- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- No Voice in the Galaxy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ATtIs_80
tag
válasz
Barney™ #5789 üzenetére
Ha jól tudom, a CPU feszt érdemes a Biosban egy konkrét értékre beállítani, főleg, ha tuningolod! Ajánlom figyelmedbe BR4D javaslatait a témát illetően, én is ezek alapján keztem el a tuningot.
A részletekért kérdezd Őket, a szakikat, nekem is sokat segítettek!!! -
szacsee
nagyúr
A régebbi hsz-aidban a vízhő, vagy a proci hőfokát írtad? (1,5V @ 100°C)
Hirtelen ránéztem most az én rendszeremre.
Bios 1,4V @ 3600 egy gyors teszt erejéig, hogy hány °C-os... Win IDLE 1,34V 30-35°C, terhelve 1,34V HT-on leghidegebb mag 58°C, a legmelegebb 68°C. Az még hozzátartozik, hogy amikor szétszedtem a gépet és kivettem a házból, akkor ami rajt maradt paszta az van most a blokk és a proci között.... drága az MX2. -
ATtIs_80
tag
A Prime95 és a RealTemp is letöltésre került, sőt teszteltem is velük, ami talán tisztázza kicsit a félreértést is.
Kipróbálom az általad leírtak szerint is (végülis csak pár perc az egész)! Megkérdezhetem, hogy mire számíthatok a teszt során?? -
ATtIs_80
tag
Köszi! Valóban kicsit felületesen írtam le a dolgokat, bocsi! Szóval az 50 fokot (gondolom, ez a burkolaton mért hőmérsékletet jelenti) az Everest mérte a Stability test alatt bő 1 órás használat után. Az egyes magok hőmérséklete természetesen nálam is 68 és 71 fok között váltakozott a tesztek során!
-
HSM
félisten
-
Acor
aktív tag
Én is kételkedem az 50 fokban, nálam is felmegy 70-re amikor prime-on megy
3,8 és 1,35V -on és én pedig vízzel hűtöm két radiátorral. Jó szar a blokkom ezt már megállapítottam..(majd hétvégén már lesz rajta Tody blokk azzal kiváncsi leszek)
Na de akkor is amikor rajta volt a Scythe mugen 2 akkor is felment 70C-re és az csak 3,6 -en volt szóval.... valamit nagyon jól csinálhatsz vagy rosszul mér ottt valami! -
Barney™
aktív tag
válasz
ATtIs_80 #5778 üzenetére
Szia!
Én egyelőre teljesen alapon használoma gépet, nem kezdtem el tuningolni, hisz még így is fagyogatott eddig.
A CPU fesz defaulton van a biosban, így kap a cpu-z szerint a proci : 1.056V - 1.216V-ig terhelőstől függően.
A ram feszt pedig biosban 1.66V-ra állítottam, és a bios hardwer monitor szerint, a ramok 1.648V-ot kapnak.
Szeretném ha betonstabil lenne a gép, jó lenne, ha menne a turbo boost, mert tetszik
Aztán pedig lehetne egy kicsit tuningolni, de előtte tápot kell cserélnem -
McLaren
csendes tag
Köszönöm az eddigi válaszokat,kipróbálni még nem tudom,mert nem kaptam olyan memóriát amit szerettem volna,nameg a proci is ma érkezett UK-ból.Fpo 3847A764,esetleg mond ez valamit tuning szempontjából?Hűtőt valószínűleg az ajánlottakból választok,a Thermalright U120 különösen tetszik,bár hatalmasnak tűnik
-
ImI87
őstag
válasz
ATtIs_80 #5781 üzenetére
"100% használat" pontosan mit takar? mekkora fesszel? házban, vagy házon kívül?
Acor: sz.tem 3,8GHz egyáltalán nem vízigényes, sőt 4GHz sem.....
Persze procitól függ, de ha prime alatt nem nagyon megy 80 fok közelébe, akkor simán jó a hűtés. Csak procitól függ, hogy mekkora fesz kell az adott órajelhez.OCZ Platinum 3*2GB 1600 CL7 @ 1560 CL7 1,64V => 500% memtest: [link]
és a hozzá tartozó Everest erdmények: [link]
(semmi trükk, csak elfelejtettem memtest előtt mérni)
(proci 3,7 GHz-en megy, a ramok bios-ban 1,64V-ot kapnak)Érdekes ez az OCZ KIT, eléggé ki van maxolva.
1600-on ugyanilyen beállításokkal (ami gyáris specifikáció !!!) 250%-nál volt egyetlen egy hiba. De ehhez az is hozzátartozik, hogy a lap elég szűkre veszi a subtiming-okat. Ezeken lazítani kellett az OCZ ajánlása szerint, és máris megoldódott a helyzet. HSM kollégával értekeztünk ezügyben, nála is ugyanez a szitu. Tehát CL7-ben gyári feszen kb ez a vége, CL8-ban megy tovább is. Hamarosan tesztelem CL8-ban is, órajel marad, a cél a kisebb fesz lesz......
-
-
ATtIs_80
tag
válasz
McLaren #5779 üzenetére
Szia!
A kérdéssel már más fórumokon is foglalkoztak, ahol a következőket javasolják: Noctua és Thermalright (ezzel hűtötték az 5GHz-re tuningolt új i7-975 XE-t is!). Én személy szerint Scythe Mugen 2 mellett döntöttem, bár nekem C0 procim van, de 3,9GHz-en 100%-os használat mellett is kényelmesen 50 fokon tartja a procit és ráadásul mindezt csendben teszi, csak ajánlani tudom! (Nálad vélhetőleg ezt magasabb teljesítmény mellett is képes lenne biztosítani!) De ez csak az én véleményem! -
Acor
aktív tag
válasz
McLaren #5779 üzenetére
Szia!
Nekem a Scyhte Mugen 2 volt rajta kitűnő és nagyon halk hűtő!!! csak legalább 20cm kell neki magasságban 19cm-re éppen hogy elfér, vagy kivágod a ház oldalát.
3.6 biztosan stabilan tudod vele üzemelned, de valaki írt 3,8-at is.... Az már szerintem 24/7-be víz igényes!
-
McLaren
csendes tag
Sziasztok! i7-920 (D0) procihoz milyen levegő hűtést ajánlotok?A lap giga X58-UD4P,ha ez érdekes.
Még annyi,hogy egy kis tuning is jól jönne,tehát ennek fényében kérnék tanácsokat
Mennyit lehet kihozni léghűtéssel az ilyen procikból? -
Barney™
aktív tag
Sziasztok!
Intel turbo boost feature-t használja valaki?? Én megpróbáltam használni, ment is pár napot, de volt egy-két fagyásom, sőt prime is errort dobott.. Most nélküle egyelőre nem hibázik.. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek mitől dobta a blend teszt az errort.. a proci nem bírta azt a 200mhz emelést, vagy esetleg a turbo boost a ramokat is húzza??
-
ImI87
őstag
Figyi mester!
Ahogy nézegetem, a bclk növelésével azonos órajelen növekszik a proci feszigénye. Erre az uncore nagysága lehet kihatással?
Mert ugye magasbb bclk => magasabb uncore.
Vagy az uncore nagysága inkább a QPI feszre van hatással?És megadnál pár átlagos értéket, hogy mekkora uncore-t lehet elérni 1,30-1,32-1,34V QPI fesszel?
Előre is köszönöm!
-
HSM
félisten
válasz
ATtIs_80 #5767 üzenetére
Szívesen!
Szimpatikus mind a te, mind ImI87 beállítása. Nyugodtan kipróbálhatod az övét is, teljesen jó az is, ahogy néztem.
A magasabb uncore-al nyerhestz icipicit, de nem lesz nagy különbség....Próbáld ki, aztán ahogy érzed...
Bár azért én 1,34V QPI/VTT-t nem adnék neki 24/7-re, nálam ott 1,315V a max hosszútávon, de ez az én marhaságom...
-
ATtIs_80
tag
Köszi a tippet! Igazad volt a proci fesszel kapcsolatban kicsit feljebb kellett vinnem (1,35V Bios), viszont akkor már toltam a BCLK-n is egy kicsit és végül ez lett az eredmény:
[link]
[link]
Szépen, gond nélkül teszi a dolgát azóta is!Viszont szimpatikusnak tűnik ImI87 3800-as beállítása is. Lehet, hogy kipróbálom, bár ahogy néztem a procinál pont annyi feszt nyerek, mint amennyit a ramokra rápakolok! A kérdés az, hogy vajon megéri-e? A valamivel magasabb QPI és Uncore frekvencia vajon megdobja kicsit az értékeket?
(Nem mintha panaszom lenne a mostani beállításaimra, csupá a kíváncsiság hajt!) -
24/7-re elég sok, de tesztre azért elmegy, itt is voltak hasonló feszek.
De azt azért megmutatja, mit tud a lap, ilyen uncore-t nem is emlékszem, hogy láttam volna.
Én azon gondolkodom, hogy ht nélkül tesztelgetek majd egyet, csak próbaképp, hogy mennyivel megy többet, de majd csak ha a ht-s eredmények megvannak, k@rva lusta vagyok.
4 ghz prime alatt cumizott 360 wattot? -
HSM
félisten
Az bármilyen órajelen suicide shot....
4,5Ghz-en ugyanúgy megnyikkan tőle a proci, mint 150Mhz-en.
Jut eszembe, tegnap toltam poénból az I7-et 2 maggal, hibátlanul ment ~1,33V körül 4200-at, HT OFF-on. Sajnos 7mag mellett már nagyon fel kéne tornáznom a feszeket, hogy a droppal együtt beférjek bő 1,4V-ba....
(Ilyen órajelen, az én procimmal 4Ghz HT on már 0,1V körüli a drop....
Nem baj, nem szégyen az, legalább tuti nem nyírja ki a procit. Azért az a konnektorból IBT ~360W felvétele azért mutat valamit, miért óvatoskodik a lap ennyit....
)
-
HSM
félisten
válasz
CsíkosMókus #5756 üzenetére
Az Intel lapján csak egy PCI van... Itt találtam képet sok korai X58 lapról:[link]
Tényleg nem rossz, de nem árt tudni, hogy tudtommal egy teljesen független részleg az alaplapos, semmi pozitív megkülönböztetéssel, bár nyilván közel vannak azért a tűzhöz...
Különleges lap, de közelse hibátlan, sőt. -
válasz
CsíkosMókus #5757 üzenetére
Egy átlag i7-el lazán 40% tuning a gyári feszeket betartva.
-
CsíkosMókus
aktív tag
válasz
#97544192 #5754 üzenetére
Úgy értve mindegy, hogy húzva nem lesz*, a gyári időzítéseken nem akarok javítani, se feszültséget adni nekik pluszban, se semmi.. De azért a gyárit, háromcsatornás módban tudniuk kéne.
Kingmax megjegyezve. A CL9 a lényeg, amiért szeretik a lapok, vagy egyszerűen csak ez jobban sikerült ram, mint a többi?*ennél a teljesítménynél már 15-20% tuning nekem nem éri meg, hogy szétsüssem vagy agyonfeszeljem a technikát
-
-
törölt tag
válasz
CsíkosMókus #5752 üzenetére
Ha a RAM mindegy, akkor vegyél Kingmax 1333 MHz CL9 RAM-okat, azt szereti az összes lap. Azért nem teljesen mindegy.
HSM pedig alaplap téren jól beszél.
Gigabyte "alsókategóriás" lapjaival nincsen gond. -
HSM
félisten
válasz
CsíkosMókus #5752 üzenetére
Szerintem nagyon jó vétel egy Gigabyte UD3R vagy UD4P is. Én akkor dobtam az Intel lapját, mikor kiderült, hogy nincs rajta PS2...
De amúgy egész jól összerakott lap, bár nem értem, mire jó ez az elkutyult elrendezés, valamint néhány csatija elég érdekes helyen van, össze tud benne akadni pár hardwer.
-
CsíkosMókus
aktív tag
Igen, venni kéne, de irtóztatóan drága a lap. Ha okosba egy tízessel jön ki olcsóbban, az se sokat jelent, de legalább még rendes garanciád sincs
Ha már veszek, akkor boltból. Annyit a lelki békém megér, mégse egy csomag ropi.
Ramból mindegy, milyet veszek, csak 1066-os legyen, és három egyforma?
-
törölt tag
válasz
CsíkosMókus #5750 üzenetére
Alaplapot vegyél Hardverapro-ban, ferbazs-tól. Ő jó áron adja, viszonylag.
"90%-ban olyan fut a gépen, ami kihasználná a plusz magokat/szálakat is, ha lennének."
Hát akkor barátom, vedd meg az i7-et, ne habozz... Árcsökkenésre szerintem még várhatunk. Bár az utóbbi pár hónapban szépen esett a RAM-oknak az ára. Ha azt Ősembertől veszel, akkor is sokat spórolsz.
Tippeket PM-ben adhatok, ha gondolod, vagy vegyél fel MSN-en: bradzi@live.com -
CsíkosMókus
aktív tag
Az hülyeség, hogy az Intel saját alaplapja a legstabilabb? Miért?
Nem vitatkozom, kérdezem.Kidobott pénz mindenképpen, de a quadokat amúgyis kihagytam, és 90%-ban olyan fut a gépen, ami kihasználná a plusz magokat/szálakat is, ha lennének.
Esetleg valami árcsökkenés várható az alaplapoknál a következő néhány hónapban?
Nem is a processzor ára bosszant, az reális.. A lapokat sokallom. -
törölt tag
válasz
CsíkosMókus #5748 üzenetére
"A másik kérdésem, hogy ha kifejezetten NEM szeretnék tuningolni, akkor igaz-e még az a régi elmélet, hogy az Intel saját alaplapja a legstabilabb, Intel processzorhoz?"
Hát szerintem ez akkora hülyeség, hogy még jobban el kéne terjeszteni!
Jót nevettem, köszi.
Egyébként a legtöbb ember erre azt mondaná, hogy ha van pénzed, akkor válts! Ha nincs, akkor meg nem érdemes, mert kidobott péééénz. -
CsíkosMókus
aktív tag
Ciao.
Arcok, a következő a kérdésem:
Egy 2.66-on futó kis e2180-am van, egy alap húzatlan i7 920-as processzor azonos órajelen mennyivel gyorsabb, a nyers számítási teljesítményt nézve, tehát 1 mag az e2180 1 magjához képest? Minden tesztben csak a quadokkal és a 45nm-es Intelekkel van összevetve az I7.Én BOINC klienst futtatok napi 24 órában, mennyi javulásra számíthatok 1-1 szálon? (azon túl, hogy a 2 szál helyett egyszerre 8 megy
)
A másik kérdésem, hogy ha kifejezetten NEM szeretnék tuningolni, akkor igaz-e még az a régi elmélet, hogy az Intel saját alaplapja a legstabilabb, Intel processzorhoz?
Memóriából elég, ha veszek 3x2gb 1066-os ddr3-at? CSX márka, semmi extra, 7500 darabja..
Köszi.
-
Zájec
veterán
ez klasz 4.2-re a 8000pont..( nálam is ennyi
) az XP busásan jutalmazza, elletétben a vista-val ami kb 800 pont-al ad kevesebbet , de ezekszerint Win7 alatt is ez a helyzet... pedig úgy reménykedtem hogy nem !
például nálam 4ghz-n vista alatt : [link]
szerintem jugeen-nak kb. 8400-8500 cpuscore-t adott volna
ezen a 4.6ghz-s órajelen az XP.szóval teljesen reális pontszámot adott a win7 miatt...
-
sniper elite
senior tag
Értem, köszönöm az infokat, inkább rátok hagyom akkor ezeket a durvább tuningokat...
-
ImI87
őstag
Úgy néz ki a procim nem v.mi tuningos darab.
3800-hoz kell a bios 1,34V, ez CPU-Z szerint idle 1,328V, load 1,312V. (LLC on) -
SzlobiG
félisten
válasz
sniper elite #5724 üzenetére
Nekem 1.45 kell 1800-hoz 180bclk-val, hogy stabil legyen szal 2100-hoz igencsak 1.55 körül kell ahogy jugeen is írta. Ha jól emlékszek 2000-hez kellett nálam 1.55 körül az se stabilan csak tesztelgetni.
-
jugeen
addikt
válasz
sniper elite #5724 üzenetére
2100-hoz bőven 1.55 felett kell azzal a lappal...
-
sniper elite
senior tag
Újabb eredmény tőlem qpi:1.39.bclk:159 [link] Most sikerült először 1900MHz fölé húzni a ramokat! 2100MHz még mindig elérhetetlen, pedig adtam neki 1,45qpi meg amit tanácsoltatok!
-
ImI87
őstag
24/7 eredmény: 200 - 3800 - 1600 prime blend 2h
200bclk
proci x19 3800-on, HT on
ramok x8 1600-on CL8
uncore x17 3400
qpi x36 3600Feszek:
CPU bios 1,34V (load 1,30V), QPI/VTT 1,34V, ram 1,64V, minden más alap. -
ImI87
őstag
Légyszi erre az "azonos órajel, különböző bclk és szorzó" témára mondjatok már tapasztalatokat! Már kérdeztem, csak nem nagyon jött válasz......
Csak hogy tudjam, hogy ezért van-e a + feszigény. -
-
ImI87
őstag
Pár 920 tulaj lenne szíves beírni, hogy náluk mennyi fessz kell 3,8GHz-hez HT on?
(amit valóban megkap a proci CPU-Z szerint) Összehasonlítás miatt érdekelne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB NZXT H7 Elite GIGABYTE AORUS 850W
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest