Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Send to qBittorrent Firefox kiegészítő (with SavePaths)
- sziku69: Szólánc.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Astra kalandok @Bevezető rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
istvan331
tag
válasz
tepimartin
üzenetére
Szia!
Első hibaüzenetben egy olyan gépet kér,szlovák mozdonyt,ami nem acthus.De ahonnan az actot letöltötted,ott meg szokták adni azt,hogy honnan lehet letölteni.A többi hibaüzenet szerintem meg azért van,mert az actokat a nem frissített pályákhoz írták és a frissítés után nem passzolnak a kiindulási és stb. pontok.Ezt töröld le és próbálj másikat,amíg hiba nélkül nem indul, pl. innen: http://5mp.eu/web.php?a=mstsact&o=poVEux7OaX A 2213-as nálam gond nélkül ment a frissített pályán,de itt is van ami problémázik.
"Every exit is an entry somewhere"
-
chriss88
csendes tag
hamár a balaton pályárol van szó lenne egy érdekes kérdésem
fehérvártól-keszthelyig gyakorlatilag hiba nélkül végigmegy!
de amikor visszafelé jövök és elhagyom balatonszentgyörgyöt, kifagy minden alkalommal:S semmi hibaüzenet! probáltam sok féle szerewlvénnyel rövidebbel, hátha az a bánata de nem még egy sima géppel is egymagában! esetleg valami ötlet? köszi előre is a választ! amugy van sopron-szombihely közötti pálya ha érdekel megtlálom és linkelem! mondjuk nekem kevésbé jött be!
-
chriss88
csendes tag
sziasztok!
viszonylag régi ts-ező vagyok
de egy olyan kérdésem lenne, hogy új gépem lesz amin már win 7 64bites verzio op rendszer lesz! félek megkérdezni hogy futni fog e a játék ez alatt az op rendszer alatt is??
köszönöm a válaszokat előre is! -
tepimartin
tag
válasz
tepimartin
üzenetére
-
tepimartin
tag
Sziasztok!
Mit tegyek?
A belépésnél ezt adja ki. Először feltelepítettem az Atchu összes csomagját akkor még működött a játék. Azóta felraktam az Alföld 5.0-t aztán az 5.1-es és az 5.2-es frissítését és ezt a hibát észlelte ezek után a belépésnél. A megfelelő dolgok megvannak a pályához: Xtracks 3.20-as sínbővítmény, Newroads 4.0 útbővítmény, Atchu csomagok, toolsupdate, trainupdate és persze az 1.8.052113-as patch. Mit tudok tenni, hogy a játék működjön és tudjak vele játszani? Segítségeteket előre is köszönöm! -
Utánanéztem, még mindig folynak a routerezés a Nyugati térség alapján, Bécsig is van ilyen, de még mindig nem készültek el teljesen.
Másik téma, hogy rohadjon meg a Debrecen-Füzesabony activity!
Elakadtam a Tiszafüredi állomáson, elengedte a tilos piros jelzésen a TAB segítségével. De nem tudtam vágányt váltani, pl. 2-esről 4-esre, a 3-as vágányon éppen vesztegel a M41-es személyi vonat. Hogyha továbbhaladok a 2-es vágányon, az csak vakvágány van előttem.
Próbáltam 4-esre váltani a váltóval, nem reagál!
Mit csináljak vele? 
Érdekességképpen a Train Store nem kompatibilis többé az activity feladatokkal, nem tudott leolvasni a kocsikat, mozdonyokat. Hiányosnak találta, pedig rajta van a normális TS könyvtáron belül.

-
Dadam89
csendes tag
Hali megszereztem Ts re egész magyarország vasúthálózatát nagyon jóó és müködik is rengeteg mozdonnyal. Oda megyek ahova akarok azzal amivel akarok.
Jóó ismertségem ebbe is segített de a szerzőő annyit árult el hogy nem magyar oldalról szedte le és már régebbi is kicsit de jóó helyen kell keresni őő már 2 éve játszik ezzel a szintel nem pedig beillesztgei a pályákat mondom nagyon király ha többet tudok akkor megírom nektek de megpróbálom kicsavarni belőlle az aldal címét.
-
válasz
szuperbazs
üzenetére
Most kipróbáltam végre a Train Store-t, csak ezzel jól működik bármelyik pályával. Most már nélkülözhetetlen, akár Alföld 5.2-vel tudok használni!
Az 5.2-es verzió pár napja jelent meg.Köszi!

Ui.: Sajnos a régebbi mozdonyok, motorvonatok stb. még mindig nem látszanak a listán, Train Store-n se.

-
Dadam89
csendes tag
Hali azt szeretném kérdezni ha valaki játszott a Jászkisér 3 al és van 1 olyan feladat hogy délutáni gyors 2.
Azt akarom kérdezni hogy mit kell ott csinálni mert a legelején az indulásnál piros a lámpa, írja hogy kérjek engedélyt kérek is nemis egyszer de mégse enged át a piroson pedig volt hogy 10 percet vártam és semmi
Lécci segítsetek. -
Végre felszálltam a MDmot nagykereki járatra, fantasztikus volt!
Habár a menetrendje miatt nem gyorsult jobban és a végsebessége 60 Km/h-ig tart.
Másik fórumon írta nekem, hogy érdemes benézni a 108-as járatra, ott jól tud gyorsulni. Valamint gyorsvonattal utaztam oda-vissza Debrecenig, azon van a V43. Működik a GPS navigáció utazás során, azt mondanám hogy a MSTS nem adja vissza az élethű gyorsulást és fékezést. Valódi világban nagyon jól tud gyorsulni és fékezni.
Át kéne iratni néhány szkript sorokat... 
-
Kazimír
őstag
válasz
GubisKristóf
üzenetére
A tegnap említett problémád megoldódott?
-
GubisKristóf
tag
Valaki tuggya hogy ha például van egy vonatom és rajta több olyan kocsi amiben van utasnézet na azt hogy lehet váltogatni??
-
Kazimír
őstag
válasz
GubisKristóf
üzenetére
Valószínűleg az xtracks a ludas. Vagy nincs, vagy nem megfelelő verziójú, vagy a készítő mást használt, mint ami neked van.
Erre tudok tippelni.
-
GubisKristóf
tag
Tudna nekem valaki segítteni? Abban hogy letöltöttem a Dél-Dunántúl pályát és mindent amit melli írt hogy le kell tölteni azt letöltöttem de mégis kiad egy hiby üzenetet:
No extended shape data for A2t500r1d.s
Igen nem
És ha rá kattintok az igen re ugyan ezt aggya be, ha többszöris kattintok.Már előre is köszönöm a segítséget.
-
Ehh most tudtam meg hogy az achthu már hiányos...
"Az ActHU csomagok mint tudjátok különböző modellezők, átfestők munkáit tartalmazzák. Természetesen az ő engedélyükkel és beleegyezésükkel. A kialakult helyzet miatt át kell alakítani a csomagok tartalmát. Leggyorsabb az volt ha most leveszem őket. Egyelőre nem tudok többet mondani a jövőről, mert át kell nézni hogy mi az ami maradhat és a kieső járművek pótlásáról is gondoskodni kell. Ezek értékelése után jöhet az átalakítás. Szóval egyelőre ez a helyzet. Jelzem ha lesz változás. További információk a fórumban.
Jadro - 2009. október 27 21:09 · "Akkor felejtsünk el gyorsan az Alföld 5-et gyorsan!
Szűz MSTS-t telepítettem és a leírás szerint végigtelepítgettem és még mindig hibaüzit dobott, majd később elolvastam és rájöttem hogy miért... Szopás!
Valaki légyszi korábbi acthu csomagot dobjanak fel valahová, így nem tudok használni az alföld 5-öt. 
-
Dadam89
csendes tag
még annyi kérdésem lene hogy a pályákhoz a feladatok miért nemmindig jóók mert a pálya a játékba de a feladatot kibontom a játékba és nemlát ni bent meg a jászk-nagyb 3 náál a pályán van 2 alap pálya és mindekettőnéál kíírja hogy mozdony ismeretlen milehet a hiba lécci írjatok
-
Dadam89
csendes tag
Hali valaki megtudja mondani hogy mi lehet a hiba ha valamelyik pályához beillesztek 1 feladatot elindítom a játékot és kiírja hogy olvasási hiba trains /trainset / achtu szemely stb.
mi a teendőő?
Lécci segítsetek nincs kedvem minden nap ujra telepíteni a a játekot -
válasz
szuperbazs
üzenetére
Köszönöm! Ha lesz időm, ki fogok próbálni.

Valamint felrakott mozdonyok többsége miért nem látszanak a mozdonyok listán? Azt jelenti hogy nem kompatibilis az új BIN verzióval?
Nagyon szeretném kipróbálni a különleges mozdonyokat és járműveket stb., pl. Mk48, Árpád, BKV UV, cseh CD 011, 811 (mindkettő BZmot hasonló kinézetű) és 851, MÁV ABmot 441 és 250, MÁV BCmot. 
-
Dadam89
csendes tag
Köszönöm a segítséget mostmár jóók a szerelvények de viszont lenne 2 kérdésem ujra kellett raknom a játékot mert tele volt baszkurálva és most nincs duda a játékba nem hallani nemtudom miért
2. hogy lehet berakni a feladatokat hogy jóók legyenek mert hiába csomagoltam a játékba nemletek jóók.
Am a dél dunántul pálya nekem mindig hibaüzenetet ír ki mikor elhagyom budapest kelenföldet , ha más honnan indulok akkor meg csak agyszer feketeség és ilép a játékból
a fentiekre létszi segítsetek köszi -
Dadam89
csendes tag
tudna valaki 1 linket küldeni a conbulider program hoz megköszönném
-
Dadam89
csendes tag
én ehez kicsit hülye vok bocs olvastam a leírást kicsit bonyolult de viszont sikerült valamitr beillesztenem de hibát ír
File: Trains\Trainset\acthu_dizel\acthu_m41-2109.eng ezaz pedig fent van az 1.8 as patch de ha mégyegyszer elindítottam akkor ezt acthu személy el írta ki szerinted? -
Dadam89
csendes tag
Szeva köszi a segítséget de még a szerelvényt se látja a játék tehát a mozdonyhoz semmi szerlvényt nemtudok berakni
-
szuperbazs
tag
lenyűgöző helyesírás
ha jól értettem Te a játékon belül szeretnél összeállítani egy szerelvényt amivel közlekedsz?! azt nem lehet, csak a mozdonyokat és a hozzá tartozó szerelvényeket tudod kiválasztani! mielőtt elindítod a játékot, össze kell állítani egy consist-ot, amit több féle módon megtehetsz! legegyszerűbben a conbuilder nevű programmal! itt minden nagyszerűen le van írva: http://jadro.yofej.hu/readarticle.php?article_id=2 -
Dadam89
csendes tag
Hali
Azt szeretném kérdezni felraktam mindent a train re patch et mindent amit írtatok a mozdonyok látszanak a játékba de a vagonok nem vagy ahogy hívjátok
ezt az acthu csomagot raktam fel már ujra raktam a játékot és semjmi nemlátszanak a játékba mindtha nemis raktam volna be ott se látszanak ahol a mozdponyokat lehet kivlszatani oda csak a mozdony nevét és számát rakja oda milehet a gond?
lécci segítsetek 3 napja ezen killódok -
szuperbazs
tag
bolic! olvasd el ezt a cikket és próbáld ki a programot! nem kellenek külön könyvtárak! kellett nekem pár nap, amíg kiismertem, megtanultam kezelni minden funkcióját de megéri! szerintem zseniális
http://www.iho.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1565:a-megoldas&catid=4:virtualis-vasut&Itemid=6 -
Hát eddig kedvenceim voltak: M63, M41, MDmot, V63, V43 és Grössdorf 380 (?) gőzmozdony. Most pedig csak Taurussal fogok foglalkozni, mert az még újdonság számomra.
Érdekesen végződik a gőzmozdony, nagyon lassú eredményre számítottam és tévedtem! 
Hát az Alföld 5.1-el sem tudtam boldogulni az állandó hibaüzizgetése miatt, a metropol euronight sem segített, gondolom túlspákolt mststól miatt, LAEV pályával sem tudott megbírkózni, asszonták másik fórumon hogy neki kellene külön msts könyvtár kevesebb pályákkal, ezt én nem fogadtam el.
De megtartottam a külön Berninát, mert az érdekes. -
akoooos
csendes tag
meg tudja mondani nekem valaki hogy ezt honnan tudom letölteni? megköszönném

ERROR READING TRAIN DATABASE FILE
FILE: TRAINS/CONSISTS/IC 623 BEREG.CON
KÖSZÖNÖM

-
szocs30
csendes tag
Hello Maateeo! Nem tudnád megadni,hogy te honnan töltötted a magyarosítást?Ha tudod megadnád létszi a linket!Előre is kössz.
-
Maateeo
aktív tag
Hát igen,nekem az 1047-es Taurus a kedvenc mozdonyom,nem véletlenül!
Akinek pedig az Alföld 5 5.1-es számú patch-e után hibaüzenetek százát adja ki,az telepítse fel a METROPOL EURONIGHT csomagot,és az megszünteti a hibát!
Ha így sem jó,akkor kérdezzetek!
-
Ehh most tudtam meg hogy van ilyem msts topik a ph-en belül.

Régóta ódzkodtam a Taurus 1047 villanymozdonyra, mivel külsőleg csúnya. De nemrég leteszteltem az erejét és gyorsaságát, majdnem leszakadt a pofám ettől a 7000kW erőtől!

Például:
M41 30db kocsival kb. 40 Km/h
M63 30db kocsival kb. 60 Km/hTaurus 30db kocsival az már kb. 150 Km-h-ra képes!
Nekem tetszik, ahogy nagyon jól tud gyorsulni 5 kocsival, fékezni hát Halb kocsikkal az már jó, de 30 kocsival sajnos nekimentem a Keletiben 140 Km/-h-ről történő fékezés Kőbánya felső után... -
akoooos
csendes tag
nem sikerült ugyanúgy hibát jelez pedig már újra feltelepítettem hogy hátha de nem

nem tudom mi a baj pedig mindent úgy csináltam ahogy a link-n volt leírva -
akoooos
csendes tag
köszönöm

-
eckertomi
csendes tag
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni hogy az Alföld5 activitykhez szükséges MÁV Passenger Pack Arp-t nem találom sehol hogy letöltsem... A leírásban megadtak egy linket de nem működöt sajnos... Tudtok segíteni hogy honnan lehet ezt leszedni? Mert a háték állandoan hibaüzeneteket küld nélküle...Köszi
-
akoooos
csendes tag
helló valaki tudna nekem segíteni nem tudok rájönni mi ez a hiba üzenet az alföld 5-ös pálya betöltésénél jön be
ERROR READING TRAIN DATABASE FILE
FILE: TRAINS/ TRAINSET/ ACTHU_SZEMELY/ ACTHU_H-START_BPIC.WAG
és ebböl felsorolegy csomót

-
istvan331
tag
Nem igazán tudom,mi volt ott eredetileg,de ennél több nem hiszem:
http://www.trainsim.com/ Csak regisztrálni kell,én már töltöttem le innen dolgokat.De szerintem nem igazán érdemes telepakolni túl sok mindennel.Én is csak néhány "kuriózum" gépet töltöttem le,de alapban az acthu csomagokat használom."Every exit is an entry somewhere"
-
szocs30
csendes tag
És még nem tudjaa vki hogy hol találom meg a khalox féle fordítást,mert én egyszer letöltöttem egy olyan khalox fordítást ahol szinte mindenféle vonat volt(lehet hogy túlzok),ezt vki nem tudná nekem megkeresni!!Létszi keresse meg nekem vki!!!Előre is kössz.
-
szocs30
csendes tag
Sziasztok!Vki nem tudna ajánlani egy linket ahol letudom tölteni az NSTS magyar változatát?Előre is kössz:
-
kgabber
csendes tag
Sziasztok!
A másik mozdonyra csatlakozás nálam megy rendesen, viszomt időnként mikor az F4-el megnyitom a pályarajzot fagy nekem is. Ezt nemtudom, hogy de alföld5-nél eltűntettem, nem tudom mit csináltam de eltűnt az intró is, de nem túlzottan izgat, mert most legalább megy. NYDU-nál még mindig van a hiba, de másodjára, harmadszorra az is játszható.
Most ráálltam a villamosokra is, ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem:
ctrl+9-el ki tudtam nyitni az ajtókat az ICS és UV esetében, de az ajtónyitásnak nincs hangja ez normális dolog? A hangok száma maximumra van beállítva.Tatra vilamost tud vki letölthetőt ami jól is néz ki (t5c5) mert leszedtem egyet, de az nem igazán hasonlít az igazi t5c5-re.
És a hév mxa-t honnan tudom letölteni?
Egyébként mindenkinek ajánlom a Köln-i villamospályákat nagyon élvezetes rajtuk játszani!
-
Jadro
veterán
válasz
szuperbazs
üzenetére
Próbáld meg másik mozdonyokkal! Más ötletem sajnos nincs.
-
Maateeo
aktív tag
válasz
petlee23
üzenetére
A válasz több,mint egyszerű. Annyi az egész,hogy bemész a játék könyvtárába <C:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\Routes\Alfold5> (vagy valami ilyesmi),és az activity mappában lesz egy olvassel! fájl. Megnyitod,lesz benne egy link. Azt lekell tölteni,fel kell telepíteni,és utána hibaüzi nélkül fogsz eljutni a játékhoz.
Szóval:
ActHu packok + Alföld 5 + Alföld 5.1 patch + Metropol csomag = működő játék

-
Jadro
veterán
válasz
szuperbazs
üzenetére
Ez a másik mozdony álló szerelvény, vagy valami mozgó, csak éppen megállt? Mert utóbbi esetben fagyhat a dolog.
-
safmarine
csendes tag
válasz
szuperbazs
üzenetére
igen de a bin patch valamiért nem müködik szerintem.
-
safmarine
csendes tag
válasz
szuperbazs
üzenetére
Sziasztok megtennétek hogy lépésröl lépésre leirnátok a teljes telepitést? Elöre is köszönöm.
-
szuperbazs
tag
semmi! ez teljesen normális!
egyébként attól függ! mi az üzenet?nekem az most a baj, hogy nem tudok rákapcsolódni másik mozdonyra. kicseréltem már a gépet, meg is fordítottam
, átraktam másik vágányra, szelvényre, váltótól távol, váltóhoz közel. sehogy sem jó. a kapcsolódás pillanatában lefagy. más aktban nem csinálja... vagyis volt már, hogy igen, de csak 13ból egyszer
de abban az aktban amit most szerkesztek minden alkalommal lefagy és emiatt nem tudom befejezni... HELP -
safmarine
csendes tag
Sziasztok segitséget szeretnék kérni a mozdonyoknál folyamatos hibaüzenetet ir ki mi lehet a probléma?
-
kgabber
csendes tag
válasz
istvan331
üzenetére
Hát igen, de az activity működik nekem azzaol volt gondom h akkor fagyott ki ha bekapcsoltam a pályarajzot és memóriacím olvasási hibával. Ha nem kapcsoltam be ment rendesen nemtom miért. 120.ik kísérletezésre valahogy beindult és az a vicc h a letöltött actok is ugyanezt csinálták, az alföldnél tényleg nem találkoztam még ilyennel.
-
istvan331
tag
Én most rááltam az Alföld-re és azzal nincs gond.Azelőtt én is letöltöttem több pályát is,de akkor jöttek elő a problémák,minden féle hibaüzenetek. Én most maradok ennél.Volt hogy kivettem az egyik pályát betettem a másikat,erre elment a bin stb.ezt meguntam.
-
istvan331
tag
Nem,vannak gond mentes időszakok,csak ugye az ember feladatot szerkeszt meg kísérletezik stb. és néha csinál is magának problémát
.meg aztán ha megmondják mi az oka,meg mit kell vele csinálni,már nem is számít legközelebb problémának.Más most minden jól fut nálam,de a taurussal mindig problémám van.Most a consistban kicseréltem gigantra,minden gond nélkül működik."Every exit is an entry somewhere"
-
istvan331
tag
Nekem ezekkel az acthus taurusokkal mindig gondom van.Amint átléptem külső nézetre,egyből kidobott a játékból.Ez másnál is van így vagy csak nálam?Nem írt konkrét hibaüzenetet csak a train exe hibát talált...stb
-
kgabber
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy nagy problémám!
Sokat játszottam már a játékkal, sikerült is rákattannom.
Elkezdtem hozzá activityket gyártani, eleinte gond nélkül. Most azonban beleütköztem egy ismétlődő problémába. Eddig két pályánál jelentkezett: 120a és nyugat dunántúl, de a 120a pályán a netről letöltött actoknál is csinálta. Elindul az activity, de ha be van kapcsolva, hogy a pályavonalat töltse be (F4 gomb) akkor memória olvasási hibával kifagy. Ezt 2 gépen is teszteltem. Ugyanaz volt a gond. Valahogy 2-3 órára kísérletezgetéssel valahogy megoldottam, de őszintén szólva magam sem tudom, hogyan valahogy sikerült.
Meg tudná valaki mondani, hogy ezt mi okozhatja?
Köszönöm!
-
Jadro
veterán
válasz
szuperbazs
üzenetére
Működik a dolog, itt le is írtam. (Csak hogy meglegyen a topikban is.
)Egyébként akkor jön létre a hiba, amikor az eventeket babrálja valaki act szerkesztés közben. Azt hiszem az event szerkesztőből történő mentés nélküli kilépés okozza.
-
istvan331
tag
válasz
szuperbazs
üzenetére
Működik!!!Na erre a megoldásra,soha nem jöttem volna rá.Már azon kezdtem "aggódni", hogy telepíthetem újra az egészet.Nagyon köszönöm!
-
szuperbazs
tag
válasz
istvan331
üzenetére
olvastam már erről, de még nem volt hozzá "szerencsém" úgyhogy nem tudom működik-e, de a hivatalos megoldás a következő:
start menü -> futtatás -> "regedit"
miután betöltötte a registry editort, a bal oldali ablakban kitallózod:
hkey_local_machine -> software -> microsoft -> microsoft games -> train simulator -> 1.0 -> hwrenderer
miután megvan és lenyitottad, jobb oldalon kijelölöd az összes AE_ -val kezdődő fájlt (22-nek kell lennie asszem, de vigyázz mert van AI_ is, ne keverd össze!) és letörlöd őket! ezeket az AE újra fogja genereálni a következő indításkor és működni fog!ha kipróbáltad majd írd meg, hogy valóban működik-e így

-
-
istvan331
tag
válasz
szuperbazs
üzenetére
Azt hiszem csak olyat lehet a körülményre aktivizálódónál,hogy a sebesség elérésekor üzenetet ír ki.A jelzőkkel kapcsolatban nekem is volt olyan gondom,de már nem tudom mi volt a megoldás.A régebbi hozzászólásokban lehet van róla szó.
Viszont az AE-ben eltűntek az álló szerelvényeim és a játék AE-ben lejátszásakor sem jelenik meg egyik szerelvény sem!Mit állíthattam el vagy mi lehet a baj???Ha leteszek egy állót,nem jeleníti meg a szerkesztéskor,a játékba viszont belekerül.
-
szuperbazs
tag
az egyik kitérőn olyan problémám van, hogy miután megérkezett a fővágányon a kereszt szemből, nem enged át a jelző! csak akkor, ha hátratolatok picit és elindulok előre! ez orvosolható?
-
istvan331
tag
válasz
szuperbazs
üzenetére
Működik.Pontosan az volt a baj,hogy ahová az álló szerelvényt raktam,ott már volt egy szerelvény,ami gyárilag benne van a pályában,de ez a szerkesztésnél nincs külön jelölve. Körülményre aktivizálódó eseményt lehet szerkeszteni vagy csak az ott felsoroltakból lehet választani?Gondolok olyanra,ha pl.az áramszedő lent akkor...ilyesmik.
-
istvan331
tag
válasz
szuperbazs
üzenetére
Nagy nehezen meglett a probléma!Először töröltem azokat a szerelvényeket,amiben ezek a kocsik szerepeltek.Ugyan az a hibaüzenet.Töröltem az összes AI-vonatot.Ugyan az a hiba-üzenet.Aztán eszembe jutott,hogy az AI-vonatokat álló szerelvényként is szerepeltetem a fejpályaudvaron.Mikor onnan töröltem ezt a két vonatot,megszűnt a hiba.Valószínűleg túl közel voltak a vágány végpontjához.Most visszapakolom az AI-kat remélem működni fog!
-
szuperbazs
tag
válasz
szuperbazs
üzenetére
de olyannal is találkoztam, hogy az volt a baj, hogy túl közel volt a start pont valamihez

-
szuperbazs
tag
válasz
istvan331
üzenetére
nem a kezdőpontal van a baj, hanem az uid:200139-t nem tudja elhelyezni a szobgyors útvonal start pontjára! asszem akkor van ez, ha egy másik kocsinak vagy mozdonynak is ugyan ez a száma! próbáld meg átnevezni a consist fájlában az uid-t vagy töröld ki a konsistból, mentsd el és rakd bele újra! ha nem ez a megoldás, akkor bocs
de ebbe én is beleszaladtam egyszer és úgy emlékszem ez segített! -
istvan331
tag
Meg tudjátok mondani,hogy ilyenkor mit kifogásol?stb... Már azt kiszűrtem,hogy melyik két szerelvényben szerepelnek a felsorolt vagonok,de nem látok semmi gondot a kezdőpont kijelöléssel,egyik sem fedi át a másikat.
-
szuperbazs
tag
Nem tudjátok hol találok 8 tengelyes kocsi hangokat?

-
szuperbazs
tag
válasz
istvan331
üzenetére
őő igen.. mindenképp meg kell különböztetni, másképp nem engedi menteni. ami számomra érthetetlen, hogy miért változtak át az ai útvonalak, és miért nem látom az eredeti útvonalat a listában, mintha nem is létezne, viszont nem enged ugyanarra a névre menteni, amin egykor létezett.... mindegy... időpocsékolás ezen gonlolkozni.. inkább csinálom amit tudok

-
istvan331
tag
válasz
szuperbazs
üzenetére
Szerintem az soha nem vezet jóra,ha két különböző dolgot ugyan úgy hívnak. Legalább számozással különböztesd meg a két útvonalat!
-
szuperbazs
tag
válasz
istvan331
üzenetére
átbújtam, utána írtam, hogy nem teljesen világos
most meg az a baj, hogy eltűnik az AI útvonala! amit tegnap megcsináltam, mára "megváltozott".. pl: 2 db ai útvonala szeged-nyugati volt és valahogy szeged-kiskunfélegyháza lett belőle?!?! és amikor vissza akarom állítani szeged-nyugatira az útvonalat nem mutajta a listában, hogy lenne ilyen. Ha pedig mégegyszer meg akarom csinálni, akkor nem tudom elmenteni szeged-nyugati néven, mert az írja már van ilyen.... most van ilyen vagy ilyen nincs?
-
istvan331
tag
válasz
szuperbazs
üzenetére
Abban az "objektum rejtelmei"című írásban,amit nekem is ajánlottál az act.file módosítása kérdésben,van erről is hosszabb és részletesebb leírás.(bár mondjuk én akkor sem igazán értem
De ott jó pár összefüggésre rávilágít.A pályán a sebességhatárokat csak akkor tudod módosítani,ha magába a pályába piszkálsz bele.Nekem is volt ez kérdés régebben,de inkább lebeszéltek róla.Viszont valami sebességkorlátozás kezdete és vége című opcióra én is emlékszem act. szerkesztés közben."Every exit is an entry somewhere"
-
szuperbazs
tag
Ja és.. nem világos mit jelent az "aktiválás szintje" események hozzáadásánál...
-
szuperbazs
tag
válasz
istvan331
üzenetére
Kösz
amint újra találkozok a jelenséggel kipróbálom! Próbáltam lassan, de szerintem nem a lehető leglassabban.
lenne még kérdésem légyszi segítsetek
Rolát csinálom AE-ben és Szeged előtt csak 80-al mehet... fel lehet ezt tüntetni a pálya monitoron? ha sebességkorlátozott szakaszt csinálok akkor lehet állítani valahogy, hogy 80ra korlátozza? -
istvan331
tag
válasz
szuperbazs
üzenetére
Ez a kérdés egy időben nekem is problémát okozott.Akkor,itt a fórumon,azt a tanácsot kaptam,hogy a lehető leglassabban kell eltávolodni a vagontól,tehát először csak éppen megmozdítani a mozdonyt.Nálam is működik a dolog,így a közvetlen a mozdony utáni kocsit is le tudom kapcsolni.
-
szuperbazs
tag
Köszönöm!!! bevált
tisztázzuk, hogy világ 20 legviccesebb bugja közt a helye! másik: még mindig a kocsik lekapcsolása.. Azért aggaszt, mert valamikor múlt héten telepítettem újra mindent + töröltem a virtualstore-t + regclean és nem múlt el a baj, gondolom akkor ez nem csak nálam van így és akkor valaki már biztos talált rá megoldást(: még az arra hivatott aktokban is előfordul, hogy a mozdony utáni kocsi azonnal visszakapcsolódik indulás után. A többit gond nélkül le tudom kapcsolni, csak az elsőt nem. Valahol olvastam a ctrl+ú billentyűkombinációt, hátulról egyenként le tudom kapcsolni vele az összeset, de az első mindig visszakapcsolódik a mozdonyra. Még menet közben is 70km/h-val, pedig kiszámoltam mikor kell megnyomni
-
Jadro
veterán
válasz
szuperbazs
üzenetére
Ne beírd az értéket, hanem a le-föl nyíllal változtasd! Léptetve kell beállítani és akkor úgy marad. Ez egy bug sajnos.
-
szuperbazs
tag
Az miért van, hogy az activity editorban nem tudom beállítani a kezdősebességet? mindig vissza ugrik nullára.. egyszer az volt a baj, hogy nem tudtam visszaállítani nullára, mindig visszaugrott a beállított értékre
de akkor sikerült "mentés másként" megoldani! most nem segít.. próbáltam manuálisan is.. beírtam 20-at, a játékban nulla... -
Jadro
veterán
Nem jó helyre raktad fel a hivatalos update-t. (Ez a Trainupdate). Mivel te adod meg hogy hová csomagolja ki, ezért nézd meg pontosan hogy mi van az útban, ne csak okézgass!
A hibaüzenet azt jelenti hogy nem jó a train.exe verziója, ezért nem rakta fel a bint-sem. Mivel nem update-elted jól, meg is állt a dolog és ezért van baj a járművekkel is. (Az mindegy hogy az elérhető Bin patch-ek közül melyiket rakod fel.)
-
AAAKEEE
tag
válasz
szuperbazs
üzenetére
Pedig az 1.7-est raktam fel legelőször.
Annyira nincs kedvem jelenleg ezzel foglalkozni..
Majd később talán újra rátérek a dolgokra...
-
szuperbazs
tag
az F-en van a játék? akkor tényleg erős a format C:
nem lehet, hogy ez azért van, mert amikor beszéltük, hogy az 1.8 bin-t rakd fel, akkor azt felraktad és most próbáltad az 1.7-est? az első üzenet azt jelenti, hogy nem érvényes előző verzió, nem tudja frissíteni! én ezzel nem találkoztam. lehet, mert én az 1.8-ast használom. még mindig nem értem miért kínzod magad napok óta és nem uninstallálod az egészet és mész végig az első hsz-en lépésről lépésre egy óra alatt.... ott épp csak az nincs leírva, hogy melyik kezedben fogd az egeret....
Új hozzászólás Aktív témák

- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Temu
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Stratégiai biztonsággal védekeznek a dráguló memóriák ellen a gyártók
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Xiaomi 15 Ultra Silver Chrome 120 Hz WQHD+ LTPO AMOLED, Leica 1 + 200 MP periszkóp 16/512 GB
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4042
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- HP Omen gamer szék Citadel
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

fehérvártól-keszthelyig gyakorlatilag hiba nélkül végigmegy!
de amikor visszafelé jövök és elhagyom balatonszentgyörgyöt, kifagy minden alkalommal:S semmi hibaüzenet! probáltam sok féle szerewlvénnyel rövidebbel, hátha az a bánata de nem még egy sima géppel is egymagában! esetleg valami ötlet? köszi előre is a választ! amugy van sopron-szombihely közötti pálya ha érdekel megtlálom és linkelem! mondjuk nekem kevésbé jött be!

Elakadtam a Tiszafüredi állomáson, elengedte a tilos piros jelzésen a TAB segítségével. De nem tudtam vágányt váltani, pl. 2-esről 4-esre, a 3-as vágányon éppen vesztegel a M41-es személyi vonat. Hogyha továbbhaladok a 2-es vágányon, az csak vakvágány van előttem.
Próbáltam 4-esre váltani a váltóval, nem reagál!
Mit csináljak vele? 
Az 5.2-es verzió pár napja jelent meg.

Nagyon szeretném kipróbálni a különleges mozdonyokat és járműveket stb., pl. Mk48, Árpád, BKV UV, cseh CD 011, 811 (mindkettő BZmot hasonló kinézetű) és 851, MÁV ABmot 441 és 250, MÁV BCmot.
ha jól értettem Te a játékon belül szeretnél összeállítani egy szerelvényt amivel közlekedsz?! azt nem lehet, csak a mozdonyokat és a hozzá tartozó szerelvényeket tudod kiválasztani! mielőtt elindítod a játékot, össze kell állítani egy consist-ot, amit több féle módon megtehetsz! legegyszerűbben a conbuilder nevű programmal! itt minden nagyszerűen le van írva: http://jadro.yofej.hu/readarticle.php?article_id=2

De ott jó pár összefüggésre rávilágít.A pályán a sebességhatárokat csak akkor tudod módosítani,ha magába a pályába piszkálsz bele.Nekem is volt ez kérdés régebben,de inkább lebeszéltek róla.Viszont valami sebességkorlátozás kezdete és vége című opcióra én is emlékszem act. szerkesztés közben.