozitívak tuningolhatóságot tekintve a vélemények.. szerintem itt mindenki dobozost vett, vagy pretested használt példányt.
Gart ne nézd, mivel dobozosból is látni 1 év garost, illetve OEM-ből is láttam már 3 év garival rendelkezőt is. (Kereskedőtől függ) -
szacsee
nagyúr
-
szacsee
nagyúr
válasz
alientwo #20890 üzenetére
Terheld le 15-20 percig a vasat és nézd meg akkor a hőfokokat, ha "csálén áll a hűtő", akkor észre fogod venni.... amúgy falun elmegy kategória, inkább a max hőfokra érdemes odafigyelni.
Pasztázni nagyobb géptakarításokkor érdemes.. akkor úgyis kiveszed a gépet a helyéről és leveszed az oldallapját...
Nálam paszta csak nyomokban található rajta (párszor levettem a hűtőt), mivel lusta vagyok pasztázgatni, pedig a 30g-os MX2 1m-en belül van.
Léggel ezt mondjuk ne csináld meg, de nálam víz van és kb a leszarom kategória. -
szacsee
nagyúr
válasz
kmisi99 #20886 üzenetére
Elvileg nem, de figyelni kell pár dologra..
Lapod topikjában is olvasgass vissza a tapasztalatokat, eredményeket nézegesd így kialakul benned egy kép, hogy mit hova állíts.
Nekem speciel giga lapom van megvannak a trükkjei, ugyanúgy mint Asusnak.
Van 1-2 dolog, amit figyelembe kell venni. 1-2 Feszültségnél az Auto beállítást el kell felejteni, mivel ha húzod a lapot, akkor az alaplap automatikusan emeli ezeket nem ritkán a kritikus feszültségek fölé. Ezek Vcore, PLL, QPI/Vtt, VDimm stb.
Van amiket auton hagyhatsz, de ezt a topikban leírják. Állítsd be először manuálisan alapértékekre ezeket, aztán lődd be a QPI-Uncore-Ram szorzót, és mehet a tuning.
PCI-E frekit itt sem árt fixálni, sőt kötelező!
Olvasgass és nézegesd a biosod, amiket nem szabad auto-n hagyni, azokat állítsd be fix feszültségekre, először ha teheted, akkor alapértékre, és emeld a bclk-ot, persze csak óvatosan. Everestet, CPU-Z-t tegyél fel a gépre és nézz rá ha feszekre és a hőfokokra is egyaránt, hogy nem felejtettél-e ki valamit... vagy nem túl magas valamelyik fesz, vagy hőfok.
HCI memtest-el a ramot tesztelheted (pl 6 gigánál ha HT be van kapcsolva, akkor 8x elindítod és pl 650mb-ra állítod a méretét.. közben tapizd a ramokat nem túl forróak-e, ha igen ventilátorral hűtheted, ha még elviselhető, akkor minden ok.
Az északi híd bordáját és a mosfet-eket is nézheted közben, ha rosszul szellőzik a házad egyből kiadja.
Ha a proci stabilitását akarod nézni, akkor használj LinX-et, all memory-ra rákatt és start, ha 20 kör lefut, akkor nagyjából oké, viszont ezt csak akkor érdemes huzamosabban futtatni, ha már elérted a kívánt frekiket és a feszekkel kísérletezel...
Jó tuningot!
Ja és csak saját felelősségre!
Lapod topikjában olvasgass!
Proci lekapcsol, de attól még el lehet füstölni 1-2 elbabrált fesz beállítással (túl magas pll, QPI fesz... stb) Ja és a legfontosabb, hogy a QPI fesz és a ramfesz különbsége nem lehet 0,5V-nál több! Ideális 0,3-0,4 közé belőni ezen feszek külömbségét.
Ramfesz max 1,65V.
Procifesz: 3,8-ig elég D0-nál valamikor 1,2V is... de a max hétköznapi beállításra 1,35VNa kiszófostam magam.
-
szacsee
nagyúr
Üdv Urak!
A véleményetekre lennék kíváncsi...
Régebben is volt róla szó, de semmi konkrétum, illetve tapasztalat nem hangzott el.
A kérdés a következő BOX vagy OEM?
Intelnél semmi különöset nem találni, csak annyit, hogy az OEM Halogen Free, mígy a BOX-osok normal gyártástechnológiával készülnek... vagy mittomén.
Nem tudom bele merjek-e vágni egy C0 csere D0-ba, ami ugyan némileg bukó pénzben, de ha már egy átlagos D0-t kapok, akkor is meg lennék elégedve.
Az a kérdés, hogy OEM-el bele lehet-e nyúlni nagyon tré prociba?
A másik, hogy tomshardware-n ezer éves cikk azt részletezi, hogy az OEM lock-olt mint az ES példányok.Ez a régi hír miatt van, vagy az OEM tényleg lockolt lehet?
Ha nem jutok dűlőre, akkor valószínű egy 930 Box lesz belőle.
Sajnos nálam a halk működés fontos szempont, viszont ha az uncore órajelét tornászni szeretném felfelé erősen, akkor úgyszintén a QPI-t 1,36V-on kell használjam mint Qru.
A procit viszont nem szeretném szétfeszelni, ezért váltanék D0-ra, itt elvileg már alacsonyabb QPI/Vtt fesszel is lehet szép eredményeket elérni.. -
szacsee
nagyúr
válasz
mpierre #20805 üzenetére
Jó ez a ram...
Az általad leírt módszer ment is 1550-es frekiig, ahol beadta a kulcsot, aztán átállítottam a QPI linket, Uncore-t és a ramszorzót nehogy a 2x-nél kisebb QPI zavarjon be és lám ment szépen 1600-on. Valamikor ráeresztek egy huzamosabb tesztet, de kezdetnek nem rossz.
Holnap megnézem CL8-ban mit tud, remélem viszi egy darabig.
Viszont hezitálok, hogy a proci alapfrekin járatva hogy tudom megnövelni a sávszélt, cl8, cl9-ben használjam a ramot és kb hány mhz-n? A lényeg, hogy a QPI/VTT-nek nem akarok sok feszt adni, hogy ne zabáljon annyit.
Köszönöm az útbaigazítást! -
szacsee
nagyúr
válasz
mpierre #20702 üzenetére
Kezdem szétszedni a gépet nagytakarítás céljából... bár már ráfér, de csináltam előtte egy képet a ramról. Nem tudom mennyi lehet benne, igazából azt nem tudom miképp kellene kitesztelnem? Vcore, QPI-t feltolom, hogy ne azon hasaljon el és emelem a ram órajelét a QPI, Uncore, Ram szorzókat pedig x36, x17,x8-ra állítom?
Ha kingmax szitázású az baj? Anno az elején vettem őket Zájec után pár héttel azt hiszem. 10K / darab áron.Szerk: amikor auto-n tesztelted a ramokat, akkor a Performance Enhance turbó-n volt vagy standardon?
-
szacsee
nagyúr
válasz
mpierre #20694 üzenetére
Nem tudom mit bírnak a modulok sajnos még nem próbáltam. Eddig 1333-on csak a cl9-es időzítéssel néztem, cl8-ban még nem. (1T vagy 2T-ben nézzem a cl8-at, ha nézem?)
2Gb méret miatt nem hinném, hogy nagyon tuningos lenne.
FLFE85F-B8KG9 a pontos típusa.
Az igazság az, hogy közben rosetta@home megy, tehát nem nagyon van üresjárat, ezért keresem azt a beállítást, amivel nem fogyaszt túl sokat és megy is rendesen. -
szacsee
nagyúr
Üdv urak!
Jelenleg én is csatlakoznék a szolídabb fogyasztát beállítók sorába.
Azt szeretném kérdezni, hogy ha alap blck közelében használom a proci és jobb memória sávszélt szeretnék elérni, akkor hogy használjam a gépet?
3x2Gb 1333-as Kingmaxaim vannak csak sajnos amit jelenleg 1066 cl8-on járatok QPI és Uncore auto-n van.
Érdemes feltornászni a ramfrekit 1333-ra, vagy sem ha a bclk alapon van?
QPI-t és Uncore-t gondolom ilyenkor ildomos hozzá belőni...
Várom a véleményetek, előre is köszönöm! -
szacsee
nagyúr
válasz
Integra #20653 üzenetére
Ezen a képen? Az az egyik PWM tekercs, akkor inkább tedd fel a 775-öst, viszont annak a backplatje nem tudom nem tart-e el a gyári hátsó fémlemeztől...
Hát nem tudom mit csináltak azon a képen a Gene-vel, mert a 775-ös lefogató is hasonló mint az 1366-os, max annyi előnye, hogy a lyuktáv kisebb és távolabb lesz a tekercstől... viszont a kondikra vigyázz, mert azok meg ahhoz lesznek lehet közelebb.
Vagy am2 vagy régebbi lefogatót tettek rá... vagy esetleg coolermastenek van hasonló megoldása és azt.. -
szacsee
nagyúr
válasz
Integra #20651 üzenetére
Leírást kaptál hozzá gondolom, itt is azzal rögzítették amivel Te csináltad, a linkelt oldalon 775-ös felfogatással rögzítették, mert a Gene-n van 775-ös furattáv is.
A 2 rugós csavaron nincs ütköző, ami megakadályozza, hogy nagyon erősen meghúzd?
Backplate csavart jól meg kell húzni, de ne túl erősen, a rugóst pedig ha van ütköző, akkor addig, ha nincs ütköző, akkor lehet, hogy a menetet teljesen be kell tekerni... a lényeg, hogy a hűtő tuti ne billegjen.
Mondjuk jó ember ad tanácsot a legnehezebb hűtőm egy 300 grammos blokk volt 2 éven keresztül. -
szacsee
nagyúr
válasz
adamssss #20597 üzenetére
Tuningal jóember!
166-os Bclk-nál már 36-os szorzóval megvan a 6G.
Ramot meg visszaosztod, mert 10-es szorzón ha jól sejtem 1666-on menne..Írd le mid van mit szeretnél oszt leírjuk hogyan... az i7 tulajok nagy ritkán járnak csak a kezdős topikban.
1600-as ramnál pl:
uncore 3200-on legyen minimum, QPI pedig 6400-on
6400/36=177,7777 MHz
Viszont a ram vagy 1700 felett megy, vagy 1400-on, mivel 8-as és 10-es szorzó van ha jól sejtem 9 nincs... ergo más órajelet kell keresni.1600 a ram órajel, ezt elosztod 10-el, így 160-as bclk-t kapsz, az uncore minimum 3200-on legyen, a qpi pedig 6400-on, asszem HSM vagy Zájec írta, hogy 160-ig megy a 44-es szorzó is a QPI-nál felette már csak 36.
Így a QPI 7G-n fog menni (x44-el)
Uncore-t pedig belövöd 3200 fölé.Vagy 8-as szorzóval 200-as bclk-ot becélzod, viszont akkor ha teheted kerüld a 20-as szorzót 920-ak nem mindig kedvelik...
8x200=1600 (Ram)
200x36= 7200 ( QPI)
200x17 (18)= 3400 ( 3600) Uncore
Proci pedig egy kellemes 19-es szorzóval 3,8Ghz-en ketyereg. -
szacsee
nagyúr
válasz
adamssss #20040 üzenetére
Az FPO egy azonosító számsor... nem sok jelentősége van, régebben azt hitték, hogy azonos FPO-jú procik kb azonos tuningpotenciállal bírnak, de ezt párszor már az élet megcáfolta a fórumon.. elért eredmények hasonlítgatásával.
Ezt találtam róla:Példa: L707A723 ---
1. betű vagy szám = növény-kód: (Malajzia)
0 = San Jose, Costa Rica
1 = Cavite, Fülöp-szigetek
3 = Costa Rica
6 = Chandler, Arizona
7 = Magyarország
8 = Leixlip, Írország
9. = Penang, Malajzia
L = Malajzia
Q = Malajzia
R = Manila, Fülöp-szigetek
Y = Leixlip, Írország2. számjegy = Gyártási év: (2007)
3. és 4. számjegy = hét: (7. hét)
5. - 8. számjegy = tétel száma: (723)
10. - 13. számjegy = szerializációs kód (---)
__________________ __________________
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max