Hirdetés

2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#13976) totron válasza Z.É.T. (#13971) üzenetére


totron
addikt

Jó esetben. A fent linkelt nénje mondjuk tényleg jó. De magával egy tanfolyami keretezéssel nem nyersz garanciát alapvetően. "Nincs idő" kifejteni minden mögöttest, még pénzért sem, és hát igen, eljutunk végül tényleg oda, hogy egy életet is fel lehet tenni erre.

(#13968) User_2, ahol felbugyog a vegyszer, főleg masszív formában, ott nem is volt tényleges paradigmaváltás, ezt állítom én - jól ismerve a termesztés keserű fonákjait is.

egyszerű mindenki által húdekönnyű növénnyel
Ezt akartam is mondani, hogy nem ilyen lineárisan kell ezt nézni, mert az tényleg befordít. Pl. kamilláról írsz, ültetés, meg minden, itt meg magától van adott időszakban több hektár. Jó, ha vannak célok, legyenek is, de mégjobb, ha összefésüljük az adott környezet tudásával/beállítottságával. Ez ad annyi sikerélményt, hogy a későbbiekben alaposabb körültekintéssel ránézzünk ismét a metélőhagyma lehetőségeire, egy nagyobb rálátással már. Az is lehet, hogy mindvégig ott volt egy pofonegyszerű megoldás. 2 lépéssel odébb, te meg 2 km-t láttál benne mindvégig. Persze nem minden oldható meg térugrással nyilván.

nagyon valószínű, hogy a vásárolt vetőmag csírázóképessége a ludas.
Igen, és ez egy egyre nagyobb gond. Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy majd valamilyen, filmeken látott módon pusztulunk meg, pedig nem, már elkezdődött...

Különben meg leesett egy vöröshagyma az asztal mögé nem tudom hány hete, tegnap megtaláltam, vagy 20 centis friss hajtást hozott, kis hámozás után ment is minden része a spagettibe. Csak azt mondom ezzel, hogy ha inverzen állunk hozzá megjelenik egy meglepetésfaktor is. Porcsinfőzelék is volt már itt, mondjuk azt nem tudom elkészíteni jól.

kell a támogatás a gazdának és a növénynek is.
Igen, de értelmezzük jól a támogatást és ne akarjuk lépten-nyomon kiváltani a meglévő önrészt. Illetve mindig legyen kérdőjel, legyen egy miért a tanuló fejében. Különben optimalizálhatatlan a szerhasználat.

pedig írtó könnyű lett volna bevédeni
Ezt utána írd, ha működött. Nem kell végignézni a vonatot, de ha a nulladik perctől elfeded vegyszerrel a folyamatot, megfigyelni sem tudod. Nem izgi, cserébe biztosan káros. A természetben is arányok és elnyomások vannak, nem pedig készre szerelt tutiságok.

(#13970) ncc1701, olyan növény se, amit máshol irtanak
Némi idomulás nem árt a környezet felé, nem minden pörög mindenhol. Színészekből is olyan jó az adott szerepre akiben eleve is van valamennyi esszencia az eljátszandó karakterből. Bicikliztem a napokban többször, hát kaptam be/fogtam ki szembe szelet erőset, közepeset. Eldönthettem, hogy tötymörgök szenvedve csak, vagy beleállok, azaz gyorsítok. Itt is vannak beleállós történetek és belátások: ha aránytalanul nagy ráfordítással, örökös extra trágyázással araszol csak valami, nem sok semmi jutalommal a végén, akkor el kell fogadni, hogy nem jutott fekete, "kövér" föld. Persze amikor jó ára volt a dohánynak, akkor aranykoronával csak idézőjelesen méltatható terület is be lett trágyázva, előző szezonban előveteményezve, ott megérte nagy projektként meglépni és egészen szépen éltünk belőle, akár el sem kellett volna járni dolgozni. El kell dönteni mi mennyit ér meg, a lelkierők is adaptálódnak majd hozzá. Persze egy megfelelő döntés belövéséhez kell az előtapasztalat is, nyilván.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.