Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jogász topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-02-11 07:27:19

LOGOUT.hu

A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24851) ityam válasza Gabonetta (#24850) üzenetére


ityam
senior tag

A szóbeli segítség szerintem közel sem egyenlő azzal, hogy a másik helyett elvállalom az ő problémáját. A példádhoz: A fodrásztól sem azt várják sörözésnél hogy levágja a hajat, ha segítséget kérek, hogy vágjam le a haver haját, hanem hogy adjon valami tippet, hogy kezdjed hosszabb géppel figyelj, erre meg arra kategóriás tanácsadást.Informatikus ad tippet, mit csináljon az ember az új linuxos laptopjával és hogy rakjon rá egy wint. Lehet tippet adni amin el tud indulni valaki, az még nem egy megoldás lesz a sörözés alatt.
Ez nem egyenlő azzal hogy megcsinálja neki, de tippadás/segítségadás egy ismerősnek legyen bármilyen foglalkozása, bunkóság ilyet mondani és pont(szerintem).
Sörözésnél ha az ügyvéd egy pár perc után azt mondja hogy ez elég komplikált esetnek néz ki, kéne tudni ezt is azt is hozzá de most sörözésnél nem akarok ennyire belemenni, Ha gondolod gyere el egy 1 órás konzultációra és hozzad magaddal a papírokat/egyéb cumóidat és átbeszéljük. Ez sem fog tetszeni a kérdésfeltevőnek, de nem bunkó válasz.
Foglalkozástól függetlenül a nem bunkó ember ad tanácsot ami a foglalkozásához kapcsolódik. Egyedül talán az Orvosra mondom hogy ő ne adjon tanácsot így, mert ott a kevés infó nagy bajokat is okozhatnak. Az ügyvéd nem egy szinten van az orvossal ebben a témában(sem), hiába a dr. meg a talár, meg a sok tanulás.

Eredeti kérdezőnek a válaszom erre:"Szóval szerintetek ez mennyire normális ügyvédi hozzáállás?"
Szerintem pont annyira, mint bármely más szakmánál. Valszeg más szakmánál is előfordul hasonló.Ha esetleg ügyvédeknél több ilyen van előfodulhat, de szerintem nem mentség.Adott emberre szerintem negatív pont, de ettől még lehet haver, ha nem közvetlenül érint ez a negatív tényezője(szerintem)

(#24852) envagyok válasza ityam (#24851) üzenetére


envagyok
veterán

Pontosan.
Én a barátaimnak ingyen telepítek windowst ( több óra meló), nagybani beszerzési áron adok laptopot, pc-t.
Természetesen ha fordított helyzet van, akkor ugyanez fordítva is így van.

De a múltkor le is döbbentem egy ügyvédnél, mert elmentem hozzá elmondtam a gondom, mondott rá árat, majd ezt próbálta tanácsadásnak elszámolni, és kért volna érte 30k-t.
Könyörgöm... tanácsadás az az, hogy elmagyarázza nekem (tanácsot ad) hogy mit hogy csináljak, és a segítségével, de az én munkámmal megoldódik a problémám. De hogy tanácsadásnak hívni azt, hogy azt mondja az ügyvéd, hogy 200k vállalom az ügyedet azért durva.
A pékségben ha megkérdem, mennyi a kenyér, és mondják, hogy 3000ft, ha nem veszem meg, mert sokallom, nem követelnek 1500ft-ot, mert megmondták a kenyér árát.
Értem, hogy éhes valaki, meg a gyereket is etetni kell, de ez azért durva.....

[ Szerkesztve ]

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#24853) Magnum_


Magnum_
nagyúr

Ujabb topik, amit torlok a kedvencek kozul

I humbly and respectfully decline™

(#24854) ityam válasza envagyok (#24852) üzenetére


ityam
senior tag

Ez mondjuk hülyén jött ki. Munkaidőben munkahelyen tanácsadás azért más, mint havernak semleges helyen tanácsot adni. Ha mondjuk ez példa az adott kapok helyzetre és te épp mentés gépet bütykölni és kközben beszéltetek akkor már máshogy hangzik.

ui: mondjuk az árajánlatadás pénzért adása már vitatható, de munkaidőben az időért is lehet kérni pénzt azért mert meghallgat, de nem tanácsadás árat mondjuk.Ennek 2 eltérő árnak illene lennie.

[ Szerkesztve ]

(#24855) drzozo


drzozo
senior tag

Hú mennyien ülnek itt fordítva azon a bizonyos lovon.

(#24856) razorbenke92 válasza Magnum_ (#24853) üzenetére

Ha bármit változtat a helyzeten, én nagyra értékel(t)em az önzetlen munkád(!) itt a topicban. Sajnos ahogy fel-fel libben egy-egy ilyen téma, mindig elveszi valakinek a kedvét - amit egyébként teljesen meg is értek.

Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

(#24857) envagyok válasza ityam (#24854) üzenetére


envagyok
veterán

A tanácsadásnál megértem hogy fizetni kell, és idegenként megkérik az árát, az teljesen érthető.
Az se gond, ha egy ügyvéd a barátaitól is kér pénzt a munkájáért, mert ha nem teszi megeshet, hogy nagyon rárepülnek a cimbik.
De azért, hogy megmondja mennyiért vállal egy ügyet, 30k elkérni, és azt tanácsadásnak hívni nekem furcsa.
Én ilyenért senkitől se kérek pénzt.
De múltkor elmentem festék- vegyiáru boltba, elmondtam mire lenne szükségem, beszélgettünk, tett javaslatokat az eladó, és megvettem a javasolt terméket, de ha nem vettem volna meg, akkor se került volna pénzbe.
Kőműves, villanyszerelő, stb. ismerőseim, ha megkeresik őket, elmennek a helyszínre, felmérnek, árajánlatot írnak, és ha mégse kéri az ügyfél a munkát, nem mondják, hogy akkor adjon 100000ft-ot, mert elment 5 óra a felmérésre, árajánlat adásra. Múltkor beszélgettem velük, most a nagy építkezési boomban kicsit jobb az arány,,de általában 4-5 felmérésre/árajánlat adásra jut egy megbízás. Mindenki minimum 2-3 helyről kér árajánlatot legalább, mielőtt dönt az ajánlatok, és referenciák tudatában.
Én is árultam egy alaplapot múltkor, ember kitalálta, hogy rammal, processzorral kéri, kér tesztképeket, hogy biztos működjön, meg utánvéttel kéri jófogáson. Az újratesztelésre, meghirdetésre elment 3 órám.
Feltettem jófogásra, írtam hogy rendelheti, pár nap múlva visszaírt, hogy bocsi, mégse kell.
Így jártam, nem örültem, de ez van.

Elnézést ha ezzel megsértettem valakit, nem volt ilyen célom senkivel sem.
Meg ha mondjuk egy ügyvéd elmondja, hogy mit hogyan tegyek, amivel megoldom a gondomat őnélküle, világos, hogy fizetni kell a tudásért.

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#24858) coco2 válasza drzozo (#24855) üzenetére


coco2
őstag

És az mégis kinek a hibája?

Az ügyvédek igazán írhatnának egy használati utasítást magukról mindazoknak, akik életükben első alkalommal néznek jogi segítség után, hogy figyi pajtás:
-ezeket és ilyen formában muszáj, és pár egyebet szabad leendő új ügyfélként is,
-azokat csak akkor, ha már stabil ügyfél vagy,
-amazokat meg egyáltalán nem, mert össznépileg hárpisak vagyunk rá.
Vagy valami hasonlót.

Sehol sincsen olyan használati utasítás. Csak félig megfogalmazott gondolatok, és utána a ghosting. Félre ne értsd, a ghosting informatikában is szokás. Informatikusként szerintem jogom van kijelenteni, hogy az a standard kezelése a hülye-ügyfélnek (ami alkalmasint a munkaadó cég főnöke is lehet, nem kivétel ő sem). De legalább egy figyelmeztetést mindig adok előre, mivel hol a korlát, és mit tegyen az, aki a korláton belül szándékozik maradni. Ügyvédek részéről nincsen hasonló sem. Harapófogóval mindig mindent erőszakosan kell cibálni belőlük kifelé - finomabban semmi sem jön ki - ami szerintem elég alapos kommunikációs gyengeség 2022-ben állítólagosan tanult népek részéről.

[ Szerkesztve ]

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#24859) Kicker


Kicker
senior tag

Sziasztok, gépjármű garancia fogyasztóvédelmi ügyben van valakinek tapasztalata?
3éves flotta tartós bérelt autóm 47ezer kmnél hűtőrendszertőmítetlenség miatt hetek óta harcképtelen, és nem kapok semmilyen érdemi (meddig fog tartani a szerviz, kapok e csereautót, miben módósul majd a tartós bérlet) információt.
Becsapva érzem magam, hogy ezt jelenti egy autó garanciális szolgáltatása, illetve hogy egy tartós bérleti konstrukcióban ilyen esetben a flottakezelő nem dob semmilyen mentőövet(bérleti díj jóváírás, csereautó) vagy legalábbis időben, kommunikacióban idegtépően lassú.
Illetve hogy ilyen esetekre nekik nincs biztosításuk, vagy valami áthídaló " rendszerük"? Kvázi mint egy szakmai biztosítás? Munkájukból eredő ritka problémás esetre biztosító helyt állhatna (ez már csak ilyen mellékes vágány, de akkor is :)) ).
Köszi előre is

Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha

(#24860) LuckyL válasza Kicker (#24859) üzenetére


LuckyL
őstag

cégként bérled vagy magánemberként?

cryptot minden termékemért elfogadom

(#24861) biker válasza Kicker (#24859) üzenetére


biker
nagyúr

Minden flottakezelő más. Alapvető azonban, hogy kötelezően akkor adnak csereautót, ha erre leszerződtél és fizetsz rá egy szolgáltatási alapdíjat a havi díjban, az én szolgáltatóm azonban ennek ellenére mindig keres megoldást, és valamit tud adni.
De ő nem felel a meghibásodásért, tipushibákért, hiszen te választottad, milyen autót szeretnél milyen futamidővel milyen havi futással bérelni.

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#24862) Kicker válasza LuckyL (#24860) üzenetére


Kicker
senior tag

Cégként,családi kisvállallozásunk.
oké, de a flottakezelő a tulaj, harcolja le ő a garanciát... kiszolgáltatottnak érzem magam mint vásárló, hogy minden kötelezettség és rizikó az enyém, ezért is a fogyasztóvédelmi eljárás érdekelne. Eladnak valamit és azt gondolnád hogy az ár tartalmaz egy korrekt garanciát, hozzáállást, vannak jogaik, lehetőségeid..

Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha

(#24863) razorbenke92 válasza Kicker (#24862) üzenetére

Ahogy itt néhány eset alapján olvastam, és ahogy én értelmezem a korábbi tapasztalataimat amikor céges cuccokkal kapcsolatban intézkedtem: cégként nem vagy fogyasztó, így a fogyasztóvédelem nem fog eljárni az ügyedben.
Cégként figyelned kell rá, hogy a szerződéseid fedezzék ezeket az eshetőségeket. Ha pedig szerződést szegnek, szimplán bíróság.

Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

(#24864) Kicker válasza razorbenke92 (#24863) üzenetére


Kicker
senior tag

Az nem jó..
Vásárlók könyvébe nem írhatok be cégként?

Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha

(#24865) LuckyL válasza Kicker (#24862) üzenetére


LuckyL
őstag

cégként nincs más lehetősged mint perelni
nem kaptál szerződést, nincs erre vonatkozó rész?
nagyon sok idő amit írtál, ez nem normális akár bérautó akár tulajdon
mi a gond, nincs alkatrész hozzá?
a szerződéstől függ, de simán meg lehetne lebegtetni egy felmondást, persze cska ha van anyagilag értelme

cryptot minden termékemért elfogadom

(#24866) biker válasza LuckyL (#24865) üzenetére


biker
nagyúr

sokadik autót tartósbéreljük, mindig is volt benne, hogy a bérbeadó nem felelős sem a véletlen meghibásodások sem a baleset miatti kiesés miatt, és külön havi párezer forintért lehet szerződni olyanra, hogy ha 3 napnál tovább tart a javítás, akkor tudjanak csere autót adni, de egyébként a javítás ideje alatt is ketyeg a havi díj, meg minden.
Olyan mint a hozom-viszem szerviz szolgáltatás, vagy a flottakártya, vagy más kiegészítő.

A szervizben lehet reklamálni, de ott is max pénzért adnak csereautót

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#24867) LuckyL válasza biker (#24866) üzenetére


LuckyL
őstag

az szívás, akkor nincs ötletem
van még mindig alkatrészhiány az autóiparban?
gondolom azért ülnek rajta

cryptot minden termékemért elfogadom

(#24868) Kicker válasza biker (#24866) üzenetére


Kicker
senior tag

Értem, hogy egy szokásos üzletmenetben oké, azonban úgy gondolom ez nem az, és minimum lenne hogy tájékoztassanak, valamint lehetőségeket kínáljanak, még ha nem is ingyen.

Szervíz kommunikál az importőrrel, és a gyárral, és ha valóban anyaghibára vezethető vissza, akkor kapnak alkatreszt, majd megcsinaljak...
Honnan kellett volna tudnom, hogy ilyen a garancia? Miért egyértelmű hogy ezt a vevő nyeli be ilyenkor? Miért nem ajánlották az elején a csereautó szolgáltatást, mivel nagy gyakorisaggal van ilyen esetük?

Szóval nem gondolom, hogy új autókat 4 évig nem lehet mozgásban tartani, ha ezt tudom, akkor ez alapján döntök..

Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha

(#24869) biker válasza Kicker (#24868) üzenetére


biker
nagyúr

"Honnan kellett volna tudnom, hogy ilyen a garancia?"
Minden autónál ilyen, talán egy merci/bmw vonalon nem (nem 1-es bmw :) )
Elromlott, ez van, majd egy hónap múlva kész, addig napi 8-10e a bérautó

"Miért egyértelmű hogy ezt a vevő nyeli be ilyenkor?"
Hát mert ilyen a világ, kivéve aki nem nyeli be, és kierőszakolja a megoldást. Miért verné költségbe magát a másik fél? ő se hülye

"Miért nem ajánlották az elején a csereautó szolgáltatást, mivel nagy gyakorisaggal van ilyen esetük?"
Mert hülyék, ez havi pár ezer forint talált pénz, ameddig el nem romlik az autó

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#24870) LuckyL válasza Kicker (#24868) üzenetére


LuckyL
őstag

Az a baj altalanossagban kersz tanacsotz pedig ott a szerzodesed. Azt kellene elolvasni, cègek között szerződèsi szabadság van. Bármi lehet benne

cryptot minden termékemért elfogadom

(#24871) MCGaiwer


MCGaiwer
addikt

nem tudom, hogy ide vagy a kresz topikba illik-e jobban:

Rendőrség szerint túlléptem a megengedett sebességet, ennek bizonyítására ezt a képet mellékelték a tábláról:


Ez így értelmezhető?
Van erről valami szabály, hogy mégis minek és milyen minőségben kell szerepelnie a fotókon?

Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó

(#24872) coco2 válasza MCGaiwer (#24871) üzenetére


coco2
őstag

Nem vagyok ugyan jogász, nem tudom biztosan, mostanra már ott tartana-e a bírói gyakorlat, hogy koncepciós pereket folytat, meg boszorkányt üldöz, és hasonlók, de ha még nem tartunk ott, akkor valós bizonyíték kellene, és az ott nem az.

Írj vissza a rendőrségnek, hogy ha szerintük szabálysértést követtél el, legyenek szívesek arról fényképet mellékelni. Ami pedig a küldött mellékletet illeti, arról nem igazán érted, neked mi közöd a vizuális tartalmához.

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#24873) asdf_ válasza MCGaiwer (#24871) üzenetére


asdf_
veterán

70-es tábla kamerával, még meg sem kell turbózni a képet. GPS-t beütöd gugliba, és tada:


Tökugyananak tűnik, mint az alexpós képen, de szerintem lesz nekik előbbről, későbbről, máshoz tartozó, helyes kép is, ha reklamálsz, valószínű, adnak olyat is.

Ha ezen a képen túl -gondolom a becsatlakozó útnál, ahol a keresztforgalom miatt nem illik- mentél 70 felett Sárvár mellett a 84-es úton ahol a 8451 megy jobbra, akkor jár a csekk.

Emitt ni:

[ Szerkesztve ]

(#24874) Kicker válasza LuckyL (#24870) üzenetére


Kicker
senior tag

Ptk elvei irányadóak:
6:332. § [A bérbeadó szavatossága]
(1) A bérbeadó szavatol azért, hogy a bérelt dolog a bérlet egész tartama alatt szerződésszerű használatra alkalmas, és megfelel a szerződés előírásainak.

Illetve fogyasztóvédelem oldalán(ami MO-n cégre nem vonatkozik :F ):
Ha egy kötelező jótállás alá tartozó termék (lásd: II. pont) meghibásodik és a terméket értékesítő vállalkozás vagy a szerviz megállapítása szerint a termék javítható, akkor a vállalkozásnak a korábbi szabályoknak megfelelően ezután is törekednie kell a termék 15 napon belüli javítására. Ha a javítási idő a 15 napot meghaladja, akkor a vállalkozás a fogyasztót legkésőbb a 15. napon tájékoztatni köteles a javítás várható időtartamáról. Ennek célja, hogy a vásárló tudja azt, hogy meddig kell a terméket nélkülöznie. A tájékoztatást a fogyasztó előzetes hozzájárulása esetén elektronikus úton vagy a fogyasztó általi átvételi igazolásra alkalmas más módon kaphatja meg legkésőbb a javításra átadástól számított 15. napon. A vállalkozás tájékoztatási kötelezettségének megvalósulását a fogyasztóvédelmi hatóság ellenőrzi.

Fontos kiemelni, hogy a 15 napot meghaladó javításra vonatkozó értesítési kötelezettség vonatkozik az alábbi termékkörökre is:

elektromos kerékpár; elektromos roller; quad; motorkerékpár; segédmotoros kerékpár; személygépkocsi; lakóautó, lakókocsi, utánfutós lakókocsi; utánfutó; motoros vízi jármű

Nem vagyok egy kukacoskodó figura, azonban még mindig úgy gondolom, minimum nem tájékoztatnak, és minimum a garancia nem azt jelenti, mint amit gondolnánk a köznyelvben, és minimum a márka(és szolgáltatója), aki a piacon működik, minden kötelezettséget aránytalanul a vevőre hárít.
Elfogadom, hogy ezt lehet, és legközelebb jobban szerződök, köszi az együtt gondolkodást, ha lesz fejlemény jelzek.
;)

Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha

(#24875) biker válasza Kicker (#24874) üzenetére


biker
nagyúr

nem szavatol a meghibásodásért, és a szerviz törekszik a javításra, de vár az alkatrészre. Tehát nem hibáztak.

"és minimum a garancia nem azt jelenti, mint amit gondolnánk a köznyelvben"

nincs "garancia". szavatosság és jótállás van, innen kezdjünk szerintem.

Továbbra is várjuk, hogy olvasd el a SAJÁT szerződésed, mit írtál alá. Az a mérvadó
Pl az enyémben is világosan ott van minden, idézgetek

"1.1.2. Választható szolgáltatások:
a) Szervizszolgáltatás
b) Teljes körű gumiabroncs szolgáltatás
c) Belföldi 24 órás segélyszolgálat
d) Külföldre kiterjesztett segélyszolgálat
e) Kiterjesztett Casco biztosítási szolgáltatás
f) GAP biztosítás
g) GPS és egyéb biztonsági rendszer szolgáltatás
h) Üzemanyagkártya rendelkezésre bocsátása
i) „Hozom – Viszem” szolgáltatás
j) Cseregépjármű rendelkezésre bocsátása"

Érted, nem kötelező tartalmi elem, választható, ha kéred, lesz csereautó

Részletesen:
"10. Cseregépjármű rendelkezésre bocsátása
10.1. Bérbeadó a tulajdonában lévő vagy harmadik személy igénybe vételével cseregépjárművet bocsát Bérbevevő
rendelkezésére átalánydíjas vagy eseti elszámolás alapján.
A Bérbevevő által jelzett eseti elszámolás melletti cseregépjármű igénybe vétel esetén Szerződő Felek egyedileg egyeztetett feltételekkel kötnek szerződést a szolgáltatás nyújtására vonatkozóan.
10.2. Amennyiben ez a gépjármű Egyedi Autópark-kezelési Szerződésében megrendelésre kerül, úgy Bérbeadó átalánydíj ellenében évente - ha az Egyedi Szerződés (illetve annak mellékletét képező Megrendelő lap) másként nem rendelkezik - meghatározottak szerint cseregépjárművet bocsát Bérbevevő rendelkezésére:
 szerviz esetén, ha a gépjármű várhatóan 1 napot meghaladó ideig javítás alatt áll,
 ha a gépjármű bármilyen más okból 1 napot meghaladó ideig Bérbevevő által nem használható,
 a cseregépjármű típusát és kategóriáját Bérbeadó határozza meg, figyelemmel a Bérbevevő által használt
jármű kategóriájára, kivéve, ha erre vonatkozóan Felek a Szerződésben vagy külön megállapodásban ettől
eltérően rendelkeztek,
 jelen szerződés hatálya és annak rendelkezései változatlan tartalommal kiterjednek az átadott
cseregépjárműre."

"1. A gépjármű kiválasztása
A Bérbevevő kijelenti, hogy jelen Keretszerződés hatálya alatt olyan gépjármű típust választ ki, amelyet előzetesen megtekintett, megismert, és amely igényeinek mindenben megfelel.
Bérbevevő tudomással bír arról, hogy az általa kiválasztott és megrendelt gépjárművet a Bérbeadó kizárólag a Bérbevevő részére, autópark-kezelési szolgáltatás igénybe vétele céljából vásárolja meg a szállítótól.
Amennyiben az Egyedi szerződés tárgyát képező használt gépjárművet, vagy a gépjárművet szállító személyét a Bérbevevő választja ki, úgy a Bérbeadó nem felel a szállító szállítási képességéért és készségéért - ideértve a szállító nem teljesítését, hibás vagy késedelmes teljesítését -, a gépjármű eredetéért, tulajdonviszonyaiért, műszaki állapotáért, bármely rejtett vagy egyéb hibájáért, illetve rendeltetésszerű használatra való alkalmasságáért, a megrendelési dokumentációban foglaltaktól való eltérésért, kivéve, ha a fentiek a Bérbeadó felróható magatartásának következménye. Ezek bármelyikéből eredő kifogás nem mentesíti a Bérbevevőt jelen Keretszerződésben és az Egyedi szerződésben foglalt kötelezettségei teljesítése alól."

Vagyis TE választazs autót, ami ha elromlik, nem a bérbeadó felel érte, hanem az importőr/forgalmazó/szakszerviz

[ Szerkesztve ]

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#24876) LuckyL válasza Kicker (#24874) üzenetére


LuckyL
őstag

a többi részére válaszolt biker, ezért csak röviden
te NEM vagy fogyasztó ebben az esetben, cégek között szerződési szabadság van, feltételezi a jogalkotó, hogy alapos körültekintéssel járnak el
cégek között NINCS kötelező jótállás
NINCS olyan jogi fogalom hogy "garancia"

az jutott még eszembe, hogy érdemes lenne megkeresni az importőrt ha van közvetlen elérhetőséged, és azt is megemlítheted neki, hogy szeretnél egy részletes panaszt írni például a Totalcar újságnak, hogy másoknak segítsenek elkerülni, hogy így járjanak ezzel a típussal
Kívánják-e esetleg kommentálni a dolgot?

Amikor a foxpost nem utalta hetekig a foxpost topikban több tagnak az utánvételi pénzeket (nekem sem) én megkerestem őket, hogy szeretnék erről írni a prohardverre, kívánják-e esetleg kommentálni
Másnapra elindultak a pénzek. (persze lehet csak véletlen egybeesés is)

cryptot minden termékemért elfogadom

(#24877) MCGaiwer válasza asdf_ (#24873) üzenetére


MCGaiwer
addikt

valószínűleg akkor a másik irányból van a kép, mert balra kanyarodik rajta az út.
Azt a közúti ellenőrzés táblát nem előtte kellene elhelyezni?

Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó

(#24878) t420s


t420s
aktív tag

Üdv Fórum!

Mi van akkor ha a cég még 2022ben hozzá akar nyúlni a 2023-as szabis kerethez noha van még elég 2022-es szabi is?

Kérdésem!
Mi van akkor ha egy cég leáll az év végére, de úgy hogy a leállás még dec-ben kezdődik, de csak jan 6-án ér véget.
És nekem (meg másoknak is) van elég szabi erre még a 2022-es keretből.

De a cég a 2023.01.01 - 2023.06.06-os időszakra mindenképp a 23-as szabis keretből akar kiírni napokat-noha még lenne erre 22-es nap is?

Ilyenkor mi van ? megteheti? És nem egy jóskapista cég, hanem Kormányhivatal, állami munkáltató.

Köszönöm

Bónusz kérdés: ha nem teheti meg és mégis megteszi akkor mi van?

(#24879) asdf_ válasza MCGaiwer (#24877) üzenetére


asdf_
veterán

Ha traffiznak, akkor úgy tudom, az szokott lenni, hogy kitelepülnek, leállnak, lőnek egy képet a tábláról, hogy mit fognak majd megsérteni a delikvensek, és utána kezdik el lőni az autósokat a tábla utáni részen. Tehát neked az a lényeg, hogy a rólad készült képsorozaton egyértelműen látszik-e, hogy már a tábla hatálya alatt vagy-e, vagy látszik-e, hogy ugyanabból a pozícióból csinálták a képet a tábláról és rólad, de a tábla x méterre van, te meg y-ra így egyértelmű, hogy már a táblán belül vagy (bár ilyen feliratot ezen a képen viszont nem látok).

(#24880) coco2 válasza t420s (#24878) üzenetére


coco2
őstag

Elvileg kérheted a ki nem adott szabadnapok kifizetését az év végi fizetéssel együtt. De az ugye csak az MT szerint van úgy. Ha nem akarja a munkáltató kifizetni, februát végéig ki kell adnia. Ha azt sem akarja, akkor ellopta, és mehetsz panaszra oda, ahol ők ülnek a bírói székekben :)

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#24881) MCGaiwer válasza t420s (#24878) üzenetére


MCGaiwer
addikt

hivatalosan a 2022-es szabadságok dec. 31-ig lehet kivenni. Ha addig nem veszik vagy adják ki őket, 5 nap átvihető a következő évre. Ha 5 napnál több maradna bent, az extra elveszik. (a ki nem vett szabadságok kifizetését csak a munkaviszony megszűnésével összefüggésben lehet kérni)

Így normál esetben a jan 1 és 6 közötti időszak a 2023-as keretből kerül levonásra, viszont a 2023as keret 5 nappal megnő. (tehát pl a normál 20 helyett 25 lesz a keret az áthozott napok miatt, amiből levonják az 5-öt a jan1-6 között, így összességében a 23-as kereted nem változott).

Ha esetleg nem így történne, akkor munkaügyi bíróság tudja rendezni az ügyet, elég egyértelmű kimenetellel.

[ Szerkesztve ]

Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó

(#24882) MCGaiwer válasza asdf_ (#24879) üzenetére


MCGaiwer
addikt

Hát ezen a képen látja valaki hol van a tábla?


Azért jó, hogy kiraknak egy táblát a kanyarba, ahol éppen csak előtte lehet észrevenni, majd aztán ráállítanak egy trafit a tábla vonalára, hogy még véletlenül se lehessen időben lelassítani. A Közúti ellenőrzés jelzőtáblát meg ugyan oda rakják, ahol mérnek, nem pedig elé, ahol értelme is lenne.

Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó

(#24883) coco2 válasza MCGaiwer (#24882) üzenetére


coco2
őstag

De ugye az eredeti fotón ott van a mért sebesség, és a kocsi rendszáma? Mert ha nincs, az megint csak nem bizonyíték.

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#24884) Salex1


Salex1
senior tag

Elég kicsi a telkünk és a szomszédnak meg úgy tűnik van felesleges része... Sajnos hivatalosan nem lehet az ő részéből lecsatolni, mert 650nm minimum telekméret van a területen és így kevesebb lenne. Érdekes, hogy a miénk kisebb, de ez nem téma most.
Szóval meg lehet azt tenni, hogy veszek tőle kb. 50nm telekrészt, és ezt ügyvédnél leírjuk, de nem kerül a telek a földhivatalnál átsorolásra? Nem akarok rá építkezni, vagy hasonló, csak használatra kellene.

(#24885) MCGaiwer válasza Salex1 (#24884) üzenetére


MCGaiwer
addikt

amíg földhivatalnál nincs bejegyezve, az adásvétel nem lesz érvényes.
Esetleg bérbe tudnád tőle venni mondjuk 25-50 évre.

Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó

(#24886) Kicker válasza LuckyL (#24876) üzenetére


Kicker
senior tag

3hét után a szerviz felajánlott ingyenesen egy csereautót! Jupi fejlemény :))
idén nem várható autóm vissza... :(

Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha

(#24887) Apollo17hu


Apollo17hu
őstag

Sziasztok!

Pénteken megyek a kormányablakba felvilágosításért, de szeretnék előtte kicsit képbe kerülni forgalmi engedéllyel kapcsolatban.

Édesapám halála után a verda anyámé lett (tulajdonos), én pedig üzembentartó. Fizetek mindent a kocsi után - így a kötelező biztosítást is. Be is került a nevem a forgalmiba.

Az autó továbbra is anyáméknál, a lakótelepen parkol, én viszont máshol (másik kerületben) lakom. A probléma az, hogy a kerületi parkolási cég csak a forgalmiban szereplő személynek hajlandó kedvezményes éves parkolást biztosítani, tehát jövőre már nem élhetnénk a kedvezménnyel. Hiába anyám a tulaj, az én nevem van a forgalmiban.

Mit lehet kezdeni ezzel a helyzettel? Valahol olvastam, hogy a forgalmiba mindenképp annak a neve kerül, aki a kötelezőt fizeti. Nincs valami lehetőség, formanyomtatvány, amivel mégis anyám neve kerülhetne a forgalmiba, mint tulajdonos?

(#24888) ArthurShelby válasza Apollo17hu (#24887) üzenetére


ArthurShelby
addikt

A kerületi parkoláshoz az üzembentartó lakcíme kell, vagyis a tiéd. Lakótelepen sokszor a házak közti rész nem fizetős, mert nem a kerületé (hanem a lakótelepé) a terület. Ha anyukádéknál mégsem így van, akkor nálad kell, hogy parkoljon a kocsi (vagy anyukád lesz az üzemben tartó és úgy tud igényelni parkolást).

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#24889) Apollo17hu válasza ArthurShelby (#24888) üzenetére


Apollo17hu
őstag

es mi a feltetele, hogy vki uzembentarto legyen? tenyleg a kotelezot neki kell fizetnie? mert akkor a biztositast is varialhatjuk :(

(#24890) LuckyL válasza Kicker (#24886) üzenetére


LuckyL
őstag

milyen típus?
ha valami ilyen 1.2-es turbós, start stopos szuper katalizátoros esetleg mild hybrid csoda, azoknál az meglepő hogy egyáltalán 1 hónapig működnek
főleg ha francia :D

[ Szerkesztve ]

cryptot minden termékemért elfogadom

(#24891) Kicker válasza LuckyL (#24890) üzenetére


Kicker
senior tag

1.5 tsi, passat b8.5 dsg, alap kis szerkezet(alapfelszereltseg+ulesfutes), nem volt vele gond, ez a motor nem rossz, 150le, tobb autoba is a csaladba ez van.
2007es b6os passatot csereltem le erre, mondom új auto , nem kell szervizbe jarni felevente 400ezerert... nesze, megkaptam... :DDD

Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha

(#24892) LuckyL válasza Kicker (#24891) üzenetére


LuckyL
őstag

pedig amugy ez tényleg jó autó, sajnálom hogy ez lett

cryptot minden termékemért elfogadom

(#24893) ArthurShelby válasza Apollo17hu (#24889) üzenetére


ArthurShelby
addikt

Az üzembentartó fizeti az üzemeltetését a kocsinak, ergo a kötelező biztosítást is.
Bárki lehet üzemben tartó, akit megbízik a tulaj.

[ Szerkesztve ]

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#24894) LuckyL válasza Apollo17hu (#24889) üzenetére


LuckyL
őstag

költsége is van, ha jól tudom a vagyonszerzési illeték negyede, illetve forgalmit is cserélni kell, az talán 6000 ft

cryptot minden termékemért elfogadom

(#24895) asdf_


asdf_
veterán

Plusz a KGFB bónusz is bukó, ha van.

(#24896) Kicker válasza LuckyL (#24892) üzenetére


Kicker
senior tag

most megnéztem, ha fogya hűtővíz, azonnal szervíz... ez a tanulság(szervíz 12bar kompresszionál nem adta vissza az autót, 13 aminimum, 15a normalis)

Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha

(#24897) LuckyL válasza Kicker (#24896) üzenetére


LuckyL
őstag

akkor az lehet nem is hűtőrendszer gond, hanem komplett motorcsere és azon megy a huzavona a gyárral

[ Szerkesztve ]

cryptot minden termékemért elfogadom

(#24898) coco2 válasza LuckyL (#24752) üzenetére


coco2
őstag

Csak utólagos visszajelzés. Végül az ugyvedbroker.hu portálon kapott ajánlatok közül elfogadtam az egyiket, elindult az ügy a saját lábán, már halad. Ami a pert illeti, az azért még odébb van, mert előbb felszóllító levél, utána fizetési meghagyás, addig egyáltalán nem perelhetek. És esélyesen nem jut az ügyem perig egyáltalán. A tapasztalat ezt mondja róla. Szóval peres tapasztalatom ennek folytán 90% eséllyel nem lesz most sem. Ha mégis, az leghamarabb február elejére derül ki, és az ítélet jó szeptemberig húzódhat.

Ami meglepi ért a köztudathoz képest, hogy ha mégis perre kerül az ügy, és elveszítem, a másik fél jogi költségeit is én fizetem. Mondjuk logikus, meg minden, épp csak nem tudatosodott, hogy az megtörténik rossz esetben.

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#24899) LuckyL válasza coco2 (#24898) üzenetére


LuckyL
őstag

igen, viszont ha nyersz ő fizeti a tiédet ésszerű kereteken belül
ezt hogy mi az ésszerű, az ügyvéded ugyis tudni fogja

cryptot minden termékemért elfogadom

(#24900) Kicker válasza LuckyL (#24897) üzenetére


Kicker
senior tag

ami érdekes, hogy a javításra plusz garanciát nem vállalnak(csak ha fizetős az egységcsere), tehát az auto 1.5hónapig áll, kap új motort, de 4év garancia naptari időre ugyanúgy le fog járni...

Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jogász topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.