Hirdetés
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z.É.T.
őstag
válasz bitpork #17054 üzenetére
Siófoki járásban élek egy kis faluban és az Enyingi járásban dolgozom (Fejér), de átjárok Tolnába is; igaz, még nincs két éve sem, de sok embert ismerek ezen a hármas(megye)határon, holnap megkérdezek néhány jó ismerőst, hátha tudnak egy megbízható szakit ajánlani.
Ha van valami, írok privátban. -
Rive
veterán
válasz bitpork #17005 üzenetére
Egyrészt, én még néhányszor átgondolnám a dolgot. A szomszédunk kivágatott velünk egy több évtizedes fasort hasonló (volt más gond is, szóval csak hasonló) szituban, azóta alig bír a klímájuk a meleggel.
Másrészt, nem csak környékbeli alpinisták vannak. Rendesebbek mennek 1-2 megyét, fél országot, ha kell: a cucc befér autóba, segítőkkel együtt. Amikor mi vágattunk, a srác azért nem tudott másnapra jönni, mert épp százvalahány kilométerre volt melója.
A maradványok elszállítása, feldolgozása lehet gond, de értelmesebb önkormányzatnak már van aprítója, lerakója. Sokszor helyi kertészet is sokszor tud fogadni. Tanyák, állattartók is.
Hivatalosan lerakni viszont tud nagy agyf@sz lenni.
Mondjuk, hogy ilyen időben vállal-e valaki...
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
ncc1701
veterán
válasz bitpork #17010 üzenetére
Ezért csinálok kb mindent sk. Viszont ez a fa kivágás neked necces lesz. Gyakorlatilag fel kellene másznod a csúcsra biztosítani magad, valami kis gallyazó láncfűrésszel. Kikötni a levágandó gallyakat, h ne essen le, elvágni, majd egyesével leengedni, és fentről lefele a törzset így vágni. Nem mondom, h lehetetlen, de ha hibázol, az drága lesz. Beülő kell hozzá, speckó tüskés bigyó, amit a bakancsra tudsz szerelni, mindenféle hegymászó cucc. Fene tudja, én várnék. Persze a szaki is leejthet ezt-azt.
[ Szerkesztve ]
-
Chris0321
addikt
válasz bitpork #17005 üzenetére
Ha használni akarod a napelemet akkor oda olyan fák kellenének amik nem nőnek meg túl magasra, hogy ne kelljen pár évente visszavágni. Amikor kihívtad az alpinistákat kellett volna kivágatni teljesen a fákat és újat ültetni helyette, persze ha akkor már tudtátok, hogy oda napelem megy. Ha nincs hely dönteni akkor darabolni kell. Az pedig nem olyan egyszerű és ha nem akarsz sérülni, valamit tönkrevágni akkor szakembert hívsz. Esetleg ha megadnád melyik környéken van a nyaraló lehet tudna valaki ajánlani szalembert.
-
-
-
OPiiPO
veterán
válasz bitpork #16995 üzenetére
Szakember kell ide, pár százba fájni fog de megoldja. Ha eddig nem csináltál ilyet, akkor szerintem nincs most itt az ideje ezen begyakorolni, ahogy előttem is írták jóval nagyobb lehet a végszámla a tervezettnél . . .
( Nálam legutóbb 2 főállású kertész csinálta alpintechnikával felülről lefelé nyiszitelve a fát és adogatva lefelé a 2-3 méteres darabokat, hát a végén örömmel fizettem, hidd el )[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
ncc1701
veterán
válasz bitpork #16995 üzenetére
Valamelyik oldalra döntened kell, lehetőleg a háztól elfele. Te tudod, h merre van helyed. Ha semerre, akkor az elég szopó akrobata játék lesz.
Én első körben levenném a napelemeket. Ebből nagyon könnyen lehet olyan eset, h sokkal olcsóbb lett volna a szakinak kifizetni azt a ~400eFt-ot.[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
válasz bitpork #16516 üzenetére
Minap a felújításból hazatérve találtam Izán egy kullancsot
Az egész országban terjednek a kullancsok. Is.
Klímaváltozás. B@szhatod.
Mint a diót és a puszpángot. Meg lesz még több is.
Tigrisszúnyog, szívférgesség meg a többi.Persze, nagyjából havi permetezéssel ki lehet irtani egy apró folton mindent (tényleg mindent), de igazából csak veszélyes és drága szélmalomharc
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrotik routerek
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Skil Red 9320 sarokfűrész
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest