Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Canon EOS DSLR topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:50:54

LOGOUT.hu

Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#37701) p_adam válasza dzsavitcu (#37700) üzenetére


p_adam
addikt

A gyári akksi itt le van árazva.

(#37702) *Ropi* válasza dzsavitcu (#37700) üzenetére


*Ropi*
félisten

A Wasabi: "Note: Batteries are NOT DECODED and will not display the remaining time; Batteries must be charged with Wasabi Power charger."

A másikról nincs infó: hívd fel őket és kérdezd meg!

"...a vázat féltem, nem akarok silány minőségűt sem venni."

Akkor ne a legolcsóbbat keresd szerintem: az ajánlott márkák nem véletlenül kerülnek annyiba, amennyibe: a minőségnek ára van. Már csak azért is, mert ha bármilyen, tápellátás okához köthető garanciális probléma adódik és kiderül, hogy nem gyári akkuval volt használva, akkor lendületből tépik szét a garanciapapírt.

És legközelebb használd a "link" gombot kérlek (jobboldalt alul, a hozzászólás szerkesztőmezője alatt)! :)

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#37703) *Ropi* válasza p_adam (#37701) üzenetére


*Ropi*
félisten

Biztos, hogy az gyári? :D Nem az van kiírva, hogy "Genuine LP-E17 for Canon EOS DSLR Cameras", hanem, hogy "(LP-E17) for Genuine Canon EOS DSLR Cameras", magyarán "valamilyen" LP-E17 eredeti Canon fényképezőkhöz. ;] :DDD

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#37704) p_adam válasza *Ropi* (#37703) üzenetére


p_adam
addikt

ha beírja a keresőbe az ember hogy LP-E17 akkor kiadja hogy utángyártott is van meg gyári, de érdekes hogy ez van jobban leárazva, ha mégse lenne az, akkor úgyis lehet indítani a PayPal-t és lesz az embernek egy ingyen akksija.

(#37705) Warton válasza rednifegnar (#37692) üzenetére


Warton
őstag

Szerintem arról van szó, hogy az 50mm-esek nagyon régi dizájnok, abból a korszakból, amikor még nem volt stabi. A Canon meg egyszerűen nem szánt rá energiát, mert így is viszik.

(#37706) rednifegnar válasza Warton (#37705) üzenetére


rednifegnar
senior tag

de erdekes hogy a 35 f2 abbol van stabis az relaitv modern azt megcsinaltak. ahogy a 28 2.8-at es a 24 2.8-at megcsinaltak simaban es stabisban is (a zoomok mas teszta). az 50 1.4 szinten nem mai darab abba is elmenne ha felujitanak.
az 50 1.8-bol meg van vagy 3 fele legalabb. az 1 gen.-t hasznalom, azon van fokuszskala es viszonylag hasznalhato a fokuszgyuru. persze eleg hitvany kivitel, lotyog meg zorog, zajos az af, a tolokapcsolo is eleg hitvany, de nekem ez jott be az eddigi verziok kozul. kicsit nagy, indokulatlanul hosszu. az eleje total ures muanyag, majdnem lemehetne meretileg 40stm szintjere mert semmi nincs benne (szedtem mar szet).

(nem videozom, mondjuk az stm pont videoban jo lenne, koncertet eletemben nem fotoztam, nem is fogok, az nem vonz, inkabb utca, csalad, tajkep, szerencsere nem vagyok hivatasos ezert csak hobbi es csak sajat magamnak kell, hogy megfeleljek, ezert is szeretem a kicsi konnyu cuccokat amik mindig nalam lehetnek)

A camera does not make art, the artist makes art.

(#37707) Warton válasza rednifegnar (#37706) üzenetére


Warton
őstag

Tartok tőle, hogy az EOS R megjelenésével már nem is nagyon fognak foglalkozni vele. Max majd kijön egy RF mountos 50 mm f1.8. IS

(#37708) rednifegnar válasza Warton (#37707) üzenetére


rednifegnar
senior tag

valoszinu, hogy az ef az lassan felejtos lesz, foleg ha tobb R vazzal jonnek ki.

A camera does not make art, the artist makes art.

(#37709) Pelican válasza rednifegnar (#37708) üzenetére


Pelican
őstag

Addig nem lesz felejtős míg a profi vázak EF bajonettesek...

http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit

(#37710) copass válasza rednifegnar (#37708) üzenetére


copass
veterán

nagyon soká lesz az. főleg úgy hogy a fókusz se tökély a "koncepció" váznál egyelőre...

[ Szerkesztve ]

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#37711) p_adam válasza copass (#37710) üzenetére


p_adam
addikt

Most volt egy interjú, amiben ezt mondta az emberük, hogy elfogadják a DSLR forgalom várható csökkenését, de ameddig van rá igény, addig folytatni fogják és az optikai keresőnek is megvannak az előnyei. Szóval a következő generációs 5D és 1D biztosan lesznek.
Ami furcsa volt, hogy a szavaiból úgy tűnt, hogy az 1D-X tükör nélküli változatával annyira nem sietnek(azt a némileg rejtélyes választ adta, hogy tudják hogy van rá igény és felmérték, hogy a következő 5 évre milyen technológiai szintre lesz szükség), pedig sokan arra várnak és csak ha csak azt tudná, mint az 1D-X II videóban, már az nagy ugrás lenne, ha pl. az ND adapter tényleg olyan jó, mint a beépített(csak ugye egyelőre mi használja ezt ki rendesen...)
Lehet pont ezért nem csinálják meg és helyette előbb még kihoznak egy C100 Mark III-at vagy ilyesmi.
Túl sok lehetőségük van és minden efféle marketingstratégiát érő kritikát elég jól átvészelnek :)

[ Szerkesztve ]

(#37712) tvamos válasza p_adam (#37711) üzenetére


tvamos
nagyúr

“AP: And if you’re an EOS M user, can you expect new lenses as well?
SH: If there is a demand for such lenses, then we will release them.”
Hát... nekem ez távolról sem azt jelenti, hogy IGEN. Inkább burkolt NEM. Lehet, nem jó választás egy M-es váz.

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#37713) p_adam válasza tvamos (#37712) üzenetére


p_adam
addikt

Már most is van hozzá focal reducer (Viltrox) és a Canon is fog gyártani egy jobbat (drágábbat), ezzel jobban integrálják majd a rendszerükbe (0.8x1.6=1.28, vagyis közel APS-H méretű lesz az effektív méret, ha ez eddig valakinek hiányzott volna, de vicces lesz összevetni a jövőbeli APS-C DSLR gépeikkel, ahol ugye továbbra is marad az 1.6x viszont erre meg EF objektív kell majd, milyen ügyesen ki van ez találva)
Ha azt nézzük, azért (szintén adaptálható) EF-S objektív sincs annyira sok, főleg ha még fényerős is. Meg persze van, akinek elég a mostani kínálat is az adapterrel kiegészítve, az eglobal-on nagyon olcsó volt a 11-22mm és a 22mm is, bár azóta visszakúszott.
Lehet nem kedvelni az M rendszert (vagy inkább a szegmentálást az előzőre visszatérve, de a Canon ugye megteheti), de temetni semmiképp nem kell, főleg ha majd erősödik a videó az M5 utódjában, bár meg fogják kérni az árát.

[ Szerkesztve ]

(#37714) tvamos válasza p_adam (#37713) üzenetére


tvamos
nagyúr

Csak lehet, hogy APS-C-n is áttérnek inkább az RF bajonetre, mert teljesen felesleges kettő, és kinyírják az EF-M-et. Már a nevekből is olybá tűnik, hogy az RF az új, az EF-M meg csak egy megmókolt EF. :(

Jó a video. Nyomtam like-ot.

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#37715) p_adam válasza tvamos (#37714) üzenetére


p_adam
addikt

Az RF bajonettre szerintem nem is lesz gyári focal reducer, mert a bajonett nincs olyan közel a szenzorhoz, szóval ez is ki van találva, egyelőre még FF gépük sincs elég, nem hogy APS-C, amire egyébként objektív sincs, és a Nikon álláspontja sem ismert a témában, az ő számukra fontosabb a régi bajonett elhagyása(de a 3 éves roadmap-on minden objektív FF), a Canon esetében meg ugyanúgy megmarad a rendszer (olcsóbb) részeként.

Szóval lényeg a lényeg, minden jól be van integrálva a rendszerbe de egyben külön modell is, tehát eléggé nehéz csak egyet kiválasztani. Persze az RF újabb, csak fizesd meg, abból nem fognak belépő szintű gépeket és objektíveket gyártani, mert nem erre találták ki (amibe sokan bele se gondolnak, szerintem APS-C szenzorra még valamilyen szinten hátrányosabb is a nagyobb bajonett átmérő, már a FF Leica objektívek is egy fokkal furábban néznek ki ezeken a gépeken, mint egy Sony-n vagy Leica-n)

[ Szerkesztve ]

(#37716) tvamos válasza p_adam (#37715) üzenetére


tvamos
nagyúr

szerintem APS-C szenzorra még valamilyen szinten hátrányosabb is a nagyobb bajonett átmérő
Nem tudom, miért lenne, hisz csak egy lyuk, de persze lehet, hogy úgy van.
Majd kiderül, hogy lesz.

Mindenesetre 150 ezres áron nem-igen látok jobb vázat az M50-nél.

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#37717) p_adam válasza tvamos (#37716) üzenetére


p_adam
addikt

Egyszerűen azért, mert funkcionális előnye semmi, viszont a nagyobb bajonett csak feleslegesen növeli a méretet és az árat (bár nem sokkal, de szimplán pazarlás egy EF-M-hez képest, ami kisebb bázistávú és önmagában elbírna egy FF szenzort is, ha már a Sony is képes rá, és pl. a miniatürizálás lenne a cél.
A technikával ugyanez, az RF újabb, de az EF/EF-M meg egyszerűbb, olcsóbb, EF/EF-S meg 100% kompatibilis szóval sokkal jobban megfelel a célnak akár a jövőre nézve is.

Lényeg a lényeg, az EF-M szerintem biztosan nem szűnik meg(épp ellenkezőleg, most jönnek ki hozzá az "értelmes" vázak), max. lassan fog bővülni, mert nem ez a fő vonal, de egy focal reducer egyből közelebb teheti minimális erőfeszítéssel.

Alapvetően attól függ, hogy kinek mik a prioritásai meg hogy rááll-e a kézre a mérete, a kis méret egyszerre előny és hátrány is, elég nehéz eltalálni az egyensúlyt(nekem pl. a miniatürizált FF mirrorless "Barnack" koncepció sokkal jobban tetszene, de egyelőre ehhez a Sony gyártotta az első generációs gépeit és a Leica az objektíveket :D )

(#37718) tvamos válasza p_adam (#37717) üzenetére


tvamos
nagyúr

Több helyen olvastam, hogy a Sony is küzd a kis bajonet miatt, mert nehéz összehozni a fényerős obikat, meg az ibis-t egyszerre. Gondolom ilyen megfontolás lehet a mögött, hogy a Canon és a Nikon új bajonetje is jó nagy lett.
Az ár nem tudom mennyire számít itt, mert egy nagyból kétszer annyit gyártani lehet, hogy még olcsóbb is, mint kétfélét.

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#37719) #44416768


#44416768
törölt tag

Sziasztok!

500-600e Ft környékén vásárolnék újonnan tükrös Canon vázat.
Mit ajánlotok? Ahogy néztem a 7d mark II és a 6d mark II a kínálat, dx vs. fx.

Az 5d mark II csak használtan érhető el, ezt nem szeretném választani, a mark IV ugyan most akciós, de hobbi szinten nekem nagyon drága.

[ Szerkesztve ]

(#37720) *Ropi* válasza #44416768 (#37719) üzenetére


*Ropi*
félisten

A topik összefoglalójából "a váz kiválasztása" kérdéseit válaszold meg kérlek!

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#37721) Warton válasza #44416768 (#37719) üzenetére


Warton
őstag

Attól függ mire kell.
Két hülye példával illusztrálva:
Ha sötétben akarsz valamit fotózni akkor inkább 6d.
Ha a madarat a fáról akarod megörökíteni akkor inkább a 7d.

Meg az is kérdés, hogy eddig mit használtál, milyen obijaid vannak. Ha sok az EF-s obi akkor azok a 6d-re nem fognak rámenni.

(#37722) #44416768 válasza Warton (#37721) üzenetére


#44416768
törölt tag

Nincs Canonos előéletem, így objektívparkom sincs.
Gyermekem növekedését szeretném dokumentálni.

(#37723) p_adam válasza #44416768 (#37722) üzenetére


p_adam
addikt

A 6D Mark II ajánlott pl. egy EF 50/1.8 STM és 85/1.8 USM objektívvel meg egy nagyobb látószögű objektívvel. Egyébként bár már akciózzák lefele, ebay-en továbbra is meg lehet venni 300-ért szállítással a vázat, ha az adót nem lehet visszaigényelni, akkor az egy év gyári garancia nem biztos, hogy ér annyi plusz pénzt.

(#37724) *Ropi* válasza #44416768 (#37722) üzenetére


*Ropi*
félisten

Beltéri fotókhoz a 6D2 - a többi malacpersely függvénye. :)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#37725) #44416768 válasza *Ropi* (#37724) üzenetére


#44416768
törölt tag

Korábbi hozzászólásodban nem vélekedtél jól a 6Dm2-ről. Mégis ajánlod?

(#37726) Warton válasza #44416768 (#37722) üzenetére


Warton
őstag

Első gépnek én biztos nem venném egyiket se. Helyedben inkább a 80d vagy a 77d házatáján keresgélnék, mondjuk egy 18-135-ös obival. Eközül is inkább a 77d. Teljesen felesleges kidobni annyi pénzt az ablakon egy fényképezőért, aminek a funkcióinak a nagy részét ki se fogod tudni használni.

Az 50-es objektív is, de a 85-ös meg aztán még szűkebb gyerek fotóra. "Been there, done that!"

A maradék pénzből meg ki is tudod nyomtatni a képeket a nagymamáknak. :DDD

(#37727) copass válasza #44416768 (#37722) üzenetére


copass
veterán

nagyon lóbádzset: 200D + 18-55 kit 200k, veszel hozzá egy 50mm-t, 250k alatt az egész.
zsebbenyúlós:
77D + 18-55 kit 300k
80D + 18-55 kit 390k

canon ef 1.8/50 stm 40k portréra
Canon EF-S 24mm f/2.8 STM 50k, lakásba beltérbe csoportképre

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#37728) PuMbA válasza copass (#37727) üzenetére


PuMbA
titán

200D helyett meg akkor már ott az M50 is, ami szintén 200k, csak egy olcsó adapter kell hozzá.

[ Szerkesztve ]

(#37729) *Ropi* válasza #44416768 (#37725) üzenetére


*Ropi*
félisten

Magamnak nem venném meg, de úgy tűnt, hogy ebből a kettőből akarod valamelyiket. :)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#37730) #44416768 válasza *Ropi* (#37729) üzenetére


#44416768
törölt tag

Ez van a megjelölt árban, ettől még javasolni lehet mást is, ezt kértem.
Köszönöm a javaslatokat!

(#37731) *Ropi* válasza #44416768 (#37730) üzenetére


*Ropi*
félisten

Használtat miért nem? Én pl. egy 5D3-at vennék, mert magasan veri a többit minden tekintetben (csak a sokkal drágábbak jobbak nála).

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#37732) Warton válasza *Ropi* (#37731) üzenetére


Warton
őstag

Mobiltelefonos fotózás után egyből 5d III??!! Bármiféle objektív és tapasztalat nélkül a gyerek fotózására?! :F Noooormális?! :Y

[ Szerkesztve ]

(#37733) #44416768 válasza Warton (#37732) üzenetére


#44416768
törölt tag

Jóbarát, Canonos előéletem nincs, nem fotózási...
Gratulálok az építő jellegő hozzászólásodhoz. :C :C :C

Az ilyen és ehhez hasonló megjegyzések azok, ami miatt ebben az országban a fórumoktól elmegy az ember kedve, empatikus hozáállás helyett az okoskodás megy.
Tisztelt a kivételnek és elnézést kérek azoktól, akiknek nem inge.
Pénzem és lehetőségem is van 5d mark IV-et is venni, de kedvem nincs hozzá.
Véleményt kértem, megfelelő tisztelettel.

Köszönöm azok hozzászólását, akik támogattak abban, hogy választani tudjak! :R

[ Szerkesztve ]

(#37734) p_adam válasza *Ropi* (#37731) üzenetére


p_adam
addikt

A gyakorlatban a 6DII a kihajtható kijelzővel nagyon hasznos ilyen célra, pl. felülről sokkal egyszerűbb vele és még fókuszban is lesz. Videóra ugyanígy nagyon hasznos, van, amit ezzel jobban meg lehet örökíteni, mint fotóval.
A másik gyakorlati dolog meg az Auto-ISO, sokkal jobban be lehet állítani ezekben az újabb gépekben és utána nem kell foglalkozni vele.
Amiben gyengébb az a követő AF, joystick, dupla kártyahely meg az építés, de legalább lényegesen kisebb és könnyebb.

[ Szerkesztve ]

(#37735) Warton válasza #44416768 (#37733) üzenetére


Warton
őstag

Nem tiszteletlenségből írtam azt, csak nem mondtál semmit arra vonatkozóan, hogy eddig mid volt/van, ebből számomra az jött le, hogy első kamera lesz. Bocs, ha megbántottalak. :R

(#37736) #92251648 válasza Warton (#37732) üzenetére


#92251648
törölt tag

Miért számít abnormalitásnak, ha valaki kapásból egy komoly gépet vesz ahelyett, hogy egy raklapnyi pénzt bukna a folyamatos feljebb lépéseken? Én párszor már megbántam, hogy nem így tettem annak idején és bíztam az olcsó csodában, ami végül nem következett be. :)

(#37737) Donki Hóte válasza #92251648 (#37736) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Az is megfontolandó persze, hogy első nekifutásra mennyire kell magasra tenni a mércét.

Mert az is oltári nagy bukta, ha valaki lefelé lépegetve találja meg a neki megfelelő tudású gépet ;)

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#37738) p_adam válasza Donki Hóte (#37737) üzenetére


p_adam
addikt

Attól függ, ha az itthoni árakat nézzük a 77D vagy 80D gépekre, akkor valóban nehéz nem bukni rajta, de a gyári garancia nélküli alig használt 6D Mark II-ket itthon mind beszerzési ár felett hirdetik valamennyivel, tehát ugyanazon az áron valószínű elég könnyű volna eladni.

(#37739) Bargab válasza p_adam (#37738) üzenetére


Bargab
tag

Üdv,
kb 1 éve használok egy Canon 800D vázat és egyre többször jön elő, főleg videónál hogy jó lenne egy akkus portrémarkolat.

Német Amazonnál elég jó áron fut a Qumox markolata.

Van vele valakinek tapasztalata akár a gyártval, akár a konkrét markolattal. Megbízható márka? Én még életemben nem halottam róluk.

Előre is köszönöm.

(#37740) Warton válasza #92251648 (#37736) üzenetére


Warton
őstag

Viszonylag óvatos vagyok ilyen kérdésekben. A fő indok az, hogy mi van, ha az adott rendszer valamilyen okból nem tetszik. Pl. nekem egy időben volt fujim is a Canon mellett. És nem tudtam vele megbarátkozni, pedig nagyon szerettem volna. Nem tetszettek a színei, a gép kialakítása sem jött be és állandóan küzdöttem vele. Nem a legcsúcsabb gép volt, így viszonylag kis összeg volt lekötve a cuccban és amit buktam azt bérleti díjként fogtam fel. Ha több pénzt öltem volna bele akkor valószínűleg nagyon csalódott lettem volna és az idő múlásával a gépek is avulnak és az áruk se felfele megy, még a felső kategóriásoknak sem, ergo veszteség mértéke is nagyobb. Persze biztos van kivétel.

Egy új rendszer legtetejébe beleugrani szerintem csak nyomós indokkal és megfelelő körültekintéssel érdemes. Ezt próbáltam megfogalmazni csak egy kicsit elkapott az indulat.

Nem gondolnám, hogy raklapnyi pénzt bukna az, aki egy szerényebb géppel kezd. Nyilván bukik rajta lóvét, de igazából minden műszaki eszközön bukunk, hacsak nem havonta adjuk-vesszük őket. Ezzel szemben rengeteget tanultam az 550D-vel és kb. három év után tudtam megfogalmazni, hogy mik azok a funkciók, amik hiányoznak. Pl. az ISO 6400-al történő fotózás, meg az 1/8000s-es záridő nem tartozott közéjük.

Összegezve az a véleményem, hogy a reális igényekhez mérten érdemes kiválasztani a vásárolandó eszközöket és nem feltétlenül a pénztárcához.

(#37741) #92251648 válasza Warton (#37740) üzenetére


#92251648
törölt tag

Igazad van, nincs vitám veled. Viszont "legtetejéről" nem volt szó, egy 6D, 5D nem mondható csúcsgépnek a Canonnál sem.

A saját esetem alapján írtam. Az elmúlt 15 évben 3x cseréltem gépet és 2x teljes objektív parkot, ami nem kevés anyagi bukta volt, pedig végig Canonos maradtam, tehát nem rendszercsere történt. De nem is a pénz az érdekes, hanem hogy aki velem együtt kezdte a hobbit és néhány kezdetleges lépés után szinte azonnal beleugrott egy komoly masinába, neki már sok éve igen jó képei vannak, míg én a félgagyi masinákból próbáltam - sikertelenül - kisajtolni azt a minőséget. Ő bátran mutogathatja a 6-8 évvel ezelőtt készült képeit, amiket én meg alig győzök törölgetni, eltitkolni, annyira zajosak, életlenek, pedig ugyanott készítettük őket. Szóval ha már az elején megveszem a profi technikát, anyagilag is kevesebbet bukok és már az első években is annyi élvezetem lett volna a hobbiban, amennyi csak mostanában adatik meg. Így hát én azt javaslom a kezdőknek, hogy saját tudásuk fölé lőjék be a technikát, mert az erősen tudja felfelé húzni az embert. Egy zenészpalántát is meg lehet ölni azzal, ha gagyi hangszert adunk a kezébe.

Persze benne van a pakliban, hogy nem jön be neki a hobbi, de a komoly cucc eladásán akkor is kevesebbet bukik, mint 3-4 gép cseréjén.

(#37742) Pelican válasza #92251648 (#37741) üzenetére


Pelican
őstag

Ebből a tévhitből élnek a dslr gyártók, hogy komoly gép=jó kép... :)

[ Szerkesztve ]

http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit

(#37743) copass válasza #92251648 (#37741) üzenetére


copass
veterán

nagy tévedés...unikornis farmod van?!:D

[ Szerkesztve ]

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#37744) Donki Hóte válasza Pelican (#37742) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Azért egy "komoly gép" általában villámgyors fókuszálás után is megfelelő élességű képet készít, a kép színei helyesek, nincs túl sok zaj rajta, nincsen alul vagy túlexponálva, a megfelelő fényerő miatt a kép nincs bemozdulva.

Mik a "jó kép" kritériumai, ha nem ezek?

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#37745) *Ropi* válasza Donki Hóte (#37744) üzenetére


*Ropi*
félisten

Régebben azt mondtam volna, hogy tetsszen a nézők többségének, de elnézve a FB-on a "Pesten fotóztam" csoport legtöbb like-ot kapó "gyöngyszemeit", inkább újragondolom a dolgot. :N

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#37746) copass válasza Donki Hóte (#37744) üzenetére


copass
veterán

jó kép nem ettől lesz, mert helyes az expó és nem zajos.

[ Szerkesztve ]

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#37747) Donki Hóte válasza copass (#37746) üzenetére


Donki Hóte
veterán

De ha zajos, bemozdult, életlen, akkor hiába kel ki a képen hajnali surlófényben a világ legszebb tiszavirágja, akkor se lehet a képet használni semmire :(

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#37748) m3ss válasza #92251648 (#37741) üzenetére


m3ss
veterán

milyen temaban fotoztatok? madar meg sportfotozas? mert nem latom hogy pl portrezashoz, tajkepezeshez, termekfotozashoz, targyfotozashoz, makrofotozashoz stb. barmilyen huha technika kellene. pont hogy inkabb a fotoson, fenyek kezelesen stb. mulik az egesz. semmivel sem csinalok jobb kepeket most normalis felszerelessel, mint anno d70-nel. portrekat azert csinalok jobbat, mert ugyesebb lettem nem a felszereles vagy jobb optika miatt.
nyilvan egyszerubb otthon a csemetet lefotozni egy arcfelismeros fokuszrendszerrel, mint egy sok eves tukrossel. nem kell kalibralgatni sem. de ezeket leszamitva sztem oriasi valtozasok nem tortentek. sotetben meg mindig vilagitani kell csoda szenzorok ide v oda..

sztem pont nem az a mufaj ez, ahol megeri megvenni elore sok evre egy friss sok szazezres kamerat. minden evben uj modellek, oriasi aresesek, ertekvesztesek. 10bol9 juzernek a forumon siman overkill egy a7 3/a9. nem sajnalom toluk, de objektiven nezve ugyanazt meg tudjak fotozni egy a7II-vel is, amin buknak 2 ev alatt mondjuk 40ezret, mig a masikon meg parszazat.
nem ertek egyet a zenes hasonlattal :N

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#37749) Pelican válasza Donki Hóte (#37747) üzenetére


Pelican
őstag

Talán nézegesd a fotótörténelem híres, elismert képeit...
Amiről te beszélsz az inkább dokumentálás, mint fotózás.

http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit

(#37750) copass válasza Donki Hóte (#37747) üzenetére


copass
veterán

hol van az leírva hogy jó kép csak az lehet ami éles és zajtalan?
a fotózás művészet. nincs rá egy kibaszott szabályrendszer mint a stock fotóknál.
ha működik a kép, akkor már tudatosságról beszélünk.
ha a te elveidet követnék tehát akkor az összes analóg technika kuka.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Canon EOS DSLR topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.